Dog.bg Форуми : ВЕТЕРИНАРНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВЕТЕРИНАРНА

#301 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 April 2010 - 04:57 PM

Здравейте,дайте малко повече информация - с какво се храни кучето,на колко месеца е,кръвни изследвания за нивото на калции и фосфор правени ли са,как е поставена тази диагноза,какво е мнението на доктора изписал това лечение?
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#302 Guest_agent47_*

• Група: Гости

Публикувано: 09 April 2010 - 06:46 PM

не съм му правил иследвания но лекаря ,който го ваксинираше и го наблюдава казва така иначе го храня с гранули и супи домашно приготвени преди като беше не можеше да се движи а сега дори скача и бяга ,но като чели самото краче се уморява и тогава го прегъва но по принцип стъпва на лапата си незнам дали да не му огранича движението тъй като сега се движи свободно иначе е на 4 кара 5 месец .

#303 Потребителят е офлайн   Dilqnka96 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 April 2010 - 07:27 PM

Мисля че има Royal Canin за кученца с болест на костите.. според мен трябва да се консултираш с още няколко лекаря , не само с един.

#304 Guest_agent47_*

Публикувано: 09 April 2010 - 07:32 PM

Цитат(Dilqnka96 @ Apr 9 2010, 07:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля че има Royal Canin за кученца с болест на костите.. според мен трябва да се консултираш с още няколко лекаря , не само с един.

така и смятам да направя ,а някой имал ли е такива проблеми и как е действал предварително благодаря.

#305 Потребителят е офлайн   ДеSиHka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 09:29 PM

Извинете ако има вече такава тема или в някоя от темите има отговор на въпроса ми просто неможах да открия. След две(три) седмици ще си земам ротвайлерче на около 40 дена (знам, че вета ми ще ми каже но искам да се информирам предварително) колко и на какъв период от време са ваксините на ротвайлерите. Някъде бях чела че те са по различни от на други породи кучета. Искам и да попитам колко време след последната ваксина може да го изведа на вън.
Пак се извинявам ако има някъде отговори на тези вапрости(ако не ви се пише пак просто ме насочете към темата където ги има)
Благодаря предварително за отгворите.
Поздрави и здравички ротчета
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   PogeH B MpaKa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 10:21 PM

Ваксините са три на брой. Първата се прави между 42 и 47 ден, след 2 седмици втора вакисна, след 2 седмици трета, 2 седмици след поставянето на третата ваксина кучето вече може да излиза навън. НО, запомнете, че това е само на хартия, вашия вет. доктор най - добре знае - кое, как, кога и защо. ;)

#307 Потребителят е офлайн   ДеSиHka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 10:44 PM

Страшно ви благодаря за бързия отговор аз сам нова тук и от няколко дена ви чета и виждам, че има много компетентни хора тук и се радвам, че мога да черпя информация благодаря ви
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   ДеSиHka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 09:46 PM

Здравейте !!!! Имаме проблем с ротчо... От няколко дни му пада козината, мислехме че е нормално, и че я сменя, но от два дена насам има области, в които почти няма козина ... Утре сме на ветеринар за последната ваксина и той ще ни каже може би... Но сме притеснени и ще помоля и за вашето мнение. От какво може да е това?? На някой места има и нещо като ранички сигорно защото се чеше ...

П.П. Кучето е на 3 месеца, храни се само с кучешка храна... Няма промяна в яденето му, не е отпаднал, играе си както обикновенно ... Излизал е само веднъж навън и то не на разходка, за около 5 10 минути ....
Поздрави на всички и благодаря за отговорите и споделения опит ... :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: !!!!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 07:29 PM

:re_037: разбрах, че кучето ми има така наречените "острици"(малки бели червеи, стигащи до 1см) . днес му дадох 3 хапчета, но забравих да питам ветеринаря след колко време ще се умъртвят самите паразити и техните яйца. някой знае ли? :rc_036:

може темата да се остави обща :)

27 килограма е

ся след всяко акане , му мия дупето с една кърпичка :( ще изчистя апартамента, но има ли вероятност останалите седмици където ще чакам да има пак живи яйца :(

благодаря за диалога :flagbg:

#310 Guest_navar_*

Публикувано: 07 December 2010 - 11:59 PM

Показване на мнениетоDarkyx, в 07 December 2010 - 06:34 PM, написа:

:re_037: разбрах, че кучето ми има така наречените "острици"(малки бели червеи, стигащи до 1см) . днес му дадох 3 хапчета, но забравих да питам ветеринаря след колко време ще се умъртвят самите паразити и техните яйца. някой знае ли? :rc_036:

може темата да се остави обща :)

3 хапчета( ако са бихелдон) са за 30 килограмово куче..
обикновено още на другия ден,ще умъртви живите червеи,и се дава пак след 2 седмици,и после след още 2

Показване на мнениетоDarkyx, в 08 December 2010 - 12:08 AM, написа:

27 килограма е

значи след две седмици -пак,и след още две пак -и сте чисти :)

е вероятност винаги има ,идеята е да се сведе до минимум..редовното профилактично обезпаразитяване,предпазва от случаи като вашия..

#311 Потребителят е офлайн   borislava gosheva Икона

Публикувано: 12 December 2010 - 01:09 PM

Здравейте от 1 седмица си имам ротвайлерче иии на 16 трябва да го заведем да му бият втората ваксина. От Русе се съм и се чудя къде да го заведа. Ако някой знае наистина добър доктор плс кажете. Благодаря предварително! :)))

#312 Потребителят е офлайн   tundji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 December 2010 - 07:22 PM

Albeitar до строителния може да е по скапо сас 5-10 но обръщат много внимание.За мене там става

#313 Потребителят е офлайн   Desi_H Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 07:50 PM

Мислех да не пиша, но аз препоръчвам доктор Коджабашев и доктор Пейчев. Наблюденията ми за Албейтар се свеждат само до магазина им. Не съм доволна от отношението там. Прекалено са комерсиални и набутващи. Какъв е смисъла да се дават повече пари, след като при споменатите от мен ветеринари, ще срещнете не само добри професионалсти, но и много симпатични хора.

#314 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 11:27 PM

Показване на мнениетоDesi_H, в 12 December 2010 - 06:55 PM, написа:

Наблюденията ми за Албейтар се свеждат само до магазина им.

И аз така. Отивам за хапче против глисти, а те започват с въпроси от рода на - с каква храна си храниш кучето, по колко му даваш, има ли микрочип, има ли ваксини... и т.н. Дразнещо е... :dry: Аз искам да си взема 5-те дронталчета и да се махам, а не да ме бавят с излишни въпроси, които даже не ги засягат!

#315 Потребителят е офлайн   MuJIuHka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2011 - 06:35 PM

Здравейте,
имам женски ротвайлер на 72 дена , тежи 9кг. Храним го с варено пилешко, свинско или телешко месо, варен ориз с моркови и гранули. Даваме му калций. Забелязах, че от няколко дена, когато седне на задните си крака или е изправена едно от предните и крачета трепери, не много силно, но все пак си трепери. Струва ми се, че е нещо мускулно, но знам ли

#316 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2011 - 11:51 AM

наблюдавам, че кучетоми започва да се разгонва за 1-ви път. и от 1-2 дена започва леко да пика дори и след разхдка. неска сутринта даже се беше изпикало... има ли вероятност това да е от разгонването? :rc_036:

#317 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2011 - 12:40 PM

Показване на мнениетоDarkyx, в 04 January 2011 - 11:56 AM, написа:

наблюдавам, че кучетоми започва да се разгонва за 1-ви път. и от 1-2 дена започва леко да пика дори и след разхдка. неска сутринта даже се беше изпикало... има ли вероятност това да е от разгонването? :rc_036:

Да
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#318 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2011 - 01:08 PM

Цитат

Да

:ug_119: нлагодаря за бързия отговор. a каква е причината :?

#319 Guest_navar_*

Публикувано: 04 January 2011 - 02:06 PM

Показване на мнениетоDarkyx, в 04 January 2011 - 12:13 PM, написа:

Цитат

Да

:ug_119: нлагодаря за бързия отговор. a каква е причината :?

причината е че е разгонено..хормони,феромони,маркиране -та всички да разберат че е разгонена

#320 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2011 - 09:36 PM

нормално е маркиране и т.н. ..въпроса ми е само при 1-вото разгонване ли пуска капчици дори и в нас и след разходка :dh_188:

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни