Dog.bg Форуми : Проблем! Кучето ми е на годинка и все още пишка в къщи...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблем! Кучето ми е на годинка и все още пишка в къщи... Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 April 2009 - 06:38 PM

ОК, желанието у теб е налице, значи ще се справиш. Това, което трябва да знаеш е, че корекцията на проблем е по-трудна от първоначалното изработване на правилния навик. Ще има моменти на успех, после ще ти се струва, че правите крачка напред, 5 назад. Това не бива да те разстройва, действаш ли правилно и последователно, няма начин да не успееш.

#22 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 April 2009 - 07:11 PM

:ve_054: Tomolino, видях, че вече някой те е посъветвал с нещо подобно на моя съвет - ДИШАЙ ДЪЛБОКО И НЕ СЕ ЯДОСВАЙ ЗА ГЛУПОСТИ! Знам, че ти звучи много тъпо сега, но съм убедена, че след време ще го разказваш с много чувство за хумор. mil_ ти е посочила много добри неща, а виждам, че и други колеги са са споделили своя опит. От своя страна мога само да добавя - в краткото си все още съжителство и опит с кучетата съм установила и доказала по собствен път неща, отдавна изказани като постулати. Истината е, че за всеки проблем на кучето е виновен човекът. Значи, първо се успокояваш, после прочиташ отново нещата, които са ти посочили като съвет и после наблюдаваш кучето си и анализираш това, което се случва. Звучи много .... задълбочено (сякаш трябва да създадеш нова теория на относителността), но всъщност, ще ти отнеме няколко дни. Установете кой е реалният лидер в къщи (за сведение, това не винаги е човекът с най-високия глас или с най-много положени усилия), понякога това дори не е човекът в къщата. Ако решиш, че ти си лидерът, значи трябва да се успокоиш, защото няма водач, който да е емоционално нестабилен. Ако лайна и пикня те изкарват от равновесие - значи няма как да си лидер. В момента, в който решиш, че ще бъдеш лидерът и го покажеш недвусмислено (това не включва шамари, вестници, тояги и т.н.) го покажи с поведение и отношение. Преразгледай и режимът на хранене на кучето, вида храна, колко вода пие, на какви интервали прави всички тези физиологични нужди, спомни си детайли около тези ситуации и ще намериш повтаряемост - дали от твоя страна или от нейна .... ще видим, но ще ги откриеш, сигурна съм. Тогава ще ти помогнат всички посочени статии и мнения. Тогава ще разбереш как точно да действаш.

п.п. - и си поговори сериозно с приятелката ти и с хората, с които съжителстваш. Трябва да има последователност и упорство в отношението и изискванията към кучето. Разбира се, че всеки ще проявява своето отношение чрез детайлите, но за генералните неща трябва да сте единни.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#23 Потребителят е офлайн   Детелина 74 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология,офроуд,туризъм.

Публикувано: 26 April 2009 - 08:32 PM

Показване на мнениетоTomolino, в Apr 26 2009, 10:07 AM, написа:

ах Детелинкее... недей така... аз също си мисля така... и незнаете колко ми се иска да греша... но за това е виновна приятелката ми... тя спи като тъпан до обяд.... добре 1е се появих аз иначе това куче щеше да е омазано с акита....сега ми е сърдита кучката , защото беше накзана 24 часа.... да не говорим че лежи само на възглавници като принцеса.. много разглезена работа... направо ужас.... и ески я глези. след като е била наказана, аз казввам кучето да не се пипа и да не му се радва никой, да усети малко игнорирането... няма братче. то се почва хранене а у .... а да не говорим че му се дава храна от масата и това ме кара да откачам.. и им казвам щом го обичате толкова станете нарежете му и му дайте ж кипата, а не да ми отбивате номера и да му мятате от масата..... направо нямам думи... изтървана работа... щом до форуми прибегнах смятай..... дребно вредно и непотревно.....

Знаеш ли,ами мисля,че проблемът е в това,че като е било малко кучето тази жена,където го е гледала,не го е научила още от малко,да речем на 3 -4 месеца като е било да го изкарва по няколко пъти на вън,и затова е станало така.А и ти пишеш,че тя спи до обяд.......... и така,още от малко запомни ли сутринта да е на вън - няма да има пиш вътре!
User's Signature

Кръвна група А1 (-)

#24 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2009 - 08:38 PM

да наистина може да е така...моята съни обаче я взехме на 3 мес.нямаше никакви ваксини и затова за първи път излиза на около 6-7 месеца-обаче в 6-6 и 30 най-късно 7...отначало си вършеше работата и вън и вътре,но после(с помощта на награди,прегръдки и ласки или със скарване по време на самата беля)се научихне на ред...сега понякога и в 9-9 30 излизаме-пак ме рамотава 1 час...така че при вас трябва малко повече търпение...Успех!
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#25 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 April 2009 - 09:22 PM

Аз останах с впечателнието, че кучето знае да си върши нещата основно в къщи - на тези "бели черги" (така и не разбрах какво е това). Та ако е така, сега се иска от него да направи огромен скок - попада в нова къща, с нови изисквания, от него се иска да започне изведнъж да ходи само на вън. Това при малко куче се прави постепенно, а какво остава за куче, което е вече голямо и със затвърден навик. Понеже не се е получило са започнали проблемите, наказанията и нещата съвсем са се объркали.
Ако съм права и ситуацията е такава, то бих опитала да сложа на кучето кучешки памперс, като го поощрявам да си прави нещата там. Това му е познато и би трябвало да му хареса - съответно да започне да ползва само него, а не да ходи из цялата къща. Така нещата се въщат в изходна позиция и всикчо се успокоява.
След което да се започне бавно привикване към ходнето навън, така, както се прави при малко куче. В началото ще има алтернативата с памперса в къщи, та няма да цапа къщата и стопанина няма да има за какво да се кара. Постепенно и при добро и правилно отношение/възпитание, без нерви и наказания, а само с поощряване кучето ще започне да ходи само на вън.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#26 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 April 2009 - 11:11 PM

А аз разбрах, че то не винаги се изхожда в къщи, а има интервали от по 4-5 дни, през които не го прави, а живее по някакъв режим. Сигурно в моментите, в които отказва да спазва режима има друг фактор и той трябва да разбере какъв точно е той и как това нарушава разбирането на кучето за правила. Мисля, че повече се е поддал на негативната емоция, а тези навици са толкова индивидуални, колкото са и при хората. Едни деца привикват по-бързо от други, но това не означава, че няма да се научат никога да използват тоалетната, нали?
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#27 Потребителят е офлайн   Tomolino Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 10:34 AM

Izvinete me za latinicata no nqmam kirilica, poneje ne sym si v kushti. Imam novosti za vas. Vchera sum spazval za poreden pyt rejimyt, vsi4ko beshe ok. vecherta se nahranihme i si zaspahme. Tazi sutrin sum stanal v 7:00 i kakvo da vidq - LOKVA... postypih kakto mi kazahtte.Vchera ku4eto ne sym go izpuskal ot o4i. Nikakvi problemi ne sme imali cql den. Igri zabavleniq, razhodki... Napravih se na razseqn i samo zapo4nah sus spokoen glas da govorq na ku4eto, opitah se da mu pokaja 4e ne se 4uvstvam dobre. To otnovo priloji nomera, zapo4na da se tyrka v mene da mi se mushi i umilkva. Sled tova stanah i vzeh preparat i 4etka za da tyrkam v 7:00 moketa, to kato vidq kakvo se slu4va otide i se skri. Ne sym povishil ton, dori ne sum poso4il belqta i ne sym kazla ne. Razhodih si q. Izaka se navyn i se pribrahme. Kajete mi.... kudwe sbyrkah otnovo ? v4era cql den symn q nagrajdaval, plqskal sum kreshtql sum bravo i sum gushkal, sled akto e napravila vsi4ko po programa na vynka. Rejimyt e edin i suht ot meseci nasam.....ne me izkarvat izvyn nervi piknqta i lainata. Izkarva me izvyn nervi tova, 4e tq za mene si pravi vsi4ko tova na inat.Az davam vsi4ko ot sebe si, a tq pikae na truda mi. Kolkoto do tova koi e lideryt, ku4eto sluhsa men nai-mngo, no nai-mnogo obi4a razbira se stopankata si. Iskam ako nqkoi moje da mi dade logi4no obqsnenie na povedenieto na ku4eto i na postypkite mu.... Koq moq postypka porajda u neq tova jelanie az kato stana v 7:00 da tyrkam moketa.....

Jelanieto mi ku4eto da se nau4i na higienni navici u men e ogromno. Obladan sym ot tazi misiq nevyzmojna....Nemojete da si predstavite kolko usilqi i vreme mi kostva..... :(

#28 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2009 - 11:08 AM

Показване на мнениетоTomolino, в Apr 27 2009, 09:34 AM, написа:

Извинете ме за латиницата но нямам кирилица, понеже не съм си в къщи. Имам новости за вас. Вчера съм спазвал за пореден път режимът, всичко беше ок. вечерта се нахранихме и си заспахме. Тази сутрин съм станал в 7:00 и какво да видя - ЛОКВА... постъпих както ми казахтте.Вчера кучето не съм го изпускал от очи. Никакви проблеми не сме имали цял ден. Игри забавления, разходки... Направих се на разсеян и само започнах със спокоен глас да говоря на кучето, опитах се да му покажа че не се чувствам добре. То отново приложи номера, започна да се търка в мене да ми се муши и умилква. След това станах и взех препарат и четка за да търкам в 7:00 мокета, то като видя какво се случва отиде и се скри. Не съм повишил тон, дори не съм посочил белята и не съм казла не. Разходих си я. Изака се навън и се прибрахме. Кажете ми.... кудве сбърках отново ? вчера цял ден съмн я награждавал, пляскал съм крещял съм браво и съм гушкал, след акто е направила всичко по програма на вънка. Режимът е един и сухт от месеци насам.....не ме изкарват извън нерви пикнята и лайната. Изкарва ме извън нерви това, че тя за мене си прави всичко това на инат.Аз давам всичко от себе си, а тя пикае на труда ми. Колкото до това кой е лидерът, кучето слухса мен най-мнго, но най-много обича разбира се стопанката си. Искам ако някои може да ми даде логично обяснение на поведението на кучето и на постъпките му.... Коя моя постъпка поражда у нея това желание аз като стана в 7:00 да търкам мокета.....

Желанието ми кучето да се научи на хигиенни навици у мен е огромно. Обладан съм от тази мисия невъзможна....Неможете да си представите колко усиляи и време ми коства..... :(

Можем да си представим колко усилия ти коства... всички стопани на кучета сме минали оттам. Обаче браво, имаш първата победа - не си се скарал и не си повишил тон.

Сега няколко конкретни въпроса:
1. Колко часа има между последното изпишкване вечерта и първото изпишкване в 7 часа? Колко пъти през деня се изпишка и изака кучето? Ние се опитваме да извеждаме нашето точно преди да си легнем и първо след като станем, така че да не става голям периода - макар че кучето ни е на 10 месеца, т.е. е голямо.

2. Какво значи - отново приложи номера, започна да се муши и умилква? При моето куче това е знак, че иска да го изкарам навън - или че е гладно. Какво мислиш, че означава това при твоето куче? Ако е станало, след като е направило белята и смяташ, че те умилостивява, е възможно да е така. Кучетата УСЕЩАТ емоционалното състояние на човека. Ако си вбесен, но мълчиш и не отронваш дума, кучето ще усети това. Естествено е за кучето да реагира така. Когато моето куче правеше беля на мокета, помня, че мъжът ми се вбесяваше и аз го карах да отиде в друга стая, докато почистя, защото кучето не е виновно, че не е разбрало или не е успяло да се сдържи. Иначе, като се ядоса, дори и да не вика на кучето, то се обърква, защото усеща нажежаване на атмосферата, което само го изнервя и обърква.

3. Това, че тя пикае на труда ти - е САМО В ТВОЯТА ГЛАВА. За нея такова нещо няма. В нейната глава най-вероятно е отишла до тоалетната, без да разбира как е нарушила правилата в къщата.

4. По какво разбираш, че слуша най-много теб, но обича най-много стопанката си? Опиши конкретни прояви, за да видим как са нещата, защото ние съдим само по твоите думи, не можем да видим кучето. Определено има случаи, в които тълкуваш нещата, сякаш кучето е човек - т.е. му придаваш човешки характеристики, затова е добре да описваш нейното поведение, наред със своите чувства.

5. Резултат се постига за повече от 1-2 дена... Както ти каза Бушката по-горе, трябва да се разруши един навик и да се създаде друг, което отнема повече време. Имай търпение. Този път си почнал добре. :ba_025: Търпение и постоянство! Може и да не си сбъркал, но още да не е създаден навика, че пишкането вкъщи не е хубаво нещо.

Започнахте ли да използвате думичка за пишкане/акане - това помага. При нас е чиш (аз живея в чужбина и никой друг не я разбира, затова само на мен ми звучи смешно). Когато кучето се изпишкваше успешно на тревата, казвахме чиш, браво - и чиш - когато го извеждаме за пишкане. Той свикна да асоциира думата с пишкане и акане и когато го изкарам и кажа "go чиш" - започваше да пишка веднага. Сега вече е малко по-друго, защото почна да маркира територия, но общо взето, нямаме проблем с тоалетните истории. Знам, че звучи смешно, но при кучето така се създава навик, който върши много добра работа на човека.

Успех!
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 April 2009 - 11:23 AM

СПОКО ! Нещата се развиват както трябва. Но като прибавка към точките поставени от Мил@ ще добавя само още един въпрос за разсъждение от твоя страна - кога е последното хранене на кучето и колко време след това излизате навън за последно преди лягане? Това включва и каква храна яде точно преди лягане кучето. Помисли дали не трябва да смениш тази част от режима! Може би трябва просто да смениш някои от часовете за разходки?!
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2009 - 11:27 AM

Значи цял ден всичко е наред, през нощта имате проблем?
Всеки път на едно и също място ли става локвата? На кое място?
Отърви се първо от разбирането, че кучето има желание ти да търкаш пода, то не свързва облекчаването на нуждата си с твоето търкане на пода. Също така се отърви от мисълта, че то е погрешно настроена машинка, която ще пренастроиш за ден или седмица.
В твоя пост забелязвам нещо: виждайки, че ти ще се захванеш да търкаш, кучето се скрива без да повишаваш глас изобщо. Защо мислиш, че е станало така?

#31 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 April 2009 - 12:02 PM

И още нещо - ако го прави на едно и също място, смени настилката. Ако е балатум - изрежи или го смени изцяло, ако е килим - смени килима. ако е мокет - изрежи или смени изцяло. Това също действа, защото често инстинкта им е породен от вече насложила се миризма, а засега не съм открила препарат, който да я премахва.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   Tomolino Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 12:16 PM

Така, станало е така защото е стресирано, то това се подразбира. Гранули то не яде. Свикна на домашна храна и вече е невъзможно да премине на гранула - просто седи гладно и не яде. Давам му или варен пилешки бут, или рагу. Също така и педигрий джуниър, тъй като тя за възрастни не го яде. Капризна е ! Сега се прибирам за да направим обедната разходка и се моля да не съ мзакъснял и с минутка. Сутринта я изведох в 7:00 и дадох пак бутче. Сега ще я изкарам пак и ще и дам пак бутче. тя си го харесва и хапва с желание. Давам и по течни манджички и храни за да може да ходи редовно по голяма нужда. Имам случай, когато искам да я изкарам вечер преди лягане, но тя не иска да тръгва и след кат осме долу не прави нищо, а тръгва към къщи. Думички за акане и за пишкане имаме. И наща е "Чишай" ;) Действат. Аз я научих на тези думи и когато се налга да тръгнем някъде и на бързо да се изака и изпишка, само и казвам и тя си знае и мястото и какво трябва да прави. Много добре разбирам, че само с погледа си и изпращам отрицателната си нагласа и емоция в момента на ярост, който се създава в мен. Пак казвам, не съм имал за цел да стресирам, малтретирам, наказвам кучето !! Просто съм сгрешил в подхода си, поради факта, че не съм имал кученце. С умилкването си има за цел да ме умилостиви спрямо нея и да не се карам. Стремя се да има максимум по 6-7 часа межди разходките. Ами кучето спи при приятелката ми. Ходи навсякъде подри нея, но когато сме на вън или ако трябва да се направи забелешка, то слуша мен. Аз я разхождам без повод ( когато бързам), а тя не смее за да не и избяга. Межди мен и нея, то е тръгвало след мен, когато сме се разделяли, въпреки че аз съм "лошият". Така е , подхождам към нея спрямо човек и то от добри чувства. Аз му говоря като на човек и само чакам някой ден да ми отговори :))) Наистина обичам кучето и почече от всичко искам да се оправят нещата.... Не се отказвам лесно, така продължавам с методите Ви, но искам само да ми кажете, как да и покажа, че не трябва да пикае. Аз през нощта немога да я хвана.....?????? Мокетът няма как да го сменя. Живея под наем и такива радикални промени немога да предприема. Местим се постонно. Имам предвид, Кучето е ту в Италия, Ту при баба на дворче, ту в къщи/.... и всеки го лигави и гледа както си знае....

#33 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 April 2009 - 12:44 PM

ОК, не сменяй мокета. Изчистете го добре и върху него поставете нов балатум. Това ням акак да ви попречат да направите. Така ще изолирате това място.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2009 - 01:25 PM

Показване на мнениетоTomolino, в Apr 27 2009, 10:16 AM, написа:

Така, станало е така защото е стресирано, то това се подразбира.

Не защото е стресирано изобщо, а защото има условен рефлекс - започнеш ли да чистиш, значи ще има наказание. Тя знае това не защото е пикала, а защото започваш да чистиш. Помисли колко време е било нужно да се изработи този условен рефлекс, така се изработват навиците. За да изработиш добрия навик пак ти трябват много повторения на едно и също.
Пак не разбрах нощем това къде става? Къде спи кучето? В стаята при теб или другаде? Има ли тераса стаята? Винаги на едно и също място ли пикае?

#35 Потребителят е офлайн   Tomolino Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 02:35 PM

Кученцето спи при нас на спалнята.Пробвали сме преди време памперси със специалните капки, които уж помагат, но не иска да ходи там. Има тераса стаята, но няма кака сега зимата да седи отворена. Пикае на мокета в спалмнята. Редовно пред вратата на стаята и до леглото.Това са двете места. Чистя всеки път с препарат. Вчера пръсках с парфюм пред вратат и днес се беше изпикало до леглото ( пада се до главата ми). Одеве се прибрах, чакаше ме , свалих я долу и се изчишка доста пъти. Пак всичко е ок. основно проблема е през нощта. Ще видим и днес как ще мине. Аз съм на ясно, че се иска време. Мисълта ми е че единствено с наказанията съм бъркал и със вестника по дупето. Режимът пак казвам е един и същ от 5 месеца з изключение на временните гостувания. Пак искам да попитам,ако направи беля и тази нощ , на сутринта как да и покажа отново, че не бива така. Разбира се, че пак ще съм спокоен и няма да се карам. Благодаря за времето, което ми отделяте. Оценявам го ! :ba_025: :ae_085:

#36 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2009 - 03:13 PM

Не можеш да й покажеш на сутринта, можеш само в момента на действието. Трябва да я изловиш през нощта и щом се запъти, да я върнеш на мястото за спане. Можете да измислите някакъв начин да се будите щом това стане.
Тя е свикнала да пишка веднъж през нощта. Не знае, че може да устиска цяла нощ. Номерът с балатума, който ти каза DessyD може да помогне. Може да помогне слагане в клетка за през нощта. 2-3 нощи да устиска и ще решите проблема.

#37 Потребителят е офлайн   martini_s_4ere6ka Икона

Публикувано: 27 April 2009 - 03:29 PM

Здравейте, имам малко роти от един месец, той вече стана на почти три, но не мога да го отуча от това да хапе по ръцете и най-вече да се ядосва на обувки и всякакви панталони ea_103.gif . Моля, Ви помогнете ми даите ми съвет, знам че не трябва да се бият но когато казвам НЕ никой не ме чува. Пошляпвам го леко по муцинката, но той се ядосва още повече и още по - настървено започва да налита да хапе! Не знам какво да направя четоь в една книга за обучение, че трябва да се хваща за мъртвата кожа и да се разтриса и да се казва НЕ, но и това има същият резултат! ПОМОГНЕТЕ МИ, ДАЙТЕ САВТ КАКВО ДА ГО ПРАВЯ МОЯ СВОЕНРАВЕЦ !!!!

#38 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 27 April 2009 - 03:38 PM

Показване на мнениетоmartini_s_4ere6ka, в Apr 27 2009, 04:29 PM, написа:

Здравейте, имам малко роти от един месец, той вече стана на почти три, но не мога да го отуча от това да хапе по ръцете и най-вече да се ядосва на обувки и всякакви панталони ea_103.gif . Моля, Ви помогнете ми даите ми съвет, знам че не трябва да се бият но когато казвам НЕ никой не ме чува. Пошляпвам го леко по муцинката, но той се ядосва още повече и още по - настървено започва да налита да хапе! Не знам какво да направя четоь в една книга за обучение, че трябва да се хваща за мъртвата кожа и да се разтриса и да се казва НЕ, но и това има същият резултат! ПОМОГНЕТЕ МИ, ДАЙТЕ САВТ КАКВО ДА ГО ПРАВЯ МОЯ СВОЕНРАВЕЦ !!!!

по-добре си отвори нова тема,за да не разводняваме тази :ba_025:
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   Tomolino Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 06:26 PM

Току що я хванах да се изпиакава !!!! и нарочно го направи !!!! Обличах се да я свалям долу и наи безцеремонно, тамън си отварям вратата и я секнах, тя се стресна и си залегна както обикновенно ! скарах се, ама веднага я свалих и незнам дали разбра... според мен много добре си разбира какво прави !!!!.. май май тя не става....сега какво да я правя ?!!??

#40 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 27 April 2009 - 06:55 PM

aко на момента се й се скарал и си я секнал както казваш няма начин да не е разбрала.
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни