Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1861 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 June 2010 - 12:21 PM

Ами то дясното око изобщо не й течеше , не знам какъв беше тоя конюктивит.Сега очите и идват някак си опънати надолу и долната част на клепача се вижда....е поспадна подутото , но още не е съвсем добре.А лекаря там чак ми вика , че наща порода била много кекава....иначе сменихме козинката на лапичките и върха на опашката...лъскава канелена козинка си имаме вече. :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#1862 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 June 2010 - 12:29 PM

те там толкова разбират от кучета че да ти оперират от обърнати мигли малката на току що навършени 5 месеца.

нямам думи.
От там купувам само храна и обезпаразитяващи и ходя за дребни манипулации. Ако я закъсам - Ита Вет, Син кръст Или димов на Нишава.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1863 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 12:34 PM

Ох дано поне не са я обезобразили и очите й си върнат предишния вид. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#1864 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 June 2010 - 12:45 PM

Хора, моля ви, взимайте решения за оперативна намеса или липса на такава малко по-отговорно.
Лео когато скъса колянна връзка първи път ми казаха "Няма му нищо, ще му мине, навехнал си е лапата" и аз повярвах и чаках три седмици "да му мине", после се разтърчах и попаднах при Димов на Нишава, където го оперираха и казаха че много се забавихме... "благодарение" на съветите от другите клиники...
User's Signature

#1865 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2010 - 06:17 PM

Отдавна не съм писала,пожелавам бързо оздравяване на всички сладури!
И аз съм доволна от д-р Димов на Нишава, при него направихме ехографа на Ира и се видя пиометрата.
Една почерпка от мен :rc_036:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#1866 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 12:36 PM

Някой знае ли нещо за развъдник Рая в Пловдив? Рових се за материали на български за породата ни и се натъкнах на обяви че развъдник предлага чау-чау от руски родители. Подскочих при думата "развъдник", а и това за руски родители ми стана интересно... бръкнах в гугъла и добре че бях седнала, защото иначе щях да падна. Предлагат и померани, и шар пей, и бели чау-чау, и във фейсбука имат профил, където пише "ПРЕДЛАГА ВСИЧКИ ПОРОДИ КУЧЕТА, ГАРАНТИРА ЗА КАЧЕСТВОТО ИМ."
Е какъв развъдник е това??? Пореден прекупвач, мамка му.
Внимавайте откъде си взимате бебета, хора.
User's Signature

#1867 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 09:29 PM

Cece, много вкусно ми изглежда ... прати малко насам :ab_041: Отдавна не си писала ... как е Ира ? Поздрави и целувки за нея :wub: :dog:

Lora23, до колкото помня преди известно време на въпрос не е ли много на 3-4 месечно бебе да давате 2-3 таблетки Петнил и др. Вие отговорихтe - Малко, голямо, пие ги ... от витамини само полза ... Не е така ... Всяко нещо си има така наречената препоръчителна доза, започне ли да се прекалява с нея, нещата не отиват на добре ... Сега направихте операция на 5 месечно бебе ... :ea_103: Колкото до докторите - те гледат да си искарат пари ... Ще Ви дам само един съвет - Не си правете експерименти върху кучето и то е живо същество също като нас. Вече всичко е сторено, така че мога само да ви пожелая бързо оздравяване ! Поздрави ! :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#1868 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 23 June 2010 - 11:05 PM

milenkaaaaaaa,много точно казаноКачена снимка

#1869 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2010 - 07:17 PM

Показване на мнениетоmilenkaaaaaaa, в 23 June 2010 - 09:34 PM, написа:

Cece, много вкусно ми изглежда ... прати малко насам :ab_041: Отдавна не си писала ... как е Ира ? Поздрави и целувки за нея :wub: :dog:

Ира е добре, дебелее :ab_041: , вкъщи вече ми се карат, трябва да я поставя малко на диета. Но след като е била винаги злояда, сега и се радвам, като я видя как похапва.
Много целувки и на Чери от нас с Ира! :wub:
User's Signature

#1870 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 June 2010 - 12:47 AM

сесе, и аз така правяКачена снимка като ме кефи как си похапва. Като сетя как я храних с лъжичка козината ми настръхва.Много целувки и от нас на всичкиКачена снимка

#1871 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2010 - 01:13 PM

Показване на мнениетоIA---, в 25 June 2010 - 12:52 AM, написа:

сесе, и аз така правяКачена снимка като ме кефи как си похапва. Като сетя как я храних с лъжичка козината ми настръхва.Много целувки и от нас на всичкиКачена снимка

Много се радвам, че моята любимка Ия се е разяла :af_089: Да я нацелуваш и нагушкаш от мен! :wub:
User's Signature

#1872 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животни-особено бездомните!Музика и кино.
Публикувано: 26 June 2010 - 08:06 PM

Здравейте!
Цеце какво става с Ира?Веси как са твоите мечета?Лъки сигурно е станал голям мечок :mg_062:
Виждам че има много нови мечовци.Не съм влизала във форума от много време.
Нашата Джеси бе кастрирана в Добро хрумване онзи ден във сряда.Изкара 2ра мнимабилно след време да навакса малко с килограмите,че ребрата а бременност и видяхме че нещо не е наред с нея.Спря да яде,имаше проблем с козината.Отидохме на видеозон и.......причината за състоянието си оказаха кисти на яйчниците,и удебелена маточна стена.Измъчихме се един месец без да знаем какво и е.Много отслабна.Сега вече е вкъщи и е спокойна.Ще се захранваме по натам,че ребрата и се виждат на горката.

#1873 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 11:29 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 June 2010 - 10:41 AM, написа:

Някой знае ли нещо за развъдник Рая в Пловдив? Рових се за материали на български за породата ни и се натъкнах на обяви че развъдник предлага чау-чау от руски родители. Подскочих при думата "развъдник", а и това за руски родители ми стана интересно... бръкнах в гугъла и добре че бях седнала, защото иначе щях да падна. Предлагат и померани, и шар пей, и бели чау-чау, и във фейсбука имат профил, където пише "ПРЕДЛАГА ВСИЧКИ ПОРОДИ КУЧЕТА, ГАРАНТИРА ЗА КАЧЕСТВОТО ИМ."

Чисто и просто човека има едни от най-добрите чау-чау в България, ама не защо "едни от" ... всъщност исках да кажа най-красивите които съм виждала! Наравно с Валенсия и Торнадо разбира се .. И да, кучетата са от Русия , имат документи, не членуват в клуба, нямат обявени клубни връзки само нерегламентирани ... следователно не е развъдник, но като гледам на хората грам не им пука от това при положение,че за неродено кучило чакат записани по 15-20 човека.

Ето я 7 месечната Моли
Качена снимка

А това са пак малката Моли с кака си Ариша ;)
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1874 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 11:49 PM

NELvit, много време не си влизала, първо се радвам, че пишеш отново. Разбрах за Джеси, никак не е приятно, вече Ия и сесе минаха по този път, и те могат да ти бъдат полезни, аз смятам, че килограмите ще ги навакса мечето. Бързо се възстановявайте, следващия пост да е с добри новини за Джеси!:ba_025: :re_037:

#1875 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 08:49 AM

Показване на мнението**БИЖУ**, в 26 June 2010 - 11:34 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 June 2010 - 10:41 AM, написа:

Чисто и просто човека има едни от най-добрите чау-чау в България, ама не защо "едни от" ... всъщност исках да кажа най-красивите които съм виждала! Наравно с Валенсия и Торнадо разбира се .. И да, кучетата са от Русия , имат документи, не членуват в клуба, нямат обявени клубни връзки само нерегламентирани ... следователно не е развъдник, но като гледам на хората грам не им пука от това при положение,че за неродено кучило чакат записани по 15-20 човека.

Ето я 7 месечната Моли
Качена снимка

А това са пак малката Моли с кака си Ариша ;)
Качена снимка

А какви документи тогава се правят на малките ако скачките са нерагламентирани? Родителите проверени ли са за ДТБС и ентропион? Това че чакат записани 20 души за малки за мен не значи нищо - хорската глупост и неграмотност никога не е показател. Внесъл е няколко чау окраска крем и си продава малки от тях без изобщо да му пука на човека за подбиране на двойки. Това се казва ферма. Аз в развъдник съм влизала, там такова нещо няма. И това че продават и шарпей и други породи за мен говори доста... Пореден пупи-мил. Относно "красотата" на Моли бих поспорила само като я гледам в главата - а главата е първи породен признак. Но страничен човек, който чау виждал само на картинка, естествено ще пищи от кеф "Ах какво е беличко" и нищо няма да вдене... И после на трето разгонване ще пусне обява в нета че й търсят партньор, и после се чудим откъде се появяват те на животинския, защо се подаряват или два месеца тичат по бунищата, като изхвърлен чау тази зима.
User's Signature

#1876 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 09:23 AM

NElvit, бързо възстановяване на Джеси! Ако имаш някакви въпроси, ще се радвам да помогна.
User's Signature

#1877 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 11:57 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 27 June 2010 - 06:54 AM, написа:

А какви документи тогава се правят на малките ако скачките са нерагламентирани? Родителите проверени ли са за ДТБС и ентропион? Това че чакат записани 20 души за малки за мен не значи нищо - хорската глупост и неграмотност никога не е показател. Внесъл е няколко чау окраска крем и си продава малки от тях без изобщо да му пука на човека за подбиране на двойки. Това се казва ферма. Аз в развъдник съм влизала, там такова нещо няма. И това че продават и шарпей и други породи за мен говори доста... Пореден пупи-мил. Относно "красотата" на Моли бих поспорила само като я гледам в главата - а главата е първи породен признак. Но страничен човек, който чау виждал само на картинка, естествено ще пищи от кеф "Ах какво е беличко" и нищо няма да вдене... И после на трето разгонване ще пусне обява в нета че й търсят партньор, и после се чудим откъде се появяват те на животинския, защо се подаряват или два месеца тичат по бунищата, като изхвърлен чау тази зима.

Ти май нещо не ме разбра, и в момента почва цикъл на така познатата приказка.
Не знам дали прочете,че съм написала,че това НЕ Е развъдник. Документите малките НЯМАТ защото се продават за по 800лв, а не за по 3000евро, разбираш ли? Ферма е когато кучетата се пускат на всяко разгонване и се плоди постоянно.
А относно цялостното понятие КРАСОТА може да се спори адски много, и ти за мен може да не изглеждаш хубава, ама мъжа ти да си те харесва нали хе хе хе ?! Извини ме, не се стърпях шегувам се разбира се. За мен едно нещо е красиво, а в очите на другите може да изглежда грозно, хора са различни.
А относно човека, да внесъл е няколко такива кучета ще се въздържа обаче да спомена името на развъдчика от Русия (доста известен) който е продал кучетата в България, някои от поколенията им живеещи във съсобственост при семейства един от мъжкарите в Булгарплод - Слатина,и няколко при него в къщата.
User's Signature

Качена снимка

#1878 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 12:12 PM

Цитат

Ти май нещо не ме разбра, и в момента почва цикъл на така познатата приказка.
Не знам дали прочете,че съм написала,че това НЕ Е развъдник. Документите малките НЯМАТ защото се продават за по 800лв, а не за по 3000евро, разбираш ли? Ферма е когато кучетата се пускат на всяко разгонване и се плоди постоянно.
А относно цялостното понятие КРАСОТА може да се спори адски много, и ти за мен може да не изглеждаш хубава, ама мъжа ти да си те харесва нали хе хе хе ?! Извини ме, не се стърпях шегувам се разбира се. За мен едно нещо е красиво, а в очите на другите може да изглежда грозно, хора са различни.
А относно човека, да внесъл е няколко такива кучета ще се въздържа обаче да спомена името на развъдчика от Русия (доста известен) който е продал кучетата в България, някои от поколенията им живеещи във съсобственост при семейства един от мъжкарите в Булгарплод - Слатина,и няколко при него в къщата.

Когато кучета се пускат да се заплождат по принципа "имам под ръка родословни мъжки и женски и ги пускам едно на друго" без проверка на здраве само защото искат да изкарат по 800 лв на парче, за мен това си е ферма. Че известни руски развъдници - няма да споменавам имената - плодят болни, живущи по 5-6 години, и ги продават наляво-надъсно и аз го знам, кажи ми нещо ново. А тези фермери ги наразвъдиха така, че дори цигани вече имат чау, разказвала съм за това.

Плюс към гореказаното "предлагане на всякакви породи с гарантирано качество" може да заяви само фермер. Виждам че предлагат и померани, и шарпей, и бигъл, и мини шпиц, и самоед в по-старите обяви, и мъжкарите си от разни породи ги предлага за скачки... Че са и до един "елитни", брех... този нещастен мъжкар на снимките му, елитен, търсещ приятелка за разплод, ресан ли е някога?

След като не е развъдник както ти самата каза, то е пореден измамник, подвеждащ хората - за никого не е тайна че киноложката грамотност сред населението е практически нулева.

За красотата - аз не смятам за красив пренатоварен подтип в нашата порода, когато кучето едвам диша, едвам гледа, едвам ходи, само и само защото някой пореден алчен човек решил че това ще върви най-много при продажбите, защото се харесва на новобранците. Поради такъв начин на мислене що кучета са измрели по жегите в Москва на времето.
"Продава чао-чао бяло със збита муцуна" пише в едната от обявите му. Е... без коментар. В една реплика толкова нови неща около породата научих, нещо ново в кинологията е открил човека, няма начин.

Относно родословия: знам страшно много "родословни" кучета от елитни развъдници дето родословията им са от ксерокса зад ъгъла. Самият развъдник най-често дори няма никаква представа че кучета в поредната ферма имали деца от техните производители.
User's Signature

#1879 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 June 2010 - 02:34 PM

NElvit, значи твоят мъж и детенцето ти засякох в Добро Хрумване миналият ден да вземат кастрирана женска.Много мила и добра душичка.Да ти е жива и здрава , не се притеснявай ,скоро ще навакса килограмите.Ия прилича на тюфлече и вече няма да имате такива кожни проблеми на хормонална основа.Ще смени и цялата козина с нова и хубава, по гъста и лъскава.Не и давай да се ближе и да скача .Ще се сдобиеш след два три дни с невероятно радостно куче.Голямо щастие за душата.Късмет от мен, всичко да е наред и пиши как сте.

По въпроса с поредният търговец, тема която е дъвкана много, нямам какво да кажа ново.Само ,че ако искаше да развива развъдна дейност, начините са други.

Бижу, не съм съгласна ,че чакат по 15-20 човека за негово куче, омръзна ми да обирам чау чаута по улиците.За някой е писано тук за други ,не.

Ето къде отиват така желаните от хората негови бебета.Извадката е от скайпа ми вчера,както и доста разговори.Става въпрос за същият /развъдник/

[27.6.2010 г. 14:55:04 | (15:18:09 — редактирано)] cvetka_1971: Зрасти Люси, тази сутрин излизайки навън една съседка ме попита искам ли Чау-Чау и аз взех че казах да :). Идеята ми е да му намерим добри стопани .Знам само , че е бебе и се подарява . В понеделник ще имам повече инфо и ще ти пиша
[27.6.2010 г. 23:21:57] cvetka_1971: Там ли си?
[00:36:04] cvetka_1971: Утре ще ти звънна на GSM-ма .Помисли дали ще можем да намерим дом на това бебе Чау . лека нощ |-)

#1880 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 02:46 PM

Ужас... вече и бебета ги подаряват...
Ама търгаша преди това си е прибрал своето, и сега пука му за съдбата на нещастното куче...
И се е самонарекъл "развъдник", за да хваща повече купувачи. Тц-тц-тц...
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема