Мопс
Публикувано: 04 February 2008 - 09:56 AM
Цитат
Публикувано: 04 February 2008 - 10:21 AM
лично аз не знаех,но докато се ровех по разни сайтове разбрах,че февруари е обявен за месец на здравите зъби на дом. любимци.цялата кампания е продиктувана от факта,че именно заболяванията на зъбите са едни от най-често срещаните при кучетата и котките.не съм сигурна,но ми се струва,че малките породи са особено податливи имайки предвид,че нямат добрата очистителна способност,която притежават по едрите породи,но това е само догатка.
та какво правите вие в това отношение,някой водил ли е кучето си на вет за почистване на зъб.камък,или считате че е чиста проба глезотия,изобщо споделяйте опита си
[image]http://www.ownedbypu...e/pug_teeth.png[/image]
Публикувано: 04 February 2008 - 10:37 AM
Цитат
лично аз не знаех,но докато се ровех по разни сайтове разбрах,че февруари е обявен за месец на здравите зъби на дом. любимци.цялата кампания е продиктувана от факта,че именно заболяванията на зъбите са едни от най-често срещаните при кучетата и котките.не съм сигурна,но ми се струва,че малките породи са особено податливи имайки предвид,че нямат добрата очистителна способност,която притежават по едрите породи,но това е само догатка.
та какво правите вие в това отношение,някой водил ли е кучето си на вет за почистване на зъб.камък,или считате че е чиста проба глезотия,изобщо споделяйте опита си
[image]http://www.ownedbypu...e/pug_teeth.png[/image]
и на мен този въпрос със зъбите ми е интересен много. как според вас е най-добре да се почивстват зъбките на мопса, за да са здрави и блесятщи максимално дълго време?
Публикувано: 04 February 2008 - 11:26 AM
но на мен ми е по интересно как се справяте вие и изобщо практикуват ли се тези процедури в bg
чувала съм,че за почистване на зъб.камък животинчето се приспива,то няма и как иначе,но аз не знам дали бих го направила :-
Публикувано: 04 February 2008 - 12:47 PM
естествено сутринта точно в осем часа бях събудена от едно мъничко любимо същество което се беше заело с профилактичен преглед на носът ми,беше пуснал
перфураторчетата във деъствие ;D ;D ;D
Публикувано: 04 February 2008 - 12:59 PM
Цитат
Гери аз лично ти обещавам следващия път когато имам път към Пловдив да се чуем предваритилно и специално ще си организираме мопсосемейна среща :wub:.Иначе вашто братче вчера се представи на ниво :blink:играхме си със всички батковци,какички и маминки нищо че бързо се изморихме.Срещата беше страхотна :yahoo: а мопското стадо завъртя главите :rolleyes: на всички в парка!
Публикувано: 04 February 2008 - 01:17 PM
Публикувано: 04 February 2008 - 01:43 PM
Цитат
Цитат
Гери аз лично ти обещавам следващия път когато имам път към Пловдив да се чуем предваритилно и специално ще си организираме мопсосемейна среща :wub:.Иначе вашто братче вчера се представи на ниво :blink:играхме си със всички батковци,какички и маминки нищо че бързо се изморихме.Срещата беше страхотна :yahoo: а мопското стадо завъртя главите :rolleyes: на всички в парка!
Публикувано: 04 February 2008 - 02:35 PM
Цитат
Има и още нещо... Продават... (тук поне де...ама защо и в България да няма) пастичка за зъби за кученца... Има такъв вид, която се използва с четка, но на мен ми се струва мисията невъзможно и за това си купих от другата... Тази е просто паста, която натриваш на задните зъбчета с пръст и кученцето започва да се ближе и така си я разнася... Тя не е вредна за него... На мен това ми се стори удачен вариант... Ако желаеш довечера ще проверя как се казва... и ще ти напиша ;)
Публикувано: 04 February 2008 - 02:41 PM
продават ги в зоомагазините, отгоре са намазани с нещо като смола и стават като дъвка. Тайра просто ги обожава!!! единственият недостатък е, че после получава малко газове... ;D
Публикувано: 04 February 2008 - 02:49 PM
Цитат
продават ги в зоомагазините, отгоре са намазани с нещо като смола и стават като дъвка. Тайра просто ги обожава!!! единственият недостатък е, че после получава малко газове... ;D
Това ми звучи точно като нашите джапанки, които продават тук... Положението след тях е точно толкова миризливо :rolleyes: :rolleyes: