Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 01 March 2011 - 05:41 AM

Публикувано: 01 March 2011 - 05:51 AM
Публикувано: 01 March 2011 - 06:13 AM
Гледал/а ли си друго куче? Ако толкова ти се иска да имаш чау - вземи си женско - те са по-меки като характер най-често, но от развъдник с проверени родители. В момента май в Хасково Торнадо още има една черна женска, влиза тук във форума , питай го.
Bellboy
Няма ЗЛИ кучета. Тези кучета изглеждат като плюшена играчка, но малцина хора умеят да разпознават езика на тялото им и да разчитат невербалните им сигнали правилно. Те просто няма как да изглеждат зли с тази тяхна визия.
Но си представете, когато гледате едно чау, че пред вас е кавказка овчарка. Повярвайте ми, веднага и светкавично ще му прочитате правилно и стойката и постава на ушите.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 01 March 2011 - 06:28 AM
Публикувано: 01 March 2011 - 07:42 AM
kuchence, в 01 March 2011 - 06:44 AM, написа:
Моля модераторите да проверят по АйПи влизащите под този ник.
Взехте да ставате много деца и тролове, дето се старая да ви пиша километраж от постинги и на края бъкел не разбирате, но сте "разбрали" каквото ви трябва.
Все още нямате кученце, а вече изяснихте всичко интересуващо вас. Ти да видиш. Аз за толкова години не успях, а тук какъв феномен наблюдаваме.

Публикувано: 01 March 2011 - 08:59 AM

ААААААААААААА, забравих - ТИ СИ ТРОЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Публикувано: 01 March 2011 - 11:42 AM
kuchence, в 01 March 2011 - 08:04 AM, написа:

ААААААААААААА, забравих - ТИ СИ ТРОЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
На мама готиното)))))))))) Бе как така тук влизаха новорегистрирани за да решат проблем на техните чау-та и се пръкна точно ти, дори не знаеш значението на думата "трол", дете.
Моля покрай скандал с множеството АйПита и фалшиви истории мод да провери профила на даден потребител:
http://forum.dog.bg/...e-%d0%b8%d0%bf/
Ако наистина беше чел/а форума - което щеше да ти е от полза - то ти щеше да знаеш отговори на повечето си въпроси.
Лично аз не ти вярвам, като на човек, уж чел една година форума, и смятам че подобни нестабилни психически личности като теб не бива да припарват до чау-чау като порода, понеже после кучета се оказват на улицита, след като се наиграете с пухената топка. .
Щом с хора не можете да се разберете - представям си какви бели ще ги надробите с кучета.
Надявам се изобщо- ама изобщо да не си вземете чау та да го направите нещастно поредно нещо-си-там, я евтанизирано поради "агресия", я зарязано на вилата щото ви е писнало.

Публикувано: 01 March 2011 - 06:13 PM

Този форум наистина е за подкрепа, взаимопомощ и споделяне при трудни моменти на нашите любимци. Много неща са обяснявани многократно, и не е нужно да се повтарят, те просто се изписват от по-новите потребители черпейки от по-старите. В това няма нищо лошо опита трябва да се предава. Значи в този форум важат думите СЪСТРАДАНИЕ, СЪЧУВСТВИЕ, МИЛОСЪРДИЕ. Не думи като "трол", "ай сиктир", и "интриганти", ние с интригантите се справяме, няма защо да ни цапат и да пораждат проблеми!!! Тук плачем за онзи, който страда, а не за този който си отива! Достатъчно е да бъдеш човек.
Публикувано: 01 March 2011 - 06:25 PM

ПС: Не видях поста на Сара. Много съм съгласна с нея

Публикувано: 01 March 2011 - 07:07 PM
Публикувано: 01 March 2011 - 09:34 PM

Съгласявам се,че беше грешно да напиша ''зли''.Думата беше донякъде умишлено използвана,защото направо,както споменах,такава репутация им се носи.Иначе и аз съм на мнение,че зли кучета няма.Благодаря още веднъж за информацията и отговорите.Желая ви лек ден и много здрави пухкави любимци.

Публикувано: 02 March 2011 - 03:18 AM
Bellboy, в 01 March 2011 - 08:39 PM, написа:

Съгласявам се,че беше грешно да напиша ''зли''.Думата беше донякъде умишлено използвана,защото направо,както споменах,такава репутация им се носи.Иначе и аз съм на мнение,че зли кучета няма.Благодаря още веднъж за информацията и отговорите.Желая ви лек ден и много здрави пухкави любимци.

Репутация на една дадена порода е последното нещо, което трябва да ви интересува. Ние с IA--- така на един САС!В бяхме хлъцнали и двете когато една дама с дребна порода тръгна да ни обяснява че чау-чау са били ги яли в Китай и де факто те за това са създадени. И това го казва човек, който притежава изложбено куче, тоест никак не е далеч от кинология. За тези близо 8 години на какви ли не други простотии съм се наслушала от случайните минувачи: тъпа порода, не се обучават, не играят, само за шиш ставали били и какво ли още не.
Сега ново двайсе - злобни кучета, такава слава им се носи.
Кучето е такова, каквото го направите. Стига да има стабилна нормална психика и желание от страната на стопанина да го обучава и възпитава.
Пак повтарям - ако се наложи ще го повтарям непрекъснато - породата ни страда поради невероятната си визия. В повечето случаи безотговорните стопани взимат една плюшена играчка, приличаща на лъв, че и със синьо езиче, а после към две години се озовават срещу един разглезен и нагъл силен пес, който е строил децата и старците в семейството, не могат да го хванат на разходките, за това нещастното куче цял живот живее вързано. Или не смеят да минат покрай кучето, докато то си глозга кокала. Най-често такива "стопани" се стараят да се отърват от кучето, ако не го евтанизират, вместо да положат усилия да го корегират.
А най-добре е изобщо да не разглезват своето "плюшено мече" от самото начало. Защото нашата порода освен невероятната си визия има съвсем реални и истински зъби, плюс твърд характер. Но за последния факт повечето любители на жив аксесуар, който искат да го водят на повода за да се фукат пред комшиите, просто забравят.
Когато един стопанин твърдо, търпеливо и настойчиво възпитава неговото чау, изгражда правилно контакта с него и се учи да го разбира, повярвайте ми - удоволствието от контакта с правилно отгледано куче е невероятно. Но се иска много труд, знания и четене. И - пожелателно - всекидневни упражнения.

Публикувано: 02 March 2011 - 03:55 AM
Furia_S, в 02 March 2011 - 02:23 AM, написа:
Репутация на една дадена порода е последното нещо, което трябва да ви интересува. Ние с IA--- така на един САС!В бяхме хлъцнали и двете когато една дама с дребна порода тръгна да ни обяснява че чау-чау са били ги яли в Китай и де факто те за това са създадени. И това го казва човек, който притежава изложбено куче, тоест никак не е далеч от кинология. За тези близо 8 години на какви ли не други простотии съм се наслушала от случайните минувачи: тъпа порода, не се обучават, не играят, само за шиш ставали били и какво ли още не.
Сега ново двайсе - злобни кучета, такава слава им се носи.
Кучето е такова, каквото го направите. Стига да има стабилна нормална психика и желание от страната на стопанина да го обучава и възпитава.
Пак повтарям - ако се наложи ще го повтарям непрекъснато - породата ни страда поради невероятната си визия. В повечето случаи безотговорните стопани взимат една плюшена играчка, приличаща на лъв, че и със синьо езиче, а после към две години се озовават срещу един разглезен и нагъл силен пес, който е строил децата и старците в семейството, не могат да го хванат на разходките, за това нещастното куче цял живот живее вързано. Или не смеят да минат покрай кучето, докато то си глозга кокала. Най-често такива "стопани" се стараят да се отърват от кучето, ако не го евтанизират, вместо да положат усилия да го корегират.
А най-добре е изобщо да не разглезват своето "плюшено мече" от самото начало. Защото нашата порода освен невероятната си визия има съвсем реални и истински зъби, плюс твърд характер. Но за последния факт повечето любители на жив аксесуар, който искат да го водят на повода за да се фукат пред комшиите, просто забравят.
Когато един стопанин твърдо, търпеливо и настойчиво възпитава неговото чау, изгражда правилно контакта с него и се учи да го разбира, повярвайте ми - удоволствието от контакта с правилно отгледано куче е невероятно. Но се иска много труд, знания и четене. И - пожелателно - всекидневни упражнения.
Абсолютно точно казано!

Публикувано: 02 March 2011 - 04:49 AM
Леле, какво става тук, в друга тема отговорям на Кученце, а тук вече нещата загрубяли и стигнали до обиди.Няма смисъл от такива неща, не е форума този, който ще заведе кучето на училище или ще сипе в паничката му гранули от 120 лева чувала, а не от 20лв...Форума е за взаимопомощ и забавление, другото е празна работа...Пък кой къде ходи в интернет джунглата изобщо не е важно, поне за сега по-добър и по-обширен форум за чау-чау на български език не съм видял...Жалко, че Кученце няма да влезе да прочете отговорите ми...да не трия клавиатурата напразно... Пък може би ще надзърне все пак, нали има едногодишен опит в тази дейност

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07
Публикувано: 02 March 2011 - 06:32 AM
sara92, Моля те, кажи как е момичето.Оправя ли се ? Яде ли вече добре?
Иначе ,чета и не вярвам на очите си.Не съм влизала от 24 часа и какво виждам,Боза.
Някой чел ,ама не дочел и нищо не му влязло в главата.
kuchence , ако наистина си падаше по тази порода, нямаше да чакаш цяла година за да вземеш решение.Значи не те кефи достатъчно.Единственият вариант да не си вземеш чау толкова време е , да чакаш определена скачка ,цвят и пол.Всичкото останало е вятър и мъгла.Търкане на клавиатурата в момент в който не си имала какво да правиш.Ако наистина беше прочела форума, нямаше да задаваш тези въпроси .А и щеше да ти е ясно ,че обичаме да се срещаме, да се радваме взаимно на нашите сладури.Тя Фурия не яде все още хора и от все сърце щеше да ти разкаже някой тънкости в отглеждането на чау.
Просто не знаеш каква е тръпката, да си луд по чау чау.Ако наистина все пак се решиш и вземеш чау.В момента единственото качествено нещо в България е на Торнадо женската.Всичко останало са квартални скачки.
Но пък аз ако съм на Торнадо на мястото,няма да ти я дам.Не защото си лош човек или пък нищо не разбираш от чау.А защото за една година старателно четене и разгадаване на интриги ,нищо не си научила, освен тях.Интригите.Явно идеята да си имаш чау не те кефи достатъчно,просто ти харесват на хората кучета и се чудиш какво би било ако и ти имаш.Ето защо не бих съсипала такава прекрасна женска и то от първото кучило в развъдника си, за да я дам на теб.Човека който май никога не е имал куче, а просто сладко морско свинче
kuchence, в 01 March 2011 - 05:33 AM, написа:
И ако Фурия не беше права нямаше да полагаш такова усилие в писане на дълъг злобен пост, а щеше просто любезно да я опровергаеш.
Еййй milenkaaaaaaa,

Обаче ти знаеш ли каква си егоистка

Много да я нацелуваш от мен и наистина, вземи та ни пусни някоя снимчица де.
Публикувано: 02 March 2011 - 03:11 PM
ARES_10, в 28 February 2011 - 07:22 PM, написа:
Моля за съвет! Благодаря предварително!
Днес влязох да проверя дали някой ми е отговорил на въпроса и се хванах за главата. Искренно се надявам, че не той и причината за всичкото словоизлияние, което е последвало. И пак ще попитам - ЗАЩО АРЕС СИ ИЗБИРА КУЧЕТАТА, С КОИТО ДА ИГРАЕ?
Държа да подчертая, че той е едно невероятно животно и за неговите 5 мес. никога не е проявявал агресия, с изключение на 2 чифта пантофи и надупчените чорапи на сина ми. Спрямо хората също. Разхождаме се на автоматичен повод и той почти винаги е разхлабен, за да може малкия топчо спокойно да си обикаля.
И пак съжалявам, ако някой не ме е разбрал правилно!
Публикувано: 02 March 2011 - 05:21 PM

ARES_10, това е много обширен въпрос и много неща имат значение. Напримем мойта Сара проявява майчинска агресия, досега тя пази Лъки, а той е вече по-голям от нея. Най-срещаните варианти са: агресивност от страх свързана с отбранителна реакция. Значи малкото куче не представлява заплаха за вашето куче, но голямото... Това говори за доминантна агресивност-тоест за установяване на превъзходство върху други кучета. Проявява се между самите кучета, отколкото между човек куче. Понеже много неща трябва да разбереш най-добре намери от книжарницата книгата"Живея с куче"от голяма поредица- Обичам те животно. Книгата е жълта с глава на немска овчарка с подзаглавия "Избор,хранене, възпитание, обучение, бременност, болести. Там всичко е написано достъпно и ще се ориентираш най-правилно какво да правиш.