Гърчове
Публикувано: 11 November 2005 - 11:30 AM
Изплаших се, въпреки,ч е очаквах всичко...
Това му е вторият гърч. Лекарите казаха, че най-вероятно не е епилепсия. Имам съмнения да е нещо от двете операции от тумори на клепача на очето му, ако се е разсеял тумора към мозъка. Изследвания на кръвта се направиха още след първият гърч - кръвта си му е наред. Тоест - мозъка.
Много неща съм виждала...кървища, побоища...сбивания с кучета, но толкова изплашена несъм била.
Днес трябва да ида до "Анимо" да ми обяснят какво точно може да предизвиква тези гърчове. Засега знам само, че трябва да давам Калиев Бромид.
Въпросите ми...
Какво се прави когато кучето получи гърч? Имам малка книжка "Първа помощ" за кучетата, там пише, че просто трябва да се обезопаси всичко, да не се удари някъде кучето при гърча.
Освен това, след гърча може ли кучето да се остави само или трябва да бъде с някого за да се успокои?
И може ли куче да намери смъртта си от гърч?

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 12 November 2005 - 11:36 PM
Та,знам от един лекар,че трябва да внимашаш да не си глътне езика,да не се контузи при падането,и другото,което ми е помагало на мен,но това е за моя случаи-винаги имах блокче шоколад в джоба и му го слагах под езика.
d)
Публикувано: 13 November 2005 - 02:53 PM
И дано намерите лек за кучето, никак не е приятно да се гледа как едно животно страда, а за него още по-малко! Успех и пиши какво сте разбрали от лекарите!!!
Поздрави!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 14 November 2005 - 01:38 PM
Благодаря че споделихте r) и за подкрепата!

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 15 November 2005 - 05:48 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 16 November 2005 - 09:06 AM
Цитат
Благодаря че споделихте r) и за подкрепата!
ах колко се радвам за Бък!!!
Дано всичко да е наред и да продължава да лудува d) d)
bravo bravo bravo
#8 Guest_Guest_*
Публикувано: 16 November 2005 - 10:17 AM
Публикувано: 16 November 2005 - 11:53 AM
Публикувано: 16 November 2005 - 01:25 PM
Цитат
Ами едно е да гледат деца, друго е да види лекар! Какво разбират децата?!... Но пак казвам не споря, ако някой даде някакво научно обяснение, т.е. някой лекар сподели опит! За хората съм категорична, че такова нещо няма, но за животните може и да стоят нещата по различен начин! Но съм почти убедена, че не е така! Езикът няма как да се глътне! Изобщо какво означава "глътнат език"??? bl) За да го глътне човек или животно, то той трябва да се откъсне, нали е закрепен към долната челюст един вид! Но както по-горе писах, именно тая долна челюст в следствие там на някакви причини се СТЯГА, схваща и устата не може да се отвори! А в самото гърло протича един процес, който не мога да обясня, не съм лекар все пак, но в следствие на него се получава задушаване! И ако устата не се отвори, тогава определено кучето или човека се задушава! Но не и от глътнат език! И въпреки всичко, случили се нещо такова - ВЕДНАГА на лекар! А първата помощ, която може да се окаже съм написала по-горе, как главата трябва да бъде отпусната силно назад и устата се отваря от самосебе си... но въпреки всичко след това при доктора!
Това с глътнатия език са легенди, също като "кривото гърло" - слухове пуснати от незнаещи хора и до днес все още "живи". Но са пълни измишльотини от медицинска гледна точка!

Публикувано: 16 November 2005 - 03:54 PM
Цитат
Изплаших се, въпреки,ч е очаквах всичко...
Това му е вторият гърч. Лекарите казаха, че най-вероятно не е епилепсия. Имам съмнения да е нещо от двете операции от тумори на клепача на очето му, ако се е разсеял тумора към мозъка. Изследвания на кръвта се направиха още след първият гърч - кръвта си му е наред. Тоест - мозъка.
Много неща съм виждала...кървища, побоища...сбивания с кучета, но толкова изплашена несъм била.
Днес трябва да ида до "Анимо" да ми обяснят какво точно може да предизвиква тези гърчове. Засега знам само, че трябва да давам Калиев Бромид.
Въпросите ми...
Какво се прави когато кучето получи гърч? Имам малка книжка "Първа помощ" за кучетата, там пише, че просто трябва да се обезопаси всичко, да не се удари някъде кучето при гърча.
Освен това, след гърча може ли кучето да се остави само или трябва да бъде с някого за да се успокои?
И може ли куче да намери смъртта си от гърч?
Инче, много съжалявам, че всичко това се случва, наистина... s) Защо ли няма начин да съберем всички болести в един кашон и да го изгорим... n)
Публикувано: 16 November 2005 - 04:07 PM

Публикувано: 16 November 2005 - 04:14 PM
Наистина щеше да е малко по-светло в света на любимците ни. Щяха да греят...ох като се сетя в доброто старо време, колко беше щастлив Бък, как тичаше и играеше. Беше здрав като бик! Сега ме е страх да го водя в кучешката градинка, защото като го бутнат ще падне. Не е толкова стабилен като преди....
Как му се нервирах че ми бяга...тичах по него и се хвърлях върху него за да го хвана. Толкова бели правеше, толкова съм викала по него, толкова весело беше. Тъжно ми е да го гледам така. Опитвам се да възвръщам поне илюзията че всичко е както преди, като го разигравам, но... Мило мое животинче, колко си го обичам.

Публикувано: 16 November 2005 - 05:20 PM

Публикувано: 15 February 2011 - 08:41 PM
Публикувано: 15 February 2011 - 08:41 PM
Публикувано: 15 February 2011 - 11:35 PM

Публикувано: 15 February 2011 - 11:50 PM
При нас всичко започна с един припадък след сутрешна разходка , тръгвайки да му мия лапите , изведнъж падна и започна да рита с крачета и да се мъчи да се изправи , пяна от устата не е имал. Това нещо продължи около 1 мин , но на нас ни се стори страшно дълго.След това се изправи сякаш нищо не е станало , през целият ден не е имало проблем . Вечерта когато мъжът ми и дъщеря ми са се прибрали е почнал да тича и да обикаля из стаите от радост-така , както винаги ни е посрещал и отново е получил гърч . Тогава го закарахме до вет.лекар и му пуснаха кръвни изследвания , които не показаха нищо обезпокоително . Разбрахме се ,ако отново получи гърч да го закараме веднага . Е това нещо се случи два или три дни след това. Закарахме го и го оставихме за да го прегледат обстойно и да разберат причината.
И така установиха , че кучето има тумор на сърцето . След това се беше закрепил , в смисъл че не е получавал гърчове .
Но при единия от прегледите получи такъв на излизане от клиниката , само като видя колата и беше такава радост , че се прибира с нас ....и това беше краят. Още немога да приема , че го няма .Толкова много го обичахме и бяхме свикнали с него , за нас той беше една голяма плюшена играчка . Беше такъв глезльо, дъщеря ми го наричаше ''моето бебче'', дори лекарите в клиниката казаха , че за пръв път виждат куче от тази порода до болка привързано към стопаните си. Много е тежко , наистина ви разбирам за всичко , което сте преживяли.
Публикувано: 15 February 2011 - 11:52 PM
При нас всичко започна с един припадък след сутрешна разходка , тръгвайки да му мия лапите , изведнъж падна и започна да рита с крачета и да се мъчи да се изправи , пяна от устата не е имал. Това нещо продължи около 1 мин , но на нас ни се стори страшно дълго.След това се изправи сякаш нищо не е станало , през целият ден не е имало проблем . Вечерта когато мъжът ми и дъщеря ми са се прибрали е почнал да тича и да обикаля из стаите от радост-така , както винаги ни е посрещал и отново е получил гърч . Тогава го закарахме до вет.лекар и му пуснаха кръвни изследвания , които не показаха нищо обезпокоително . Разбрахме се ,ако отново получи гърч да го закараме веднага . Е това нещо се случи два или три дни след това. Закарахме го и го оставихме за да го прегледат обстойно и да разберат причината.
И така установиха , че кучето има тумор на сърцето . След това се беше закрепил , в смисъл че не е получавал гърчове .
Но при единия от прегледите получи такъв на излизане от клиниката , само като видя колата и беше такава радост , че се прибира с нас ....и това беше краят. Още немога да приема , че го няма .Толкова много го обичахме и бяхме свикнали с него , за нас той беше една голяма плюшена играчка . Беше такъв глезльо, дъщеря ми го наричаше ''моето бебче'', дори лекарите в клиниката казаха , че за пръв път виждат куче от тази порода до болка привързано към стопаните си. Много е тежко , наистина ви разбирам за всичко , което сте преживяли.