Аз добре че се сетих да разгледам форума...ужас...Надя пише за явяването ни в Албена и резултати, а аз блея и не се сещам да напиша нищо...Хааха. Ми моите извинения
Добрем, въпреки че е със закъснение:
Ние в Албена се явихме в клас Млади. За съжаление аз се тресях от нерви, защото имаше 18 шар-пея и дори няма нужда да казвам как го предавах на Мила. На две от изложбите чак съдиите ми казаха, че предавам притеснение на кучето си...и ми направиха забележка. Въпреки че преди това ходихме на още две изложби за тренировка, пак не бях на себе си.
Да не говорим, че ни бяха объркали регистрацията. Ние се бяхме регистрирали на всички изложби, а те ни бяха записали само на 2. Благодарение на тази грешка всеки божи ден се налагаше да ходя на регистрацията и да се боря с огромно количество рускини и украинки, всеки божи ден трябваше да обяснявам какво се е случило на ново и на всичкото отгоре не присъствахме в нито един от каталозите и редовно забравяха да ни викат на ринга. Добре че се сприятелих с един Французин - та той всеки път спираше съдиите и им казваше, че за пореден път са ни пропуснали. Но това не ни помагаше особено, защото трябваше да дърпам Мила насила по бързата процедура, без да имаме време да се подготвим и тя всеки път умираше от страх, заради огромните Тибетски Мастифи, които стояха буквално на входа и чакаха тяхната група, която беше доста след нас. Един от тях така се нахвърли на Мила (на Кипър I), че на видеото, което направихме на излизането ни явно се вижда, че тя трепери от страх и аз буквално я влача по ринга. Въпреки тези емоции (честно казано доста се учудих на липсата на спортменство от страна на хората с по-настървени кучета и на факта, че толкова много изложби бяха направени наведнъж, че съдиите само подвикваха - хайде...хайде - по-бързо, размахвайки пръст) ние се справихме добре - страх, не страх...справихме се.
- Молдова: Отличен и второ място. При Nemanja Jovanovic.
- Грузия: Много добър. При Denis Kuzelj.
- Кипър I: Много добър. Cristian Stefanescu.
- Кипър II: Отличен и второ място. При Bo Skalin.
- Специализирана изложба с ранг CAC: Отличен, BJC и BOB. Тук съдия ни беше Д-р Радослав Стойнов.
Като цяло малко се разочаровахме и взехме решение да се явяваме повече на изложби извън България. Даже искахме да ходим при Снежинка и Мей в Прага. Малко бяхме възпрепятствани, затова пък 2012 е пред нас а и Мила вече не е клас млади - така че ни чакат нови хоризонти:).
Съжалявам, че пиша след дъжд-качулка - обещавам по-често да се включваме:)
Ето и малко снимки: