Dog.bg Форуми : ВЕТЕРИНАРНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВЕТЕРИНАРНА

#261 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 October 2009 - 05:30 PM

ами и аз съм против кастрацията,особено при положение ,че кученцето е още много малко и белите косми могат да изчезнат с времето.Ето какво пише в Уикипедия за кастрацията :

- Извършва се чрез оперативно отстраняване на тестисите - орхиектомия или на яйчниците - овариоектомия. Прилага се при тежки и необратими увреждания, които сериозно застрашават живота и здравето на пациента, като злокачествените тумори, например.

Не мисля,че белите косми са "тежки и необратими увреждания, които сериозно застрашават живота и здравето" на кучето smile.gif
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#262 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 29 October 2009 - 05:32 PM

mikivt, само поредния псевдо природолюбител ни липсваше... с манталитет като на баба ми. Рязането на ушите и лапите е тъпа прищявка... кастрацията е превантивна мярка срещу появата на животни с неясно и често лошо бъдеще.... Вдигни си задника и се разходи до най-близкия изолатор /пардон - приют май му викате/, огледай се добре там, нагази в лайната и виж болката, после ако искаш може да ми пишеш за кастрация и рязане на опашки.

Цитат
mikivt, само поредния псевдо природолюбител ни липсваше... с манталитет като на баба ми.

МОД.

Уважаема Zviarik!

С риск да бъда грешно разбран, ще напомня, че правилата на форума важат за всички списващи тук, без значение "стари" или "нови" потребители..."задници"..."лайна" ... разбрахме те...не преигравай...Псевдопламенните ти речи с нищо няма да станат по-убедителни, докато се опитваш да се аргуентираш на база баба ти. Повярвай, на никого не му е интересна майката на твойта майка...даже напротив. Ако дотук се изчерпват доводите ти, по-добре спри, вместо да палиш страсти и да създаваш работа на сплотения модераторски екип.

User's Signature

Качена снимка

#263 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 05:38 PM

За неинформираност и необразованост не съм вярна извадка.
Както виждаш купил съм си компютър и чаткам за да съм информиран...
....а за образованието си имам дипломи ab_041.gif

#264 Потребителят е офлайн   espinoza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ротвайлер, пор, ситроен, PHP, MySQL
Публикувано: 29 October 2009 - 05:43 PM

Пак не е по темата...., но тази болка е причинена от БЕЗОТГОВОРНИ хора. Защо Вие отговорните не си кастрирате дъщерите или синовете, да не вземе някой да забременее СЛУЧАЙНО. Доводите ми не са по различни от тези на navar.
И пак да се обърна към собственика: Не е нужно да си кастрираш кучето, така няма да му потъмнят белите косми. Но, ако смяташ, че не можеш да го опазиш и че има голяма вероятност да създаде нечистопородно или недай си боже болно поколение, го кастрирай. Лично твой избор. Тук всеки си е ЗА собственото мнение. НИЕ не можем да ти кажем какво да предприемеш.
Така, че избора си е ТВОЙ.
Все пак почети малко повече за рисковете от операцията, ако си решил твърдо да го подложиш на същата.

User's Signature

След като не е позволено да караш кола след като си пил, защо има места за паркинг пред баровете?

#265 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 05:53 PM

Не съм псевдо природолюбител,ловец съм.
И съм против безсмислена кастрация на домашни кучета,защото,както и при хората,това влияе на хормоните,а оттам и на характера на животните.
Ордите бездомни кучета-да те са за кастрация.За съм и с двете ръце.

#266 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 06:46 PM

Цитат(espinoza @ Oct 29 2009, 05:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пак не е по темата...

Единственото което не е по темата са твоите и тези на Навар писаници. Потребителят попита и получи отговор. Харесва ви или не...получи отговор.

Със сигурност знам, че кастрацията на мъжко или женско кучета, които няма да бъдат ползвани в развъдна дейност, единствено може да даведе до множество плюсове както за здравето на кучето, така и за спокойствието на стопанина му. По цял свят кастрацията е изключително ефикасен метод за борба с хорската безотговорност, както и с нежеланото увеличение на популацията от бездомни животни и т.н. и т.н. Темата е развита, а тезата достатъчно добре доказана от много учени хора, нека не се упражняваме в словослагателство, само и само за да се изкажем.

КАСТРАЦИЯТА Е БИЛА И ЩЕ БЪДЕ НАЙ-ДОБРОТО, С КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕБОРЕНА ХОРСКАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ!

Смятам темата за изчерпана и пожелавам по-малко страсти и гняв, все отрови, пречещи ни да видим къде сме, че и защо сме...

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#267 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 06:50 PM

Цитат(mikivt @ Oct 29 2009, 05:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм псевдо природолюбител,ловец съм.
И съм против безсмислена кастрация на домашни кучета

Ти като говориш за безсмислена кастрация, със сигурност ще донесеш от девет планини , та от десетата вода, че да ни докажеш колко "смислено" е убиването на животни с цел задоволяване на налудничавия ти нагон (поне лично за мен) да убиваш ... темата беше друга, спестете си полемиката и паленето на страсти... кой какъв е никой не го интересува. Нищо лично!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#268 Потребителят е офлайн   Terrano Икона

Публикувано: 01 November 2009 - 08:27 PM

Благодаря за така развилата се дискусия. Няма да кастрирам малкия terrano.

#269 Потребителят е офлайн   Darky Икона

Публикувано: 13 November 2009 - 10:42 PM

неска кучката са изпика в нас, и то 2-ти. 1 към 19 часа , изведох я за 40 минути, след 2 часа пак пика .. пълен фарс да кажеш че е млад помяр не е , на 6 години е. да ви са е случвало на вас такова чудо ? споделете ако знаете...може бъбреци да се обаждат

МОД,

Здравей Дарки!

Ако искаш това да не е първото и последното ти писане, се опитай да смениш лексиката и частично правописа, нещо не ти разбираме на езика и правоговора и словореда и другото.

Бъди здрав!

#270 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2009 - 10:45 PM

Цитат(nezi_7966 @ Aug 29 2008, 06:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
За да е ветеринар един лекар, то трябва да разбира от болести, а не от породи.

Разбира се, че от болести трябва да разбира. Но е важно да знае как протича развитието на всяка една порода, за да може да даде подходящи съвети. Имам доста болезнен опит с ветеринари и техни коментари относно породата Ротвайлер.

Извинявам се на  Darkyx  ;)

защо ми с еизвиняваш????? tb_195.gif

#271 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2009 - 11:10 PM

често уриниране и възможни причини....
1.Цистит....чест при женските индивиди поради анатомичната особеност на урогениталния тракт.
2.Пиелонефрит...бактериална инфекция на бъбречната тъкан.
3,Интерстициален нефрит....засягане на определена част от бъбречната тъкан с небактериален произход(причини много).
2 и 3 се характеризират с предимно нощно уриниране...в легмало положение бъбречня кръвоток се засилва,а това засива и урино отделянето.
Консултът с лекар е абсолютно задължителен....дистанционно лечение и лечение без биохимични изследвания не става...

#272 Потребителят е офлайн   mkd1979 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:jivotni,nai ve4e ku4eta osobenno porodata 4au-4au
Публикувано: 15 November 2009 - 12:22 AM

Цитат(megi_kar @ May 19 2009, 03:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Най- добрият ветеринарен лекар за мен в Русе е д-р Ангел Кръстев!
Ако някой знае други нека сподели. Струва ми се, че пишещите от Русе са малко.... dry.gif

ние сме много доволни от Д-Р Петя коева гр.ПЛОВДИВ.Смея да твърдя че това е човек кото винаги ще ти помогни на дом.любимец.

#273 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 10:05 PM

МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ТЪРСЯ СПЕШНО ВЕТЕРИНАР КОЙТО ХОДИ ПО ДОМОВЕТЕ. кучето ми неиска да уринира , мъчи се,нно неможе

#274 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 12:22 AM

проблема е , че неможе да уринира кучето ми изобщо.... гледахме я в един кабимент с ехограв ..има камъни..,...доктора с еопита с катет 4-5 пъти да я накара да се изпикая,но неможа ... би й 3 инжекция и каза ако до сутрината не се изпикае ще трябвало да се оперира. каза, че или камъните са проблема или може пикочния и мехур да са е завъртял....
психически и физически съм сринат просто, такъв огромен проблем за части от сегундата ми се случи...просто нямам думии. беше неспокоино, но сега лега и се кратна, дано да и мине...молясе да и мине без тежки последствия

#275 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 08:34 AM

Цитат(Darkyx @ Nov 16 2009, 10:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ТЪРСЯ СПЕШНО ВЕТЕРИНАР КОЙТО ХОДИ ПО ДОМОВЕТЕ. кучето ми неиска да уринира , мъчи се,нно неможе

Д-р Тодоров тел 635-505.

#276 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 08:39 AM

Цитат(Darkyx @ Nov 17 2009, 12:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
проблема е , че неможе да уринира кучето ми изобщо.... гледахме я в един кабимент с ехограв ..има камъни..,...доктора с еопита с катет 4-5 пъти да я накара да се изпикая,но неможа ... би й 3 инжекция и каза ако до сутрината не се изпикае ще трябвало да се оперира. каза, че или камъните са проблема или може пикочния и мехур да са е завъртял....
психически и физически съм сринат просто, такъв огромен проблем за части от сегундата ми се случи...просто нямам думии. беше неспокоино, но сега лега и се кратна, дано да и мине...молясе да и мине без тежки последствия

А кучето изключително спешно трябва да се катетиризира....някой ветеринар не се ли сети за това?

#277 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2009 - 12:38 PM

изпика 1/3 от лимка камък ... докторката ми препоръча да пие 3,4 месеца минерална вода, да спре образуването на камъни и да ги изхвърли

винету: аз писах по горе, че пробва 4-5 пъти с катет

#278 Потребителят е офлайн   paha Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 19 November 2009 - 02:26 PM

Здравейте, от тази сутрин имам следния проблем: едното око на кучето събира секрет и гурели, почиствам го с вода и памук и след малко пак се събира. иначе окото е добре не е наранено или зачервено, няма видима причина. моля ако някой е имал този проблем нека сподели.

#279 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 09:36 AM

Цитат(paha @ Nov 19 2009, 02:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, от тази сутрин имам следния проблем: едното око на кучето събира секрет и гурели, почиствам го с вода и памук и след малко пак се събира. иначе окото е добре не е наранено или зачервено, няма видима причина. моля ако някой е имал този проблем нека сподели.

тетра................................................oчен унгвент..един.......Отваряш окото и ..........................клепач.

МОД.

Нека не се правим на интернет-лечители, особено без да сме наясно с диагнозата...

#280 Потребителят е офлайн   tuta Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:muzika,tanci,internet
Публикувано: 23 November 2009 - 09:01 PM

Здравеите при нас имаме следничт проблем,а именно от 4-5 дни Макс по4на да куца на моменти примерно сутрин ти4а след което като се измори по4ва да куца леко,но продалйава да се зака4а.та откарахме го на вет и тч ни каза ,4е е малко висок за вазрастта си и по тейи4ак за6тото бил гледано ку4е и от тва има проблем счс ставата-много барзо е израстнал(глупости).предписа му калции,които незнаино за6то му го спрч преди 1-2 месеца за да сме то4ни по данни от паспорта-до 24.09+болкооспокоява6ти.вета каза ,4е ако след 3 дни когато го отведа при неч нчма подобренич 6те трчбва да го лекуваме с некакви хап4ета които едното струва 80 лв,а другото 210лв.молч даите савет аз сам от Дупница,знаете ли за нчкои вет специалист в на6ичт град,за6тото този вет не6то не ми харесва. ps:извинябам се за правописните гре6ки

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни