Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2621 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2013 - 07:09 PM

kkk, зная мила моето слънчице е там, вече ще започне трета година в УНСС!!!Качена снимка Успех с изследванията, левкоцитите да са в норма и да не страдате!Качена снимка

#2622 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 June 2013 - 08:10 PM

Показване на мнениетоkkk, в 27 June 2013 - 04:58 PM, написа:

Люси, все си мислех, че ние сме атракция, но ти ми доказваш,че може и още :ba_025: Благодаря! Вета ни каза клемастин 2 броя веднага и още 2 след 10-на часа.
Гушо в момента е пак на изследвания, бяхме във вторник и днес пак, че не падат колкото трябва тези левкоцити.
Веси, при вас жега, а тук ни удави от дъжд. Днес беше 12 градуса...направо зима.

При кой доктор сте в Синия кръст? Ние сега сме при Велев, а зимата бяхме при Тодоров. А още преди 5 години май Георгиев се казваше този който го е оперирал. Тодоров ме увери че няма да се наложи оперативна намеса - тогава бяхме с ревматизъм, кучето пусна опашката и тогава с хапове животното се оправи. Сега с коляното сме при Велев, не куца, но и аз него натоварвам дъртото ми куче. А вие при кой доктор сте? Кой ви "води"?

Измъчихме се с тези проклети осили и ту горещо ту влажно време - сезона на екземите.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2623 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2013 - 06:41 AM

Успех на студентката :-) Помня как я стягаше със свито сърце преди 3 години...Ще се радвам да ми пишеш как е Лъки, помниш че имам слабост към него, нали :-)

Фурия, и ние сме при него. То за 5 години, който и доктор да си харесаме там и напуска за съжаление...Доста време не ни се беше налагало да ходим, слава богу, та първо покрай дишането, преди операцията мъжът ми го заведе. И каза, че са много нови доктори, но Велев го преглежда, мисля че два пъти го водихме. Когато повръщаше се бях изнервила, че 5 дни сме всеки ден там и всеки път е различен доктор т.е. този, който в момента е свободен и на работа. Винаги пишат, нашият картон си стои там и всички изследвания, снимки, всичко ни е там, та пишат, обаждат се ако се наложи, но...После вече уцелихме Велев и той го остави в стационар, той си му изписа лекарствата за след това, той си му гледа изследвания....Никога досега не съм имала повод за забележка към тях, напротив - винаги са били страхотни! Винаги съм вярвала, че ако нещо се случи те са хората, които ще го спасят и ще прескочи трапа! Препоръчала съм ги на толкова много приятели, колеги...И като ме питат - А болен? Ама къде е? Аааааа там спасиха на еди кой си кучето, ще го оправят - много са добри :-)
Дано и на Лео да помогнат, Фурия! Желая го от сърце, знам какво е да те погледне с тоз тъжен поглед сякаш казва Е, какво сега, ще я караме някак си, ако трябва и така....

Забравих да се похваля - изследванията са добри и при това положение няма да ходим повече :ae_085: Във вторник му свършва и антибиотика, надявам се да не потретим!

#2624 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2013 - 04:31 PM

Качена снимкаkkk, браво преборихте се! Имали сте и добри ветове това не е без значениеКачена снимкаЛъки е без промяна, травмата си я носи.

#2625 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 July 2013 - 09:40 AM

Пуснах темата и в Без Дом ще питам и тук - хора, дават за осиновяване чихуа-хуа подобно. На година и половина е, мъжко, гледано в апартамент, с хигиенни навици. Стопанката е възрастна жена и вече няма време и сили за него, дава го чипирано и ваксинирано, единствено условие е да го гледат добре. А аз много искам да не попадне в алчните ръце на някой фермер дане плоди подобия с фалшиви документи после. Ако някой познава читав отговорен човек - пишете. Жалко е за кучето... Наиграха се...
User's Signature

#2626 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2013 - 06:04 PM

Furia_S, пиши на лични, знаеш че загубихме един любимец и търсим от много време.Качена снимка

#2627 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2013 - 08:33 PM

Качена снимкаFuria_S сърдечно благодаря за Анди, засега е в София, но скоро ще дойде в Пловдив. Не знам какво да пиша освен да кажа на всеки който е загубил любимец като нас, че след време, когато човек преболедува загубата, е добре да вземе нов, и ще се почувства отново щастлив.......Качена снимкаКачена снимка

#2628 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2013 - 09:05 PM

sara92
живи да сте ми, писах в темата му в безДом че е намерил своите хора))) Дай после снимки. Дълги години заедно, живи и здрави с новото си съкровище)))
User's Signature

#2629 Потребителят е офлайн   nikich Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2013 - 11:22 PM

Здравейте!
Искам да си взема малко мъжко чау-че. Има ли откъде в БГ да се купи кученце с родословие? От това, което прочетох тук, не открих актуален отговор на моя въпрос. Ще съм благодарна на всякакво инфо.

#2630 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 08 July 2013 - 09:09 AM

В момента няма, есента вероятно.
https://www.facebook...profile_browser

https://www.facebook...154507438032264

#2631 Потребителят е офлайн   gerity_89 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 July 2013 - 05:35 PM

http://www.uzunov90....oduct.php?id=28 някой пробвал ли е тази храна. От един зоомагазин ми я препоръчаха и е на много изгодна цена, класът и е seper premium

#2632 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2013 - 10:41 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 July 2013 - 07:40 AM, написа:

Пуснах темата и в Без Дом ще питам и тук - хора, дават за осиновяване чихуа-хуа подобно. На година и половина е, мъжко, гледано в апартамент, с хигиенни навици. Стопанката е възрастна жена и вече няма време и сили за него, дава го чипирано и ваксинирано, единствено условие е да го гледат добре. А аз много искам да не попадне в алчните ръце на някой фермер дане плоди подобия с фалшиви документи после. Ако някой познава читав отговорен човек - пишете. Жалко е за кучето... Наиграха се...

Така, обявата е още актуална, това чихи-подобно отново търси дом - инатлив е и налита да хапе като не е на негово. Отново се търсят стопани, кучето е младо, довечера ще го видя и ще му кача снимка.
User's Signature

#2633 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2013 - 05:36 PM

Много ви моля помогнете на това куче от тази тема : http://forum.dog.bg/...B4%D0%BE%D0%BC/

Няма разказ за щастлив край, кучето отново търси дом. Ако трябва двете теми да се слеят в едно, да не задръствам форума, но наистина нещата са гадни: чихуаподобието е разхайтено, от 8-месеца е по временни домове, лашкано натам насам, хапе, за това не става за семейство с малки деца, не е живяло с други кучета и котки, взимат го уж за осиновяване хората които бързо се разочароват и го връщат на стопанката пак.

какво да правим? То щом днеска от Пловдив го върнаха предните осиновители без да е минал и месец, значи му трябва човек с опит, откъде да вземем такъв?

Извинявам се за двойната тема, наистина.
User's Signature

#2634 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2013 - 06:56 PM

Качена снимкаПривет, заставаме най-отговорно зад връщането на Анди поради следните причини: Стопанката прикри умишлено много от лошите навици на кучетоКачена снимка Анди е красив, игрив, яде всичко без проблеми, не заема място, спи в къщичката си, НО дотук с хубавото.... Кучето е агресивно, и не може да разберем от какво е станало такова, хапе и напада без причина. Изключително злобно, не спира да лае. Не дава да му се почистят дори гурлите от очите, не дава да го изкъпят, да му се измият лапите, прави инати и пишка вътре в стайте, не дава да му се одрежат ноктите. Абсолютно, АСОЦИАЛНО!!! След няколко инцидента, се принудихме да поискаме среща със стопанката. Тя отговори, че се е надявала: "Анди да се прибере при нея, тъй като много от нещата му били все още при нея и на нея и било много мъчно"!!! Тя буквално си го иска. Когато са го връщали е намерила ново решение, че може да си го вземе след два месеца, дотогава, ще му търси приемно семейство. Фурия, не търси дом за това куче, стопанката го ИСКА ЗА НЕЯ, НО СЛЕД ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ!!!Качена снимка Ти просто ще попаднеш в неловка ситуация, спрямо решенията на тази жена. Имаш ми тел, или на лични, мога да обясня подробно, вярвай ми ако се бях справила с него щеше да е фурор. Направих, всичко възможно. Може би и самото куче си иска при стопанката, само при нея, то може да бъде щастливо!!!

#2635 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2013 - 07:03 PM

Има нещо такова което ти казваш:"

Цитат

стопанката го ИСКА ЗА НЕЯ, НО СЛЕД ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ!!!

Вярно че има нещо подобно, тя и на мен ми го сподели - докато се освободи от грижите за внучето си, искала да даде кучето на някой който да се грижи за него, ама да е бил такъв, онакъв и да го е гледал като писано яйце.

За моята неловка ситуация не мисли - аз съм самодостатъчна и самоуважаващата се лелка, никой не може да ме смути, като търся помощ.
За подробности - пиши на личен.
И нищо му няма на самото куче, ужасено и изплашено. Мнение от "Без Дом в същата тема":

Показване на мнениетоira67, в 02 August 2013 - 10:53 AM, написа:

Нищо му няма на кученце,всички пропуски във воспитание се дължат на хора.на него му трябва повече внимание.Хапа от несигурность.Та това да не някое бойно куче което може да направи голяма беля.За това куче трябва уровновесен човек,това куче се бои от самота.Само трябва да му докажете че може да ви се довери.Похубово да има къща с двор и винаги да има човек до него. Не трябва да има малки деца,то мъник от страх може да ги нахапа.И не мисля че трябва да има други животни,то иска да бъде единственно.А че пикае на дивана ,то просто знак на протест,то друго не може да измъсли.Представям го до някой възрастен човек,да ходи след него между домати и краставици и да спи под масата на санка под накое грозде,в крака на стопанина си.То ще е преданно другарче на своят стопанин ,но само той,конкуренция няма да терпи.То може и не чиахуа,но близко до пинчера и чихуахуа, а те имат гадничек нрав и много джавкат .
А по повод на миене на очи,колко да го хванете насила за муцуна и да се измият очи.Мойта котка двойно погуляма и със сигурность не помалко проклета,но все успявам да ий мия очи,имам си 2 персийца,един спокоен ,а женска много се страхува,но е бяла и трябва да се мият очи,да не мислте че я молим???Иска или не иска ,минава през процедура.

User's Signature

#2636 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2013 - 04:45 PM

Здравейте, не бях писал във форума много отдавна...искам да ви споделя проблемите ми с моят чау-чау.
Преди бях споделял (ако някой от вас си спомня случайно) за моето куче, че е проблемно, хапи стопаните си и т.н.
Не го беше правил отдавна, но преди няколко дена ме ухапа без абсолютно никаква причина (исках да го вържа на кайшката му).
Захапа ме 2 пъти за китката и то свирепо (бих ви споделил и снимка, но не е приятна)... мен ме хапи за 2ри път, майка ми я е хапал 3-4 пъти и то сериозни, отделно е хапал и други хора.
За кучето са полагани много грижи (воден е на кучешко училище) отделно сме изчели всичко нужно за възпитанието на чау-чау и сме правили всичко възможно за него.
След последното ухапване баща ми реши, че не може да повече така и са нужни крайни мерки...търсихме кучкарници или приюти където можем да го оставим, но няма такива, говорихме с хора който евентуално биха го взели и да го държат някъде затворен просто но и те отказват...да се даде на друг случаен човек също е невъзможно защото още на същия ден ще ухапи и него. Въпроса ми е какво бихте направили вие и какво според вас е правилното решение. Не искам да ме обвинявате за безотговорен, че е трябвало да мисля когато го купувам или подобни неща...
Искам също да кажа, че живеем в къща в която живеят и 2 деца (на 4год. а другото е на по малко от година) и всички ги е страх кучето да не направи нещо и на някое от тях.

#2637 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 12:09 PM

Напомнете ми предишните ви мнения. Кучето било ли е удряно, малтретирано?
И бъркате - не ви е ухапал БЕЗ причина - ухапал ви е когато искахте да го вържете на каишката му. Явно не сте работили достатъчно с животното. И какво значи "воден е на кучешко училище"? Малко повече подробности - какво е това училище, къде, кой работеше с кучето?
User's Signature

#2638 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 04:13 PM

Кучето не е било удряно никога без причина (удрян е само след като е ухапал някого, но не говоря за някакво брутално насилие, а просто 1-2 по леки удара) и това се е случвало 2-3 пъти и не мисля, че може да се нарече малтретиране защото се е случвало много малко пъти (за разлика от ухапванията).
За теб нормално ли е да ме ухапи когато искам да го вържа на кайшката !? За мен (и за всеки трезвомислещ) не е нормално. Както казах с кучето е работено прекалено много.
Живея в малък град до Велико Търново и там има кучешко училище ( http://www.apis-dogs...ex.php?idt=home ).

#2639 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 August 2013 - 07:30 PM

Показване на мнениетоweezy, в 06 August 2013 - 04:45 PM, написа:

Здравейте, не бях писал във форума много отдавна...искам да ви споделя проблемите ми с моят чау-чау.
Преди бях споделял (ако някой от вас си спомня случайно) за моето куче, че е проблемно, хапи стопаните си и т.н.
Не го беше правил отдавна, но преди няколко дена ме ухапа без абсолютно никаква причина (исках да го вържа на кайшката му).
Захапа ме 2 пъти за китката и то свирепо (бих ви споделил и снимка, но не е приятна)... мен ме хапи за 2ри път, майка ми я е хапал 3-4 пъти и то сериозни, отделно е хапал и други хора.
За кучето са полагани много грижи (воден е на кучешко училище) отделно сме изчели всичко нужно за възпитанието на чау-чау и сме правили всичко възможно за него.
След последното ухапване баща ми реши, че не може да повече така и са нужни крайни мерки...търсихме кучкарници или приюти където можем да го оставим, но няма такива, говорихме с хора който евентуално биха го взели и да го държат някъде затворен просто но и те отказват...да се даде на друг случаен човек също е невъзможно защото още на същия ден ще ухапи и него. Въпроса ми е какво бихте направили вие и какво според вас е правилното решение. Не искам да ме обвинявате за безотговорен, че е трябвало да мисля когато го купувам или подобни неща...
Искам също да кажа, че живеем в къща в която живеят и 2 деца (на 4год. а другото е на по малко от година) и всички ги е страх кучето да не направи нещо и на някое от тях.

Според мен, най-добре предвид задълбочаване (а не решаване след ходенето ви по училища) на проблема е да му търсите дом. Кучето е реагирало, поради ред причини, които вие не осъзнавате, а не защото е "хапеща машина". Лошото е, че ще реагира пак, защото нещо мнооого отдавна се е объркало във вашите взаимоотношения. Явно сте имал желание и сте направил каквото е могло, но за съжаление, кучето не е научено на нищо, доколкото разбирам от това, което пишете. Търсете му стопани, но не го давайте на първия срещнат, ако наистина искате да постъпите отговорно към него. По-добре да изчакате да се появи правилния кандидат и давайки му го да спите спокойно, отколкото да го дадете на първия поискал го, защото ако постъпите по втория начин, то с нищо няма да сте по-различен от хората натирили кучетата си по улиците, изоставили в приюта или евтанизирали във вет. кабинета.
Рядко съветвам стопанин да търси нови собственици за кучето си, но във вашия случай това е най-доброто решение и за вас и за кучето. Кучето ви е объркано, а няма нищо по-лошо от куче, което не знае какво да прави. Ясно, че трябва работа с него, която вие не знаете как да отработите. Но му търсете хора, които имат опит с кучета и знаят как да решат проблема. И не без значение - ще го искат със сърце и за домашен любимец, а не за двора на верига или за производител на малки. И задължително им кажете за поведението му.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2640 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 07:56 PM

Показване на мнениетоweezy, в 07 August 2013 - 02:13 PM, написа:

Кучето не е било удряно никога без причина (удрян е само след като е ухапал някого, но не говоря за някакво брутално насилие, а просто 1-2 по леки удара) и това се е случвало 2-3 пъти и не мисля, че може да се нарече малтретиране защото се е случвало много малко пъти (за разлика от ухапванията).
За теб нормално ли е да ме ухапи когато искам да го вържа на кайшката !? За мен (и за всеки трезвомислещ) не е нормално. Както казах с кучето е работено прекалено много.
Живея в малък град до Велико Търново и там има кучешко училище ( http://www.apis-dogs...ex.php?idt=home ).

Първо не ми говорете на ти, не съм ви давала подобна привилегия. Второ - не сте отговорил адекватно на нито един от въпросите ми. Като казахте че било водено на училище не сте ми отговорил какво означава това - завели сте го там и сте го оставили за месец или два? За мен не е нормално кучето ми да е психясало от държанието в семейството ми до такава степен че да ме хапе като искам да му сложа нашийник или да го вържа на каишка, това е сигнал че жестоко съм сгазила лука като стопанка и трябва да седна и да анализирам цялата ситуация къде бъркам? Дали на кучето не му достига движение и разходка? На верига в двора ли го гледате и не иска да го вържете? В коя точно ситуация и защо ви е ухапало?

Опишете обстойно и нормално цялата ситуация, а не да ми се дуете тука как видите ли не било нормално кучето да ви ухапе като го връзвате - от гледната точка на кучето това е логична реакция: посягате към главата на кучето и ако цялостното ви държание и отглеждане към него е сбъркано, то животното разбира жеста ви като заплаха. А какво му остава за самозащита, когато вижда заплахата? Правилно - зъби.

Ако не ви се занимава - не занимавайте и нас.

dmm
Извинявай, на кого е притрябвал един пореден проблемен чау? Ти видя в темата на Анди че едно 3-кг чихуа с хапене не може да му се намерят стопани, за чау пък говорим....
Пореден никому ненужен нещастник, ненужен дори на стопаните си.
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема