Кавказка овчарка
Публикувано: 12 December 2007 - 08:25 PM
[/quote]
е не става :huh:
Публикувано: 12 December 2007 - 11:50 PM
тук ще ви покажа малко снимки и на мойто кученце.
това е Линда

тук сме на около годинка

на разходка в планината

на гости на Кольо

това е Кольо - бащата на кученцата, които ни се родиха преди 7 дена

тук се снимахме няколко дена преди раждането

а това е 2 дена след като роди
Публикувано: 13 December 2007 - 08:08 AM
да са ви живи и здрави и дълги години да ви радват
Публикувано: 13 December 2007 - 02:49 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 December 2007 - 11:21 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 December 2007 - 10:43 AM
Около 20.12.07 трябва да роди :P
Скоро ще къча и снимки :wub:
:yahoo: :yahoo: Ох направо съм на седмото небе :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
:izcherven:
Публикувано: 14 December 2007 - 12:44 PM
Ох и да преговорим за израждането Какво беше с топла кърпа ,малко на сешоара и на цицата Така ли беше ? А и да ги пазя да не ги смачка Като почне да ги кърми трябва ли да и давам някакви по специални витамини или ядене (някаква за кърмачки) :rolleyes:
Публикувано: 14 December 2007 - 01:02 PM
А мама първите часаве след раждането изобщо няма да иска да яде и да не те учуди това. За нея трябва хубава и качествена храна, както и на често, за да има млекце за бебоците.
Ето нещо добре обяснено:
Цитат
Това са изключително високи изисквания(количествени и качествени), които с домашно приготвена храна и добавки на витамини и калций не могат да бъдат постигнати. Животни хранени така, обикновено в края на лактацията имат такъв окаян вид, че трудно може да се определи дори и тяхната порода. След това им е необходим много дълъг период от време за възстановяване на биологичните резерви.
Поради факта, че през периода на пикова лактация на майката са и необходими 3-4 пъти повече храна, то е целесъобразно тя да премине към хранене на воля, тоест да има непрекъснат достъп до храна. Странно озадачаващо е повдението на много собственици, които през периода на лактация лишават кучките от вода и ги заставят да пият само прясно мляко, твърдо убедени,че по този начин ще увеличат количеството на кърмата. Производството на кърма от млечните жлези на женските животни е изключително сложен биологичен процес. Количеството на млечния секрет зависи изключително много от нивото и качеството на протеина в храната и неговото съотношение с другите съставки. В заключение трябва да подчертаем, че бременните и кърмещи кучета не се нуждаят от специални добавки-трупни брашна, яйца, черупки, мляко, извара, калций и т.н, масово прилагани от всички специалисти по развъждане. В този тежък и труден момент на майката й стига да се храни с подходяща балансирана храна в необходимите количества, която е предназначена специално за бременните или лактиращи кучета."
Сложих ти този цитат от книгата на д-р Маргарит Рачев, защото според мен и много добре обяснено от какво се нуждае кучето ти. Вземи храна хай-енерджи или стартера, който е предназначен за захранване на малки кученца и я храни с това. Имаа и една паста, която се дава на кучета кърмачки, много концентрирана и силна. Не знам обаче как се казва. Ако си от София в Борсата на Иво имат такава паста - ще те упътят.
Като дойде момента за раждане, бъди спокойна, защото Боли ще има нужда от спокойствие и кураж.
Успех и дано ти помогне това инфо, което ти постнах. ;)
П.п. Ако искаш разгледай тази тема

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 14 December 2007 - 09:13 PM
Публикувано: 14 December 2007 - 09:33 PM
Публикувано: 14 December 2007 - 10:58 PM
за сега ще се въздържа от поздравления има си време и за това
по отношение на раждането не се притеснявай мое наблюдение е че всички от
родът на Боли са примерни майки и се справят с майчинството
само внимавай наистина да не ги смачка за съжаление това е най често срещано при тези едри породи като нашите
опитай се да се държиш естествено когато дойде денят то кученцето ще му е и без това напрегнато та да те гледа и тебе как се суетиш около него
най добре ако имаш възможност дрънни на ветеринара да дойде и да ти
помогне
няма повече да давам мозък ще се радвам да видя снимчици и преди и след събитието
успех
Публикувано: 15 December 2007 - 10:43 AM
Днес ще ходим на вет да видим дали протича нормално всичко ;)
Публикувано: 15 December 2007 - 02:42 PM

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +