Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1741 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 May 2010 - 09:23 AM

Показване на мнениетоLora23, в 21 May 2010 - 11:08 PM, написа:

Здравейте , как сте ? Моето бебе е добре , учим се на команди в парка , тичаме , забавляваме се. Качена снимка Само дето нещо не обича да играе с големи кучета на ръст.... Качена снимка като изключим един боксер в който се влюби. Качена снимка Иначе хъскита непонася , само се крие от тях и хич неще контакт да завърже.Да ви кажа много съм доволна от рибеното масло , вие давали ли сте на вашите мечовци ?

Не е ли много малък да му даваш Петнил,рибено масло и т.н ? Моето голямо бебенце утре става на 6 месеца и все още е с огромна и пухкава бебешка козина.

Показване на мнениетоIA---, в 20 May 2010 - 10:41 PM, написа:

Пристигнаха спрейчетата и шампоанитеКачена снимка Качена снимка Качена снимка

И аз искам : )

#1742 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 May 2010 - 11:24 AM

Криси, дай нови снимки на твоя хубавец, не се стискай:-))))
Ние сме по-добре, но се наложи да давам Преднивет, сърбежа спадна, останали са само две петна, които ги боря. Но са големи. Но са само две. Пробите са чисти, знаех си.

Здраве на всички чаувци, да не се разболявате, ей! Че като знам каква мъка е...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1743 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 22 May 2010 - 02:16 PM

Показване на мнениетоkrisi567, в 22 May 2010 - 09:28 AM, написа:

Като се върна от Ниш, ще видим за кого ,какво ще има,че тези дни се подгатвяме и нямам време.И шампоаните и спрейчетата са уникални,пробвах гиКачена снимка . Иначе ИЯ се контузи от скачене, да ходи при Хриси на пързалката и сега сме на хапчета,ако не и мине ще ходим за снимка.Дано не се наложи. Ето тази пързалка и е любимата ,там дори си прикарва разходката когато е мокро и мръсно.Гледа от високо и много обича да се пързаля,ама се подхлъзва постояно и бедата стана.Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1744 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2010 - 04:29 PM

IA---, май не отговаряш покрай многото задачи..... затова ще изчакаме да видиш какво съм питала на предна страница и да дадеш инфо. когато се разтовариш. Късмет и здраве при пътуването!:ba_025:
Furia_S, вече втори път пишеш за Prednivet-5mg, ние още след първата раничка даваме профилактично по схема: По две таблетки на 12 часа - 5 дни
По 1-а таблетка на 12 часа- 3 дни
По 1/2 таблетка на 12 часа- 2 дни
Незнам как го даваш, лекарството е добро до определено време, в смисъл нашите кучета са с големи килограми, но то си има странично въздействие при по-продължително даване....лекува инфекции със силна токсикоза, алергични заболявания, възпалителни заболявания на двигателната система, при ухапване от отровни змии и ужилване , при автоимунни заболявания и т.н, НО за постигане и поддържане на желания ефект аз намалявам дозите още в началото защото забелязах странични действия те са описани и в опаковката. При нас става следното, първо косъма започва веднага да разрежда и да капе /описано като алопеция/, намаляват апетита. При котките пък се увеличавало теглото! Стават, вяли и още по-лениви. Упоменато е при продължително приложение за атрофия на надбъбречните жлези, затруднения в дишането, полидипсия и полиурия, диария, миопатия, стомашни и чревни язви и кървене, изтъняване на кожата и т.н Вътрешно не може да предвидим какво се изменя, но имам наблюдение за външна промяна. Неутрализира успешно точно тези проблеми който нас ни касаят при разчесване, рани, екземи, запарване и т.н Просто се старая да давам малко и бързо. Спорила съм с вет. че към него трябва да има нещо от рода на витамини, казват, че е безпредметно.,...незнам те ако знаят колко пъти в годината става нужда да се ползва за екземи....при нашта порода...Сигурно за другите е нормално да се дава на една две години и естествено да няма проблеми. Затова как го даваш ти, имаш ли наблюдения в/у лекарството, как е при вас????:wb_052:

#1745 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2010 - 09:53 PM

Показване на мнениетоkrisi567, в 22 May 2010 - 08:28 AM, написа:

Показване на мнениетоLora23, в 21 May 2010 - 11:08 PM, написа:

Здравейте , как сте ? Моето бебе е добре , учим се на команди в парка , тичаме , забавляваме се. Качена снимка Само дето нещо не обича да играе с големи кучета на ръст.... Качена снимка като изключим един боксер в който се влюби. Качена снимка Иначе хъскита непонася , само се крие от тях и хич неще контакт да завърже.Да ви кажа много съм доволна от рибеното масло , вие давали ли сте на вашите мечовци ?

Не е ли много малък да му даваш Петнил,рибено масло и т.н ? Моето голямо бебенце утре става на 6 месеца и все още е с огромна и пухкава бебешка козина.

Малко-голямо , пие ги! От витамини може само полза да има , на този етап съм доволна пък ще видим.
User's Signature

Качена снимка

#1746 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 May 2010 - 10:23 PM

Показване на мнениетоLora23, в 22 May 2010 - 09:58 PM, написа:

Малко-голямо , пие ги! От витамини може само полза да има , на този етап съм доволна пък ще видим.

Не вярно ,че има само полза.Съществува и предозиране ,особено когато черният дроб не може да ги усвои.А твоето е доста малко кученце.Не си прави експерименти.

sara92 ще разкажа , обещавам и снимки ще кача.Само да споделяКачена снимка .Язък за готината прическа на Сиана дето Силвето я направи за изложбата утре,ИЯ я олигави цялатаКачена снимка

#1747 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2010 - 11:04 PM

:ag_106: :zz_031: IA---, добре дошла в подвижната лудница!!!:zz_218: Нямаш голям избор, трябва да свикваш с всякакви номера.....
Лорка ако се предозира вит-D, се получава натравяне, давай по схема и след консултация с вет. много нови неща има, но твойто мече е малко:zz_206: Всъщност ще ръсте с часове.:zz_223:

#1748 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2010 - 12:35 AM

Показване на мнениетоsara92, в 22 May 2010 - 10:09 PM, написа:

:ag_106: :zz_031: IA---, добре дошла в подвижната лудница!!!:zz_218: Нямаш голям избор, трябва да свикваш с всякакви номера.....
Лорка ако се предозира вит-D, се получава натравяне, давай по схема и след консултация с вет. много нови неща има, но твойто мече е малко:zz_206: Всъщност ще ръсте с часове.:zz_223:

Ами давам по схема две рибени масла и две хапчета Петнил на ден. Като Петнила 20 дена общо е схемата за даване , след 3-4 дни се пада да го приключваме него и ще продължа само с рибеното.Ми при нас се наложи , защото беше запознала доста да и пада козината около врата...принудих се , нямах избор както се казва. Сега е добре и се надявам да не ходи плешива. :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#1749 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 May 2010 - 05:18 AM

Тръгваме, пожелайте ни късметКачена снимка

#1750 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 May 2010 - 08:28 AM

Показване на мнениетоIA---, в 23 May 2010 - 05:23 AM, написа:

Тръгваме, пожелайте ни късметКачена снимка

Късмет! Чакаме резултати, снимки и разкази! Стискаме палци всичко да мине по план и да се представите добре:-))))))) А Ия да спира да куца, дано да не е нещо сериозно.
sara92
Давам три дни по 2 хапчета (сутрин и вечер)и го спирам. На нас ни се отразява добре точно по тази схема - още первия ден се успокоява, спира да се разлизва, но понеже ме е страх за бъбреците му и знам къде удря преднилона не рискувам да давам повече.
Идията на Тиги за тестове и вакцина ми изглежда възможно най-разумна, ще трябва да се поразтърся и да го организирам това. Мисля че е по-разумно да предупреждавам тези пристъпи, отколкото да ги лекувам в крачка...
User's Signature

#1751 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 May 2010 - 01:52 PM

Късмет на Сияйната, сигурна съм, че няма да се върнете без признание за красотата и.
Фурия, може би и хумамен доктор би могъл да помогне за тестовете, действай и в тази посока с паралелни консултации с вет. На Лео желея още повече късмет, че няма нищо по-важно от здравето!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1752 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2010 - 07:36 PM

Някой ще ми каже ли кога се режат ноктите на мечоците и как да разбера станали ли са за рязане ? Малко глупав въпрос , но днес се зачудих докато и възглавничките с крем. :rc_036: Досега не съм ги рязала , чакам някакви съвети и каква е процедурата ? :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#1753 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 May 2010 - 10:19 PM

Защо мислиш, че трябва да се режат? Ноктите подъдржат нормалната си дължина от честите разходки навън. Изстъргват се в твърдата настилка на улиците и парковете, които посещавате.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1754 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2010 - 06:45 PM

Показване на мнениетоtigi, в 23 May 2010 - 09:24 PM, написа:

Защо мислиш, че трябва да се режат? Ноктите подъдржат нормалната си дължина от честите разходки навън. Изстъргват се в твърдата настилка на улиците и парковете, които посещавате.

Благодаря , ами и аз така мислех , но пък бях чела , че някои хора им ги режат. И реших да ви питам...... :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#1755 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 May 2010 - 09:12 PM

Lora23, тези хора дето ги режат не си изкарват кучето на достатъчно разходки и за това им се налага.

Сиана се върна с титла ,както съдията е написал ,ВРЛО ПЕРЕСПЕКТИВНАКачена снимка най добро бебе в породата си.
Валя ни уникален дъжд.Всички бяхме мокри и кални, и хора и кучета.Опитахме се да ги пазим и сушим, беше безуспешно.Тръпката беше невероятна и си прекарахме чудесно.Всичките кучета с които бяхме взеха чудесни оценки, това поне ни беше успокоението.Тъй като дъжда ни разказа играта. Имаше чаута ,три на брой ще кача снимки и видео ,като ги обработя.
Е, поне с сесе се сдобихме с нови нагръднициКачена снимка , ако знаех, че някой друг иска щях да донеса повече.

#1756 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2010 - 09:20 PM

Лорка, ноктите наистина не се режат те си се изтриват. Само гледай най-горния пети нокът да не се завива навътре и да се забие в кожата, те правят проблеми.
Furia_S, ти си още по-бърза за даването на лекарството. Как е Лео, имате ли подобрение? :ba_025:
IA, успех и късмет!!! Чакаме новини!:re_037:

#1757 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2010 - 02:02 AM

Браво на Сияна ! :af_089: С нетърпение чакам снимки и на нея и на мечоците :ba_025: !

А за щастие доста се разхождаме и няма да се наложи рязане на нокти. Та ще ви разкажа една неприятна случка от сутринта. :dh_188: Комшия от горния етаж дойде да ми крещи , че имало изпражнения из входа , урина....набеди мойто меченце.А то никога не си е вършило работата във входа , то у дома вече не я върши та какво остава за във входа. :dh_188: И аз се опитах като човек да обясня , че на последния етаж има женска пинчерка и тя се мотае без повод из входа , а и навън...знам си , че е от нея и не е за пръв път , но явно този път стопаните не са й видели магариите да зачистят и този дойде да ми опява на мен.И като му заявих , че не е моето куче той убеден започна да ми разправя , че онова от последния етаж е там от доста време , не било преди така....моето било. :eg_033:Трябвало да питам дали съседите имали против , не знам си какво...имал малки деца. Откачих и му заявих , че кучето няма да си махна за нищо на света и , че си се грижа за него , не прави бели....Оттам ми вика ''Лае'' и аз ''Ами като звъните на звънеца ми как да не залае''...а иначе е безкрайно тиха , не лае без повод да тероризира кооперацията.Просто ужасни хора...и аз видях изпражненията и наистина е кофти , но в случая е неприятно , че обвинява невинно куче , което е УМНА ПОРОДА ...чистоплутно създание не безмозъчен пинчер , защото те са такива нали имам поглед от другото тука на др. момиче. :md_064: И така.....а и още не знам как да се справя с уличните...имам си редовни нападатели песове пред един сервиз и са на човек явно от сервиза ама все навън и като минеш чак летят и пресичат улицата и започват да ни лаят , гонят....чудя се няма ли начин някой кучкарник да ги прибере или човека да се застави да ги държи в двора си.Днес дори като видях най-голямото от тях па на тротоара и направо започнах да заобикалям по др. пътища от страх.....много неприятно , ма ще взема някоя паника да си създам на себе си , срах от кучета. :flagbg: И все я вдигам при опастност , а си тежи вече...кръст ме заболява , ма не искам да й се случи нещо лошо. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#1758 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2010 - 08:42 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 22 May 2010 - 11:29 AM, написа:

Криси, дай нови снимки на твоя хубавец, не се стискай:-))))

Утре ще кача,че днес сме на доктор.Трябва да ни сложат ваксината за бяс :)Иначе растеме,все още сме много игриви . По цял ден спи,че му е скучно и ела да видиш нощно време какво става. Събуждаме да го пусна навън,пускам го на двора,но оставям вратата отворена,за да може да си щъка. Обаче след малко пак идва да ме буди,за да изляза навън да си играеме. И така цяла нощ . А на сутринта хърка до леглото ми и не можеш да го събудиш,защото вече е време за спане :))))

#1759 Потребителят е офлайн   Ch1L1K@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2010 - 09:44 AM

Показване на мнениетоLora23, в 25 May 2010 - 02:07 AM, написа:

Браво на Сияна ! :af_089: С нетърпение чакам снимки и на нея и на мечоците :ba_025: !

А за щастие доста се разхождаме и няма да се наложи рязане на нокти. Та ще ви разкажа една неприятна случка от сутринта. :dh_188: Комшия от горния етаж дойде да ми крещи , че имало изпражнения из входа , урина....набеди мойто меченце.А то никога не си е вършило работата във входа , то у дома вече не я върши та какво остава за във входа. :dh_188: И аз се опитах като човек да обясня , че на последния етаж има женска пинчерка и тя се мотае без повод из входа , а и навън...знам си , че е от нея и не е за пръв път , но явно този път стопаните не са й видели магариите да зачистят и този дойде да ми опява на мен.И като му заявих , че не е моето куче той убеден започна да ми разправя , че онова от последния етаж е там от доста време , не било преди така....моето било. :eg_033:Трябвало да питам дали съседите имали против , не знам си какво...имал малки деца. Откачих и му заявих , че кучето няма да си махна за нищо на света и , че си се грижа за него , не прави бели....Оттам ми вика ''Лае'' и аз ''Ами като звъните на звънеца ми как да не залае''...а иначе е безкрайно тиха , не лае без повод да тероризира кооперацията.Просто ужасни хора...и аз видях изпражненията и наистина е кофти , но в случая е неприятно , че обвинява невинно куче , което е УМНА ПОРОДА ...чистоплутно създание не безмозъчен пинчер , защото те са такива нали имам поглед от другото тука на др. момиче. :md_064: И така.....а и още не знам как да се справя с уличните...имам си редовни нападатели песове пред един сервиз и са на човек явно от сервиза ама все навън и като минеш чак летят и пресичат улицата и започват да ни лаят , гонят....чудя се няма ли начин някой кучкарник да ги прибере или човека да се застави да ги държи в двора си.Днес дори като видях най-голямото от тях па на тротоара и направо започнах да заобикалям по др. пътища от страх.....много неприятно , ма ще взема някоя паника да си създам на себе си , срах от кучета. :flagbg: И все я вдигам при опастност , а си тежи вече...кръст ме заболява , ма не искам да й се случи нещо лошо. :dh_188:

Пробвай да си вземеш кучегон от оръжеините магазини но не знам как ще се отрази на твоето чау-чау
User's Signature

Качена снимка

#1760 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2010 - 12:43 PM

Слушах много отзиви за кучегон - в повечето случаи не върши работа.

Лора,
отиди в сервиза и най-нормално и човешки помоли по някакъв начин да озаптят кучетата си. Най-вероятно става дума за безстопанствена глутница и тези в сервиза ще кажат че не носят отговорност за кучетата (най-много да признаят че ги подхранват за да им лаят нощем, типична практика на нощните пазачи). Ако има начин да промениш маршрута си така, че да не минаваш покрай тях ще е най-добре. Ако няма начин - имай впредвид че нашата порода повечето други кучета не я обичат: чау не изглеждат и не се движат като куче, те дори не миришат на куче, за това повечето стопани на чау отбелязват факта че там, където куче от друга порода минават спокойно, нашите кучета в пъти по-често са нападани от глутници.
Първо, не се шашкай. не крещи, не пищи, не викай в никакъв случай. Опитай се да говориш с нисък глас от рода на "Я марш оттука" и да ги погледнеш намръщено. Не се страхувай - в повечето случаи те само облайват и ако видят че не са ви прогонвали - ще се приберат в гаража/сервиза/строежа. Обърни се с лице към тях и дръж кучето си близо до себе си (аз много често криех Лео зад себе си), първият водещ в глутницата, който се втурва към вас го гледай право в очите като му се караш строго "Я чиба! Аааааааааман, ало, къде сте тръгнали?!" само че не с висок глас - високите нотки в гласа кучета разчитат като писък на безпомощно същество. Така в глутницата пищят в знак на подчинение пред водача. Кучета не разбират от думи, но тона ни разбират перфектно и го разчитат правилно.
Ако глутницата не ви доближава не е нужно изобщо да й обръщаш внимание - подминавате с бебето спокойно без да поглеждате към тях, тук живеем от пет години и има една глутница която все така ни облайва. Вярно е че сме имали няколко пъти сблъсък с тях, но това е друга история. поне сега не ни налитат а само облайват. Тогава спирам, поглеждам този който лети пред всички към нас и питам "ММММММММООООООООЛЯЯЯЯ?". с едно тренирано движение махам намордника на Риж, ако е с него. Дрънкам с ключовете предупреждаващо, този звук ги стряска.
Най-важното да им покажеш с интонацията и поведението си че теб не те е страх и само минаваш от тук, ти си един минувач, с който те могат да си имат сериозни непирятности. При което най-често те спират или се обръщат тези същества са умни, защото глупавите не оцеляват на улицата, и не искат неприятности, ама никак.

За съседа... В тази ситуация аз не бих се ядосвала. Щях да му се извиня, да го помоля за разбиране че бях афектирана от нападките спрямо бебето, да го помоля да не мисли лоши неща и да му обясня че чау е МНОГО чистоплътна порода, и си вършат от малки тоалетните си нужди по-далеч възможно от входа, че моето куче е на повод, когато излизаме и че това, което той е видял, не е от нас.
Да не ти вгорчава живота един съсед и на кучето ти, бих те посъветвала да си в мир с комшиите.
Успех!
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема