Мопс
Публикувано: 28 January 2008 - 03:29 PM
Публикувано: 28 January 2008 - 04:13 PM
Цитат
Няма да има проблеми ,ако не показва зъбите все пак е още бебе, но едно трябва да може,поне горе долу да върви до теб. :blink:
Ако имаш някакви въпроси ,не ни жали,ще помагаме на бъдеща изложбена звезда. ;) ;) ;)
Публикувано: 28 January 2008 - 04:55 PM
Публикувано: 28 January 2008 - 05:28 PM
Цитат
adk мойте уважения :) но не мисля че с нещо съм засегнал когото и да е било, просто исках да помогна на sebulba да разбере как се "лепят" ушите. На Вас може би Ви се струва че: "Не просто по стрелкички,това е за техния форум.В нашия ,ще лепиме както трябва.", е "казано" с мил и вежлив тон, но на мен ми се струва точно обратното :)
Bambalina не виждам проблем че не посещавате който и да е било форум :) относно навигацията, всеки собственик на сайт сам преценява каква да е тя. Отделната регистрация може би е направена така нарочно. Само не разбрах какъв е проблемът с регистрацията, така и не ми отговорихте на лични, затова си и позволявам да Ви пиша тук.
а относно администраторите/модераторите на форума, като цяло не им прави чест че изтриха мненията на мопситропси, г-жа Конова има доста подобни мнения (ако се разровите ще видите колко са смислени... :P, :yahoo: и т.н.) из форума.... може би и тя трабваше да отнесе бан а ;)
Аз искам вашето семейство да ми върне ценната за мен литература.Дадох я лично на твоя татко.
Публикувано: 28 January 2008 - 05:31 PM
(както вече казах, аз няма да позволя да разстроите добрата атмосфера в този форум (което явно е вашата цел) и поради тази причина няма да обръщам внимание на мненията ви. За мен те са тенденциозни!)
Предлагам сега да спрем тези неща и да се концентрираме върху мопсчетата....
Та... и на мен би ми било интересно как се подготвя едно мъничко кученце за изложбена кариера.
Примерно мен ме интересува... прави ли се нещо с опашката, защото нашия я премята ту от едната, ту от другата страна и тя не може да се завие хубаво....
Благодаря
Публикувано: 28 January 2008 - 06:25 PM
Цитат
(както вече казах, аз няма да позволя да разстроите добрата атмосфера в този форум (което явно е вашата цел) и поради тази причина няма да обръщам внимание на мненията ви. За мен те са тенденциозни!)
Предлагам сега да спрем тези неща и да се концентрираме върху мопсчетата....
Та... и на мен би ми било интересно как се подготвя едно мъничко кученце за изложбена кариера.
Примерно мен ме интересува... прави ли се нещо с опашката, защото нашия я премята ту от едната, ту от другата страна и тя не може да се завие хубаво....
Благодаря
Няма какво да правиш с опашката на Самуил ,тя си е много добре.Най важното за изложбено куче ,това е стойката,движения и отваряне на устата пред съдията.По принцип можеш да имаш и най красиво куче ,но ако то върви лошо в ринга и не стои добре в стойката, ще направи лошо впечатление на съдията.
Най добре вече да почнеш да се занимаваш с него.Като начало го слагаш долу на пода,на килимче.В дясната ръке взимаш някаква храна която той най много обича,но което не му даваш всеки ден ,а само като искаш да го поглезиш.После слагаш го в стойка и държиш храната пред муцунката на растояние 10-15 см. и му казваш с леко твърд тон " стойка".Като постои така поне 5 секунди му даваш да хапне това което държиш в ръката, почваш да го галиш и да казваш колко е добър.
Следващото обучение е за зъби ,то е по същия начин, само че леко отваряш устата и казваш с леко по твърд тон "зъби" ,като даде веднага му даваш храна и го хвалиш.
И така няколко пъти на ден,колкото имаш време.За две седмици ,ще видиш страхотен резултат.С времето той ще стои без да мърда все повече и повече.По принцип малките кучета се обучват много бързо,само че трябва да го правиш всеки ден.
Като го научиш, готови сте за победа в ринга. :->)
Публикувано: 28 January 2008 - 06:47 PM
Цитат
Цитат
И бих препоръчала да не се лепи ,как то препоръчва Kill-op ,защото не добре го показват и някой ще направи гаф.Обърнете внимание на първия и втория етап как се събира ухото и по кой начин!!! Не просто по стрелкички,това е за техния форум.В нашия ,ще лепиме както трябва. ;)
Публикувано: 28 January 2008 - 07:41 PM
[/quote]
Както и да е, няма смисъл да спорим. Наистина, има много по-приятни неща, за които да си говорим тук, нали! :chaika:
Публикувано: 28 January 2008 - 09:47 PM
Публикувано: 28 January 2008 - 10:07 PM
Публикувано: 28 January 2008 - 10:12 PM
Цитат
ами ето едно супер гадже - Тайра ;D в момента има нужда да влезе малко във форма, но с няколко пролетни разходки, по-дългички сред природата, ще блесне за нула време! :wub:
много е хубав Нерончо, ще си намери жена 100% :->)