Мопс
Публикувано: 22 May 2008 - 11:03 AM
Каква каишка за демодекс? Може и да не знам де, ама не съм чувала. Лекува се с Ивермектин (Кевамек дето си споменала е явно вариант на това лекарство) и къпане или мазане на засегнатите места.
Като се хване в началото не е толкова страшно, само трябва адекватно лечение.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 May 2008 - 11:04 AM
Цитат
Ив успокой се,избери един лекар при който да ходишно аз мисля че Карагйозов е достатъчно добре запознат с ветеринарната медицина при условие че след прегледа е установил че кучо няма рахит-съответно няма нужда от нагрефки,няма нужда повече от каквито и да било инджекции вече достатъчно е индоксикиран малкия,точно заради това натрупване в организма лекарят е препоръчал да минат поне 15дена карантинен срок за да може кучо да се детоксикира от натупаните отрови и да може когато му пуснат иследвания-те да покажат верни стойности!
Ив да ти кажа и нещо друго когато доктора види че си видимо разстроена и притеснена ако си по лабилна и ако доктора е изпечен манипулатор може даже да установи че кучето ти има спин :huh: така че паниката на страна трябва да си с трезвен ум-не че си пияна ;) но просто като отиваш вече на лекар питай защо е така;от какво се получава това;какви видове лечения съществуват;кое е най безопасно за кучето ;и най важното-ЗАПИСВАЙ СИ-какви медикаменти се дават-бият на кучо и искай да ти обясняват какви странични ефекти може да имат дадените лекарства-инджекции?!
Сега просто се успокой и се забавлявай с Джоузеф така сякъш му няма нищо!
За обувките съм съгласна и съм за НО мисля че с този проблем в момента-ЗАМЯТАНЕ НА КРАЧЕТАТА не трябва да купуваш от тези обувки ще ти обясня защо ако сега замята краката докато ходи със обувките ще бъде просто кошмарна гледка да не говорим че може и най вероятно ще промени изцяло походката към по зле!!!
СЪВЕТ ИМА ЕДНА КОЖА МНОГО ТЪНКА МЪЖЕТЕ СИ БЪРШАТ КОЛИТЕ С НЕЯ ЗА ПО БЪРЗО ИСЪХВАНЕ АКО ГРЕША НАЗВАНИЕТО МОЛЯ ДА БЪДА ПОПРАВЕНА-ГИДЮРИЯ АКО МОЖЕШ НАМЕРИ ПО ГОЛЕМИ ПАРЧЕНЦА И ДАЙ НА НЯКОЙ ДА ТИ УШИЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ ОБУВКИ ТИП ТОРБИЧКИ СЪС ВРЪЗВАНЕ ИЛИ ЛАСТИЧКИ ЗА ДА НЕ МУ ПАДАТ ОТ КРАКАТА!
Против магазинските обувки съм защото зимата купих на Грег такива с цип от пред отдолу с кожа та даже и светлоотразителна лента имаше и резултата беше плачевен като ги сложих походка-плачевна;замятане и размятане на краката;стоеше разкрачен в стойка тип-пикаеща крава;накрая седна и сам свали гризеейки въпросните обувки!
Ив дори по дебели бебешки чорапки ще ти свършат работа!
Публикувано: 22 May 2008 - 11:16 AM
Иначе хубави дрешки тук в София по поръчка шие Рали-пом-тя пише в този сайт,тя уши всички дрешки на Гиги-анцуг Адидас;непромкаем дъждобран;пуловер;зимна грейка с заешка кожа на качулката,дрешките са страхотни но на място го измери за да може всичко да е както трябва,е цените са малко солени като за кученце ама аз имах възможнст и му направих този подарък-някъде около 250лв.ми излезе всичко!
Публикувано: 22 May 2008 - 11:54 AM
Публикувано: 22 May 2008 - 11:57 AM
Цитат
Каква каишка за демодекс? Може и да не знам де, ама не съм чувала. Лекува се с Ивермектин (Кевамек дето си споменала е явно вариант на това лекарство) и къпане или мазане на засегнатите места.
Като се хване в началото не е толкова страшно, само трябва адекватно лечение.
Публикувано: 22 May 2008 - 12:05 PM
Сега за да те развеселя като искаш толкова дрешки ще ти напиша името на профила на Раличка която уши дрешките на Гиги-като влезеш в самия й профил най отдолу където пише лично съобщение има два уеб адреса цъкни върху догвижън а не върху снимкабг и като цъкнеш ще ти излезе нейня блог-там по надолу го има Гиги сниман като фотомодел ;D там са и всички дрешки които уши Рали за него-дъждобрана,якето,пуловера,анцуга долнище и горнище,приятно забавление! :wub:
Публикувано: 22 May 2008 - 12:15 PM
Публикувано: 22 May 2008 - 12:36 PM
Цитат
Дано да не се стигне дотам да му капе козинката но това се дължи на факта че е открит демодекса още в началото,стискам палци да се отърве само с обривчетата!
Публикувано: 22 May 2008 - 12:41 PM
Това е кожно заболяване главно по младите кучета, което се предизвиква от кърлежа Demodex canis. За разлика от гореспоменатите кърлежи, тези са с микроскопични размери. Дължината им е 150 микрометра. Те са с удължена форма и приличат повече на малки червейчета. Дишат през кожата си. Четирите двойки крайници са разположени непосредствено зад хоботчето и са много къси.
Какви са признаците
Пациентите, които имат по-малко от пет засегнати участъка, спадат към случаите с локална или така наречената огнищна демодекоза. Тези с над пет спадат към случаите на генерализирана демодекоза. Тя може да се разпространи и да обхване цялото тяло.
Лезиите, които може да видите най-често, се срещат по главата, около очите, ноздрите, устатата и по краката. Те включват загуба на козина, образуване на крусти, зачервяване на кожата, която понякога изглежда мазна. Кърлежите предпочитат да живеят в космените фоликули и за това основният признак, който ще срещнете, е опадването на космената покривка и то най-често по муцуната. При локализираната форма кученцето може да има само няколко ограничени крусти, които да минат от само себе си когато порасне и неговия имунитет укрепне. При по-тежките случаи се засяга главата, тялото и краката. Тогава главата, страничните части на гръдния кош и краката са покрити с крусти и са често силно възпалени. Това се получава когато се получи замърсяване със стафилококови бактерии. В тези случаи крустите постоянно се напукват и от тях изтича сиво-червен ексудат.
Диагноза
За да се потвърдят съмненията за това заболяване, се взимат кожни проби и се изследват микроскопски за наличието на тези паразити. Понеже те се срещат нормално в космените фоликули, затова изследването трябва да се прави само след като има изявена клинична картина.
Прогноза
Това не е наследствено заболяване. Кърлежите се предават на малкото куче от майката. Обаче предразполагащия фактор, който тук се явява имунната слабост може да се предава в поколението, така че кучета, които имат в историята си това заболяване и техните родители също трябва да се изключат от разплод. Що се отнася до хората, различните видове кърлежи имат предпочитание към различни гостоприемници. Така кучешкият демодексен кърлеж паразитира по кучето и е почти невероятно да развиете вие това заболяване.
Публикувано: 22 May 2008 - 12:41 PM
Цитат
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 May 2008 - 01:15 PM
Но да знаеш че трябва да изхвърлиш всичко одеалца,дунапрени-ако спи на такива,играчките също просто всичко с което си е играл или тъкани до които се е опирал,търкал,и понеже диваните няма как да си изхвърлиш ;) ;D извикай фирма която почиства с добри препарати и с Рейнбоу да изперат диваните ,това се отнася и за килимите,мокетите и т.н.Същото се отнася и за жилището на твоята половинка!