Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1801 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 30 May 2010 - 01:28 AM

no_brain, фронтлайна дава пробив.Кърлежи от Южният парк на втората седмица.А и противопоказанията са му отвратителни .Адвантикса също и миреше ужасно.С Мари Белчева бяхме на Цигов Чарк есента и двете чаута хванаха бълхи а бяха капани седмица преди това.От тогава капя само с капките на Вирбак и съм много доволна.

Ch1L1K@ , и с пет препарата да капеш за месеца, пак действието им е от 30 до 40 дни.Само съсипваш здравето на кучето .Незнам как ветеринар, особедно ако ти е близък ще ти даде такъв налудничев съвет.

#1802 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 May 2010 - 01:03 PM

IA---, днес се изкъпахме с шампоана, ефекта е страхотен! Много съм доволна от резултата. Благодаря ти Качена снимка за чудесната придобивка!
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#1803 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2010 - 02:12 PM

Фронтлайн е неудачен, Advantix- взех за 12 лв. абсолютно неефикасен, Фронтлайн-комбо опитах на 16 лв. пак сме недоволни, уж Килтикс били по-надеждни и пазели до 3 месеца-пак нищо. Себацил е добър донякъде, но прави алергични реакции. Смятам да опитаме Скалибур или Стронгхолд. В момента пудря с Тапилан и мога да кажа, че е сравнително добре ако се прави на 4-5 дена. Сара пък е разгонена и я пръскам с "Дог- стоп" на /Canina/ спрей, предпазва женската от мъжките особенно при извеждане на разходки. Само за външна употреба действа веднага. Казаха ми, че трябва да давам и дражетата, обаче аз съм против многото химия и хапове и не ги ползвам. Който има женско чау нека знае!!!:re_037:

#1804 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 May 2010 - 03:19 PM

Сара,
Но защо не я кастрираш? Операцията по кастрирането днес е като апендикса при хората - рутина.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1805 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 May 2010 - 03:51 PM

Показване на мнениетосесе, в 30 May 2010 - 01:08 PM, написа:

IA---, днес се изкъпахме с шампоана, ефекта е страхотен! Много съм доволна от резултата. Благодаря ти Качена снимка за чудесната придобивка!

Много се радвам ,че ти харесва Качена снимка И аз се надявах да е добър, при тези хвалби за него дето съм чела.Качи някоя снимчица де, да и се порадвам.И да я нацелувашКачена снимка от мен.

#1806 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2010 - 07:15 PM

Furia_S, скоро няма да се реша, аз приемам положителното, но имам наблюдение и за отрицателното до момента в който не се наложи. За мен е противоестествено ако животното няма здравословни проблеми, за Лъки съм на 95% склонна именно заради неговия си проблем, изчаквам, но ако ще кастрирам това ще е Лъки!

#1807 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 May 2010 - 09:39 PM

Показване на мнениетоsara92, в 30 May 2010 - 07:20 PM, написа:

Furia_S, скоро няма да се реша, аз приемам положителното, но имам наблюдение и за отрицателното до момента в който не се наложи. За мен е противоестествено ако животното няма здравословни проблеми, за Лъки съм на 95% склонна именно заради неговия си проблем, изчаквам, но ако ще кастрирам това ще е Лъки!

Просто като се сетя какво беше при разгонването на лабрадорката и косата ми се откъдри: бездомниците дежуриха до входната ни врата, бе ужас и безумие, извеждах я да пика и ака само. Ако на теб разгонването й не ти пречи и имаш възможнвост да я гледаш в къща с двор - ок, но при нас с нашите глутници и апартаменти е ужас. Налитат, хапят, бият женските, самите женски страдат и се мъчат... За фалшиви бремености не говоря.

Ама мъжкия, дето е надушил разгонена женска??? не-не, ако кучето не е предназначено за разплод и развъдна дейност не виждам смисъл да водя война като се разгони някоя женска.
User's Signature

#1808 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2010 - 08:39 PM

сесе, ама много закръгленички сте станалиКачена снимкаСега като и разгледах пак снимките нищо, че сте се съблякли, направо е като кифличка.Благородно ти завиждам щот моята след кастрацията така и не почна да се храни повече.Все сме на молба и лъжичката най добре върши работа.

#1809 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2010 - 07:26 PM

Показване на мнениетоIA---, в 31 May 2010 - 08:44 PM, написа:

сесе, ама много закръгленички сте станалиКачена снимкаСега като и разгледах пак снимките нищо, че сте се съблякли, направо е като кифличка.Благородно ти завиждам щот моята след кастрацията така и не почна да се храни повече.Все сме на молба и лъжичката най добре върши работа.

:ab_041: :ab_041: :ab_041: много сме нашишкавяли,вече ограничавам храната, преди никога не ни се е случвало, даже я молех да яде.
Да ви се похвалим сменихме зимният кожух и вече ни расте гъста и хубава козина, още ни е къса, но чакаме с нетърпение да порасне.
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#1810 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2010 - 09:36 PM

сесе, и аз исках да ти кажа, че Ира е станала като "табуретка", много и се радвам......пу,пу,пу....и не смея да го кажа, и Сара е на същия хал в момента. Много хапва, смени парцаливата козина, сега е с къса гъста нова козинка, и чакаме да стане по-дълга!:af_089:

#1811 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2010 - 10:46 AM

Елате на Сангрия парти с Animal Rescue Sofia

Елате на Сангрия парти
06.06. - 16 часа - София - Лозенец

Един прекрасен следобед - едно направено добро!
Заповядайте отново на купон с нас и подкрепете животинките в приют Богров!

06 юни неделя 16 часа бул.Джеймс Баучер 23 кв.Лозенец - София

Качена снимка

Ще се радваме да ви видим отново :be_107:

За да опресним спомените - вижте как премина чаеното ни парти с вас миналия месец:
http://arsofia.com/bg/tea-bg /
Ще ни бъде приятно да се видим отново, доведете и приятели -все пак, колкото повече, толкова повече!
Ние очкаваме вас,
а вас отново ви очкават изненади
:be_107: :re_037:

Темата за Партито

#1812 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 02:58 PM

Здравейте, момичета ! :rc_036: Как са мечетата ?

Съжалявам, че ви занимавам с това, но днес докато се ровех в групата срещу насилието на животните във facebook разбрах за боляст при кучетата, за която дори не бях чувала :eg_033: ! Та казва се Дирофилария . Стана ми любопитнно и извадих малко инфо.
(Ще добавя няколко цитата.)

Дирофилариозата е широко разпространено заболяване в световен мащаб, най-често срещано при кучета, котки, порове, лисици, вълци, тюлени, коне. Човекът рядко може да бъде случаен гостоприемник, защото Dirofilaria immitis не може да завърши цикъла си на развитие до възрастен паразит. Дирофилариозата при кучето е заболяване, което до скоро се считаше за рядко срещано на територията на България. На много ветеринарни специалисти то бе известно само теоретично. За съжаление през последните години случаите неимоверно зачестиха по последно постъпилата информация от ветеринарни лекари - повече от 12% заразени кучета.
Най-засегнатите градове са Пловдив, Стара Загора, Димитровград, Хаково, Кърджали, Русе, Силистра, Разград, Варна, Бургас и София. В много от случайте дирофилариозата се открива при аутопсия след внезапна смърт на видимо здрави животни, без проявени клинични признаци. Заболяването се среща най-често при кучета от 4-8 годишна възраст. Мъжките кучета се заразяват от два до четири пъти по-често от женските. В категорията на по-застрашените от зараза са едрите и късокосместите породи, както и кучета живеещи на открито. Тези данни налагат да погледнем много по-сериозно на заболяването. Профилактиката на застрашените от дирофилариоза животни, е една от мерките, които могат да се предприемат за ограничаването й. Преди всяка годишна ваксина изискайте от вашия ветеринарен лекар да направи профилактичен тест за дирофилариоза. Когато заболяването се открие в по-ранен етап, шансът за оцеляване и успешно лечение е доста по-голям.

Какво представлява заболяването Dirofilaria immitis?

Това е паразитоза на пулмоналните артерии и дясното предсърдие /кървавото сърце/ при кучето, котката, вълка и др., причинена от нематода (кръгъл червей) Dirofilaria immitis. След раждането, микрофилариите (ларви I степен - синьото червейче) достигат по кръвен път до капилярите на кожата, от където при ухапване попадат в междинен гостоприемник – комар или бълха (един комар може да пренесе 10-12 инвазиоспособни ларви). За 8-28 дни паразитът се развива до инвазиоспособен стадий (ларви III степен). При повторно ухапване той попадат в подкожната тъкан, където за около 6 месеца се развива до ларви IV и V степен и се превръща във възрастен паразит (полово зрял). Ларвите V степен са дълги 1-2 см и могат да предизвикат клинично проявено заболяване при придвижването си в най-дисталните краища на пулмонарните артерии, където те зреят. Целият цикъл на развитие трае 8-10 месеца, а паразитирането в сърцето и артериите продължава 3-5 години. Възрастните паразити достигат 17 – 27 см. Те живеят в белодробните артерии и дясното предсърдие и предизвикват нарушаване на хемодинамиката, повишаване на кръвното налягане, хипертрофия на дясната камера и дясностранна сърдечна недостатъчност. Тези промени са по-силни при физически активни кучета. При спортни и работни кучета може да се получи тежка патология, дори и при малък брой паразити.
Шест седем месеца след инвазирането, при наличието на възрастни паразити и от двата пола, кучето развива микрофиларемия. При около 10% от случаите тя предизвиква мощна имунна реакция, която унищожава микрофилариите.
Кучета с голям брой мигриращи ларви V степен могат да започнат да кашлят 2-3 месеца преди да има микрофиларемия или антигени в кръвта. Диагнозата в такива случаи е трудна...

Клинични признаци.
Много кучета с дирофилариоза са асимптоматични. Видимо болните животни се уморяват лесно, отслабват, развиват задух (особено след физическо натоварване), кашлят (често с кръв в изхрачения секрет). Кашлицата е типичен клиничен признак. Основен фактор на заболяването са възрастните паразити, които се намират в пулмонарните артерии и дясната част на сърцето. В някои случаи отделни паразити могат да предизвикат емболия на артерии в мозъка, окото и други органи, което води до тяхното заболяване. Може да се наблюдава асцит, хепатомегалия, иктерус, чернодробна и бъбречна дисфункция. При повече от 60 възрастни паразити се получава запушване на vena cava (доказва се с ехография). При животни със запушена vena cava много често се развива разширяване и пулсации на югуларните вени (ретрограден венозен пулс), дисиминирана вътресъдова коагулация и смърт до 24-72 часа, вследствие на кардиогенен шок.

Рентгенографски признаци
Най-ясно забележимите изменения:
- увеличаване на дясната част на сърцето;
- каудалните лобарни артерии на DV-проекция са с увеличен диаметър;
- в белодробната тъкан се виждат петна, говорещи за интерстициални или алвеоларни инфилтрати, оток, пневмония, фиброза;/снимка бял дроб с петна/
- наблюдават се типични периваскуларни инфилтрати;

ЕКГ - oбикновено е нормална .

Кръвни изследвания.
При някои животни има еозинофилия, базофилия и/или моноцитоза. При по-тежките случаи се наблюдава регенеративна анемия, дължаща се на хемолиза, или азотемия, хипербилирубинемия, повишаване на серумните чернодробни ензими. Данните от клиничните и параклиничните изследвания се използват за класифициране тежестта на заболяването в четири степени.

Прогноза
- При I-ва и II -ра степен - добра прогноза при адекватно лечение.
- При III-та степен – съмнителна, въпреки лечението.
- При IV -та степен - 100% смъртност без хирургическо лечение. След евентуална хирургическа
намеса, прогнозата е както при III-та степен.

Специфични диагностични тестове

• Тестове за наличието микрофиларии в кръвта.
без концентрация - директно в капка хепаринизирана кръв. Микрофилариите са подвижни и се различават лесно на фона на еритроцитите.
с концентрация - метод на Knott.
Тези тестове са лесно приложими, но ефективността им е около 60 %, защото при 30 % от кучетата с дирофилария няма наличие на микрофиларии в кръвта
• Серологични тестове на Anigen - Rapid Canine Heartworm Ag 2.0 Test Kit
Бързите диагнистични тестове са с 99 % ефективност и 100 % чувствителност. Те улавят скрити инфекции дори и при липсата на микрофиларии в кръвта. Както вече по-горе споменахме това се наблюдава при 30 % от заразените животни. Тази липса може да се дължи на различни фактори като: имунна реакция на организма унищожаваща микрофилариите; присъствие на паразити само от единия пол; скорошно третиране с ларвицидни средства (Ivermectin и др.).
• Изследване по PCR (polymerase chain reaction).
Това е нов метод, за момента недостъпен в България, поради прекалено високата си цена. Той отчита не само наличието на възрастни паразити, но и техните ларви.

Терапия

Преди започване на лечението се препоръчва да се направят:
- рентгенови снимки на гръден кош (LAT и DV);
- кръвни изследвания които да включват минимум кръвна картина, урея, креатинин, общ белтък;
- изследване на урина, включващо поне белтъци в урината и седимент.
При лечение на Dirofilaria immitis се използват адултицидни препарати, които унищожават възрастните паразити. Лекарствените средства, които се използват в България са Thiacetarsamide (Caparsolate) и Melarsomine (Immiticide). При използването на Тhiacetarsamide има значителна опасност от арсенова токсичност. Melarsomine е с много по-голяма ефективност - унищожава повече от 95 % от паразитите и на практика при спазване на дозите е без токсичност. Според последния на доклад на American Heartworm Society, непрекъснатото ежемесечно прилагане на профилактични дози Ivermectin е високоефективно за унищожаване на ларви III - V степен както и младите до 7-месечна възраст сърдечни паразити. За да се прояви адултицидния ефект на Ivermectin обикновено е необходимо ежемесечно приложение в продължение на 1 година или повече. Може да са необходими и повече от 2 години, преди сърдечните червеи да бъдат унищожени напълно. Колкото по-възрастни са паразитите, подложени на третиране с Ivermectin, толкова по-бавно е тяхното унищожаване. Паразитите предизвикват болестни изменения, докато не бъдат премахнати изцяло. Продължително приложение на Ivermectin не е заместител на конвенционалното адултицидно лечение с горепосочените два препарата. Мъртвите паразити могат да предизвикат сериозни усложнения по време на лечението. Колкото по-голям е техният брой, толкова по-големи са и белодробните изменения. Усложненията могат да се изразят в понижена белодробна функция (заради увреждане на паренхима и кръвоносните съдове на белия дроб). Често се получават инфаркти, засягащи цели белодробни дялове. При обширна тромбоза и изразходване на факторите на кръвосъсирването може да се развие дисеминирана вътресъдова коагулация. При развитие на задух и тежка кашлица след инжектиране на адултициден препарат трябва да се предприемат спешни мерки - бързодействащи кортикостероиди във високи дози (като при шокови състояния), кислородна терапия и пълно обездвижване. Обикновено повечето кучета се подобряват за около 24 часа. При развитие на дисеминирана вътресъдова коагулация, прогнозата не е добра.
След приключване на лечението с Melarsomine задължително се поставя инжективно Ivermectin подкожно, за да се унищожат останалите микрофиларии в кръвта. Две седмици след това се прави тест по метода на Knott и ако той е положителен, се повтаря инжектирането на Ivermectin.
Един месец след лечението с Melarsomine трябва да се започне с профилактика на заболяването, ако кучето се намира в район, стационарен за болестта, в сезон, в който има междинни гостоприемници (комари). Четири-пет месеца след лечението с Melarsomine е необходимо да се извърши серологично изследване чрез антигенен тест (например Canine Heartworm Ag 2.0 Test Kit ), за да се потвърди унищожаването на всички възрастни паразити.

Профилактика

За профилактика се използват препарати - Ivermectin (Heartgard), milbemycin oxime (Interceptor, Sentinel), moxidectin (ProHeart,ProHeart6), selamectin (Revolution), и пиперазиновото производно diethylcarbamazine citrate (DEC).
Selamectin е нов препарат, който се прилага капково върху кожата, което е по-удобно в някои случаи. Нов метод е и подкожното инжектиране на импрегнирани с moxidectin липидни микросфери, които отделят активна съставка в продължение на 6 месеца . Най-широко се използва Ivermectin подкожно или перорално веднъж месечно като профилактиката започва един месец след началото на сезона на комарите и завършва един месец след края на сезона. На българския пазар единственото перорално средство за профилактика е Prаzimec-D. То съдържа abamectin, за който няма данни доколко е ефективен.
Препоръчва се всички кучета над 6-месечна възраст в стационарни райони да се изследват поне веднъж годишно. Методът на Knott или дори директното изследване на кръвта са алтернативи, макар и с ниска ефективност. Идеален вариант за такова изследване са Canine Heartworm Ag 2.0 Test .

Източник : http://www.karakachan.org/

Ето и клипче: http://www.youtube.c...feature=related

Та въпроса ми беше има ли препарат за обезпаразитяване, който да действа и против комари (знам, че сме дългокосмести, но все пак)?

ПС: Не съм сигурна дали поста ми е за здравословните проблеми,затово го публикувам тук. Поздрави от нас с Чери :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#1813 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 08:37 PM

milenkaaaaaaa, много хубава информация, качването може да помогне на някой. Дано никой да няма със своя любимец, такъв проблем!:ba_025:

#1814 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 June 2010 - 01:21 PM

milenkaaaaaaa, заболяването е много коварно, дискутирахме го тук преди месеци.Проблема при внезапното умиране на кучетата в тази възръст е ,че стопанина купува обезпаразитяващо което влиае на тези паразити .А процеса на развитието му е приключил.Когато умрат запушват сърцето и до там.За това е желателно, освен да се правят периодични тестове,а и когато се обезпаразитяват кучетата от малки да се подбере подходящият медикамент.

За който искаше козметика, хайде тази седмица да се организираме и да си я получи.

#1815 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 06:41 PM

Хора и ние вече разбрахме какво е това микоза , мокро петно или там както се вика. :flagbg: Има на задните два крака , бая се пооголиха , но за щастие вече се оправя...хваща корички на засегнатите места и кожата загрубява.Мазах я с Клотримазол и преди това почиствах с тинктура Кастелани.Много съм доволна , защото само за 1-2 вече не се чеше там , не се лиже и изобщо нещата вървят на добре. Необичайно за мен , но хич не се шашнах....все пак това са си нещата от живота и явно от нашата порода.Имам усещането , че се получи от една смръдлива консерва от марка Чапи , от нея пък др. дом. любимец получи колики и разстройство....изобщо съм почти сигурна , че е от нея. Сега караме само на гранула , не ми се рискува. :flagbg: Та след като спра с мазането след 5-6 дена ми се ще да й взема нещо за да й израсте козина на плешивото място.От петнила съм доволна , но ефекта не бе кой знае какво , а взимаме и рибено масло.Препоръчаха ми горещо тривитаминол дето се дава на овцете за повечко вълна.Някой от вас ползвал ли го е да изкаже мнение? :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#1816 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 11:06 PM

:wub: ИА--- съжалявам, не съм прочела явно :ba_025: А ти знаеш ли кой препарат за външно обезпаразитяване действа и против комари ? Как са твоите сладурании :wub: много да намачкаш бялото пухче ... разкошна е :wub: :wub:

Момичета, вчера не ми се пишеше, но имах цяло приключение. :dog:
Отваряйки вратата Чери се промуши и избяга (мина покрай мен като хиликоптер) :ud_009: Нахлузих едни обувки и тръгнах след нея :r_181: Хората пред блока ме насочиха накъде е отишла и така бегом след нея, след малко я видях спряла се при жена с малко дете ( викам Черииииииииииииии, но няма резултат (тъй като не я пускам свободно не идва когато я викам навън)) Затичах се към нея, тя пресече улицата (много се уплаших, защото идваше кола :ud_009: , но слава бого хората ме видяха и спряха) докато я настигна и тяяя ... в противоположната посока :dry: Нооо, до тук добре. Като видя един уличен "пес" и олеле майкооо :ud_009: (нали сме и разгонениии) . Докато я настигна той отиде при нея тръгна да я души и ближе, при което тя му се нахвърли и стана едно даавенее ... ошашавих се ... не смея да се намеся, за да не пострадам и аз. Някакси "песа" успя да се отъмне от Чери и побягна нагоре, но моята палавница го настигна и там в една дупка обрасла с капини не знам какво е станало докато намерих начин на сляза, за да ги разтърва. Та момичета, за тези десетина минути в който са били заедно не би следвало да са направили "нещо" нали ? :rc_036: Поздрави от нас с приключенски дух. ( а не ме питайте как съм извадила сигурно 100 осила оплели се в козината й ) Целувки на сладките мечета . :dog:

ПС : Лора23, не ми се е налагало да третирам с Тривитаминол и не мога да изкажа мнение ... Туширай егземите и гледай да не ги ближе. Целувки :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1817 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 11:19 PM

Оле Миленка хвърлила си се в приключение ти.И на мен бебе ми беше бягало из входа 1-2 като дойде в началото , но сега изобщо не смее да излиза като отворя.Според мен трябва да започнеш да я пускаш без каишка , да се учи да върви с теб.Който каквото иска да казва , но това си е плюс.Дори в парка като пускам моето бонбонче знае диаметъра в който да се движи като съм седнала примерно на дадена пейка.Гледам др. кучета бягат, не отразяват стопанина си ,...крещи се по тях , аз гордо се разбирам само с поглед.И мисля , че го дължа на това , че още на първата ни разходка и се доверих сляпо и знам , че не съм сгрешила. :flagbg: Дано наистина не са направили нищо за тези 10 мин. , по принцип не се дават женските толкова лесно.....дано наистина не е станала белята. :md_064:

Туширала съм екземата ама има нещо подобно на подкожни топчета или мехури на мястото къчето е тя.Прочетох , че е нормално при екзема....ала знае ли човек. :flagbg: Но определено си взех поука спрямо храната....никаква Чапи вече.... :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#1818 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 11:26 PM

За жалост от консервираната храна аз също съм си взела поука. Това беше още докато Чери беше бебе (писала съм за това тук) и от тогава "буклук" в консерва не давам :md_064: тъкмо й давах заедно с така наречената "пълноценна консервирана храна" хапчета за вътрешно обезпаразитяване, след което падна едно повръщанееее ... бях се притеснила много,но от потребителите тук получих доста компетентни съвети, за които благодаря :ba_025: Та от тогава реших, че консерва няма да давам повече. Сега и правя домашни "гозби" .
User's Signature

Качена снимка

#1819 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 12:02 AM

Писала съм за Тривитаминола", от него има полза, не сме давали много време защото излизат все нови вносни и подобрени лекарства. Този е доста стар, наш продукт шишенцето беше пет лева, пробвайте го.:wb_052:
Миленка, нищо не може да е станало между кучетата, дори да е разгонена женските чау са много придирчиви и лесно не се дават........:md_064: Дори това което е направила е напълно нормално, те се пазят!!! :ea_103:

#1820 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 01:26 PM

Показване на мнениетоIA---, в 05 June 2010 - 01:26 PM, написа:

За който искаше козметика, хайде тази седмица да се организираме и да си я получи.

Аззззз съм на линия. Само да ми кажеш колко точно бройки си ми заделила и колко пари да нося и съм на линия.
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема