Мопс
Публикувано: 20 March 2008 - 02:20 PM
Публикувано: 20 March 2008 - 03:25 PM
Цитат
Тук в дог.бг е записано като пролетен киноложки празник ,но на страницата на БРФК го няма,а са посочени други две дати-28-29.03. и най вероятно ще посетим това на 28-29.03.Но пък 28-е петък(работен ден) и за това на 29.03 сме там с Джиджи :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Публикувано: 20 March 2008 - 06:54 PM
по повод безразборното ходене по лекари съм съгласна с вас,но толкова се притеснявам,че не мога да не потърся още едно мнение,ако диагнозата и е написана на муцунката значи и другия вет ще я потварди.но просто не мога да не поискам поне елментарни изследвания и ясно формулирана диагноза.а като отида при друг вет няма как да не кажа за предишния,щото най-малкото трябва да кажа с какво сме я лекували до сега.
а шийла междо другото много се чеше и доктора каза че именно от това заболяване я сърби и раничките и са от разчесването,аз не вярвам да са от това,защото има една точно между ушите на главичката,където няма как да стигне камоли да се раздере така.и как да я спра да се чеше?сега я пръскам с bacitracin който предпазва от вторично инфектиране на раничките,но ме притеснява кортизона който й биха,и доктора иска утре пак да й бие,тъй като той срива имунитете.
още веднъж благодаря на всички,ще пиша веднага щом имаме новини.
Публикувано: 20 March 2008 - 08:05 PM
Как ще й бие кортизон ако не е направил кръвни иследвания,тази манипулация може и да влоши още повече нещата,ако искаш наистина да ти се даде компетентна и вярна диагноза те съветвам да заведеш малката прелест в студентски град във ветеринарния институт който се намира срещу УНСС там винаги има професори които водят манипулациите на студентите и са много отзивчиви винаги са готови да помогнат,преди 6 години от Анимо ни изпратиха до университета за ренгенова снимка на Кая-другото ни доги със съмнение за вътрешна пиометра тъй като лекарите не бяха 100%сигурни по случайност там присъстваше един от лекторите който учеше студентите как да кастрират,та същия погледна снимката на Кая и каза че се съмнява за инфекция на черния дроб и по късно когато вече оперираха Кая той се оказа прав гнездо от бацили си беше направило цяла колония около черния й дроб причинено от заразена пръчка щото тя много обича да гризе и чупи пръчки от забита треска във венеца та чак до черния дроб се стигна но слава богу всичко мина и сега тя е жива и здрава !Ако искаш отиди до там нищо не ти коства но поне ще получиш наистина компетентно мнение!
Публикувано: 20 March 2008 - 08:12 PM
важно е обаче да се постави правилната диагноза, а за демодекоза тя не се поставя "на око" - взима се проба от засегнатия участък, която се изследва. чак тогава може да се твърди със сигурност. наистина, потърси компетентно мнение на специалист и изисквай от доктора да направи пълни изследвания.
УСПЕХ!!! :wub:
Публикувано: 21 March 2008 - 12:01 AM
Цитат
далече е, а не ми се пътуват 1000 километра за два дни с кучето, иначе страшно ни се ходи на изложба, ама много вече. не че знаем кво се прави, но пък важно е участието :blink:
Публикувано: 21 March 2008 - 09:24 AM
Цитат
Цитат
далече е, а не ми се пътуват 1000 километра за два дни с кучето, иначе страшно ни се ходи на изложба, ама много вече. не че знаем кво се прави, но пък важно е участието :blink:
Ще ти омръзнат ,в Варна ще има голяма изложба и в Добрич.Ще те подсетя ,да се запишеш. ;)
Публикувано: 21 March 2008 - 09:27 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Ще ти омръзнат ,в Варна ще има голяма изложба и в Добрич.Ще те подсетя ,да се запишеш. ;)
Виж къде и кога и си избирай. :blink:
http://brfk.org/izlojbi.php
Публикувано: 21 March 2008 - 10:24 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Много благодаря! :blink:
Виж къде и кога и си избирай. :blink:
http://brfk.org/izlojbi.php
Публикувано: 21 March 2008 - 10:35 AM
Забравих да кажа курса е 50лв,ще го води г-н Хлебаров!
Публикувано: 21 March 2008 - 10:46 AM
Цитат
Искам да ви поканя на изложбата в Асеновград на 26-27 април.Тя ще се проведе до един манастир.Ще прекараме страхотно, хем манастир и Великден, хем изложба.На колкото разбрах ,ще спиме в хотела към манастира.Взимаме яйца ,козунаци и сме там. :blink: :blink: :blink:
Публикувано: 21 March 2008 - 09:27 PM
Цитат
Цитат
Искам да ви поканя на изложбата в Асеновград на 26-27 април.Тя ще се проведе до един манастир.Ще прекараме страхотно, хем манастир и Великден, хем изложба.На колкото разбрах ,ще спиме в хотела към манастира.Взимаме яйца ,козунаци и сме там. :blink: :blink: :blink: