Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 02 June 2008 - 08:43 PM
Не разбирам много от чау-чау, но се потресох от едно нещо. Всеки ден с колата на път за работа минавам през кв. Лозенец (в частта около пл. Журналист, ВИАС). Два-три пъти видяхме едно куче, което съм сигурна, че е чау-чау, но е подстригано +- като пудел?!?! Тоест- окосмена глава, избръснато тяло и само "пухчета" на панталонки! Аз ли не разбирам или това ми се струва като гавра с животинчето?! А, че е чау съм убедена- главата му не може да се сбърка, лилавия език... Извинете, ако греша и това е нормална прическа за чау-чау... ама това бръснене, особено на гърба, си мисля че много ще навреди на кучето...
Публикувано: 02 June 2008 - 08:46 PM
Чакам новини от Сара.Много е притеснително това което се е случило.А именно че е на системи и има висока температура.Дано всичко се оправи.
Публикувано: 02 June 2008 - 08:49 PM
Публикувано: 02 June 2008 - 08:50 PM
Цитат
Не разбирам много от чау-чау, но се потресох от едно нещо. Всеки ден с колата на път за работа минавам през кв. Лозенец (в частта около пл. Журналист, ВИАС). Два-три пъти видяхме едно куче, което съм сигурна, че е чау-чау, но е подстригано +- като пудел?!?! Тоест- окосмена глава, избръснато тяло и само "пухчета" на панталонки! Аз ли не разбирам или това ми се струва като гавра с животинчето?! А, че е чау съм убедена- главата му не може да се сбърка, лилавия език... Извинете, ако греша и това е нормална прическа за чау-чау... ама това бръснене, особено на гърба, си мисля че много ще навреди на кучето...
Здрасти Nickey,
Това чао-чао може и поради здравословни причини да е подстригано. Мои познати имат самоед и поради гъбички беше обръснато до кожа. Всеки срещнат ги питаше каква порода е?! :blink:
Та тоя случай може да е аналогичен.
Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 02 June 2008 - 09:08 PM
А иначе има и такива стопани които си им правят разни прически на чау-чаувците и общо взето ги загрозяват,но не смятам,че това по някакъв начин вреди на кучето.
Едни казват,че когато се подстриже до кожа кучето,козината след това не е същата и се нарушава структурата и растежа на косъма,но ето,че тук във форума си имаме жив пример,че това не е вярно
Ричи на Кери14 е мъжкар подстригван до кожа и сега когато козината му е пораснала отново е много по-гъста и буйна ;) :blink: външния му вид наистина чудесен.
Ние също сме се подстригвали,но само връхчетата на козинката ... до кожа не сме,но да си призная обмислям такъв вариант за през лятото,но без да оставям грива и гащички ;D
Гледката наистина не е приятна ..
Публикувано: 03 June 2008 - 08:51 AM
Но милото ми изглеждаше като оскубано мече :) Дано е за негово добро.
Публикувано: 03 June 2008 - 10:33 AM
Аз съм общо взето по склонна за цялостна подстрижка без да се оставя нито крачоли нито грива.Кученцето си заприличва на смуф и гледката не е чак толкова ужасна :blink:
Публикувано: 03 June 2008 - 02:05 PM
Аз пък мисля че няма нищо лошо в това чау да бъде подстригано и то през лятото ;)
целта на прическата е да му бъде по-леко през жегите но не се подстригва до кожа защото е опасно тъй като както знаете козинката е и изолатор.Оставя се около 1см. и нещо дължина на козинката така хем не се заголва кожата за да не стане обрив или лоша реакция и хем на кученцето му е по- леко просто се смъква голяма част от'' товара на гърба му'' ако мога така да се изразя :P пък и все пак не мисля че породата вирее добре в жеги
Диди&Ева
Публикувано: 03 June 2008 - 02:08 PM
Ако да -сами ли мислите да действате или на фризьор :blink:
И ние обмисляме такъв вариант още повече,че ни чакат две почивки след 1 месец ... намислили сме да ходим и на море и на язовир с тях :blink:
Публикувано: 03 June 2008 - 02:41 PM
Диди&Ева
Публикувано: 03 June 2008 - 02:44 PM
Цитат
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 June 2008 - 02:49 PM
Диди&Ева
Публикувано: 03 June 2008 - 04:35 PM
Цитат
Обещавам снимки в най-скоро време B)
Ние нашата мечка като я подстригаме,но съвсем малко и веднага се усети разликата в настроението на животното ... веднага започна да играе и да скача като луда :blink: