Кавказка овчарка
Публикувано: 12 March 2008 - 11:54 AM
Шейтан е внесен от Грузия и е бил куче на Петьо/известен е като Графалията/. от него Спас Спасов взима малко кутре, което кръщава Дик. Шейтан не съм го виждал на живо. само на снимка. уникално куче.няма такова. скоро, пак при Петьо видях негов син, на 7 години. Спира ти дъха, като видиш такова нещо. За съжаление повечето кучета, които съм виждал са как да кажа....големи рошави кучета.И отново за съжаление вече външният вид измества качествата на заден план.А именно качествата правят вълкодавите неповторими.за сега съм срещал само двама души, които са ми направили впечатление с подхода си към кавказкия вълкодав-Петьо от Графа и Митко Драганов. мнението е лично и не искам да споря с никой. За да успееш да извадиш на "светло" обаче, това , което е заложила природата се изисква, много умение, търпение и най-важното е да "следваш " кучето си.Зашото природата е работила с него поне 7000 години/не 2-3000 хиляди, както пишеше някъде по-горе/, а ние работим 15.
Публикувано: 12 March 2008 - 12:13 PM
Цитат
какво общо има организацията със самите кучета. Ако членувам/или не/, това ще промени ли качествата на кучетата? с това не поставям под съмнение нищо, просто се опитвам да разбере смисъла на въпроса.
Има общо до толкова, че една организация съществува, за да събира хора с общи интереси и да им сътрудничи в дейностите, с които са се захванали. За да създава РЕД в общият му вид, който е равносилен за всички участници в организацията и да следи за спазването му.
Например, ако даден развъдчик селекционира племенни животни, то е нормално той да има документи, които затвърждават дейността му, издадени от Киноложката организация в страната, в която въпросният развъдчик извършва тази дейност.
Ти разполагаш ли с родословие, издадено от БРФК?
Цитат
аз не членувам във никаква организация, която носи претенцията за българска принадлежност. БЪлгарин ли съм?
Защо? Ами ако си роден и живееш на територията на България, както и предците ти - Българин си, или си такъв за какъвто се самоопределяш.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 12 March 2008 - 12:38 PM
явно не разбра намека. нямам нищо против организациите, даже е хубаво да ги има. Но не е редно самите Организации да имат претенцията за съд. ако съм архитект и не членувам в организацията на архитектите, това какво значение има за уменията ми.или лекар, или адвокат. за да общуваш с бог, трябва ли да си поп? това е въпрос на лично желание. по настойчивостта, с която ме питаш си мисля , че за тебе е много важно да знаеш. имаш очи гледай.аз показвам кучето, не документа. ако е по-важно, тогава хайде да не публикуваме снимки , а само копие от документи.надявам се ме разбираш, защото не ми се спори за глупости. поздрави. а това къде е роден някой изобщо не определя етноса му. или кавказки не могат да се развъждат с поколения извън кавказ?
Публикувано: 12 March 2008 - 01:11 PM
:blink:
Кучето ти е хубаво животно. Познавайки /oт части/ работата на Драганов и на Петьо, предполагам, че е и племенно. Заслужава да има документ, който удостоверява произхода му и ти дава възможност да го развъждаш.
Не мога да разбера защо нямаш родословие.
С каква цел си взел Хан? Той има ли потомци?
Кучето ти е хубаво животно. Познавайки /oт части/ работата на Драганов и на Петьо, предполагам, че е и племенно. Заслужава да има документ, който удостоверява произхода му и ти дава възможност да го развъждаш.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 12 March 2008 - 01:20 PM
Ето ни пак нас ;) Това е Декстър който със всеки изминал ден все повече възмъжава B)
Точно преди една седмица навърши 3 месеца. Расте с часове, направо се плаша :o
в момента е точно 20кг. и висок 49см. (до холката). Луд е по цялата си глава. От малък се
изявява като пазач, няма човек който да мине покрай двора и той да не му се накара както
си трябва :angry:

Точно преди една седмица навърши 3 месеца. Расте с часове, направо се плаша :o
в момента е точно 20кг. и висок 49см. (до холката). Луд е по цялата си глава. От малък се
изявява като пазач, няма човек който да мине покрай двора и той да не му се накара както
си трябва :angry:
Публикувано: 12 March 2008 - 01:56 PM
Цитат
Върти ми се из главата, че съм чел някъде точно за историята на породата ама де да помнех къде беше :(
сега ще се разтърся из нета и дано го намеря
Има достатъчно информация за рускоговорящите.
http://www.volkodav-...ls/rus/main.htm
Публикувано: 12 March 2008 - 02:43 PM
[/quote]
не съм казвал, че нямам родословие[quote author=Mad Max link=topic=2525.msg361922#msg361922 date=1205320316]
[quote author=Mad Max link=topic=2525.msg361922#msg361922 date=1205320316]
Заслужава да има документ, който удостоверява произхода му и ти дава възможност да го развъждаш.
за какво ми е документ за да го развъждам. по-добри кучета ли ще се родят. това е въпрос на морал и разбиране на стопанина, а не на документи. Хан съм го взел, защото се интересувам от породата и дълбоко уважавам самите кучета и по специално вълкодавите. толкова по тази тема. някои от кучетата на снимките са прекрасни.
[/quote]
не съм казвал, че нямам родословие[quote author=Mad Max link=topic=2525.msg361922#msg361922 date=1205320316]
[quote author=Mad Max link=topic=2525.msg361922#msg361922 date=1205320316]
Заслужава да има документ, който удостоверява произхода му и ти дава възможност да го развъждаш.
за какво ми е документ за да го развъждам. по-добри кучета ли ще се родят. това е въпрос на морал и разбиране на стопанина, а не на документи. Хан съм го взел, защото се интересувам от породата и дълбоко уважавам самите кучета и по специално вълкодавите. толкова по тази тема. някои от кучетата на снимките са прекрасни.
Публикувано: 12 March 2008 - 05:26 PM
Цитат
Цитат
Върти ми се из главата, че съм чел някъде точно за историята на породата ама де да помнех къде беше :(
Има достатъчно информация за рускоговорящите.
http://www.volkodav-...ls/rus/main.htm
Явно не си прочел следващите постове ;)
Точно това казах и аз, че най вероятно съм го чел в някой руски сайт
Публикувано: 12 March 2008 - 05:31 PM
хайде още 3 снимчици от днес ;)