Dog.bg Форуми : Изолатор СТАРА ЗАГОРА-кучета за осиновяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор СТАРА ЗАГОРА-кучета за осиновяване

#361 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 November 2010 - 12:49 PM

Големият добряк го няма вече. Пуснат е наблизо до изолатора, не на мястото му. Обикалял е объркан няколко дни около метро. Получих инфо, че е сгазен наблизо до мантинелата. Там е пътят за Бургас и е страшен трафик. Имаше възможност за осиновяване, търсиха го да го приберат. Вбесена съм. Почивай в мир, добро момче, скапан късмет, мърлява общинска работа
Какви семинари трябва да има, как да се обясни, че кастрациите не са прищявка на луди природозащитници, а единствено евтин и ефективен начин за регулиране на популацията. Кастрираните се връщат по местата,да пазят територия от нови, необработени. Това е смисълът, а не да се хвърлят по околовръстното да ги газят колите.И после, неефективен метода хвани, кастрирай и върни.Как другаде може, а тук не.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#362 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 November 2010 - 03:43 PM

Dikari, съжалявам много за прекрасния великан!

Мило момче, тичай на воля сред безкрайните полета, там, където няма повече болка...
User's Signature

Качена снимка

#363 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 December 2010 - 08:25 PM

Помогнете на кучетата от изолатор Стара Загора чрез покупка на благотворителен календар ОСИНОВИ ме
Календарите са прекрасни, благодарение на миналогодишните покупки част от тези животни от изолатора са щастливи завинаги! Нека направим тази страница по-дълга!
http://forum.dog.bg/..._1&#entry801845
User's Signature

Качена снимка

#364 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 December 2010 - 09:57 AM

Вчера ме извика дядо Коледа, познат във форума под името Buddy28.На посещението получих дарение от касичката на джуджетата, подарък за кучовците от изолатора - 66.07лв. Благодаря ти , Buddy28,:wub: ти си верен приятел на животните, никога не ги забравяш!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#365 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 December 2010 - 12:20 PM

Коледата донесе поредната порция кастрации в изолатора. В понеделник имаше само няколко кучета пред пускане и 2 бебета. Бебетата са единствените оцелели от парвовироза. Лекуваха ги момичетата от фейсбук като плащаха на кастриращия екип за лечението. Въпреки бебешката им възраст и неукрепналото здраве и ЗЗЖ, лекарите са добавили като коледен подарък и бонус кастрацията им. Не бива да се изпуска никой шанс за припечелване на нещо, празници са .
В момента бебетата са осиновени и се лекуват от кастрацията от групата "Заедно...".
Прилагам снимка с напомняне на летните кастрации, всичко си е като преди.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени файлове

• Прикачен файл  kastr..bmp (197.81K)
    Брой сваляния: 78

User's Signature

Качена снимка

#366 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2010 - 02:00 AM

Дикари, писали ли сте жалба до РВМС? И да сте писали, пишете пак. Длъжни са да реагират, нарушава се закон. Пуснете и копия до ОС, кмет и където ви дойде на ум, приложете и мед. документи, че се налага да лекувате животните след техните кастрации!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#367 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 December 2010 - 01:12 PM

Положението с контролните органи в Ст. Загора е особено. Сегашният директор на РВМС е съпруг на кастриращата лекарка. Преди той кастрираше лично. Тук всички и преди и сега са навързани като свински черва. Затова в България не работи метода хвани, кастрирай и върни.
User's Signature

Качена снимка

#368 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 February 2011 - 11:31 AM

В изолатора има кастрирани кучета, методът е същият, познат ви отпреди - революционен и се прилага само тук. Има немска овчарка женска, добродушна. Има ловно куче, останалите и те всички са дружелюбни, някои са много дребни, апартаментни. Имаме писмо за дребната черна кучица, много нежна и красива, хората си я чакат на мястото. Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#369 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 February 2011 - 11:35 AM

Прикачена снимка Ловно куче, дбородушно, женско
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#370 Потребителят е офлайн   dreamer. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 08:51 PM

