Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 15 January 2010 - 08:16 PM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 15 January 2010 - 08:24 PM
Виждам, че мечешкото семейсво се е разширило доста

Пускм тема, понеже не успях да открия информацията, която ме интересува.
Нашият Бен е вече на над 2 години. Предстои му за първи път да се срещне с женска. Бихте ли ми казали дали има някакви особености, които трябва да се спазят при срещата на двете кучета. За уточнение, женската също не е имала друг контакт.
Всичко, дори и малки подробности ще са ни от полза. От пространството, което им трябва, трябва ли да останат сами (предполагам да).... и т.н.
Благодаря

Моят мъжки е на 6.5 години, снимките му са в галерията, никога не е давал поколение. Защо ще пускате Вашият мъжкар за разплод? каква е причината? За промяната в поведението на опознал женската мъжкар да не говоря.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 15 January 2010 - 08:34 PM
И наистина...има голяма вероятност поведението на кучето да се промени след това,както казва Фуриа.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 15 January 2010 - 08:38 PM
Не, животно без родословие и с изложбена кариера небива да дава поколение, защото вие не знаете какви болести в гените си носят двамата родители и какво ще бъде бъдещето поколение.
Резултат от подобна скачка аз имам вкъщи и все го лекувам - вие не можете да гарантирате че малките от вашата скачка ще са здрави, нормални, породни чау-та. Не го правете, моля ви. Още повече че мъжки в нашата порода след скачка често почва да се прави на голямата работа и следва побои, изразено доминантно поведение и други тям прелести. Апропо - сигурни ли сте че вашата невяста няма да го зарази с някаква гадост?
Пренасям тук, от друга тема, за да съм изчерпателна:
Искам (всъщност, думата е "моля") читателите на моите мнения да не се връзват на острият ми тон, който познава мен и кучето ми е напълно наясно защо реагирам така: кучето ми е от зоомагазин и е непрекъснато със здравословни проблеми. Купих го от там случайно - съпругът ми настоя да е точно това кученце, макар че тогава го молих да ми даде време да потърся развъдник, но той се заинати и така се появи в живота ми Лео. От тогава съм върл противник на безмозъчно развъждане, защото пообиколих рингове на чау и някои развъдници в Москва, преобърнах информация в интернета относно породата и развъждането и съм наясно колко знания и труд трябва да стоят зад истинско развъждане. Знам че има развъдници регистрирани с приставка във FCI които произвеждат болни кучета и замълчават здравословните проблеми на кучетата си, какво да говорим за кварталното развъждане?
Хора, вижте че във подфорума на чау-чау в най-горния раздел, в постоянните теми "Важно" има тема "Здравословни проблеми типични за породата". Погледнете колко страници има. Единадесет. 11. Най-много от всичките важни теми. Мине се не мине и някой изреве "Кучето ми е болно". Откъде се появяват тези болни нещастни създания? Все от там - от ръцете на безотговорни, лекомислени и неграмотни стопани.
Едно куче за да бъде допуснато до разплод освен че трябва да има родословие и да се появи на изложбите та да го оценят експерти трябва да представлява интерес за породата и да е ЗДРАВО. Най-малко снимки за дисплазия - лакътна и тазобедрена - да има, да няма проблеми с кожа, очи, връзки, стави, имунитета и психиката. Кучето за разплод трябва да е породно, освен че е породисто. Правите разлика между двете неща, нали?
И да не се пуска на скачка с друго такова просто ей така, щото онова също има родословие и стопаните ги е засърбяло неизвестно защо. Благодарение на кварталното развъждане и замълчаване на регистрирани развъдници относно проблемите ние масово срещаме кучета-инвалиди. Късат връзки на секунда, вечно са с екземи, куцат, имат слабо сърце или умират от жега. Или са с порочна психика. (говоря само за чау, забележете).
И след това "оле-мале, ма то хапе, то е пак болно, то куца, то гние живо".
Душата ми болеше всеки път, когато водих моят болник на операция. Мъка е това - да обичаш едно вечно болно куче и стремително да се учиш как да му търсиш нова екзема и да я тушираш.
Виждала съм красиви, породни и здрави чау. Ето тях трябва да ги заплождат, за да можем ние вместо мъка да имаме пълното удоволствие от живота с тази чудесна порода. Да не се чудим после защо нашите тук в България са някак си странни, с остри муцуни, не отговарящи на стандарта и вечно болни.
Истинско развъждане е труд, адски труд и знания, развъдчика се учи непрекъснато и е в течение за това какво става в породата като цяло, у нас и в чужбина. Той ИМА време да го прави. Той държи в главата си определен тип, който се стреми да получи, знае достоинства и недостатъци на кучетата си и на евентуалните женски/мъжки с които иска да ги заплоди.

Публикувано: 19 January 2010 - 10:35 AM

Публикувано: 19 January 2010 - 10:41 AM
Да, нормално да не му се прибира зимата - то сега е тяхното време, на чаувците. Играе му се и му се тича в снега, за това отказва да се прибира, обяснимо е. Направете разходките по няколко пъти на ден по 40 минути, да свикне че като се върнете, след малко пак ще излезете, само че не знам как сте с времето и има ли някой да ви отменя ако през деня сте на работа. Лео го извеждах така преднамерено. След време схвана че няма нужда ей сега да вземе своето от разходки наведнъж, защото ще има излизане пак.

Публикувано: 19 January 2010 - 01:02 PM
Публикувано: 20 January 2010 - 09:52 PM
Спрей за разресване имаме, но аз не го харесвам. Май беше на Трикси...козината става една такава стипцава след него и не го ползвам. А шампоан оня ден взех и го изкъпах с един на Биогрум (май така беше) за породи с подкосъм. Този път реших да не слагам балсам да видя ефекта само от шампоана и честно казано съм доволна. Не че на Йорк козината е много голяма...той милия е почти като смуф, но стана мека и пухкава и се среса много лесно. Но ако си доволна от твоите задължително ще пробвам :-)
И не на последно място да споделя срам не срам...явно никак не съм се справила добре с възпитанието. В събота сутринта замалко да го загубя. Откачих направо! Бяха едни дълги 5-10 минути...Бях го пуснала - събота сутрин, няма жив човек. И само чух как някакъв кон чатка с копита и докато се усетя моя с едно негово улично причтелче вече хвърчеше към Околомръстното където гордо минаваха братята с каруца и кон! Носейки се крещейки след него само го видях как пресича и вече си предствях как го е ударила кола, защото на това никога не съм го учила...не ни се е налагало. След малко се върна уличния, нашия го няма...Вече бях пред разпад..Върна се слава богу. Вече се бях обадила на моя да идва с колата, че хубостника го няма...Дойде в момента, в който го строявах вече. Незнам разгонена ли подуши, след коня ли хукна, защото всякакви животни като крави, коне, магарета, овце са му много интересни...По Коледа се беше правил на овчарско куче, гонейки стадо овце...Помислил, че може да си поиграе..
Та сега сериозно съм се замислила за кастрация....трябва да превъзмогна явно личните си притеснения. И явно трябва да изчета темите за възпитанието пак. Ако някой може да даде съвет ще съм благодарна. Командата Ела тук явно никак не сме я усвоили и двамата!
Публикувано: 21 January 2010 - 10:54 AM
Командата "Ела тук" при такъв силен дразнител като едро животно, движещото се - бягащо друго куче на младини на моя хубостник също не ни вършеше работа. За това отработвахме командата "Стой!". Взех дълго въже за простор - дълго поне 10 метра, вързах за нашийника и в парка се учихме на "Стой!". Вие можете да изберете и друга команда като дума, ако ще и "Ура!" да е, въпроса е да спира когато я подавате. Пускате кучето свободно, давате командата "Стой/Спри" и го спирате с въжето. Бурно го похвалвате и давате наградка. Поощряването трябва да е с подчертана интонация, галите го и го пускате. После пак и така докато не му дойде акъла. Добре е да го правите на празна поляна а други дразнители като кучета, например, да въвеждате постепено. Първо упражнение, после да играе ако има другар за игра, като от време навреме му подавате командата.
Внимание! Веднъж подадената команда трябва да бъде изпълнена. Няма да стане веднага, но по 15 минути на ден са достатъчни - сутри ни вечер по толкова на всяка разходка, бъдете търпеливи и последователни и ще се наредят нещата.
Относно продуктите на трикси - не съм доволна. Био-грум за рижави кучета ми хареса като шампоан, но сега ще минем на Chris Christensen по съвета на една дама с померани. Сега имам спрей срещу сплъстяване, но Антиколтун най-много ми хареса)))

Публикувано: 21 January 2010 - 11:41 AM
Йорк е на 2 години и 3 месеца. Не е малък....Имаме подобна команда, която е Чакай. Обръща се и ме чака да отида до него или най-често да се наведа и да си завържа връзката на обувката. Ще трябва явно да я доотработим. Ще опитаме Вашия метод и после ще споделя как върви :-) Изпълнението на командите....честно казано съм го влачила с въжето само и само за да дойде и за да може подадената команда да бъде изпълнена. След тази случка ме е страх да го пусна честно казано и го разхождам на въже.
За продуктите на Трикси мислех, че само на мен не ми харесват

Публикувано: 21 January 2010 - 11:51 AM

Публикувано: 21 January 2010 - 05:45 PM

ШампОан (на английски: Shampoo), извини ме ИА, не се стърпях. Знам, че това не е сайта на българските филолози, но се задавям от неграмотното ти писане. Искам да чета за кучетата без да се налага да преглъщам подобно невежество.
Публикувано: 21 January 2010 - 08:39 PM
Публикувано: 22 January 2010 - 11:49 AM
Публикувано: 22 January 2010 - 01:56 PM
Но да пускаш постове:
Ох колко сме сладки и хубави .
Вижте колко сме пораснали .
Да използваш форума еднопосочно, получавайки информация без да вкарваш такава.И от нямане на същата такава информация, да ми пишеш ,че се задавяш от неграмотното ми писане.И в следващият момент да си противоречиш ,че съм ти полезна.Без да имам претенции ,че съм полезна и аз много.Просто правя каквото мога и продължавам постоянно да се уча от всеки един тук.
Ай де няма нужда.
Публикувано: 22 January 2010 - 08:22 PM
И аз не се стърпях, дано не ми се обидиш, но това НЕ Е грешка от недоглеждане. Като цяло пишеш адски неграмотно, и не веднъж ми е правило впечатление , но съм си мълчала ....
Шамплан е само една от "грешките ти от недоглеждане".
За сметка на това обаче адмирации за структурата на форума, новата и полезна информация която пускаш и споделяш с нас.

п.п Не се включвам, защото имам лични проблеми. Иначе като цяло когато имам време влизам и чета, наистина ми е приятно да виждам как форума се развива много положително благодарение на теб и Фурия.

Публикувано: 23 January 2010 - 02:24 AM

Като не ви харесва с tigi как пиша, имате си опция да не четете постовете на даден потребител.Използвай те я .