Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#461 Потребителят е офлайн   Dee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 September 2008 - 03:54 PM

Зравейте на всички!!!
Да ви кажа честно аз съм и за и против тва за съгласието на съседите, защото съгласете се че няма как при съседските взаимоотношения да не се съобразяваме едни с други, друг е въпросът че има и добри и лоши съседи.Аз безкрайно обичам всички животни, но то всичко опира до стопанина, като за съжаление домашния любимец е изкупителната жертва и обекта на конфликт.Съгласете се че на никого няма да му е приятно един "добър" стопанин, който е затворил две немски овчарки на що годе широчка тераска с изглед към главна улица и малко паркче, от които животинките се дразнят и доста лаят, а и понеже не ги изкарват особено много акат и пишат на същата тази тераса и се сещат са поизчистят,когато за съседите вече е станало адски нетърпимо е няма как да се съглася това "отглеждане", което е терор и за кучетата и за съседите да получи съгласие.Все от някъде трябва да могат да бъдат спирани такива хора.Няма как щом сме сред съседи малко или много трябва да се съобразяваме едни с други неизбежно е.
Не е толкова трудно предполагам да се разберете с комшиите и да получите съгласието им аз лично държа на коректните взаимоотношения и затова още с идването на Евка в къщи попитах в общината как стои въпросът с регистрацията на дом.любимци и стана доста лесно и смалки усилия : вземаш един лист в горния ъгъл на който пише"Съгласие на живеещите на адрес.... за отглеждане на дом.люб. куче,порода.... в апартамент..."списъкът съдържа имената, подписът и апартаментите на повечето от половината от апартаментите във входа!!!С този лист и с паспорта на кученцето се отива в съответния сектор в общината и срещу 2лева ви издават медальонче с номер и талон с данните на кучето и стопанина, след което си подавате декларация и данъкът поне тук е 15лева за година за кученцето.Така никой няма право да ви се меси защото сте спазили всички норми и правила които се изискват от вас.
Извинете ме че изписах толкова много но реших че може да има някой, който да не правил подобно нещо и да му е интересно.
User's Signature

Диди&Ева

#462 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2008 - 03:48 PM

В момента в известен руски развъдник се предлага женско кремаво кученце.
Не се стърпях и писах мейл на собственичката на развъдника.
Кученцето е уникално със страхотни родители на 3 месеца.
Цената му е повече от задоволителна 800евро с абсолютно всички възможни документи и ваксини.
Ако някой се интересува да пише,споделям тук защото Нелчето много искаше кученце,а и мисля не само тя.

п.п егати изкушението почвам да се замислям дали да си купя оная светеща спалня Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#463 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2008 - 06:00 PM

БИЖУ дай снимка на кученцето да го видим,ти ли искаш да си го взимаш :blink:

#464 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2008 - 06:57 PM

Цитат

БИЖУ дай снимка на кученцето да го видим,ти ли искаш да си го взимаш :blink:
:( Абе писах на жената,че е за мен защото направо се разтопих от красивите мечки в сайта.
ОБаче мисля трезво над нещата и на този етап ще ми дойде множко 5-то куче,все още не съм си организирала нещата вкъщи напълно.

п.п от вълнение забравих да поискам снимка на мечето.Сега ще прегледам сайта и ще сложа ако намеря.
User's Signature

Качена снимка

#465 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2008 - 07:32 PM

Няма ли никой тази вечер? :blink:

#466 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2008 - 08:59 PM

Има,Аз ;D
аз имам едно питане специално към сесе.можеш ли да ме посъветваш откъде е по-добре да се купи родословно чау.ти преди беше пускала линкове или адреси,но май са останали в старата тема.адресите мисля бяха на руски развъдници.
някой знае ли унгарски развъдник?става въпрос за кремаво чау.
аз ще потърся също,но ако има някой с опит нека го сподели тук.
nansi,вашата Валенсия откъде сте я взели.моите приятели,които търсят,искат като вашата красавица :blink:.много я харесват и мечтаят за такова куче.те не бързат,искат да направят най-добрия избор.

#467 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2008 - 09:53 PM

Най-добрите чау са от Русия.Кремавото женско което се предлага на много изгодна цена (800евро) и е на 3 месеца е точно от там. :blink:
Ако те интересува пиши по-подробно в смисъл най-вече до колко пари могат да отделят хората ..  :blink:

п.п Сега ще ти потърся унгарски развъдници,но аз лично не ти препоръчвам куче от там.Дори и българските чау са по-добри от унгарските.Повечето скапани борси и агенции зареждат кученца в частност кремави чау-чау точно от там.
User's Signature

Качена снимка

#468 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2008 - 10:33 PM

Гери ами те щом не бързат,аз до колкто знам развъдника на торнадо живот и здраве ще пускат  женската и ще си имат малки,а и може и да има смуфче,също така и кремаво все пак Торнадо е кремав,а има и в чужбина хубави чау-чау.....но в никакъв случай да не взимат от агенций,казвлаа съм ти защо ;)

#469 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2008 - 10:45 PM

За мен е тва е много хубаво бебе чау-чау,тоест типичното бебе чау-чау и двете снимки :blink: Влубена съм в тея две биберони и ми се иска и аз някой ден да мога да имам такова :wub:

#470 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2008 - 10:52 PM

Колкото и да си обичам Кери,си знам че не прилича на другите чау-чау,другите имам предвит тези по развъдниците по чужбина.....ние сме си  я купили от тук и мога да кажа,че тук чау-чау нямат нищо общо с другите.Но пак си я обичам,все пак си я гледам от бебок. :blink: ето нейни снимки на 3 месеца :wub:

#471 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 08:25 AM

keri14,Айра доста ми прилича на Кери.била е чудесно бебе.ааааааа,крила си ти най-хубавите снимки от нас. ;)
тези мои приятели сега гледат едно от моите бебета,но искат да имат и родословно чау.за Тornado и аз си помислих,но реших,че неговите чау вече са ангажирани.мисля да му пиша да видя.пък и да,права си,че Торнадо като е кремав ще преобладават кремави бебета.те искат женско.бяха се подлъгали от ''някаква разбирачка'' от обява в нета-тя им предлагала кремаво бебе,сложила снимка на някакво уникално пухче,като им казала,че точно това от снимката е ''продадено''и щяла да им достави ''същото'',но щели да чакат 2 седмици.ВНОС ОТ СЪРБИЯ.отделно им казала цена 1000лв,ОБАЧЕ ако искат родословие,ваденето на самия документ струвал 70Е :huh:,вадела го вполседствие.аз и звъня и питам ''Защо не си доставяте малките направо с родословие?''а тя:'Ами да не ги оскъпявам ''.е то където 1000лв там и 1150,нали?аз започнах да и задавам разни ''неубодни''явно за нея въпроси и тя почна да ми се зъби,че с това се занимавала вече от години и мислела,че разбира повече от мене.е,да,права е,аз не разбирам(а и не искам)от търговийката с кучета,още по малко от лъжите,които тя избълва без да и мигне окото.защото докато хората чакат през двете седмици,тя звъни на обяви тук в бг и подбира малките,вади си фалшивите родословия и взима на хората парите най-безскрупулно.не съм записала тел.,но малките от снимката бяха тези:

#472 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 08:57 AM

gerry_22 здравей!
Валенсия си я купих от Русия но почти от преди 1 год сега информативно попитах агенцията за самолетни билети колко ще ми струва билета до там и обратно , разбира се с куче се оказа двойно по скъпо което означава около 2000лв всички разходи като се включи билети ,визи ,такси ,разрешителни ,застраховки и.т.н...Аз имах желание да пътувам отново но по друга работа така ,че имам информация за пътя от преди 10тина дни.По добрия и по евтен вариант е лично да си вземеш и донесеш кученцето а не да пътува само като карго багаш което е още по скъпо,поне така беше преди година когато аз ходих до там .Но Валенсия също расте и ще се постараем да и намерим подходящ кавалер с който на пролет да имат едно отлично кучило.

#473 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 09:17 AM

Когато си взехме Валя имахме предвид ,че вече има родословно мъжко куче крем в България -а именно Торнадо но за съжаление унгарците са внесли  Suel Sihote Allin Hubba Bubba бащата на Торнадо от същия развъдник от който е майката на Валя и се оказа ,че имат един и същи дядо БОН ТРИУМФ ДАРИЙ БЛЭК КИНГ,ето за това са родословията и сега обмисляме и търсим друго чау чау с което да свържем нашата мацка.Това е общия ни дядо който  е ЧЕМПИОН ИНТЕР., МИРА, ЕВРОПЫ, ГРАНД, РОССИИ, БЕЛАРУСИ, МОЛДОВЫ,

#474 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 09:29 AM

Защо си мисля,че има повече родословни женски отколкото мъжки в България?

#475 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 10:23 AM

Да и аз мисля така ,но да се надяваме за в бъдеще това да се промени :huh:

#476 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 11:54 AM

На мен самата идея кремаво с кремаво чау-чау не ми се струва много добра,не знам де.
User's Signature

Качена снимка

#477 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 12:00 PM

nansi,благодаря ти за информацията.ще говоря с моите приятели и ще видим те кога ще имат възможност за второ куче.ако не бързат наистина идеята да дочакат ваше кучило хич не е лоша.да не говорим,че са влюбени във вашата Валенсия.от вас остава да намерите достоен представител от мъжки род ;)
да,прави сте,че женски родословни има повече,или пък стопаните на мъжки си ги крият ;D.това в кръга на майтапа,разбира се.

Цитат

На мен самата идея кремаво с кремаво чау-чау не ми се струва много добра,не знам де.

че то е същото като с рижо с рижо,черно с черно...за мен обаче най интересно би било,ако е крем със синио,или черно.ще се получи едно страхотно контрастно кучило :blink:

#478 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 12:09 PM

Според мен няма нищо лошо  и двамата родители да бъдат крем-тогава болшинството от бебетата са със цвят крем, това го има във най -големите развъдници по света.

#479 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 12:28 PM

Не помня кой ми каза и от къде го бях прочела,но така знам,че не било хубаво.
Нанси права сте това развъждане се практикува от все повече развъдници.
Жалко,че не мога да намеря статията с цялата генетика на цветовете.
Имам само малка част

Доминантен е рижавия цвят,рецесивен-черният.Кремавото и синьото са съответно "разводнени" вариаций на горните два цвята и двойката наситен/разводнен цвят се пренася от отделен ген,като наситения цвят е доминантен,а разводнения-рецесивен/.Това означава че за да се роди кремаво кученце или синьо и двамата родители трябва да са носители на съответния ген.

И не се препоръчваше съответно заплождане на двама родители с разводнени цветове.
User's Signature

Качена снимка

#480 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 12:32 PM

Ето няколко унгарски развъдника които може Гери да прегледа.
http://www.brokenhillchow.hu/

http://www.chow-chow.hu/start.php

http://www.chowchow.hu/

http://www.rossychow.com/

А това е развъдника от който аз потърсих информация за бебе http://www.lavlaptop.ru/ по мое мнение един от най-добрите в Русия.
Вижте кучетата просто ...
User's Signature

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема