Кавказка овчарка
Публикувано: 18 September 2007 - 09:34 PM
Публикувано: 19 September 2007 - 09:42 AM
Цитат
stkrisi,
Избери отсега място за раждане и отглеждане на малките, където майката да се чувства по-сигурна и спокойна. Родилният процес може да започне и в 2ч. през нощта, затова когато наближи датата за раждане трябва да си неотлъчно до нея. Преди да роди, ден-два може да отказва храна, а от млечните жлези да излиза секрет при стискане. Преди самото раждане кучето става неспокойно, движи се напред-назад, често уриниране и дефекация - по това може да се разбере много добре. Приготви си предварително чисти кърпи и стерилна ножица. Доколкото разбрах, мама ще е първескиня и ще трябва да помагаш.
Както Анчето ти е писала - не се паникьосвай.
Бебетата излизат увити в плацента, която майката инстинктивно отстранява и изяжда. Ако не се справи сама трябва и ти да помогнеш да се махне тази плацента, защото малките може да се задушат и да умрат. Пъпната връв също майката прегризва, но и тук може да ти се наложи да помагаш. Ако ти се наложи - режеш пъпната връв на около 2см. от коремчето и приглаждаш нагоре по коремчето. След 2-3 дена тя изсъхва и пада сама. Подсушаваш новороденото с кърпа, а може и със сушоар и веднага го сложи при майка му да се захрани. И така с всяко бебе.
Добре и да се уговориш с някой вет., че може да го потърсиш ако нещо се усложни ( дано не се налага worthy )
Това е в общи линии.
Дано да съм била полезна.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 19 September 2007 - 10:36 AM
Публикувано: 19 September 2007 - 10:41 AM
Цитат
В някои добри клиники има видеозон и дори могат да ти кажат колко броя са b)
Но може и с напипване да се установи дали има плод или не. Най- добре се установява след като минат 40-45 дни от заплождането. По- рано също е възможно да се разбере, но не е така сигурно. А и след 40-тия ден вече видимо започна да личи дали мама е бременна или не. super best

Публикувано: 19 September 2007 - 10:43 AM
Публикувано: 19 September 2007 - 10:44 AM
Цитат
Не, не тече кръв. Когато бебето вече е излязло, пъпвата връв е безполезна и е нещо като мъртва тъкан. Нама причина за безпокойство, че това е болезнено за бебето.

Публикувано: 19 September 2007 - 10:48 AM
Цитат
Цитат
Не, не тече кръв. Когато бебето вече е излязло, пъпвата връв е безполезна и е нещо като мъртва тъкан. Нама причина за безпокойство, че това е болезнено за бебето.
БЛАГОДАРЯ МНОГО
Публикувано: 19 September 2007 - 10:48 AM
Цитат
Цитат
Цитат
БЛАГОДАРЯ МНОГО
cheers

Публикувано: 19 September 2007 - 11:03 AM
Цитат
Кое ти се струва странно?
Ами незнам струва ми се странно на едно новородено да му пуснеш сешоар,дори и на слаба струя...просто си мисля,че една топла кърпа е напълно достатъчна...незнам де вие знаете по-добре.Но понеже ми е интересно и аз чета тази темичка,защото един ден и мен това ме чака..такаче ще следя с интерес темата и раждането на малките r)

Публикувано: 19 September 2007 - 11:15 AM
Със сешоар много по-бързо се подсушават, въпреки, че майка им после ги мокри допълнително, за да им блише коремчетата, като по този начин стилулира малките да оттелят и поддържа леговището си чисто.
Може да се подсушат и с топли и чисти кърпи, но при положение че сме в ХХІ в. и има удобства, защо да не се възползваме?!? 1super

Публикувано: 19 September 2007 - 11:25 AM
Публикувано: 19 September 2007 - 11:33 AM
Цитат
Със сешоар много по-бързо се подсушават, въпреки, че майка им после ги мокри допълнително, за да им блише коремчетата, като по този начин стилулира малките да оттелят и поддържа леговището си чисто.
Може да се подсушат и с топли и чисти кърпи, но при положение че сме в ХХІ в. и има удобства, защо да не се възползваме?!? 1super
Да ясно,благодаря за отговора r) Мойто куче напремер много се стресира от сешоар,вэреки че от малка я свиквам с него ..по-скоро найстина е важно как ще реагира майка им

Публикувано: 19 September 2007 - 11:33 AM
Цитат
Исках да те попитам,кога очакваш да роди пухкавата мечка r)

Публикувано: 19 September 2007 - 11:36 AM
Въпреки всичко, ако се притесняваш, че може да и повлияе лошо тази машинка, не ползвай сешоара.
Живи здрави, като дойде момента ще прецениш. Сега се притесняваш, но после ще видиш, че не е толкова страшно. wink

Публикувано: 19 September 2007 - 11:58 AM
Цитат
Цитат
Исках да те попитам,кога очакваш да роди пухкавата мечка r)
Началото на ноември месец трябва да роди w)
Публикувано: 19 September 2007 - 12:31 PM
Цитат
l) l) Да скорпиони ще са
cheers