Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#141 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 01 October 2006 - 09:40 PM

Цитат

Да-всъщност са късани,което аз не бих позволила,но като го взехме на 35 дни-от тогава е снимката-те вече бяха така.Много е сладък,нали-а сега на 6 месеца е 35 килограмово чудо!

Как така са късани ушите bl) bl) bl)

Като направя хубави снимки на моите бебоци ще ги пусна.Имам сега едни ,но не са с хубаво качество и не си струва да пълня темата с такива. Предното кученце на моята Астра се роди недоносено ,но на 32дни тежеше 5.5кг ,а на 43дни -10кг. Сега нямам представа как изглежда. Но то тогава беше само едно оцеляло след аборта и за това растеше като гъба b) .

#142 Потребителят е офлайн   CoRso_Man Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2006 - 09:51 PM

ancheto mislish li da prodavash ot tezi kotreta i na kakva cena
ku4eto mi e cane corso
User's Signature

Cane Corso - Italian Mastiff[br]Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 10:18 PM

Не знам какъв точно е принципът на късането и честно казано и не искам да знам-звучи ужасно!
dman,дай някоя снимчица,защото тази порода май не е много разпространена,аз лично не съм го виждала на живо!

#144 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 04 October 2006 - 10:24 AM

Ето я моята Астра w)

Прикачени файлове

#145 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 04 October 2006 - 10:26 AM

Астра и Арнолд- сегашният и съпруг (малко е плешив ,защото си сменяше козината и никой не го четкаше)

Прикачени файлове

#146 Потребителят е офлайн   CoRso_Man Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2006 - 12:33 PM

dmst vlez v temata za cane corso i shte vidish snimki
User's Signature

Cane Corso - Italian Mastiff[br]Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2006 - 04:31 PM

Ancheto,много са готини и двамата-как се справяш с две направо ти свалям шапка,на мен също ми се е загнездила деята да си взема и женско,но просто не см сигурна дали ще успея да се оправя.Между другото непрекъснато ме убеждават колко са агресивни кавказците,как като порасне още малко и ще трябва да е само на въже...направо се плаша,но все още тая надежда,че с много любов и всичкото свободно време,което имам ще успея да опровергая тази теза,ако можеш дай ми някакъв съвет какво трябва и какво не,защото това ми е първо такова кученце!
dman,ориентирах се вече горе-долу-много е сладък,иска ми се да го видя на живо!

#148 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 04 October 2006 - 09:42 PM

dmst, мъжкият не е мой,а само я заведох да я заплождам при него, защото предният при когото я водих беше разкошен dribble , но много трудно качваше. Кофтито беше ,че е много агресивен и нямаше как и аз да се намеся ,че да стане работата, а бях и аз със едно шкембе дето 9м си го носиш. Е, не мина без помоща ми ама аз си знам как съм клечала.После опитах и с друг огромен и също готин ,но на него годините си казаха думата и пак нищо.
Веднъж се заплоди ,но трябваше да ражда през лятото и хванаха големи жеги тогава. За съжаление абортира ,но едно оцеля -какво да кажа ,растеше като гъба и имаше разкошна козина. Сега опитах на по-лек мъжки, защото можех да я заведа на ход до него ,че за куцуз винаги като се разгони или сняг или дъжд ще вали и като се омърлят едно хубаво в калта иди я прибирай в колата ouu . Моята Астра ако не се заплоди и се разгонва на 3,5м happydence ,а след раждане през 6м.
Взех я възрастно животно ,но се влюби в нас и в децата ми. Все се гуши и иска да я милват. Но с другите не е така, а към някой е много връждебна. Беше слаба , почти без козина и нашийникът и и беше широк ,а сега не се затваря с цяла педа oleeee ,а дори не е дебела и прави разкошна козина . Може и за това да ни е заобичала толкова много.
Много възприемчиви са кавказците , но са и самостоятелни за това ги смятат за непослушни. Те не са кучета да изпълняват команди,не че не могат.

Много я харесвам и обожавам да си я наборя. След като разбра ,че пинчерите са НАШИ много иска да играе и с тях ама те много не са и в категорията l)

#149 Потребителят е офлайн   Bobcho_333 Икона

Публикувано: 04 October 2006 - 10:13 PM

Имам си една кавказка овчарка на 6 месеца.
Искам да я накарам да ме слуша. сега тя постоянно иска да си играе и приема всичко на игра

Моля, пишете на български !

#150 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 October 2006 - 12:09 AM

Ми тя си е бебе и ще си играе много. И възрастините кучета си играят също. Прави и много големи и продължителни разходки и след тях започни да я учиш.

#151 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 06:35 AM

Моят Чоки също е на 6 месеца,по принцип е спокоен,малко тормози майка,но тя неможе да му се скара,иначе расте с дъщеря ми и няма проблем,горе-долу слуша като излезем,разбира се го водя на каишка до парка,притеснява ме,че напоследък почва много да лае особено по колелета...даже тича към тях,за сега успявам да го върна,но ме е страх да не пребие някое дете!Другото е,че вечер като се смрачи и сме в парка се почва едно пазене,едно лаене по всичко,което минава...казаха ми,че те не виждали много добре на тъмно и затова,но незнам как да го спра-да не би така да подхранвам агресия-и аз незнам!Третото е,че много мрази цигани-направо скача без предупреждение-не че ми е мъчно,но осъзнавам,че може да стане беля така...

#152 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 October 2006 - 08:47 AM

Аз лично за възпитание на бебе кавказче нямам опит, но поведението ,което описваш е типично за всяко куче. Моите пинчери и те така правят ,освен това не обичат и пияни, а ако се случи да ги гони и някой с бастун и започват и на сопи да реагират. Колкото до ромите ,тях ги познават и от колата при затворени прозорци. Във форума има много добри теми за обучение и можеш да питаш по-опитните какво да правиш.

#153 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 08:16 PM

Цитат

Астра и Арнолд- сегашният и съпруг (малко е плешив ,защото си сменяше козината и никой не го четкаше)

абе много си е готин

#154 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 08:37 PM

Цитат

Моят Чоки също е на 6 месеца,по принцип е спокоен,малко тормози майка,но тя неможе да му се скара,иначе расте с дъщеря ми и няма проблем,горе-долу слуша като излезем,разбира се го водя на каишка до парка,притеснява ме,че напоследък почва много да лае особено по колелета...даже тича към тях,за сега успявам да го върна,но ме е страх да не пребие някое дете!Другото е,че вечер като се смрачи и сме в парка се почва едно пазене,едно лаене по всичко,което минава...казаха ми,че те не виждали много добре на тъмно и затова,но незнам как да го спра-да не би така да подхранвам агресия-и аз незнам!Третото е,че много мрази цигани-направо скача без предупреждение-не че ми е мъчно,но осъзнавам,че може да стане беля така...

общо зето сичко (изфиняам се ама не ми работо 3 тата букфа от азбуката)
е спокоино до 3 тата година
нашия мъжкар е на 3години и чак сега реши да търси мято у нашата глутница
за 1 месец УХАПА ма души и то ЛОШО
ПОМНЕТЕ кучетата от тази порода са агреифни или от страх или от омраза към някого тази порода помни сТРАШНО МНОГО пазете се от прояа на какато и да е било агресия по реме на обучението
из дога има много статии по отношение на обучението и за поедението на кучетата
успех на сички заели се с тази прекрасна порода

п.п. и по добре питаите тука има хора които не са учили ама достатъчно са патили

#155 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 06:34 AM

Ами този,който аз познавам е на година и половина,стопоните му твърдят,че се хвърля и на хора и затова е все на въже,за щяло и нещяло получава шутове,защото трябвало да знае кой му е стопонин иначе щяло да ги яде и тях-на мен тая техника не ми допада,пердашила съм Чоки само веднъж-дваж и то за сериозни провинения,да не говорим,че после на мен ми беше мъчно,а той ми беше сърдит,просто немога да си представя да се налагам с бой,въпреки,че ми предричат как щял да ни изяде като порастне и т.н.Засега е спокойно куче и слуша,разбира се е много малък и му се играе,но това е нормално според мен-нека някой патил даде насока как точно да го възпитавам за да избегна агресията,знам че са кучета пазачи,но пък неможе да е невъзможно да се живее с тях нормално.

#156 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 06 October 2006 - 04:23 PM

Много е важно ако за първи път ви покаже зъби и вие да му покажете ,че не е разрешено това. Не е необходимо да го биете. Може със много сериозен и заповеден тон ,рязко и ако се ви послуша веднага да го успокоите. Също е добре да знае ,че храната не е за пазене. Много инциденти стават при кучета (става и при пинчери даже) , които изглеждат добри ,не хапят и случайно преминавате покрай къщичката му ,то ви захапе само ,защото си гризкало някъкво кокалче дето даже не се вижда. Всички кучета могат да имат такова поведение ,но проблема е ,че кавказците са силни.
Важно е ,според мен, след като е имало наказание малко след това да има утеха ,но не игра. Така напрежението спада и се работи по-лесно.

#157 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 07:40 PM

ето тази е варненката която преселихме към софия

Прикачени файлове

#158 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 07:41 PM