Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 27 June 2013 - 08:10 PM
kkk, в 27 June 2013 - 04:58 PM, написа:
Гушо в момента е пак на изследвания, бяхме във вторник и днес пак, че не падат колкото трябва тези левкоцити.
Веси, при вас жега, а тук ни удави от дъжд. Днес беше 12 градуса...направо зима.
При кой доктор сте в Синия кръст? Ние сега сме при Велев, а зимата бяхме при Тодоров. А още преди 5 години май Георгиев се казваше този който го е оперирал. Тодоров ме увери че няма да се наложи оперативна намеса - тогава бяхме с ревматизъм, кучето пусна опашката и тогава с хапове животното се оправи. Сега с коляното сме при Велев, не куца, но и аз него натоварвам дъртото ми куче. А вие при кой доктор сте? Кой ви "води"?
Измъчихме се с тези проклети осили и ту горещо ту влажно време - сезона на екземите.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 28 June 2013 - 06:41 AM
Фурия, и ние сме при него. То за 5 години, който и доктор да си харесаме там и напуска за съжаление...Доста време не ни се беше налагало да ходим, слава богу, та първо покрай дишането, преди операцията мъжът ми го заведе. И каза, че са много нови доктори, но Велев го преглежда, мисля че два пъти го водихме. Когато повръщаше се бях изнервила, че 5 дни сме всеки ден там и всеки път е различен доктор т.е. този, който в момента е свободен и на работа. Винаги пишат, нашият картон си стои там и всички изследвания, снимки, всичко ни е там, та пишат, обаждат се ако се наложи, но...После вече уцелихме Велев и той го остави в стационар, той си му изписа лекарствата за след това, той си му гледа изследвания....Никога досега не съм имала повод за забележка към тях, напротив - винаги са били страхотни! Винаги съм вярвала, че ако нещо се случи те са хората, които ще го спасят и ще прескочи трапа! Препоръчала съм ги на толкова много приятели, колеги...И като ме питат - А болен? Ама къде е? Аааааа там спасиха на еди кой си кучето, ще го оправят - много са добри :-)
Дано и на Лео да помогнат, Фурия! Желая го от сърце, знам какво е да те погледне с тоз тъжен поглед сякаш казва Е, какво сега, ще я караме някак си, ако трябва и така....
Забравих да се похваля - изследванията са добри и при това положение няма да ходим повече
Публикувано: 02 July 2013 - 09:40 AM

Публикувано: 04 July 2013 - 08:33 PM
Публикувано: 08 July 2013 - 09:09 AM
https://www.facebook...profile_browser
https://www.facebook...154507438032264
Публикувано: 12 July 2013 - 05:35 PM
Публикувано: 30 July 2013 - 10:41 AM
Furia_S, в 02 July 2013 - 07:40 AM, написа:
Така, обявата е още актуална, това чихи-подобно отново търси дом - инатлив е и налита да хапе като не е на негово. Отново се търсят стопани, кучето е младо, довечера ще го видя и ще му кача снимка.

Публикувано: 30 July 2013 - 05:36 PM
Няма разказ за щастлив край, кучето отново търси дом. Ако трябва двете теми да се слеят в едно, да не задръствам форума, но наистина нещата са гадни: чихуаподобието е разхайтено, от 8-месеца е по временни домове, лашкано натам насам, хапе, за това не става за семейство с малки деца, не е живяло с други кучета и котки, взимат го уж за осиновяване хората които бързо се разочароват и го връщат на стопанката пак.
какво да правим? То щом днеска от Пловдив го върнаха предните осиновители без да е минал и месец, значи му трябва човек с опит, откъде да вземем такъв?
Извинявам се за двойната тема, наистина.

Публикувано: 02 August 2013 - 06:56 PM
Публикувано: 02 August 2013 - 07:03 PM
Цитат
Вярно че има нещо подобно, тя и на мен ми го сподели - докато се освободи от грижите за внучето си, искала да даде кучето на някой който да се грижи за него, ама да е бил такъв, онакъв и да го е гледал като писано яйце.
За моята неловка ситуация не мисли - аз съм самодостатъчна и самоуважаващата се лелка, никой не може да ме смути, като търся помощ.
За подробности - пиши на личен.
И нищо му няма на самото куче, ужасено и изплашено. Мнение от "Без Дом в същата тема":
ira67, в 02 August 2013 - 10:53 AM, написа:
А по повод на миене на очи,колко да го хванете насила за муцуна и да се измият очи.Мойта котка двойно погуляма и със сигурность не помалко проклета,но все успявам да ий мия очи,имам си 2 персийца,един спокоен ,а женска много се страхува,но е бяла и трябва да се мият очи,да не мислте че я молим???Иска или не иска ,минава през процедура.

Публикувано: 06 August 2013 - 04:45 PM
Преди бях споделял (ако някой от вас си спомня случайно) за моето куче, че е проблемно, хапи стопаните си и т.н.
Не го беше правил отдавна, но преди няколко дена ме ухапа без абсолютно никаква причина (исках да го вържа на кайшката му).
Захапа ме 2 пъти за китката и то свирепо (бих ви споделил и снимка, но не е приятна)... мен ме хапи за 2ри път, майка ми я е хапал 3-4 пъти и то сериозни, отделно е хапал и други хора.
За кучето са полагани много грижи (воден е на кучешко училище) отделно сме изчели всичко нужно за възпитанието на чау-чау и сме правили всичко възможно за него.
След последното ухапване баща ми реши, че не може да повече така и са нужни крайни мерки...търсихме кучкарници или приюти където можем да го оставим, но няма такива, говорихме с хора който евентуално биха го взели и да го държат някъде затворен просто но и те отказват...да се даде на друг случаен човек също е невъзможно защото още на същия ден ще ухапи и него. Въпроса ми е какво бихте направили вие и какво според вас е правилното решение. Не искам да ме обвинявате за безотговорен, че е трябвало да мисля когато го купувам или подобни неща...
Искам също да кажа, че живеем в къща в която живеят и 2 деца (на 4год. а другото е на по малко от година) и всички ги е страх кучето да не направи нещо и на някое от тях.
Публикувано: 07 August 2013 - 12:09 PM
И бъркате - не ви е ухапал БЕЗ причина - ухапал ви е когато искахте да го вържете на каишката му. Явно не сте работили достатъчно с животното. И какво значи "воден е на кучешко училище"? Малко повече подробности - какво е това училище, къде, кой работеше с кучето?

Публикувано: 07 August 2013 - 04:13 PM
За теб нормално ли е да ме ухапи когато искам да го вържа на кайшката !? За мен (и за всеки трезвомислещ) не е нормално. Както казах с кучето е работено прекалено много.
Живея в малък град до Велико Търново и там има кучешко училище ( http://www.apis-dogs...ex.php?idt=home ).
Публикувано: 07 August 2013 - 07:30 PM
weezy, в 06 August 2013 - 04:45 PM, написа:
Преди бях споделял (ако някой от вас си спомня случайно) за моето куче, че е проблемно, хапи стопаните си и т.н.
Не го беше правил отдавна, но преди няколко дена ме ухапа без абсолютно никаква причина (исках да го вържа на кайшката му).
Захапа ме 2 пъти за китката и то свирепо (бих ви споделил и снимка, но не е приятна)... мен ме хапи за 2ри път, майка ми я е хапал 3-4 пъти и то сериозни, отделно е хапал и други хора.
За кучето са полагани много грижи (воден е на кучешко училище) отделно сме изчели всичко нужно за възпитанието на чау-чау и сме правили всичко възможно за него.
След последното ухапване баща ми реши, че не може да повече така и са нужни крайни мерки...търсихме кучкарници или приюти където можем да го оставим, но няма такива, говорихме с хора който евентуално биха го взели и да го държат някъде затворен просто но и те отказват...да се даде на друг случаен човек също е невъзможно защото още на същия ден ще ухапи и него. Въпроса ми е какво бихте направили вие и какво според вас е правилното решение. Не искам да ме обвинявате за безотговорен, че е трябвало да мисля когато го купувам или подобни неща...
Искам също да кажа, че живеем в къща в която живеят и 2 деца (на 4год. а другото е на по малко от година) и всички ги е страх кучето да не направи нещо и на някое от тях.
Според мен, най-добре предвид задълбочаване (а не решаване след ходенето ви по училища) на проблема е да му търсите дом. Кучето е реагирало, поради ред причини, които вие не осъзнавате, а не защото е "хапеща машина". Лошото е, че ще реагира пак, защото нещо мнооого отдавна се е объркало във вашите взаимоотношения. Явно сте имал желание и сте направил каквото е могло, но за съжаление, кучето не е научено на нищо, доколкото разбирам от това, което пишете. Търсете му стопани, но не го давайте на първия срещнат, ако наистина искате да постъпите отговорно към него. По-добре да изчакате да се появи правилния кандидат и давайки му го да спите спокойно, отколкото да го дадете на първия поискал го, защото ако постъпите по втория начин, то с нищо няма да сте по-различен от хората натирили кучетата си по улиците, изоставили в приюта или евтанизирали във вет. кабинета.
Рядко съветвам стопанин да търси нови собственици за кучето си, но във вашия случай това е най-доброто решение и за вас и за кучето. Кучето ви е объркано, а няма нищо по-лошо от куче, което не знае какво да прави. Ясно, че трябва работа с него, която вие не знаете как да отработите. Но му търсете хора, които имат опит с кучета и знаят как да решат проблема. И не без значение - ще го искат със сърце и за домашен любимец, а не за двора на верига или за производител на малки. И задължително им кажете за поведението му.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 07 August 2013 - 07:56 PM
weezy, в 07 August 2013 - 02:13 PM, написа:
За теб нормално ли е да ме ухапи когато искам да го вържа на кайшката !? За мен (и за всеки трезвомислещ) не е нормално. Както казах с кучето е работено прекалено много.
Живея в малък град до Велико Търново и там има кучешко училище ( http://www.apis-dogs...ex.php?idt=home ).
Първо не ми говорете на ти, не съм ви давала подобна привилегия. Второ - не сте отговорил адекватно на нито един от въпросите ми. Като казахте че било водено на училище не сте ми отговорил какво означава това - завели сте го там и сте го оставили за месец или два? За мен не е нормално кучето ми да е психясало от държанието в семейството ми до такава степен че да ме хапе като искам да му сложа нашийник или да го вържа на каишка, това е сигнал че жестоко съм сгазила лука като стопанка и трябва да седна и да анализирам цялата ситуация къде бъркам? Дали на кучето не му достига движение и разходка? На верига в двора ли го гледате и не иска да го вържете? В коя точно ситуация и защо ви е ухапало?
Опишете обстойно и нормално цялата ситуация, а не да ми се дуете тука как видите ли не било нормално кучето да ви ухапе като го връзвате - от гледната точка на кучето това е логична реакция: посягате към главата на кучето и ако цялостното ви държание и отглеждане към него е сбъркано, то животното разбира жеста ви като заплаха. А какво му остава за самозащита, когато вижда заплахата? Правилно - зъби.
Ако не ви се занимава - не занимавайте и нас.
dmm
Извинявай, на кого е притрябвал един пореден проблемен чау? Ти видя в темата на Анди че едно 3-кг чихуа с хапене не може да му се намерят стопани, за чау пък говорим....
Пореден никому ненужен нещастник, ненужен дори на стопаните си.

Вход

Горе
Цитиране +