Dog.bg Форуми : За и Против кастрирането на бременни кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За и Против кастрирането на бременни кучета

#21 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 April 2009 - 10:43 AM

Показване на мнениетоrodegunda, в Apr 2 2009, 09:04 AM, написа:

Отделно - не се заяждам, но някъде срещах твое мнение, че кучето ти ти е повредило телефона за 1200лв. Според мен за някакъв телефон - са точно егати парите. Въпрос на гледна точка.

Не на гледна точка ,а на ценностна система. То и споделеното за цената повредения телефон не е било случайно....
Аз пък се заяждам ,ама хич не ми дреме , защото то каквото повикало ,такова се обадило :blush:
На потребителката й пожелавам много искрено никога да не й се наложи да прави подобен избор, тогава може би ще разбере за какво иде реч. За медицинската страна на въпроса си има вет.лекари, емоционалната - всеки плаща сам цената на това ,което прави. Струва си във всички случаи,но някои никога няма да стигнат до тази проста истина.

#22 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 02:33 PM

Сега остава да разбереме и цената на Фабел.

#23 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 02 April 2009 - 03:10 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в Apr 2 2009, 11:04 AM, написа:

AnubisA, може ли да ти задам един въпрос.
Представи се, че кучето ти е избягало /не говорим за това, че много слуша и ..../, на всеки може да се случи. И след известно време я намираш напреднало бременна не се знае от кого. Какво ще направиш?

Разбира се, че може да се случи на всеки, за това не разбирам въпроса - според вас трябва да се кастрира ли ?
Не разбирам въпроса, наистина, извинявайте ...

#24 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 02 April 2009 - 04:37 PM

Цитат

То и споделеното за цената повредения телефон не е било случайно....

Намери конкретната тема, а тя всъщност е най- идиотското нещо, провери на съответната страница (68 или 69) соътветното мнение със соътветния контекст, и тогава говори какво и защо съм казала, ако обичаш.

Фабел е безценна за мен, и за моето семейство, но това няма нищо общо с муждите и бездомните кучета..
Приключих!
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#25 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 April 2009 - 07:45 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в Apr 2 2009, 01:10 PM, написа:

Разбира се, че може да се случи на всеки, за това не разбирам въпроса - според вас трябва да се кастрира ли ?

Нейното мнение е че трябва да се кастрира,както и на всички пишещи досега.Това е единственото правилно решение за такава ситуация.Гадно е наистина,но е най-доброто при положение,че голямото зло вече се е случило.

#26 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2009 - 09:51 PM

Показване на мнениетокикита, в Apr 2 2009, 05:45 PM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в Apr 2 2009, 01:10 PM, написа:

Нейното мнение е че трябва да се кастрира,както и на всички пишещи досега.Това е единственото правилно решение за такава ситуация.Гадно е наистина,но е най-доброто при положение,че голямото зло вече се е случило.

Направо се изумявам! Наистина ли смятате, че щом кучето е забременяло не от когото трябва трябва да се кастрира??!! Защо да се кастирира?? За да не може друг път да роди? Това ли искате? Защо? Съвсем нормално е един или няколко пъти през живота си да роди.Това е функция на организма!
Разбира се породата трябва да се запазва. Но ако стане грешка и вече е късно за аборт (така и не разбрах какви са посредиците от аборта)- остава само едно..
User's Signature

tmilka@abv.bg

#27 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2009 - 10:55 PM

Показване на мнениетоАтина, в Apr 6 2009, 09:51 PM, написа:

.....Защо да се кастирира?? За да не може друг път да роди? Това ли искате? Защо? Съвсем нормално е един или няколко пъти през живота си да роди.Това е функция на организма!
....

Улиците са пълни с бездомни кучета - изхвърлени, никому ненужни, нямат дом и стопани, гладуват, умират в мъки или подивяват и стават заплаха за хора и животни. Появили са се, защото някоя си женска е трябвало да роди - "функция на организма"?
В природата, доколкото знам, тази функция за дивите животни се регулира - ражда само вълчицата - алфа.
За домашните кучета регулацията трябва да я прави човекът. Кастрацията е един от начините. Другият - пазете си кучетата, не позволявайте ТОВА да се случи заради вашата небрежност и безхаберие. А ако все пак се е случило - ами виновния ЧОВЕК да си носи отговорността! И тя не се изчерпва с това да връчиш кутрето на първия поискал го за пазач на село, на верига, на хляб и вода. За изхвърлянето на кученцата в кашонче въобще не коментирам...
Ако стопанинът на "съгрешилата" кучка не може да е сигурен, че ще осигури дом и нормален живот на кученцата и сам не може да се наеме да ги отгледа - кастрацията на бременното куче е единственото правилно решение. Светът няма да свърши, ако кучката не се размножи "за здраве"! За нея самата също това не е жизнено необходимо.

Поне аз така мисля и така бих постъпила, ако - не дай боже! - ми се наложи да взимам решение в такава ситуация. А междувременно взимам мерки да не ми се наложи!
А дали въобше кучето ми ще се възпроизвежда - това е друга тема...

#28 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 06 April 2009 - 11:31 PM

Показване на мнениетоАтина, в Apr 6 2009, 10:51 PM, написа:

Направо се изумявам! Наистина ли смятате, че щом кучето е забременяло не от когото трябва трябва да се кастрира??!! Защо да се кастирира?? За да не може друг път да роди? Това ли искате? Защо?Съвсем нормално е един или няколко пъти през живота си да роди.Това е функция на организма!
Разбира се породата трябва да се запазва. Но ако стане грешка и вече е късно за аборт (така и не разбрах какви са посредиците от аборта)- остава само едно..

Защото, когато се появи плевел в градината, добрият стопанин ще го откъсне, за да не буреняса градината и всичко наоколо.

Защото ми е омръзнало да се плодят къде умишлено за здраве, къде от случайни грешчици кучета, чийто плод срещам на всяка крачка по улиците, отчаяно молещ за човешка ласка и кътче в някой ъгъл, където да е защитен от псувни, ритници или замеряне с камъни ... и няма да се бори за живота си всяка минута.

Защото дори и да се раздадат бебетата от такава връзка, и Човека им подбира внимателно хората, ще му отнеме седмици и месеци в намирането на подходящите хора, и ако му е чиста съвестта пак ще ги мисли живи ли са, здрави ли са неговите "грешчици", а дали не са на улицата след разговор по телефона, че едно от неговите палета е пратено на село, защото там имало двор???

Аз също обичам кучето си, но за разлика от AnubisA, обичам и бездомните животни, които са на улицата заради Човека и неговата немърливост.
Странна работа - уж обичаме животните и не искаме да ги има по улиците, но все едно ни настъпват по мазола с думата кастрация на бременна кучица?
На това му се казва абсолютно лицемерие!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#29 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2009 - 08:07 AM

AnubisA, ще ти обясня как изглежда, много е яко: като се отвори майката плодовете са в едни торбички с водичка. Дори може да си шават вътре сладурчетата. И торбичките са едни мътни, тъмни, всичките свързани с плацентата чрез пъпна връв. Когато тази връвчица се пререже, слагаме ги в една кофичка и вътре ги гледаме как си шават бавно докато се задушат от липсата на кислород и водата в торбичката, т.к. без да се скъса тази торбичка - те не могат да си поемат въздух! :af_089: Страхотно, нали!!! А също така и понякога ходим с едни кашончета с новородени, на по 1-7 дена, оставени някъде от сладурчета като тази със случайнозаплодилатасе средноазиатска овчарка. С тези кашончета отиваме при ветеринаря и дълго го умоляваме да ги убие, което се прави с инжекция, а ако ветеринарят е приятелче направо им шатка евтаназин, та се гърчат все едно че горят целите!!! :ae_085: На свой ред някои стопани като горецитираната използват традиционния роден метод за умъртвяване - кофа с вода веднага след раждането!
За своите цели сме създали дори израза "котката /кучката/ брои само до 1". Познай какво сме имали предвид! ?
Тепем кучета - всякакви! :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: Йе, много е файцко!
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни