Dog.bg Форуми : Има ли опасни играчки?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Има ли опасни играчки? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   el Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 May 2009 - 07:32 PM

Здрасти, :za_127:
искам да попитам има ли играчки , които не трябва да давам на кучето да си играе с тях? примерно тези скачащите топки дето се лющят, опасни ли са за нея или играчките вътре дето са с ,ох не знам как се казва - като памук , но по твърдо. моята много обича да си играе с тези играчки, но като ги разпори и се нагълтва с памука и като я видя направо ми наструхва косата нещо да не вземе да и стане. трябва ли да се оглеждам за някакъв по специален безвреден материал да и купувам? също искам да попитам за тези играчки като възелите например вярно ли е , че като си играя с нея и и го дърпам (тя много обича така, даже сама идва при мен с него и иска да и го дърпам ), че всъюност така ставала агресивна? скоро мама ми каза , че чула от нейна колежка, че не трябвало да се дърпат играчките, за да не се озлобява. има ли нещо вярно в това? :zd_120:

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 May 2009 - 08:19 PM

http://forum.dog.bg/...%F0%E0%F7%EA%E8
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   el Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2009 - 12:58 PM

съжалявам , че горната тема се е повторила!

относно това може ли някой да ми даде отговор. :xa_118:

"също искам да попитам за тези играчки като възелите например вярно ли е , че като си играя с нея и и го дърпам (тя много обича така, даже сама идва при мен с него и иска да и го дърпам ), че всъюност така ставала агресивна? скоро мама ми каза , че чула от нейна колежка, че не трябвало да се дърпат играчките, за да не се озлобява. има ли нещо вярно в това?"

#4 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: German Shepherd Dog
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 11 May 2009 - 08:18 PM

Дърпай си я смело...............По този начин кучето се учи да играе с теб.Агресията е съвсем друго нещо.

#5 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2009 - 12:44 AM

Показване на мнениетоNANIOX, в May 11 2009, 07:18 PM, написа:

Дърпай си я смело...............По този начин кучето се учи да играе с теб.Агресията е съвсем друго нещо.

Има школа, която не препоръчва да се играе на дърпаница с кучето, за да не му се повиши ненужно статуса. Не че играта ще го направи по-агресивно, но не препоръчват на кучето да се разрешава да съперничи с човека, който трябва да му е водач на домашната глутница, понеже в природата кучетата никога няма да си позволят да предизвикват лидера на глутницата.

Ние в началото не играхме на дърпаница изобщо, но когато стана ясно, че нашият Шаро вече не се бори за първите места в глутницата, си поиграваме. Обаче забелязвам, че се увълчва някакси, като се дърпаме... Не ръмжи, нищо друго не прави, освен да дърпа, но не пуска, когато кажа да пусне. Опитвам се сега да го уча и да пуска по команда, а не когато се случи, дано се научим... :rc_036:
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 19 May 2009 - 09:15 AM

Показване на мнениетоМил@, в May 11 2009, 11:44 PM, написа:

Има школа, която не препоръчва да се играе на дърпаница с кучето, за да не му се повиши ненужно статуса. Не че играта ще го направи по-агресивно, но не препоръчват на кучето да се разрешава да съперничи с човека

Няма повишаване на статуса ,ако се работи правилно.Напротив,точно с тази игра се постига контрол.Вярно,че се изискват познания,опит ,а още по-добре работа с инструктор.В този ред на мисли,ако смятате,че нямате нужните познания и умения не играйте по-този начин,но не отричайте резултатите от тези техники,защото на един по-следващ етап куч по команда пуска ''дърпалката'' и отново по-команда играе.Ето го пълния контрол и лидерство на водача,за който се притеснявате.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   el Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2009 - 07:44 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в May 19 2009, 08:15 AM, написа:

Показване на мнениетоМил@, в May 11 2009, 11:44 PM, написа:

Има школа, която не препоръчва да се играе на дърпаница с кучето, за да не му се повиши ненужно статуса. Не че играта ще го направи по-агресивно, но не препоръчват на кучето да се разрешава да съперничи с човека

Няма повишаване на статуса ,ако се работи правилно.Напротив,точно с тази игра се постига контрол.Вярно,че се изискват познания,опит ,а още по-добре работа с инструктор.В този ред на мисли,ако смятате,че нямате нужните познания и умения не играйте по-този начин,но не отричайте резултатите от тези техники,защото на един по-следващ етап куч по команда пуска ''дърпалката'' и отново по-команда играе.Ето го пълния контрол и лидерство на водача,за който се притеснявате.

мерси много на всички за отгорите. аз моето малко по - малко се опитвам да го командавам кога да пуска играчката и повечето пъти като че ли я пуска. ръмжи си като я дърпаме , но не с злоба.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни