Изолатор СТАРА ЗАГОРА-кучета за осиновяване
Публикувано: 26 November 2010 - 12:49 PM
Какви семинари трябва да има, как да се обясни, че кастрациите не са прищявка на луди природозащитници, а единствено евтин и ефективен начин за регулиране на популацията. Кастрираните се връщат по местата,да пазят територия от нови, необработени. Това е смисълът, а не да се хвърлят по околовръстното да ги газят колите.И после, неефективен метода хвани, кастрирай и върни.Как другаде може, а тук не.
Публикувано: 20 December 2010 - 08:25 PM
Календарите са прекрасни, благодарение на миналогодишните покупки част от тези животни от изолатора са щастливи завинаги! Нека направим тази страница по-дълга!
http://forum.dog.bg/..._1&#entry801845
Публикувано: 29 December 2010 - 09:57 AM

Публикувано: 29 December 2010 - 12:20 PM
В момента бебетата са осиновени и се лекуват от кастрацията от групата "Заедно...".
Прилагам снимка с напомняне на летните кастрации, всичко си е като преди.
Прикачени файлове
-
kastr..bmp (197.81K)
Брой сваляния: 78
Публикувано: 30 December 2010 - 02:00 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 30 December 2010 - 01:12 PM
Публикувано: 04 February 2011 - 11:31 AM

Публикувано: 14 February 2011 - 08:51 PM
Изключително съм щастлива, че съществува такава тема, не само защото съм от Стара Загора и знам какво е положението.
Миналото лято аз и един приятел намерихме 7 кученца (5 черно с беличко и 2 кафяво с беличко), но и двамата нямахме възможност да ги гледаме и ги занесохме в приюта. Горките бяха изхвърлени в чувал на Аязмото.

Разбрах, че едното е починало, а 2чки са били осиновени. Надявам се и другите да са добре. А иначе едно голямо БРАВО за всички, които са помогнали по един или друг начин.

А аз искам да попитам как бих могла да се запиша за някакъв вид доброволец и когато имам време да идвам да ги виждам, да се грижа по някакъв начин за тях...а и може по някоя мръвчица да им нося. Миналата година много се опитвах да намеря връзка за там, но нещо не се получи, а желанието ми не е отминало. Много е тъжно как всички заслужават топъл дом, а заради идиоти са се оказали в такова отвратително положение.

Публикувано: 14 February 2011 - 09:23 PM
Публикувано: 14 February 2011 - 10:35 PM
dikari, в 14 February 2011 - 06:28 PM, написа:
Само не ми е ясно каква по-добра алтернатива предлагаш ти на хората които случайно попаднат на изхвърлени малки кученца които не могат да подминат ей така и решават,че по-добре е да ги занесат в приюта от колкото да ги сгазят колите примерно ?!?
Защото обикновенният човек няма информация и не знае за какво точно става дума в един български държавен приют.
Всеки човек който няма допир до тази материя си мисли,че приюта е мястото на което се полагат адекватни грижи за бездомните животни.
Мисля,че нямаш право да критикуваш по подобен начин действията на тези хора,те да действали напълно адекватно....проблема не е в техните действия,а в това,че липсват нормални приюти които действително да си вършат работата.
Моето лично мнение е,че вероятността да оживеят на улицата и в приюта е една и съща ... така че ... въпрос за късмет ... важното за мен е,че някой е проявил инициатива и желание да помогне,та дори по начин който няма да е адекватен,но не по негова вина ... просто за жалост такива са в Бг нещата ...
Публикувано: 15 February 2011 - 02:51 AM
mik, в 14 February 2011 - 09:40 PM, написа:
Моето лично мнение е,че вероятността да оживеят на улицата и в приюта е една и съща ... така че ... въпрос за късмет ... важното за мен е,че някой е проявил инициатива и желание да помогне,та дори по начин който няма да е адекватен,но не по негова вина ... просто за жалост такива са в Бг нещата ...
Изобщо не е така. В изолатора смъртността на бебетата е може би 99%. На улицата има шанс да порасне. Има шанс да бъде прибрано от някого. Има някакви шансове - 1,2...10%. В излотора няма никакви.
И не знам защо го прие като критика. Казваш "няма допир до тази материя си мисли,че приюта е мястото на което се полагат адекватни грижи за бездомните животни." - е, dreamer. чете тази тема, пише в нея и все пак не е разбрала, че това място не е за бебета. Сега това е обяснено.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 February 2011 - 09:36 AM
Шанса на малки кученца на улицата според мен не е много голям,не е 10% в никакъв случай ... ако не бъде прегазено,ще умре по-късно от някоя болест,ще стане жертва на гамени с питбули или просто ако не успее да се приспособи и да си намира храна ще умре от глад.Всички ние сме виждали подвижни скелетчета.
Но както и да е,аз просто изразих мнение.
Ако преди 5 год когато тъкмо се бях прибрала от Германия бях намерила малки кученца на улицата аз също бих ги занесла в приюта изхождайки от приютите там.
Публикувано: 15 February 2011 - 10:15 AM
Никой не критикува тези хора, просто ги информира за това какво се е случило с кучетата които са докарали в приюта.
И определено, ако намерите бебета или им помогнете сами или ги оставете, в приюта при 99% смъртност не е вариант.
Публикувано: 15 February 2011 - 10:44 AM
Знам какви са условията в изолатора затова и бих искала да бъда един вид доброволец и да помагам с каквото мога, а не още с предложението си да бъда съдена защо съм опитала да помогна на кученцата. И прочетох темата, но все пак реших да попитам, защото винаги има шанс 1 да е оцеляло.

Публикувано: 15 February 2011 - 10:54 AM
Публикувано: 15 February 2011 - 11:09 AM

Публикувано: 16 February 2011 - 04:54 AM
Buddy28, в 15 February 2011 - 09:19 PM, написа:
Не ме изненадва реакцията на пишещите тук,защото из между тях никой не си прави труда освен да чете и да разбере написаното.
Както и да е ... няма значение.
Аз уважавам труда на хората които се опитват да помагат, но има и такива които не разбирам определено ... повтаря се само едно и също ... говори се, повтаря се,досажда се на ветеринари .... имаме си в нашия китен град "кучелюб" и събирач на бездомни от който целия град и всички ветеринари които лично аз познавам са писнали,защото се ходи час по час с безумни искания ... хората които помагат на животноте в беда не само,че не са активни по форумите,ами те дори не са и чували за подобни форуми и дори случайно да са научили за тях НЕ парадират с това кой и как помага.
Всеки прави това което е по силите му ... а времето е доказало,че тръбят тези които бездействат най-много.
Не е нужно да навираш в очите на хората това което вършиш ... ако го правиш със сърце и от обич дори най-близките ти няма да знаят какво точно правиш и какви жертви правиш за каузата.
Това е...