Dog.bg Форуми : Търся котарак за разгонената си женска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търся котарак за разгонената си женска котка

#21 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 May 2009 - 04:51 PM

Показване на мнениетоDakel4y, в May 6 2009, 04:27 PM, написа:

Тази колежка се оплака че кучето й починало преди 1 седмица от тумор.Мама попитала ,,Какво ти беше кучето?,,- ,,Дакелка на 14 год.,,.Ветеринарният лекар казал на жената че ако дакелката й била родила поне 1 път много неща нямало да бъдат така и кучето нямало да умре толкова скоро(дакелите живеят 15-17 год).Ето отговор на въпроса ти.

Същото важи и ако я беше кастрирала - никой не може да каже, че ТРЯБВА да роди, за да не се случи такова нещо!
А и генерална рецепта за да избегнете рак няма...за съжаление...
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 May 2009 - 05:00 PM

Показване на мнениетоDakel4y, в May 6 2009, 05:27 PM, написа:

Ветеринарният лекар казал на жената че ако дакелката й била родила поне 1 път много неща нямало да бъдат така и кучето нямало да умре толкова скоро

Това е напълно погрешно. Пълно е с раждали животни, които също имат тумори и си отиват от тях. За сметка на това се твърди, че при кастрирано в млада възраст животно - риска от тумори намлява с огромен процент. Така че ако се доверяваш на подобни твърдения, би трябвало да я кастрираш, а не да я караш да ражда. Освен това да твърдиш подобно нещо след като "познати кучкари ти казали, че техните познати им казали, че техния вет им казал..." е несериозно. За да твърдиш подобно нещо, би трябвало да си изчела информацията, която необятната мрежа предлага и да подкрепиш с факти. Такива обаче няма да намериш - особено за животни раждали по веднъж. Моя котка си отиде от подобни тумори, а беше раждала веднъж.
Имайки предвид, че ти си разбала това СЛЕД като вече кучето ти е родило - значи не е това причината да искаш тя да роди.

Та остава въпроса: защо искаш кучето ти да роди?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#23 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 May 2009 - 05:34 PM

защо по-добре не се направи една тема и там да се обсъжда това.Във всеки един форум тази тема е обсъждана много пъти.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 06 May 2009 - 07:10 PM

Показване на мнениетоbushkata, в May 6 2009, 06:00 PM, написа:

Показване на мнениетоDakel4y, в May 6 2009, 05:27 PM, написа:

Ветеринарният лекар казал на жената че ако дакелката й била родила поне 1 път много неща нямало да бъдат така и кучето нямало да умре толкова скоро

Това е напълно погрешно. Пълно е с раждали животни, които също имат тумори и си отиват от тях. За сметка на това се твърди, че при кастрирано в млада възраст животно - риска от тумори намлява с огромен процент. Така че ако се доверяваш на подобни твърдения, би трябвало да я кастрираш, а не да я караш да ражда. Освен това да твърдиш подобно нещо след като "познати кучкари ти казали, че техните познати им казали, че техния вет им казал..." е несериозно. За да твърдиш подобно нещо, би трябвало да си изчела информацията, която необятната мрежа предлага и да подкрепиш с факти. Такива обаче няма да намериш - особено за животни раждали по веднъж. Моя котка си отиде от подобни тумори, а беше раждала веднъж.
Имайки предвид, че ти си разбала това СЛЕД като вече кучето ти е родило - значи не е това причината да искаш тя да роди.

Та остава въпроса: защо искаш кучето ти да роди?

Първо-кучето ми не беше родило,когато стана въпрос за тумора.Не казвам,че ако не роди,кучето ще се разболее точно от рак-просто дадох пример.Смятам,че съм постъпила добре.Стореното е сторено-не може да се направи нищо повече.Но дори да можех да върна времето,пак бих заплодила кучето си.А това за ,,познатите кучкари дето казали,,-не е вярно:никъде не съм писала подобно нещо.На въпроса ти вече отговорих.Щом кучетата не бива да раждат,как тогава са се появили?Как например еди кое си дакелче от развъдник е родено от еди кой си дакел?И преди да ми отговорите ,,Ами те имат родословия,прегледани са и не знам още какво...,,замислете се-не е ли дакела с родословие същото живо същество от дакела,който няма родословие?И ако пред вас има 2 кучета бихте ли различили кое е с родословие и е от развъдник по някаква отличителна черта?Но наистина е най-добре да пренесем спора в отделна тема.
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#25 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 07:31 PM

Показване на мнениетоDakel4y, в May 6 2009, 08:10 PM, написа:

На въпроса ти вече отговорих.

Аз не видях отговор, освен това с рака.

Цитат

И ако пред вас има 2 кучета бихте ли различили кое е с родословие и е от развъдник по някаква отличителна черта?

Мей куун - ти кажи има ли разлика:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#26 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 06 May 2009 - 07:35 PM

Показване на мнениетоbushkata, в May 6 2009, 08:31 PM, написа:

Искаш отговор-добре.Не икам кучето ми да страда на стари години защото сме спрели нещо естествено.Знам че звуча глупаво и хипарски,но аз си имам свое мнение.
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 06 May 2009 - 07:38 PM

Не няма.Може едната котка да е снимана специално за породата,а другата-просто ей така,но има ли разлика във самите котки?Има ли разлика в това как се държат,как спят или как си играят?Има ли значение?
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 07:38 PM

Ротвайлер - има ли разлика? И ако кучето на първата снимка се събере с подобно - то тяхното поколение ще прилича ли изобщо на породата? Ето така изчезват породите. Но хората лицемерно твърдят "аз не държа на родословие,искам приятел". Но въпреки това искат "приятелят" им да ПРИЛИЧА на някоя порода, по улиците да го разпознават и като ги питат каква порода е, да могат да назоват някоя 0- не си взимат безпородно. Е, с кучета като на първата снимка няма как да стане, или по-точно то наистина само прилича:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 06 May 2009 - 07:39 PM

не
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 07:45 PM

Показване на мнениетоDakel4y, в May 6 2009, 08:38 PM, написа:

Не няма.Може едната котка да е снимана специално за породата,а другата-просто ей така,но има ли разлика във самите котки?Има ли разлика в това как се държат,как спят или как си играят?Има ли значение?

Разбира се, че има. Всяко куче и котка има различен характер и темперамент. При породистите има точно определен характер, точно определна визия. Ако иоскам куче, което е добро с всикчи хора и кучета, ще предпочета еди-коя си порода, ако искам охранител - друга. Ако искам лигава, контактна котка, ще си взема една порода, защото други са дистанцирани и не обичат да ги мачкат. И това се определя от ПОРОДАТА.
Ако не ми пука какво ще е, а искам просто някоя жива душа за приятел, ще си взема от улицата, пък каквото излезне.

И разбира се, че има разлики, очевадни. "Не няма." - ако си вярваш, значи нищичко не занеш за това "що е порода". Но не мисля, че не знаеш.
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 07:50 PM

Показване на мнениетоDakel4y, в May 6 2009, 08:35 PM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в May 6 2009, 08:31 PM, написа:

Искаш отговор-добре.Не икам кучето ми да страда на стари години защото сме спрели нещо естествено.Знам че звуча глупаво и хипарски,но аз си имам свое мнение.

Напротив, точно това питах - твоето лично мнение. Не е глупаво и хипарско, уважавам твоето мнение. Просто в случая не съвпада с моето. Защото ако оставиш нещата на естествения им ход, то кучето ти трябва да ражда 2 пъти в годината. Те отдавна не живеят есествено и зависят във всеки един миг от нас, така че ние сме тези, които трябва да преценяват не кое е есествено, а кое е полезно за тях, като най-важно. После неща като проблем с поколението, с развалянето на породите, със свръхпопулацията на кучета. Раждането един път не е полезно по никакъв начин за твоето куче, повечето пъти дори е вредно - едно секцио, както в товоя случай едва ли е най-полезното и естествено нещо.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 06 May 2009 - 07:53 PM

Показване на мнениетоbushkata, в May 6 2009, 08:45 PM, написа:

Показване на мнениетоDakel4y, в May 6 2009, 08:38 PM, написа:

Разбира се, че има. Всяко куче и котка има различен характер и темперамент. При породистите има точно определен характер, точно определна визия. Ако иоскам куче, което е добро с всикчи хора и кучета, ще предпочета еди-коя си порода, ако искам охранител - друга. Ако искам лигава, контактна котка, ще си взема една порода, защото други са дистанцирани и не обичат да ги мачкат. И това се определя от ПОРОДАТА.
Ако не ми пука какво ще е, а искам просто някоя жива душа за приятел, ще си взема от улицата, пък каквото излезне.

И разбира се, че има разики, очевадни. "Не няма." - ако си вярваш, значи нищичко не занеш за това "що е порода". Но не мисля, че не знаеш.

Ккакто казват-,,Евала ти правим,,!За това става въпрос!Само че не съм се изразила правилно-кучета от същата порода.Ако например пред теб застанат два мопса-би ли разпознала кое е с родословие?Вижте,моята ,,философия,, е-не е важно какво е и как изглежда-стига да ти е приятел и да се обичате.
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 07:59 PM

Така де, само че когато се развъждат кучета от лаици - хора, които не занят нищичко за това (отново) "що е то порода" се появяват кучета и котки, които нямат нищо общо или някаква далеееечна прилика с породите, а характерите са непредвидими. Това се нарича разваляне на породите. За болестите, които се предават и затвърждават при подобни заплождания няма да говоря - там грешките и човешкото недомислие се превръщат в трагедии.

п.п. Писна ми, за незнам кой път се пише това. От мене толкова, знам предварително всичките ти въпроси и реплики, но нямам нерви да пиша отговорите отново.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 06 May 2009 - 08:10 PM

ооо,хубаво Всезнаеща богиня на животните!И ако визираш моите кучета с това че имат далечна прилика с породата-ела и ги виж сама!Не можете ли да приемета че може би о представете си да се родят напълно здрави кученца от напълно здрави родители без родословия и глупави титли?Но нееее сигурно не може да стане такова нещо по белия свят-пффф,кучета без родословия да са здрави-та това е лудост!За въпросите и репликите-знаеш грънци!
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 May 2009 - 09:47 PM

ДакелчУ, идва ми да те ударя с парен чук!
Към обяснителите: Браво хора! Аз нямам нерви.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#36 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 06 May 2009 - 10:32 PM

Изумявате ме с разводняването на темата, с нетърпимостта към домашните животинки. Едни и същи потребители пишат във всяка една тема, която засяга по някакъв начин техните интереси към бездомните животни. Свръхнегативно, изключително агресивно и масирано се оплюват потребителите с различно мнение и желания от вашите. Не се четат чуждите мнения, прекрояват се само и само за да се защитят някакви свои тези. Няма отговор или дори намек за мнение по засегната неизгодна идея.
Но аз ще я засегна, защото от много време ми се върти в ума. Тъй като бюджета в България е фиксиран и рестриктивен откъде предлагате да се клъцне за да се задоволят вашите претенции за европейско отношение към безбройните бездомни песове? Четейки темите в Без дом ме шокират изказванията ви за мамите от БГМАМА, които предпочитат децата си вместо глутниците псета. Аз ще ви кажа и че предпочитам да има пари за лечение на болните хора, особено на нуждаещите се деца, или за помощ при репродуктивни заболявания. Страшно е, но ще ви кажа, че старците страдащи от психични заболявания получават само 2 месеца годишно безплатни лекарства, останалото време... И са навън поради липса на средства, а някои са агресивни, други латентно агресивни. Някак не съм съгласна моите данъци да се използват за вашите цели, докато има гладни, недооблечени, недолекувани хора. Предпочитам хората. И ям месо, а съм дмн, член на Менса. Задоволяването на световните гладници може да се извърши само и единствено с отглеждане на ГМО-генномодифицирани организми. Впрочем на местата с голямо население, малка територия и грижа на правителството точно това се прави.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#37 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 10:41 PM

Показване на мнениетоpapyy, в May 6 2009, 10:32 PM, написа:

Четейки темите в Без дом ме шокират изказванията ви за мамите от БГМАМА, които предпочитат децата си вместо глутниците псета. Аз ще ви кажа и че предпочитам да има пари за лечение на болните хора, особено на нуждаещите се деца, или за помощ при репродуктивни заболявания. Страшно е, но ще ви кажа, че старците страдащи от психични заболявания получават само 2 месеца годишно безплатни лекарства, останалото време... И са навън поради липса на средства, а някои са агресивни, други латентно агресивни. Някак не съм съгласна моите данъци да се използват за вашите цели, докато има гладни, недооблечени, недолекувани хора. Предпочитам хората. И ям месо, а съм дмн, член на Менса. Задоволяването на световните гладници може да се извърши само и единствено с отглеждане на ГМО-генномодифицирани организми. Впрочем на местата с голямо население, малка територия и грижа на правителството точно това се прави.

OMG!!!!
Ти за разводняване на темата ли говориш???!!!
Чудя се що за човек трябва да си, щом мислиш по този начин... Опазил господ от такива екземпляри!
Направо ще се разплача за световните проблеми!...
На такива хора като вас, които сте ах така загрижени милите дечица и възрастни, се чудя колко пъти сте помогнали наистина с нещо за тях? Може би сте пуснали sms за някое предаване, от което великия българин най-после да разбере "Ми то било страшен проблем!!!??? Незнаех!!! Ама не може така!"

Що се отнася до темата за генномодифицираните организми.... :zz_020: Хайде стига бе! и чиста раса сигурно....
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   tomas2004_1 Икона

Публикувано: 06 May 2009 - 10:58 PM

Цитат

Чудя се що за човек трябва да си, щом мислиш по този начин... Опазил господ от такива екземпляри!
Направо ще се разплача за световните проблеми!...
На такива хора като вас, които сте ах така загрижени милите дечица и възрастни, се чудя колко пъти сте помогнали наистина с нещо за тях? Може би сте пуснали sms за някое предаване, от което великия българин най-после да

Изумително, а за какво бихте се разплакали? И за какво сте толкова , АХ загрижени?
Шокирате ме с идеалите си. Интересно когато имате свои деца как ще разсъждавате, кое ще ви бъде по-мило детето или бездомното куче?
И пак си мисля, на референдум за изразходване на ограничените пари на данъкоплатците кой ще получи вотът им бездомните животни или нуждаещите се хора? Неудобен въпрос, подминавате го. :ea_103:

#39 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 May 2009 - 11:20 PM

Показване на мнениетоtomas2004_1, в May 6 2009, 08:58 PM, написа:

Неудобен въпрос, подминавате го. :ea_103:

Неуместен въпрос. Сиреч не му е мястото тук! Това е форум за котки и ако се спазва общата политика на форума на dog.bg в частта му за нетолериране на безпородното развъждане теми като тази трябва на мига да изчезват! Или ако не на мига то след кратичко ЕДНОКРАТНО разясняване защо аджеба няма да съдействаме за проблема от общонационално и световна значение, а именно репродукцията на коткaта X.
А иначе аз също съм данъкоплатец, член на МЕНСА и не ям месо и не желая парите от данъците ми да се използват за ВАШИТЕ цели! Това последното само, за да видете колко смешно и нелепо е да си позволявате да определяте чии данъци за какво да бъдат използвани. Надявам се да разберете иронията! Да не дава Господ всеки сам да определя за какво да се харчат данъците ни и да зависи от нечии предпочитания и добра воля, че мога да си представя как "великодушния и милозлив средностатистически българин" и една стотинка няма да даде за друго освен себичните си лични нужди! Чудя се откъде намират търпение някои хора да се обясняват с такива като вас! Много жалко, че живеете в чужбина. Явно спадате към 99,9% българи, които са емигрирали по икономически причини и които за жалост нищо няма да попият от културата на обществата, в които вече живеят.
ПС: Иконките размахващи пръстчета не правят мненията ви по-малко нелепи. А и тук сме преобладаващо възрастни хора та такива назидателни похвати само дразнят. Много моля гледайте си вашите приоритети и оставете на нас да определяме своите.

ПС2: Моля авторката на темата за извинение ако съм я обидила с нещо от написаното по-горе. Макар и да имам различни от нейните виждания по въпроса не съм целила да я засегна. Ако останалите се почувстват обидени да знаят, че съм си премълчала по-голямата част от нещата, които иначе бих желала да кажа :angry: .

#40 Потребителят е офлайн   fdisk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 11:49 PM

Показване на мнениетоtomas2004_1, в May 6 2009, 11:58 PM, написа:

Шокирате ме с идеалите си. Интересно когато имате свои деца как ще разсъждавате, кое ще ви бъде по-мило детето или бездомното куче?

Всеки има право на мнение. Вие също. Но вашето би били по на място във форум бг.мама - мога да ви дам линк, ако искате.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни