Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 23 May 2010 - 01:52 PM
Фурия, може би и хумамен доктор би могъл да помогне за тестовете, действай и в тази посока с паралелни консултации с вет. На Лео желея още повече късмет, че няма нищо по-важно от здравето!
Публикувано: 23 May 2010 - 10:19 PM
Публикувано: 24 May 2010 - 06:45 PM
tigi, в 23 May 2010 - 09:24 PM, написа:
Благодаря , ами и аз така мислех , но пък бях чела , че някои хора им ги режат. И реших да ви питам......

Публикувано: 24 May 2010 - 09:12 PM
Сиана се върна с титла ,както съдията е написал ,ВРЛО ПЕРЕСПЕКТИВНА

Валя ни уникален дъжд.Всички бяхме мокри и кални, и хора и кучета.Опитахме се да ги пазим и сушим, беше безуспешно.Тръпката беше невероятна и си прекарахме чудесно.Всичките кучета с които бяхме взеха чудесни оценки, това поне ни беше успокоението.Тъй като дъжда ни разказа играта. Имаше чаута ,три на брой ще кача снимки и видео ,като ги обработя.
Е, поне с сесе се сдобихме с нови нагръдници

Публикувано: 24 May 2010 - 09:20 PM
Furia_S, ти си още по-бърза за даването на лекарството. Как е Лео, имате ли подобрение?

IA, успех и късмет!!! Чакаме новини!

Публикувано: 25 May 2010 - 02:02 AM

А за щастие доста се разхождаме и няма да се наложи рязане на нокти. Та ще ви разкажа една неприятна случка от сутринта.

Публикувано: 25 May 2010 - 08:42 AM
Furia_S, в 22 May 2010 - 11:29 AM, написа:
Утре ще кача,че днес сме на доктор.Трябва да ни сложат ваксината за бяс :)Иначе растеме,все още сме много игриви . По цял ден спи,че му е скучно и ела да видиш нощно време какво става. Събуждаме да го пусна навън,пускам го на двора,но оставям вратата отворена,за да може да си щъка. Обаче след малко пак идва да ме буди,за да изляза навън да си играеме. И така цяла нощ . А на сутринта хърка до леглото ми и не можеш да го събудиш,защото вече е време за спане :))))
Публикувано: 25 May 2010 - 09:44 AM
Lora23, в 25 May 2010 - 02:07 AM, написа:

А за щастие доста се разхождаме и няма да се наложи рязане на нокти. Та ще ви разкажа една неприятна случка от сутринта.

Пробвай да си вземеш кучегон от оръжеините магазини но не знам как ще се отрази на твоето чау-чау
Публикувано: 25 May 2010 - 12:43 PM
Лора,
отиди в сервиза и най-нормално и човешки помоли по някакъв начин да озаптят кучетата си. Най-вероятно става дума за безстопанствена глутница и тези в сервиза ще кажат че не носят отговорност за кучетата (най-много да признаят че ги подхранват за да им лаят нощем, типична практика на нощните пазачи). Ако има начин да промениш маршрута си така, че да не минаваш покрай тях ще е най-добре. Ако няма начин - имай впредвид че нашата порода повечето други кучета не я обичат: чау не изглеждат и не се движат като куче, те дори не миришат на куче, за това повечето стопани на чау отбелязват факта че там, където куче от друга порода минават спокойно, нашите кучета в пъти по-често са нападани от глутници.
Първо, не се шашкай. не крещи, не пищи, не викай в никакъв случай. Опитай се да говориш с нисък глас от рода на "Я марш оттука" и да ги погледнеш намръщено. Не се страхувай - в повечето случаи те само облайват и ако видят че не са ви прогонвали - ще се приберат в гаража/сервиза/строежа. Обърни се с лице към тях и дръж кучето си близо до себе си (аз много често криех Лео зад себе си), първият водещ в глутницата, който се втурва към вас го гледай право в очите като му се караш строго "Я чиба! Аааааааааман, ало, къде сте тръгнали?!" само че не с висок глас - високите нотки в гласа кучета разчитат като писък на безпомощно същество. Така в глутницата пищят в знак на подчинение пред водача. Кучета не разбират от думи, но тона ни разбират перфектно и го разчитат правилно.
Ако глутницата не ви доближава не е нужно изобщо да й обръщаш внимание - подминавате с бебето спокойно без да поглеждате към тях, тук живеем от пет години и има една глутница която все така ни облайва. Вярно е че сме имали няколко пъти сблъсък с тях, но това е друга история. поне сега не ни налитат а само облайват. Тогава спирам, поглеждам този който лети пред всички към нас и питам "ММММММММООООООООЛЯЯЯЯ?". с едно тренирано движение махам намордника на Риж, ако е с него. Дрънкам с ключовете предупреждаващо, този звук ги стряска.
Най-важното да им покажеш с интонацията и поведението си че теб не те е страх и само минаваш от тук, ти си един минувач, с който те могат да си имат сериозни непирятности. При което най-често те спират или се обръщат тези същества са умни, защото глупавите не оцеляват на улицата, и не искат неприятности, ама никак.
За съседа... В тази ситуация аз не бих се ядосвала. Щях да му се извиня, да го помоля за разбиране че бях афектирана от нападките спрямо бебето, да го помоля да не мисли лоши неща и да му обясня че чау е МНОГО чистоплътна порода, и си вършат от малки тоалетните си нужди по-далеч възможно от входа, че моето куче е на повод, когато излизаме и че това, което той е видял, не е от нас.
Да не ти вгорчава живота един съсед и на кучето ти, бих те посъветвала да си в мир с комшиите.
Успех!

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 25 May 2010 - 04:42 PM
Наблегни на тона ,не зависимо какво казваш.Това върши повече работа и не показвай страх, че не само глугниците го усещат , ами и твоята сладурана.Нали не искаш да я направиш страхлива като вижда всеки път как бягате и се притесняваш.Скоро тя сама ще ги прогонва ,стига да не се притесняваш ти.Пък много е вероятно да посвикнат с вас.При мен някой от глутниците свикнаха и си нямам проблем с тях.Те всъщност си пазят територията от непознати .
Публикувано: 25 May 2010 - 07:19 PM
Lora23, в 25 May 2010 - 04:36 PM, написа:

Кучегон DAZER УЛТРАЗВУКОВО ЕЛЕКТРОННО УСТРОЙСТВО ЗА ЗАЩИТА ОТ КУЧЕТА (КУЧЕГОН)
излъчва ултразвук с честота 25KНz, който не се чува от хората, но кучетата и котките го чуват отлично. Ултразвукът им създава неприятно усещане (не болка), което ги кара да освободят зоната около Вас, да избягат или да се отдръпнат.
Гола вода е на практика, повечето ми приятели, купили кучегон са били разочаровани. Има добра и силна реклама, нищо повече.

Публикувано: 25 May 2010 - 09:19 PM

Лорка това за съседите го има навсякъде, дори и по-зле, така че въоръжи се с търпение и не се хаби в излишни обяснения!
Публикувано: 25 May 2010 - 09:36 PM
За поста причина сигурно е, че аз се забавих с пускането,имах друга работа.
Публикувано: 25 May 2010 - 09:49 PM
IA---, в 25 May 2010 - 09:41 PM, написа:
За поста причина сигурно е, че аз се забавих с пускането,имах друга работа.
Звънях ти, разбарх че не можеш да говориш, поздрави на Ия.
Ще си имаш ТВОЕ ЧАУ което ще има подобна оценка. Ще имаш всичко. Прегръщам те, момиче. Разбирам те.

Публикувано: 25 May 2010 - 10:52 PM

Публикувано: 26 May 2010 - 01:24 AM

sara92 - Е то няма нищо вечно на тоя свят и ние ще умрем един ден.Както се казва само данъците и смъртта са сигурни на тоя свят.Най-добре да мислиш за хубавите моменти , които ще имате заедно , не за такива неща , които така или иначе са непоправими и неизбежни.Но съм убедена също така , че след смъртта има продължение и не само за хората , ами и за животните.Така че каквато и раздяла да има е преходна....

Публикувано: 26 May 2010 - 10:24 AM
И тъй като аз повдигнах темата за тогава, когато нашите слънца няма да ги има...простете ми, хормони...И, да, неизбежно е, което не го прави по-лесно, нали? И все пак, те са тук сега! Ние вчера го водихме на старата му поляна, където е израснал :-) Видяхме стари приятели, раздавахме целувки...И вечерта спа като един хъркащ пън ;-)
Публикувано: 27 May 2010 - 02:06 PM
Та, аз пак казвам Сиана я харесвам и обичам, ама не е чау и виждам голяма разлика.Не ми е по характера.Целта ми с нея е наистана да постигна някакво име, за да мога утре като поискам от определен развъдник бебе-чау да ми се даде като на отговорен стопанин.Защото уважаващите себеси развъдчици не дават на всеки желаещ своето производство.Ето така стоят нещата ,просто не съм ги коментирала до сега .Това не значи ,че не обичам Сиана и не ми трепка сърцето от удоволствие когато гледам съдията как им се кефи.Но целта ми е друга и ще чакам колкото трябва ,кото се надявам и на късмет за да нямам ето такива чау дето хората представят за перфектни а те ще им изпаднат ушите толкова са на странично поставени.
Просто това съм го коментирала само с Furia_S до сега и за това тя добре ме разбра.Надявам се, че и ти ще направиш същото.Целувки на сладурите у вас и много здраве.
Много благодаря на всички за поздравленията и целувки от нас .
Ето какво представиха като чау в НИШ.
http://vbox7.com/play:2de1a3a2