Dog.bg Форуми : Мопс

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (254 Страници) +
  • « Първа
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мопс

#4621 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 May 2008 - 11:03 AM

Ив, стъргаха ли кожата и гледаха ли под микроскоп пробата, за да кажат, че е демодекс?
Каква каишка за демодекс? Може и да не знам де, ама не съм чувала. Лекува се с Ивермектин (Кевамек дето си споменала е явно вариант на това лекарство) и къпане или мазане на засегнатите места.
Като се хване в началото не е толкова страшно, само трябва адекватно лечение.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4622 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 May 2008 - 11:04 AM

Цитат

ох бобиб незнам вече какво да мисля аз се побърках напълно сега ще ходим при този последния дано най накрая излекуват кучо :wub:

Ив успокой се,избери един лекар при който да ходишно аз мисля че Карагйозов е достатъчно добре запознат с ветеринарната медицина при условие че след прегледа е установил че кучо няма рахит-съответно няма нужда от нагрефки,няма нужда повече от каквито и да било инджекции вече достатъчно е индоксикиран малкия,точно заради това натрупване в организма лекарят е препоръчал да минат поне 15дена карантинен срок за да може кучо да се детоксикира от натупаните отрови и да може когато му пуснат иследвания-те да покажат верни стойности!
Ив да ти кажа и нещо друго когато доктора види че си видимо разстроена и притеснена ако си по лабилна и ако доктора е изпечен манипулатор може даже да установи че кучето ти има спин :huh: така че паниката на страна трябва да си с трезвен ум-не че си пияна ;) но просто като отиваш вече на лекар питай защо е така;от какво се получава това;какви видове лечения съществуват;кое е най безопасно за кучето ;и най важното-ЗАПИСВАЙ СИ-какви медикаменти се дават-бият на кучо и искай да ти обясняват какви странични ефекти може да имат дадените лекарства-инджекции?!
Сега просто се успокой и се забавлявай с Джоузеф така сякъш му няма нищо!
За обувките съм съгласна и съм за НО мисля че с този проблем в момента-ЗАМЯТАНЕ НА КРАЧЕТАТА не трябва да купуваш от тези обувки ще ти обясня защо ако сега замята краката докато ходи със обувките ще бъде просто кошмарна гледка да не говорим че може и най вероятно ще промени изцяло походката към по зле!!!
СЪВЕТ ИМА ЕДНА КОЖА МНОГО ТЪНКА МЪЖЕТЕ СИ БЪРШАТ КОЛИТЕ С НЕЯ ЗА ПО БЪРЗО ИСЪХВАНЕ АКО ГРЕША НАЗВАНИЕТО МОЛЯ ДА БЪДА ПОПРАВЕНА-ГИДЮРИЯ АКО МОЖЕШ НАМЕРИ ПО ГОЛЕМИ ПАРЧЕНЦА И ДАЙ НА НЯКОЙ ДА ТИ УШИЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ ОБУВКИ ТИП ТОРБИЧКИ СЪС ВРЪЗВАНЕ ИЛИ ЛАСТИЧКИ ЗА ДА НЕ МУ ПАДАТ ОТ КРАКАТА!
Против магазинските обувки съм защото зимата купих на Грег такива с цип от пред отдолу с кожа та даже и светлоотразителна лента имаше и резултата беше плачевен като ги сложих походка-плачевна;замятане и размятане на краката;стоеше разкрачен в стойка тип-пикаеща крава;накрая седна и сам свали гризеейки въпросните обувки!
Ив дори по дебели бебешки чорапки ще ти свършат работа!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4623 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2008 - 11:16 AM

Ив и още нещо знам че ти се иска да обличаш малкия вагабонтин в различни дрешки но сега не е най подходящия момент за това-първо заради демодекса ако наистина е остановен-ще се спарва и има вероятност да се разпространи и второ вече е ужасна жега и никак не е добре за мопса с още един допълнителен пласт дрехи отгоре му!
Иначе хубави дрешки тук в София по поръчка шие Рали-пом-тя пише в този сайт,тя уши всички дрешки на Гиги-анцуг Адидас;непромкаем дъждобран;пуловер;зимна грейка с заешка кожа на качулката,дрешките са страхотни но на място го измери за да може всичко да е както трябва,е цените са малко солени като за кученце ама аз имах възможнст и му направих този подарък-някъде около 250лв.ми излезе всичко!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4624 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 11:54 AM

мерси ани няма да го обличам и обувам чета тук по форумите толкова лекарства и мазила и се побърквам но най интересното е че жози няма никъде окапала козина явно е съвсем в началото старая се да нямам притеснен вид но немога малко по чуствителна съм и няма как :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4625 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 11:57 AM

Цитат

Ив, стъргаха ли кожата и гледаха ли под микроскоп пробата, за да кажат, че е демодекс?
Каква каишка за демодекс? Може и да не знам де, ама не съм чувала. Лекува се с Ивермектин (Кевамек дето си споменала е явно вариант на това лекарство) и къпане или мазане на засегнатите места.
Като се хване в началото не е толкова страшно, само трябва адекватно лечение.
да взеха му такава проба от главичката там имаше в началото пъпка инжекциите май са Cevamek а тази кайка е на фирма виталак точно немога да ти кажа името на кайшката пише за демодекоза лечебна някаква но незнам дали само от това ще мине болеста 
User's Signature

Качена снимка

#4626 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2008 - 12:05 PM

Ив я сега на по спокойно моляте опитай се да обясниш точно вчера как мина прегледа при дктора, и даде ли през тези 15 дена учистителен период някакви мазила за охлузванията или ще ходите там на място да ги третира,а за ушичките какво каза?За походката дали има големи шансове да си я промени?
Сега за да те развеселя като искаш толкова дрешки ще ти напиша името на профила на Раличка която уши дрешките на Гиги-като влезеш в самия й профил най отдолу където пише лично съобщение има два уеб адреса цъкни върху догвижън а не върху снимкабг и като цъкнеш ще ти излезе нейня блог-там по надолу го има Гиги сниман като фотомодел ;D там са и всички дрешки които уши Рали за него-дъждобрана,якето,пуловера,анцуга долнище и горнище,приятно забавление! :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4627 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 12:15 PM

охлузването не го мажем с нищо то заздравя даже ако не се дгледа човек ниможе да го види  с нищо не го мажем лапичките каза че ще се оправят но слад това пренасищане с токсини и засегнати нервни окончания може би ще е по трудно възтановяването наблюдаваше го окола 5 минути как ходи действията и това че леко губи равновесие и залита но най накрая това каза че отзасегнатите нервни окончания  :wub: а къде трябва да влеза за да разгладам дрешките
User's Signature

Качена снимка

#4628 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 May 2008 - 12:18 PM

http://doggyvogue.blogspot.com/
User's Signature

#4629 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2008 - 12:23 PM

Цитат

Марея мерси! :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4630 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 12:28 PM

ааааа аз съм ги виждала тези много са яки  :wub:мерси майка( марея) :wub: ттъй като навсякъде където чета пише че козината окапва на жози няма такива окпвания на козина той има съмо няколко пъпчици
User's Signature

Качена снимка

#4631 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 12:32 PM

bushka каишката се казва Peventic
User's Signature

Качена снимка

#4632 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2008 - 12:36 PM

Цитат

ааааа аз съм ги виждала тези много са яки  :wub:мерси майка( марея) :wub: ттъй като навсякъде където чета пише че козината окапва на жози няма такива окпвания на козина той има съмо няколко пъпчици

Дано да не се стигне дотам да му капе козинката но това се дължи на факта че е открит демодекса още в началото,стискам палци да се отърве само с обривчетата!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4633 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2008 - 12:41 PM

Демодекоза
Това е кожно заболяване главно по младите кучета, което се предизвиква от кърлежа Demodex canis. За разлика от гореспоменатите кърлежи, тези са с микроскопични размери. Дължината им е 150 микрометра. Те са с удължена форма и приличат повече на малки червейчета. Дишат през кожата си. Четирите двойки крайници са разположени непосредствено зад хоботчето и са много къси.

Какви са признаците

Пациентите, които имат по-малко от пет засегнати участъка, спадат към случаите с локална или така наречената огнищна демодекоза. Тези с над пет спадат към случаите на генерализирана демодекоза. Тя може да се разпространи и да обхване цялото тяло.
Лезиите, които може да видите най-често, се срещат по главата, около очите, ноздрите, устатата и по краката. Те включват загуба на козина, образуване на крусти, зачервяване на кожата, която понякога изглежда мазна. Кърлежите предпочитат да живеят в космените фоликули и за това основният признак, който ще срещнете, е опадването на космената покривка и то най-често по муцуната. При локализираната форма кученцето може да има само няколко ограничени крусти, които да минат от само себе си когато порасне и неговия имунитет укрепне. При по-тежките случаи се засяга главата, тялото и краката. Тогава  главата, страничните части на гръдния кош и краката са покрити с крусти и са често силно възпалени. Това се получава когато се получи замърсяване със стафилококови бактерии. В тези случаи крустите постоянно се напукват и от тях изтича сиво-червен ексудат.

Диагноза

За да се потвърдят съмненията за това заболяване, се взимат кожни проби и се изследват микроскопски за наличието на тези паразити.  Понеже те се срещат нормално в космените фоликули, затова изследването трябва да се прави само след като има изявена клинична картина.

Прогноза

Това не е наследствено заболяване. Кърлежите се предават на малкото куче от майката. Обаче предразполагащия фактор, който тук се явява имунната слабост може да се предава в поколението, така че кучета, които имат в историята си това заболяване и техните родители също трябва да се изключат от разплод. Що се отнася до хората, различните видове кърлежи имат предпочитание към различни гостоприемници. Така кучешкият демодексен кърлеж паразитира по кучето и е почти невероятно да развиете вие това заболяване.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4634 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 May 2008 - 12:41 PM

Цитат

bushka каишката се казва Peventic
Ясно. Наистина не съм знаела за нея, ето това намерих:

Цитат

При ограничена демодекоза може да се използва акарициден нашийник, напоен с амитраз (Peventic).

User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4635 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 12:43 PM

авно наща демодекоза е органична което е по добре от дзр и аз четох статията и пише че при този вид 90%  се излекува от самосебе си  дано помогне тази кайшка
User's Signature

Качена снимка

#4636 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 12:45 PM

ани мерси за инфото дано да е хванато всичко на време и кайшката да помогне сега ще видим след 15 дни какво ще каже доктора  ааааааааа и забравих да ти кажа че ни каза че след 2 месеца трябва да изхвърлим нагръдника и всички негови вищи
User's Signature

Качена снимка

#4637 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2008 - 01:15 PM

Ив само да оздравее малкия пакостник аз ще му подаря и нагръдник и нашйник и повод!
Но да знаеш че трябва да изхвърлиш всичко одеалца,дунапрени-ако спи на такива,играчките също просто всичко с което си е играл или тъкани до които се е опирал,търкал,и понеже диваните няма как да си изхвърлиш ;) ;D извикай фирма която почиства с добри препарати и с Рейнбоу да изперат диваните ,това се отнася и за килимите,мокетите и т.н.Същото се отнася и за жилището на твоята половинка!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4638 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 01:42 PM

;D МЕРСИ ЗА СЪВЕТА АНИ ДАНО ВСИЧКО Е НАРЕД ВЧЕРА КАТО БЯХМЕ В КЛИНИКАТА НАМЕРИХ ТАКАВА КАЙШКА КАКВАТО ТЪРСЕХ КОЖЕНА ИЗПИСАНО ИМЕТО НА КУЧЕТО С КАМЪНИ ЦИРКОНИ ПРАВЕЛИ ГИ ВЪВ ВАРНА САМО ДА ОЗДРАВЕЕ И ЩЕ МУ КУПЯ ТАКАВА НА МАЛКОТО ЗВЕРЧЕ :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4639 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 02:55 PM

някой ще ми каже ли акк да кача няколко снимки на жозефчи :sos:
User's Signature

Качена снимка

#4640 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member