Мопс
Публикувано: 28 February 2008 - 10:58 AM
Цитат
Я какво съвпадение... и мен ме правят на луда... :rolleyes: :P :yahoo:
Всякакви сценарии разиграва, пък ако мине...
Новият номер е че като му стане скучно и започва да си скрибуца тихичко...
Проси внимание.... (не че не го и получава :wub:)
Сега се сетих... да попитам... колко дълги са ви разходките....
(мисля, че в неделя преуморих Самуилката с 2 разходки от по 1 час - сутринта и привечер,
придружени с много гонене на немска овчарка
(мисля, че много я хареса мацката, ама големичка :->)... )
Публикувано: 28 February 2008 - 11:05 AM
Публикувано: 28 February 2008 - 11:19 AM
Цитат
Е още е рано да започне да ги върши тези работи само навън... Ти само не забравяй, ако се изтърве да чурне навън да го хвалиш много много и да му дадеш наградка... Те са умни и ще разберат бързо бързо....
Как ви завиждам за дружките... Ние никакви си ги нямаме... При нас са само дакели, а те не са много дружелюбни... Йоркширката от горния етаж я тупаме здравата и мен ме е страх, че ще и счупи някой крайник. Баба Лабрадорка я мързи да гледа и ни лае, а немската овчарка (която май ни е първата любов :rolleyes: :wub: :rolleyes:) ни разкатава от бягане и чак не можем да си кажем името после. Американския булдог не ни е в категорията изобщо и с това май приключихме. Наскоро обаче имахме среща тет-а-тет с още един мопс тук Макс :-)- станаха ни два :rolleyes:. Той е готин на 2 години... :rolleyes: :->)
А вашите другарчета какви са ?
Публикувано: 28 February 2008 - 11:53 AM
Цитат
Почитате ли сме на черничката Фифа.
Ех, че хубаво.... Аз между другото като врънках гаджето за куче.... и му предложих да си избере между мопс и френски булдог.... Той избра мопса (аз тайно стисках палци това да си избере де) .... Не съжалявам нито за секунда :wub: :wub: :wub:, а мисля и той... Въпреки това аз много ги харесвам булдочетата. И те грухтят нали?
Публикувано: 28 February 2008 - 01:50 PM
Публикувано: 28 February 2008 - 02:33 PM
Цитат
ЕЕЕЕ Евче естествено, че е така.....
Просто аз бях толкова щастлива, че можех да си имам куче, че породата нямаше
никакво значение вече за мен (рових и из приютите дори, но се отказах, защото
си беше риск... аз държа да имам ЗДРАВО кученце, а оттам гаранцията е най-малка за съжаление :'( :'( ... )
Мопсчетата са ми тотални любимци,
но оставих другото "ръководно" тяло да избере... И то избра... :yahoo:
Публикувано: 28 February 2008 - 09:50 PM
На мен тъкмо ми поправиха повредата в интернета и аз си чупя краченцата да влизам тук и кво.... никой няма... :o
Ето ви нови снимки на Самуилката (много е порастнал нали) :wub: :wub:
Тук позираме:

Пак чупи стойки разни

Тук го държат, защото иска да ходи да опрашва немската овчарка :rolleyes: :rolleyes:

А тук, специално Марго и Светлето, е изтипосан победителя в Международната изложба Брно 2008 при мъжете ;D . За него знам само, че е от развъдник Пибаро (местен чешки развъдник - ако ви интересува инфо ще се разровя да му намеря името) . Нашите мопсове са по - красиви нали B) B) B)

Имам и още снимки, ако ви е интересно ще ви покажа... Даже и въпроси имам ... ама пак ако ви е интересно - ще питам... не искам да досаждам... Хайде де... появявайте се :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Публикувано: 28 February 2008 - 10:34 PM
Публикувано: 29 February 2008 - 12:27 AM
Цитат
Много ти благодаря Марго за добрите думи...
Да си кажа честно много ме разочарова изложбата (това е първата изложба, на която отидох с цел да видя на живо как се представя куче, как трябва да се държи хендлера и пр. неща, които се постигат с опит, ама и аз какво ли съм тръгнала да ви обяснявам на вас) .... Просто очаквах някакво високо ниво, а то се оказа... :rolleyes:В най-оспорваната категория: Psi třída otevřená (мъжки кучета, отворен клас- не ми се смейте на "терминологията"... свободно я превеждам ;) имаше точно 7 кучета (за справка: не много популярните белгийски грифони имаха 22 записани мъжки кучета) , някой от които (всички черни) видимо имаха пърхут, някой толкова зверски се чешеха, че определено ми навяха някакви демодекозни асоциации... просто... далеч от идеята за представителност някак си
за породата.
Аз отидох с идеята там да се уча, да гледам хендлерите... и тотално ми се объркаха представите. Ето защо:
1. съдийката изобщо не опипваше кучетата. Не ги качи на масичка и пр. (може и моя заблуда да си е... ама все пак кавалер кинг чарлз шпаньолите ги оглеждаха с лупа едва ли не)
2. Никой от хендлерите не клекна, за да постави кучето си в стойка... Всички стояха прави. (вкл. и явно професионалния хендлер на развъдник Пибаро).
3. Съдийката правеше някакъв номер с кърпичка. Когато видеше куче, което не стои добре в стойка .. минаваше пред него и пускаше на около метър специално приготвена кърпичка... Следеше реакция - въпроса ми е... това с каква цел се прави?...
В общи линии не ми изглеждаше толкова страшно и мисля, ако успеем да се възпитаме съвсем скоро (ако сме здрави и когато ни поникне козина на обръснатото дупе) и ние да се пробваме. :yahoo: :yahoo:
Според мен тази мацка е пример как не трябва да се ходи на изложба. Като се
наведе да си показва зъбите на кучето и и лъсна д.... B) ;D B)

На мен това кученце ми беше персоналния фаворит и се надявах да спечели, ама
то нищо не спечели и аз за пореден път се убедих колко нищо не разбирам :rolleyes: :rolleyes:

Тук съм уловила момент на тотална разконцентрираност :P

"Покажи зъбките..."

Това момченце имаше проблем с предните краченца и много ми дожаля...
Иначе и на нас понякога ни пада опашката, когато трябва да стоим в стойка много дълго.... Забелязах, че това хендлерите го поправят като просто карат кучето да се помръдне за мъничко и пак го връщат в стойка (така ли е, или само съм си измислила ;D ;)

Публикувано: 29 February 2008 - 12:38 AM
Това е мацката на Пибаро... всъщност... те си бяха дошли със 6-7 кученца...

Мисля, че това е снимка на всички мацки:
Спечели предпоследната, която беше от развъдника "Да се чешем дружно",
не знам съдийката на разсеяна ли се направи или просто не забеляза... Иначе беше мила и каза добри думи за всяко едно кученце... (Аз предвидливо се настаних там където тя диктуваше, за да мога хем да слушам и хем да чета, че моя чешки е .....)

Тук интересното е, че последната жена с вишнявия (май B) ) костюм разиграваше кученцето си не с бисквитка, а с биберон. Привлече за кратко доста внимание...

Както вече споменах

Това тук е спечелилият V 1; CAC; CACIB - JOSHUA PIBARO. А това се оказа развъдна станция за мопс номер едно в Чехия за 2007 година (те си правят такива подреждания и класации)
Ами това са ми впечатленията в общи линии... Сигурно на много места съм се заблудила, за това не бъдете много критични... все пак са разсъждения на човек, който за пръв път се сблъсква с такива работи ;D ;)
Ако имате въпроси... питайте :wub:
Публикувано: 29 February 2008 - 12:42 AM
Гери... имам снимки и на малко френчита... ама са дилетански... като тези тук... ако на твоите френчита ще им е интересно - мога да покажа :->) :yahoo: :P
И да влизате по-често, че ще дърпам ушиииииииииииииии :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Публикувано: 29 February 2008 - 09:35 AM
Публикувано: 29 February 2008 - 09:40 AM
Публикувано: 29 February 2008 - 10:24 AM
Цитат
На мен тъкмо ми поправиха повредата в интернета и аз си чупя краченцата да влизам тук и кво.... никой няма... :o
Тук позираме:

Пак чупи стойки разни

Тук го държат, защото иска да ходи да опрашва немската овчарка :rolleyes: :rolleyes:

А тук, специално Марго и Светлето, е изтипосан победителя в Международната изложба Брно 2008 при мъжете ;D . За него знам само, че е от развъдник Пибаро (местен чешки развъдник - ако ви интересува инфо ще се разровя да му намеря името) . Нашите мопсове са по - красиви нали B) B) B)

Имам и още снимки, ако ви е интересно ще ви покажа... Даже и въпроси имам ... ама пак ако ви е интересно - ще питам... не искам да досаждам... Хайде де... появявайте се :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Самуил по красив от този.И цвят и като тип. :blink: :blink: :blink:
Публикувано: 29 February 2008 - 10:25 AM
Цитат
Тук позираме:

Пак чупи стойки разни

Втората снимка ,където той в стойка е супер. :yahoo: