Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#1861 Потребителят е офлайн   terax_94 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2008 - 01:10 PM

Колко много?Кажете някаква цена!Хаиде де моля!!! :sedni!:

#1862 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 01:38 PM

Съжалявам г-не / г-жо /,но с цялото ми уважение към Вас,искам да Ви кажа,че  нещо не сте ме разбрали или просто не сте искали,да ме разберете!
Никъде в изказването ми,не говоря за неспазване на правилата!Даже напротив,цитирам Ви и още правила от правилника за селекция и развъждане на клуба и БРФК,които подчертавам,не се спазват,от някои хора в този форум.Просто с изказването си,исках да кажа,че монетата винаги има две страни!Така че,когато се "апелира" към спазване на правилата и яростно се нападат някои хора,та дори се отправят и заплахи,/което за мене,като неконфликтен човек,е направо,шокиращо/,защо тогава, никой не си зададе въпроса и за неспазването ,и на другите изисквания,цитирани в предишният ми пост.Защото г-не / г-жо/,със сигурност мога да заявя,че родословия са издавани,именно при неспазване на изискването,за заплождане на женската,след като,същата е раждала няколко пъти последователно!Това е доста грубо и тежко нарушение,което може да доведе,до анулиране на съответните родословия и спиране на кучката от развъждане за доста дълъг период от време!Тогава,къде бяха тези,които сега така яростно застават зад правилата!?!
Не мога да Ви разбера,какво искате да кажете с: "искам да ви попитам ако ги нямаше вашите клиенти и приятели къде щяхте да сте сега  защото от горе написаното излиза че само вие разбирате и само на вас
трябва да се вярва и само на вас трябва да се правят компромиси и всички други са неграмотни и невежи в отглеждането и развъждането на ЧИСТАТА кръв"

Какво общо имат тук клиентите ?:huh:
Аз не правя бизнес г-не / г-жо/,аз се занимавам с кинология от 25 год.,като хоби,защото обичам кучетата!Постепено,с много четене и приятели в тези среди,хобито ми се превърна в професионализъм,тоест кинолог.За да бъдеш такъв,трябва да умееш да развъждаш /не да размножаваш /.Трябва да можеш от хубавото,да произведеш още по-хубаво,здраво и качествено,максимално доближаващо се до стандарта на породата.
Никъде в написаното от мен,не виждам да споменавам,че "само аз разбирам и само аз знам и мога".Напротив,въпреки настоящият ми професионилизъм, продължавам да се уча,да питам и контактувам с колеги,които знаят и могат повече от мен и да поемам от тяхните знания!Никъде не съм написала че "всички са неграмотни и невежи" .Думи като "подлоги,слагачи и протежета",не съм използвала в поста си и не съществуват в моя речник!Не разбирам,как стигнахте до тези си изводи!?!
Не Ви познавам,но от прочетеното до сега от Вас,разбирам,че сте човек,който обича кучето си и ни се интересувате от родословия и "ЧИСТАТА кръв" Ок,г-ни / г-жо /,аз уважавам всички,които обичат животните,защото те ни правят по-добри!Не желая да провокирам,когото и да било.Всъщтност си мисля,че правя точно обратното.Искам да обърна внимание на някои от този форум, за да не бъдат така злостни и нападателни,защото самите те не спазват правилниците и се получава на практика:"КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА"!
Цитирам:"ако не е станало ясно от казаното до тук не говоря изобщо за кучета и родословия още по малко за поколението им"
Тогава за какво всъщтност говорите :huh:
Защото г-не /г-жо /,аз говоря точно за родословия,кучета и техните поколения,защото това е мястото,където можем да си говориме,за всичко касаещо нашите любимци,независимо  родословни ли са или не,шампиони или не,те просто са нашите приятели,които всички ние обичаме,с техните типични породни белези!
Не разбирам обаче,как така,моето изказване,предизвика такава реакция у Вас!?!
И защо ли,поста на 'istinapravdiva',подминахте без коментар!?!
В заключение,ще Ви поясня,че аз съм лекар и кинологията ми е професионалното хоби.
Пак цитирам:"къде щяхте да сте сега"-ами както и до сега,аз съм все с моите пациентите и разбира се в останолото време, с моите любимци!
"ако някого съм обидил нека ми се разсърди и не си играе повече с мене" Вие не можете да ме обидите,а и няма как да го направите,аз просто не Ви познавам / надявам се да е така /!
Колкото до игрите,достатъчно съм голяма и улегнала,за да искам да си играя с Вас! ;D

#1863 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 02:04 PM

yasoo , istinapravdiva Защо мълчите ? :- Чакаме с нетърпение вашите отговори

#1864 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2008 - 04:20 PM

Не мисля. че има какво да се коментира изобщо по темата повече. Аз си изказах мнението и няма какво повече да добавя. Безсимислено е да се вкарвам в спорове. Голяма част от потребителите тук са като коне с капаци, каквото и да има кажеш те си знаят своето. Все пак някои хора трябва и малко усещане да имат, на много от потребителите не им е приятно от 10 страници в темата на 9 от тях да четат само за родата на Пешо или Гошо и за разправиите ви с еди кой си развъдчик. Има си цял раздел на тази тема ТУК. Спамете си в него.
На тази тема аз приключвам да говоря. Успех на всички в начинанието!

stkrisi, аз също харесвам качественото и хубавото, кученцето което взимам утре както казах в предишния ми пост е чистокръвно с родословие, но за какво ми е тази най-обикновенна хартиика?
Не, няма да се дигна да ходя да се занимавам с тези работи, макар че за един ден с една разходка из страната  ще оправя цялата тази бумащина. За мен по важно е кучето да е живо и здраво а всичко останало са пълни безсмислици!!

Да са ви живи и здрави кученцата а за всичко останало всеки да се оправя както може

GL & HF ALL

#1865 Потребителят е офлайн   mitko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 09:36 PM

ето и моя отговор
благодаря за отделеното време  и внимание
смятам че изяснихме ТОЧНО позициите и мнението си
пожелавам успех в дейността която развивате
хубаво е че бързо и сдържано се откликва на провокацията
извинявам се ако сте се засегнали но смятам че никой не бива
да класифицира и обобщава хората тук
успех

п.п.аз просто Ви познавам / надявам се да е така /!

User's Signature

www.proside.eu
http://dimow2.hi5.com

#1866 Потребителят е офлайн   terax_94 Икона

Публикувано: 15 January 2008 - 10:21 PM

Shte mi kage li niakoi kolko struva jenska kavkazka ovcharka na 5 godini s rodoslovie!Please kajete!  :sedni!: :kuchence:

#1867 Потребителят е офлайн   dani233 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 11:13 PM

Ох леле ама наистина като се заговори за родословие и все едно се бърка с нож в рана на определени фанатизирани хора.

Преди 2 месеца когато разбрах за този форум с голяма радост влезох да прочета и науча още нещо за породата и да вида други кучета в българия... но какво стана - оказа се, че  още от началото се започва с дрънкания и безмислици от рода на "това най-тъпото куче ли е" та накрая се и стига чак до лекция според стандартите за развъждане (не размножаване).

А защо говоря по този начин?
Преди 4 години си взех "марковото" куче Линда, минаха няколко години изчаквах да поотрасне и като навърши 3 години реши че е хубаво за кучето да си има бебета. Е до тук добре, но никога не бих си и помислил, че 1 година няма и да мога да намеря мъжка кавказка. И то само защто Линда няма сетификат за родословие (колко ли интересно щеше да стане и при нас хората, ако се въведе подобна практика). По пълна случайност се свързах със стопанина на Кольо (бащата на 8-те кученца, които в момента правят на нищо мазето ми) . На 5-та минута от разговора ни тои с половин уста ми каза, че Кольо няма сертификат и дали това ще е проблем за мен. Беше се свързвал с хора от федерациата и т.н. които естествено му бяха отказали кучето му да стане баща. Малка подробност е, че това куче е едно от най-красивите кавказци които съм виждал. 
За това мисля че всичките хартиики и документи са си пълни глупости.

#1868 Потребителят е офлайн   -ORIGIN- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 11:34 PM

м да и на мен мн ми хареса колио снимки моля  :->) :->) :Д:Д:Д :yahoo:

#1869 Потребителят е офлайн   dani233 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 12:35 AM

Ето снимки на Кольо

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Утре ще идва ветринара да слагаме на мъниците първата ваксина и ще започвам да ги раздавам. Ще понаправя и на тях снимки, ама ми е много мъчно вече, че няма да са тука. 

#1870 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 01:13 AM

страхотно куче,уникален красавец  ;) :yahoo: ....
User's Signature

Качена снимка

#1871 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 07:04 AM

Дай снимки и на Линда и на мъниците,моля!Ние също сме без родословие,но не мисля,че това е от такова значение.След два месеца навършваме две години и може би тази година Чоки ще става татко,хората ни спират по улицата да ни питат ще го пускаме ли скоро,не мисля да избирам снахата по родословие.Кольо наистина е прекрасен!

#1872 Потребителят е офлайн   -ORIGIN- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 09:29 AM

еи нз за6то ми изчезват снимките не мога да ги видя ужас  :'( :'( :'(

#1873 Потребителят е офлайн   -ORIGIN- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 12:51 PM

ве4е ги виждам иеееееееееееее уникален е  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

#1874 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2008 - 01:11 PM

Цитат

Дай снимки и на Линда и на мъниците,моля!

Техни снимки гледах на 116 и на 122страница от темата

#1875 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 06:24 PM

Мерси,намерих ги,но въпреки всичко може и нови да качи ако има!

#1876 Потребителят е офлайн   mitko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 08:17 PM

за да разведрим обстановката и се придържаме към
заглавието на темата

Качена снимка
момчето и момичетатаКачена снимка
след 8 километра преход дълго очакваната почивка
че следва връщанеКачена снимка
User's Signature

www.proside.eu

#1877 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2008 - 01:28 PM

Ето го най-накрая и моя малък мушморок  :yahoo:
Малко сме притеснени на тези снимки, но все пак снощи се
разделихме с мама и братчетата и сестричетата и още ни е тъжно.
Тук сме на 43 дни и тежим цели 5кг. Голям сладур е :)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#1878 Потребителят е офлайн   mitko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 03:10 PM

да ви е жив и здрав
и дълги години да ви радва ( и ядосва)
може да съм пропуснал
бихте ли казали кои са родителите
може и на л.с.
успех
User's Signature

www.proside.eu

#1879 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2008 - 03:31 PM

Мерси за пожеланията  :blink:

Съжалявам, но както казах в поста си на предишната страница
теми от сорта родители и родословия не желая да обсъждам!

#1880 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 05:45 PM

Страхотно е бебето,как се казва?Напоследък ми се е загнездила идеята да взема на Чоки компания,знам чи нашите ще пискат,ама това ще е само първия ден.Трудно се гледа бебе-куче,ама пък това са ми били най-хубавите моменти,може би защото е по-безпомощно и има нужда от повече грижи,сега е голям мечок и е по-самостоятелен,а и няма как да го вдигна да го нагушкам ;)Скоро ни почина възрастната кучка на 16г и на пролет ще разширяваме клетката,тогава ако не ми мине котка път ще си взема една госпожичка.Май много се отнесох в мечти и планове-да ви е живо и здраво бебето и много щастливи моменти заедно!

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни