ВЕТЕРИНАРНА
Публикувано: 27 January 2013 - 03:28 PM
AlStyle, в 27 January 2013 - 03:07 PM, написа:
Съществува ранна диагностика която ти дава яснота за шанса кученцето да развие дисплазия,и ако шанса е голям на петия месец се прави една елементарна операция с малък разрез която прекъсва разтежните клетки на таза в определена област.Така че ако изчакаш "кучето да порасне "и тогава да го снимаш ти остава само варианта изкуствена става или две.Мисля че има разлика а?
Публикувано: 27 January 2013 - 05:19 PM
ShiBumi_GirL, в 11 January 2013 - 02:04 PM, написа:
От няколко дена сменихме храната плавно от Роял Канин по предписание на вет с Хилс Диет Перскрипшън В/Д.
Няма повръщания(тъй като е с панкреатит),но пък много ми е кльощаво детето от тая диетична храна

Важното е обаче да не повръща,така че ще си ядем ветеринарната серия.Поизчисти се мако жълтото по зъбите,но на най-задните зъби стои сиво-зелено

Аз давах кокали - чистят задните зъби, по кучешките се натрупва плака. Купих дентална топка - такава гумена с бодлички - горе-долу става. За сега съм най- доволна от Veggie Dent - Virbac - ламели - много му харесват и чистят и кучешките. Съдържат хлорхексидрин. Пакетът за кучета над 30 кг е 15 броя ламели - на цена 16-18 лв. Малко трудно ги намирам и гледам да се запасявам.
На пакета пише, че са на растителна основа - съдържат: царевично нишасте, глицерин, соев протеин, оризово брашно,апетитна добавка, сорбитол,царевични деривати, хлорхексидрин - пиша ги, защото не знам дали нещо няма да дразни чувствителното стомахче.
Публикувано: 03 February 2013 - 02:34 PM

От стиксовете на Роял Канин нямаш повръщане.Ще попитам вета дали мога да му давам от тези на Вирбак.

Публикувано: 09 March 2013 - 10:23 PM
п.п.Не мога да кажа фирмата,на която са хапчетата...едни жълтеникави,които са с възможност за разчупване на 4,дават се по 1 за всеки 10кг живо тегло и струват 1,60 :)
Публикувано: 09 March 2013 - 10:58 PM
Имам въпрос,защото 2ма ветеринари са на различно мнение...Става въпрос за хапчета против вътрешни паразити(глисти),които давам на кучето на всеки 3 месеца...Този лекар,от който ги взимам (вече две години) е на мнение,че хапчетата се дават веднъж,а след 15 дни се дава пак и после след 3 месеца...Днес обаче спрях на една ветеринарна аптека,на която собственикът е ветеринар и той ми каза,че трябва да дам на кучето хапчетата и след месец да дам пак и после нали след 3 месеца...Изказването му беше:така е правилно,аз съм ветеринар от преди ти да се родиш...Ветеринарят при който ходя ми обяснява преди време как работят тези хапчета и защо се дават през 15 дни...та да ви питам...вие как давате на вашите кучета хапчета?
п.п.Не мога да кажа фирмата,на която са хапчетата...едни жълтеникави,които са с възможност за разчупване на 4,дават се по 1 за всеки 10кг живо тегло и струват 1,60
Хапчета за вътрешни паразити ,се дават на 2-2,5-3м. Не трябва да се дават поредно едни и същи...от една марка! Аз давам на 2,5 мес. Прави това и да не ти пука от "всякакви" ветове! Най добре е на 2 мес,ама стриктно! И да не са поредни,от "една марка"!
П.С. Всички за жълтеникави-смърдляви! Еее,има и кафеникави...
Публикувано: 12 March 2013 - 03:48 PM
Публикувано: 12 March 2013 - 05:16 PM
Публикувано: 12 March 2013 - 06:11 PM
Публикувано: 13 March 2013 - 09:50 PM

Публикувано: 16 March 2013 - 03:49 PM
Водено е на вет-Зооцентър ''Натура'' дали са му активен въглен и да пие вода с кисело мляко.
Ако пие само вода е добре,но като сложат мляко го повръща.
Кучето се храни с пилешки крака сварени това е яло и вечерта преди да повърне.
Първото,което аз си помислих е перфорация ама не съм вет и не разбирам.
Утре пак са на вет.
Някакъв съвет някой може ли да даде или да препоръча добра клиника около Димитровград.
Публикувано: 17 March 2013 - 01:25 PM
Днес е изакал червени зрънца жито-миша отрова.
След системите малко се е осеферил,днес няма повръщания,само диария.
Пазете си кучетата!
Отровата най-вероятно е разпръсната в парк Вапцаров в Димитровград.
Публикувано: 17 March 2013 - 03:05 PM
сигурен съм че за у тях газят по мишки и хлебарки, но няма да купят отрова, но да тровят на някого кучето ще купят !
месо може у тях да няма пари да яде, но да тикне отрова в салама или каквотое там, ще купи !

Публикувано: 09 April 2013 - 07:49 PM
Отдавна чета форума и съм научил много от вас за което ви благодаря!
Имам ротвайлер на 8 години, който много обичам както и той нас.
Винаги е хранен по правилата и няма пропуснат ден без раходка рано сутрин.
От около 20 дена забелязах, че започна да му се надува всичко около ануса.
Прилагам снимки с молба за съвет и помощ, защото знаете колко е трудно ротвайлер да бъде заведен на лекар.

Публикувано: 09 April 2013 - 08:39 PM
Ако толкова недолюбва ветовете слагайте намордника и отивайте,не протакайте!