Здравейте!
Изключително съм щастлива, че съществува такава тема, не само защото съм от Стара Загора и знам какво е положението.
Миналото лято аз и един приятел намерихме 7 кученца (5 черно с беличко и 2 кафяво с беличко), но и двамата нямахме възможност да ги гледаме и ги занесохме в приюта. Горките бяха изхвърлени в чувал на Аязмото. :dh_188:
Разбрах, че едното е починало, а 2чки са били осиновени. Надявам се и другите да са добре. А иначе едно голямо БРАВО за всички, които са помогнали по един или друг начин. :af_089:
А аз искам да попитам как бих могла да се запиша за някакъв вид доброволец и когато имам време да идвам да ги виждам, да се грижа по някакъв начин за тях...а и може по някоя мръвчица да им нося. Миналата година много се опитвах да намеря връзка за там, но нещо не се получи, а желанието ми не е отминало. Много е тъжно как всички заслужават топъл дом, а заради идиоти са се оказали в такова отвратително положение. :dh_188: :dh_188: :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Sometimes I'm gonna have to lose...

#371 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 February 2011 - 09:23 PM

Съжалявам, че трябва да попаря надеждите ви за кученцата от чувала.Върнете на страница 15, прочетете за ккаво става въпрос. Бебетата на такива места винаги умират. Те нямат имунитет, а вирусите ги убиват бързо и мъчително. Това не е приют, а изолатор, разликата между двете е огромна. Вижте приюта в Богров, вижте какво става тук. Гранулирана храна за кучетата се осигурява 2 години изключително и само от доброволни дарения. В неделя кучетата не се хранят. Мога да ви разкажа още много, но по-добре прочетете и ще разберете.
User's Signature

Качена снимка

#372 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 10:35 PM

Показване на мнениетоdikari, в 14 February 2011 - 06:28 PM, написа:

Съжалявам, че трябва да попаря надеждите ви за кученцата от чувала.Върнете на страница 15, прочетете за ккаво става въпрос. Бебетата на такива места винаги умират. Те нямат имунитет, а вирусите ги убиват бързо и мъчително. Това не е приют, а изолатор, разликата между двете е огромна. Вижте приюта в Богров, вижте какво става тук. Гранулирана храна за кучетата се осигурява 2 години изключително и само от доброволни дарения. В неделя кучетата не се хранят. Мога да ви разкажа още много, но по-добре прочетете и ще разберете.

Само не ми е ясно каква по-добра алтернатива предлагаш ти на хората които случайно попаднат на изхвърлени малки кученца които не могат да подминат ей така и решават,че по-добре е да ги занесат в приюта от колкото да ги сгазят колите примерно ?!?
Защото обикновенният човек няма информация и не знае за какво точно става дума в един български държавен приют.
Всеки човек който няма допир до тази материя си мисли,че приюта е мястото на което се полагат адекватни грижи за бездомните животни.
Мисля,че нямаш право да критикуваш по подобен начин действията на тези хора,те да действали напълно адекватно....проблема не е в техните действия,а в това,че липсват нормални приюти които действително да си вършат работата.

Моето лично мнение е,че вероятността да оживеят на улицата и в приюта е една и съща ... така че ... въпрос за късмет ... важното за мен е,че някой е проявил инициатива и желание да помогне,та дори по начин който няма да е адекватен,но не по негова вина ... просто за жалост такива са в Бг нещата ...

#373 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 February 2011 - 02:51 AM

Показване на мнениетоmik, в 14 February 2011 - 09:40 PM, написа:

Моето лично мнение е,че вероятността да оживеят на улицата и в приюта е една и съща ... така че ... въпрос за късмет ... важното за мен е,че някой е проявил инициатива и желание да помогне,та дори по начин който няма да е адекватен,но не по негова вина ... просто за жалост такива са в Бг нещата ...

Изобщо не е така. В изолатора смъртността на бебетата е може би 99%. На улицата има шанс да порасне. Има шанс да бъде прибрано от някого. Има някакви шансове - 1,2...10%. В излотора няма никакви.
И не знам защо го прие като критика. Казваш "няма допир до тази материя си мисли,че приюта е мястото на което се полагат адекватни грижи за бездомните животни." - е, dreamer. чете тази тема, пише в нея и все пак не е разбрала, че това място не е за бебета. Сега това е обяснено.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#374 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 09:36 AM

Разбира се,че сега това е обяснено,но тогава така е сметнато за правилно и така е сторено.
Шанса на малки кученца на улицата според мен не е много голям,не е 10% в никакъв случай ... ако не бъде прегазено,ще умре по-късно от някоя болест,ще стане жертва на гамени с питбули или просто ако не успее да се приспособи и да си намира храна ще умре от глад.Всички ние сме виждали подвижни скелетчета.
Но както и да е,аз просто изразих мнение.
Ако преди 5 год когато тъкмо се бях прибрала от Германия бях намерила малки кученца на улицата аз също бих ги занесла в приюта изхождайки от приютите там.

#375 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 10:15 AM

Липсата на информация, не ни лишава от отговорност.
Никой не критикува тези хора, просто ги информира за това какво се е случило с кучетата които са докарали в приюта.
И определено, ако намерите бебета или им помогнете сами или ги оставете, в приюта при 99% смъртност не е вариант.

#376 Потребителят е офлайн   dreamer. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 10:44 AM

Така. Първо да изясня, че може би ако имаше приют в Стара Загора щяхме да ги занесем до там, но при липсата на такъв и замръзващи вече кучета, можехме ли да направим друг избор?
Знам какви са условията в изолатора затова и бих искала да бъда един вид доброволец и да помагам с каквото мога, а не още с предложението си да бъда съдена защо съм опитала да помогна на кученцата. И прочетох темата, но все пак реших да попитам, защото винаги има шанс 1 да е оцеляло. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#377 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 10:54 AM

Къде точно прочете, че си съдена за постъпката си. Това го предпостави друг потребител. Писах, че ще попаря надеждите ти, понеже зная каква е съдбата на точно тези кученца, те информирам какво се случи с тях. И как лятото са намерени, а били замръзнали вече, това не го разбрах. Доброволци в изолатора не приемат, не може да чистиш, нито да разхождаш кучета. Доброволчеството се изразява в купуване на храна, търсене на дом, осигуряване на приемен такъв, транспорт и така. Ако искаш,ако имаш някакви идеи, пиши ми на лични. Аз съм човека, който ходи трета година в изолатора.Ще ти разкажа и кой помага.
User's Signature

Качена снимка

#378 Потребителят е офлайн   dreamer. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 11:09 AM

Ами тук е моя грешката, защото си бях объркала малко информацията в предишния пост и всъщност беше някоя късна есенна вечер, защото си спомням, че беше минал 15ти септември, но беше късно да го поправя. Иначе, да, добре. Само ми кажи как да се свържа с теб извън форума и бих помогнала с каквото мога. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#379 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2011 - 12:14 AM

Показване на мнениетоmik, в 15 February 2011 - 08:41 AM, написа:

.........................
..............................

Ох, Мик, понякога е по-добре човек да замълчи, повярвай ми!
User's Signature

Качена снимка

#380 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 04:54 AM

Показване на мнениетоBuddy28, в 15 February 2011 - 09:19 PM, написа:

Показване на мнениетоmik, в 15 February 2011 - 08:41 AM, написа:

.........................
..............................

Ох, Мик, понякога е по-добре човек да замълчи, повярвай ми!

Не ме изненадва реакцията на пишещите тук,защото из между тях никой не си прави труда освен да чете и да разбере написаното.
Както и да е ... няма значение.
Аз уважавам труда на хората които се опитват да помагат, но има и такива които не разбирам определено ... повтаря се само едно и също ... говори се, повтаря се,досажда се на ветеринари .... имаме си в нашия китен град "кучелюб" и събирач на бездомни от който целия град и всички ветеринари които лично аз познавам са писнали,защото се ходи час по час с безумни искания ... хората които помагат на животноте в беда не само,че не са активни по форумите,ами те дори не са и чували за подобни форуми и дори случайно да са научили за тях НЕ парадират с това кой и как помага.
Всеки прави това което е по силите му ... а времето е доказало,че тръбят тези които бездействат най-много.
Не е нужно да навираш в очите на хората това което вършиш ... ако го правиш със сърце и от обич дори най-близките ти няма да знаят какво точно правиш и какви жертви правиш за каузата.
Това е...

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема