Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1891 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 June 2010 - 09:19 PM

Да добавя само, за сравнение:
Бижу, какви 3000 хиляди евра те гонят като цена, бебе-чау от Русия от известен развъдник го внесох за 750 долара преди години (цените не са се променили) и то с истински документи: хванах самолета за Москва и за да не мъча бебето в багажното се върнах за моя сметка с кола на едни приятели (то е ясно колко рушвети кихах на украински и румънски граници). Като стигнах тук и я замъкнах на ветеринари, тогава три клиники ми дадоха една определена диагноза, върху която развъдна дейност не се гради. Не си взех грях на душата, а бих могла да премълча, нали? И да я пусна по изложби, по клубове, ала-бала. Добре ми го каза лекарката в Синия Кръст: ако я пуснете за разплод, ще е на ваша отговорност и на ваша съвест ще тежи.
Ето ти я снимка на Беба от известен руски развъдник с производители шампиони, която като тръгнах да я връщам на развъдчицата, та тя после чак се зарадва на факта че мога да я подаря с условията за кастрация (за да потули скандала, нали се сещаш). Тук Беба няма три месеца и е поне 11 кила, за това не я взеха в салона Аерофлот, там са само до 9 кг:
Прикачена снимка
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1892 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 09:28 PM

Да, може би ... сама знаеш,че всяко куче е на различна цена, макар и от едно кучило.
Аз също държа контакт с доста развъдници и то не само от Русия, питала съм за конкретно куче син чау, развъдник http://www.ildebote.ru/ цена 1500евро!
User's Signature

Качена снимка

#1893 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 June 2010 - 09:32 PM

Показване на мнението**БИЖУ**, в 27 June 2010 - 09:33 PM, написа:

Да, може би ... сама знаеш,че всяко куче е на различна цена, макар и от едно кучило.
Аз също държа контакт с доста развъдници и то не само от Русия, питала съм за конкретно куче син чау, развъдник http://www.ildebote.ru/ цена 1500евро!

Кучката бе от най-скъпите и е продадена за шоу-класа с условия за изложби. Парите не си ги върнах, но поне не плодих инвалиди. Така че твое мило неграмотно кудкудякане относно "красивите" кучета оставям без коментар.

Аз веднага се сетих за кои руски "водещи" развъдници ми говориш.
И този и по-известния с производството си го знам. Само че ги следа и тях и децата им. И някои от кучетата им съм ги виждала на живо. Айде да не отваряме тук на общ темата с линкове към ю-туб как се движат кучета от някои развъдници. Моля.

Развъждането на здрави кучета които не умират на 5-6 години е задачата на развъдник. То че някои са го обърнали на индустрия е друг въпрос, и че на някои племенна комисия в РКФ им разглежда фалшивите документи - не е тема за разговор тук. А че аз от такъв развъдник няма да си взема куче като основа за бъдещ развъдник и не ме спира точно цената - е лично мое решение. И да ми ги подаряват - а ми го предлагаха някои - само и само да ги водя тук по изложби... Сори. Просто като погледна родословието вече знам че не го искам това куче за основата на развъдника ми.

Стига с тези сини-кремави чаута бе хора, не четете ли? И аз мечтая за синьо чау, но развъдна дейност не се гради върху рецисивен окрас...

Ще прощаваш, Бижу, но ти все едно възприемаш кучета като антураж по окрас: все се мяташ между накои породи които смяташ за атрактивни. И нашата порода е вид оферта за поредният ти аватар или новата прическа, където си гушнала поредната порода - ту овчарки, ту йорк, ту още нещо и ако може нещо смислено да добавиш? Включително подписа от моето стихче което най-нагло си лепна без моето разрешение говори доста неща за теб.
Демек върви една блондинка със всичките цветове на чау на повод и украсява улицата.
Сори, но това няма нищо общо с кинология или любов към кучета. Това си е лично твоя суета.
User's Signature

#1894 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 01:13 AM

Фурия, ще се стремя да не бъда твърде ряска или груба като започна първо с това,че ИЗОБЩО НЕ МЕ ВЪЛНУВА ТИ КАКВО СИ РЕШИЛА ДА ПРАВИШ И КАКВА ОСНОВА ИСКАШ ДА ПРАВИШ НА "БЪДЕЩИЯ СИ ВЪОБРАЖАЕМ РАЗВЪДНИК" ОТ МЕЧТИТЕ ТИ!
Също не ме интересува дали движещ се пингвин (това го бях прочела някъде, не помня къде) ще разхожда по улиците еталони на породата ,пречупени през неговата призма за красота.
Трето атракция или не, мога да се снимам ако искам и с папата , което не смятам, че е твоя работа или повод за коментар в темата или изобщо тема на разговор имаща някаква връзка с дискусията водена до тук.Не знам в какво се опитваш да ме убедиш и за какво ми се обясняваш? Като си толкова възмутена звънни на развъдника и му кудкудякай на него- не на мен.Аз имам правото да харесвам визията на които искам кучета.Още повече,че не съм литнала да правя какъвто и да било развъдник или дори да се занимавам с това..Аз и пиша,че съм питала за цената на конкретно куче, тя ми пише,че развъдник не се гради върху рецисивен окрас,МА ок ли си ??!?!?
И четвърто ........... баща ми гледа немски овчарки от 20 години, имам две такива кучета,две чау-чау, и едно йорки. Ако ми кажеш,че не мога да се снимам с тях???? Каква си ,че нещо не разбрах? Ти ще ми кажеш какво обичам, какво не обичам , какво правя и защо го правя ...
А за тоя стих кажи ми го за още 8470375047693485304 път, за да те разбера!
Не съм ти чела целия пост наистина признавам си, направо прескачам през ред,защото очите ме болят от това жужене.
User's Signature

Качена снимка

#1895 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 01:33 AM

Дали ще може да ми препоръчате клиники или ветеринари,които разбират от чау,защото кортизема не помага за малките ранички.Не заздравяват,а са вече на две седмици.Или поне не заздравят както очаквах. Най-добре е да го види доктор.

#1896 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 07:54 AM

Бижу,
Тръгна не от там че ти харесваш определена визия, а от там че не си схванала какво причинавя онзи фермер на породата ни. Особено на фона на това че кучетата му вече се подаряват, хората искат да се отърват от тях.

Цитат

Не съм ти чела целия пост наистина признавам си, направо прескачам през ред,защото очите ме болят от това жужене.

Защото не можеш да смилаш наведнъж толкова информация.
Мда, надцених те. Типично глезено момиченце " не съм чела, не искам да мисля, не ща да чувам, аз всичко си знам, ще си правя каквото си искам". За теб и такива като теб кучета са атракция и аксесуар - немски овчарки, две чау-та, йорки... На тепсия ти се сервира инфо от първа ръка, а ти - позата "Фръц". Жалка гледка. На МА ще говориш у вас с майка ти, малката, която те е възпитала така. И радвам се че си чела за движещ се пингвин - явно личността ми предизвиква болезнен интерес у теб:-))) Само не почвай с обясненията как било станало случайно - това никого не го интересува, светът (представи си, ще те разочаровам)не се върти около теб:-)))

krisi567,
Опитай при Бобадова в "Добро хрумване", аз съм с приятни впечатления от нея. Оздравявайте.
User's Signature

#1897 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 09:08 AM

МА не е обръщение към твоята светла личност драга, означава АМА на жаргон, точно и за това съм го написала с главни букви.
Точно така не мога да смилам много разтеглива информация и локумите която излагаш,и умишлено не си затормозявам съзнанието с постовете ти, нима съм длъжна да те чета???
Фурия, не знам на мен дали ми липсва възпитанието само,че търкането вече отива във една съвсем друга посока която смятам е не толкова породена от милеене към породата,а изцяло се гради на лични нападки от твоя страна.
Също така не съм те молила да ми правиш анализ на поведението, нито пък на "съществуването" ми, жалката си ти, защото изобщо не можеш да отсееш контекста на разговора и се хващаш за дребни неща.Бъбрива, дребнава ... "инфо от първа ръка" - не мерси! Разбрах те в първия ти пост, съгласна съм с теб, харесват ми кучетата им - това е! Просто , кратко и ясно.
Поздрави и приятен ден ти желая :)))
User's Signature

Качена снимка

#1898 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 09:18 AM

Бижу,
Здрастиииии))) Липсвах ли ти?))))
Искрено се надявам да не съм те разбрала правилно, аз наистина имах доста по-високо мнение за твоето схващане относно развъждането в породата ни. Да харесваш или да не харесваш определен тип е друг въпрос. относно "не, мерси" за инфото първа ръка - не подритвай така лекомислено подобно инфо. Че някои хора се нахендриха с кучета от известни развъдници, сега си трошат парите по ветеринари и гледат как кучета им се мъчат неизлечимо болни.
"Бъбрива, дребнава" - о да. Ако се научиш да се държиш с хората уважително, то идея си нямаш колко много могат да ти дадат. Престани да се тръшкаш "ще си правя каквото си искам", не ти отива на годините, 5-годишната ми щерка се държи по-адекватно. Идея си нямаш колко много може да ти позволят хората ако помолиш и поискаш, а не взимаш и се фръцкаш "така искам".

Приятен ден - ако има нещо тук съм, да не взема да ти липсвам , ей:-))))
User's Signature

#1899 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животни-особено бездомните!Музика и кино.
Публикувано: 28 June 2010 - 09:45 AM

Не посещавах форума дълго време...но виждам че нищо не се е променило.Винаги има спор!
И един участник е все един и същ.

#1900 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 10:03 AM

Показване на мнениетоNElvit, в 28 June 2010 - 09:50 AM, написа:

Не посещавах форума дълго време...но виждам че нищо не се е променило.Винаги има спор!
И един участник е все един и същ.

Тя не е лоша, нямам негативно отношение към нея, просто не я е брулил живота. За това си мисли че вълшебната думичка като иска нещо е "Веднага!". А вълшебната думичка всъщност е "Моля".

Четох за вашите приключения. Оздравявайте и се хранете, ще се наредят нещата. Знам как се чувствате вкъщи - аз на всяка операция на Лео отивам като на екзекуция за мен самата. Сега е сезона на осилите и съм в паника - край нас е пълно с тях, миналата година как му се заби осил между пръстите и тръгнал на горе... Ей за това намразих лятото откакто го имам.
User's Signature

#1901 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 01:50 PM

NELvit, че не си влизала не си, обаче как може да не поискаш помощ за Джеси, да я наглеждат, касае се за три дни....Точно това винаги ме безпокой и няма да оставя Лъки. Заключен в клетка той не може, кой ще го реши, каква храна ще яде....трябваше да пишеш...направо си за публично порицание:ea_103: Тя не само е травмирана от изолирания престой, но и наплашена. Дано като се е прибрала да се е успокоила вече. Като прочетох направо съжалих за мечето. Сега ще я полигавите доста, тя има нужда.:md_064: :ba_025:
krisi, Furia, екземите са много упорити. Този път губя контрол, не мога да смогна отварят се постоянно нови ранички. Лъки не спира да се разчесва, Сара нямаше нито една тази сутрин и тя си е направила една съвсем малка. Чудя се дали да не пиша в здравословни проблеми тук да не стане дълго. Изключвам хибитана за промивки, вече писах, че той не пресушава, а лигави запарените места. Кортизема също не влияе, тоест не може да мажем само външно. В момента външно слагам "топоцин" и "Гентамицин Актавис" затварят и пресушават, но щом излизат нови, значи трябва да туширам и вътрешно затова започнах с "Prednivet" и "Ciprofloxacin Actavis"- по 1/2 на 12 часа. Искам да изключа Прединвета, затова моля за съвет, какво мога да прилагам. Furia разчитам на теб, ти го мина и се оправихте, нека всеки който има опит да пише. А krisi нека следи постовете, дори ако Ия реши да я премести в здр.проблеми!!! Ще сменя и храната, вече се чудя на каква основа може да се дължи тази упоритост, и друг път е ставало, но две три ранички за цялото лято и за 4-5 дни всичко минава.....:uc_029:

#1902 Потребителят е офлайн   Pyfet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2010 - 01:52 PM

Здравейте. Ще се радвам да се включа в разговорите с Вас. Виждам, че мога да науча много полезни неща за отглеждането на чау. Аз имам женско чау чау от около 2 седмици и нямам много опит в отглеждането и. Взех я от познат, който често пътува и нямаше възможност да я гледа. На 1 година е. Мисля, че вече свикна с нас. :)

#1903 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 28 June 2010 - 02:00 PM

Определено човек влиза във форума и какво да види,чудо.

Фурия, не ме разбра за типа чау.Нямах предвид ,че харесваш цялостна олекотена визия, а само главата.Като естествено разбирам доводите ти, за по отворени очи и олекотена муцунка.И на мен визуално ми харесват по сбитите, но това не значи че ще избера такова,коментирали сме го много пъти ,нали.И смятам ,че горе долу харесваме еднакви чаута.

Бижу,що си мислиш ,че по някакъв начин ти търся обяснение, защо не си присъствала на акциите които организирах, и не си участвала в тях. Ти не участваш нито в моите нито в нечии други.На нито една не съм те засякла ,да не говорим, че и на благотворителните партита ,също.И защо си мислиш ,че не съм знаела за форума и участвала в него преди да се появя тук.Не преценявай погрешно хора които не познаваш.Мисля, че да се над скачваме кой е по по най не е тема на разговора, който естествено е преместен вече в друга посока.Сама много пъти си осъжда не регламентирани скачки какво в случая е по различно .И не ми казвай ,че ако на този чавек всичко му е наред и има необходимите документи и изследвания ,няма да действа по правилата.Знаеш ,че изложбите не са за да се показваме колко сме хубави ей така, а за да покажем наистина какво имаме и използваме за по нататъшна развъдна дейност.Иначе всичко друго е вятър и мъгла .

Криси, в Добро Хрумване ще ти обърнат внимание.Предполагам ,че ще му бият инжекция и до два три дни нещата ще са по спокойни Ако не можеш да ги намериш ,обади ми се .Целувки на сладкият мечо.Качена снимка

#1904 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 02:38 PM

Сара,
Ние последно бяхме с Имоверол и яка. Имай впредвид че с възрастта имунитета им отслабва и стават по-уязвими. люси като го премести твоето в здравословни - тогава ще пиша по-подробно.

Pyfet,
Ха добре сте ни дошъл, здравейте.

IA---,
Това да ни е проблема - да можем да си позволим да имаме предпочитания според типа на здрави и дългоживеещи кучета с породни (а не само породисти) кучила. Дали ще го доживея този ден... Май не вярвам.

Не вярвам, защото сега се чудя дали Бижу е била захласната от визия на онези ми ти фермерски нересани производители или е по-гадния вариант... Доколкото си спомням, нея са я снимали до агенцията Нети, която внася кучета като кило домати. И сега виждам скрита реклама на тази ферма, че и с цени.
Тогава нищо чудно че не е искала да чете подробните ми постинги около РАЗВЪДНА дейност, търгашите това не ги интересува. Тях нищо не ги интересува освен парите.
Жалко, а аз наивно си мислих че момичето просто в ентузиазма си се е захласнало по визията, а то виж какво излиза... Нищо чудно че не й пука за изхвърлени, болни, инвалидни, подарени чаувци. и докато ги има такива търгаши с агитката си все ще сме на този хал - ще има да пищим по форумите "Разболя се, разкуца се, подаряват, изхвърлен е".
Аз за себе си изводите ги направих. Мнението ми за фермите и зооборсите го знаете.
Впрочем, то не е само мое мнение. В правилата на форума Дог.бг го пише:
"Забранява се д) реклами на зооборси и ферми за кученца;"

Много здраве на агенциите и фермерите. Колкото и да ми ги хвалят някои.
User's Signature

#1905 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животни-особено бездомните!Музика и кино.
Публикувано: 28 June 2010 - 03:13 PM

Тя винаги е била глезаната на къщата :)
Само се моля да си оправи апетита.Козинката ще порасте.Но трябва и да заякне малко.Милата кой знае от кога е носила тези кисти а ние не сме и предполагали :dh_188:
Тук няма ехографи.Знаят да стискат жлези и това е.Надявам се и кожните и прблеми да спрат сега.

#1906 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 28 June 2010 - 09:39 PM

ООО, ще си го оправи , ще навакса.Даже после ще трябва да и намалиш храната.Ще видиш колко бързо ще стане това.

#1907 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 10:02 PM

Добре дошли на Pyfet, може да ни покажите "госпожицата" в галерията!:re_037:
Furia, ще пиша в здр.проблеми. Приятна вечер на всички!!!:mg_062:

#1908 Потребителят е офлайн   Pyfet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2010 - 10:23 AM

Благодаря за топлото посрещане! Ще кача още снимки при първа възможност! :smile:

#1909 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 10:02 PM

И ние сме с екзема. Направо кошмар. Тъкмо се връщаме от вет-а - естествено хабитан и антибиотик. Раната е на врата и тъкмо щях да слагам адвантикс...сега ще трябва да чакам, а ме е страх така без нищо. Вчера го водихме на старата му поляна, видя си старата приятелка и доста потича милия. А днес...бррр. Щом започнахме от сега незнам как ще е цяло лято.

#1910 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2010 - 05:21 PM

Не знам дали е за тук.Това е от фейсбук от днес.

НАМЕРЕН Е
ЛАБРАДОР В кв. СИМЕОНОВО!!! - 0895465308

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема