Кавказка овчарка
Публикувано: 03 April 2008 - 10:10 PM
П.П. xayan от София съм
Публикувано: 03 April 2008 - 11:30 PM
Смени породата преди проблемите да са станали по-сериозни.
Просто не си подхождате.
Това е моят извод след като изчетох личната ти драма.
КО не е за всеки. Това не трябва да те подтиска. Просто го приеми.
Трябва много доминантен собственик. Не голям и силен - доминантен!
Никоя куче не трябва да ръмжи и хапе СТОПАНИНА си!!!
Аз не бих го нахранил докато не спре...
Предполагам, че няма да ме послушаш, ама се почуствах длъжен да спра "доразвалянето" на животинката...
Публикувано: 04 April 2008 - 09:49 AM
Цитат
:huh:
Пиша те вече в списъка на завършените специалисти. Развил си се. Бравос.
Всякакво внимание от Ваша страна е добре дошло, уважаема Гуру...
Пред очите ти израстнах, дет се вика...
;D ;) B) :yahoo:
Публикувано: 04 April 2008 - 04:21 PM
Аз в него /ясуу/ виждам желание да се бори и справи с проблема.
Винаги съм била на мнение, че "смяната" на едно куче е най-голямото предателство. Независимо какво е, не трябва да забравяме, че ние сме си избрали точно това куче. Преди това сме имали достатъчно време да обмислим нещата и да се информираме. От там нататък си поемаме отговорността. До край.
Дано съм те разбрала погрешно..

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 04 April 2008 - 05:02 PM
Някой си,в някакъв си форум .. ще ми каже с подтекст да си махна кучето и,че еди коя си порода не била за мен.Айде бе ...
Мад Макс напълно съм съгласна с теб и аз виждам желание в Ясу да се справи с проблема,а в случая най-важно е търпението и желанието и любовта към животното,а то го усеща ...

Публикувано: 04 April 2008 - 05:35 PM
Бижу, има породи, които не са за всеки. Чау чау не е сред тях. ;D Надявам се, че Ясуу ще се справи с песа си, преди той да е станал социалноопасен. Неупрамляем, неподчинен на стопанина си пес от аборигенна порода е като хладно оръжие в ръцете на дете.
Успех на момчето. От сърце.
Публикувано: 04 April 2008 - 07:05 PM
Публикувано: 04 April 2008 - 07:36 PM
Цитат
Бижу, има породи, които не са за всеки. Чау чау не е сред тях. ;D Надявам се, че Ясуу ще се справи с песа си, преди той да е станал социалноопасен. Неупрамляем, неподчинен на стопанина си пес от аборигенна порода е като хладно оръжие в ръцете на дете.
И да Шадоу чау-чау наистина не е куче за всеки,защото е много упорито,своенравно и в случаите които не се възпитава,агресивно ...така,че не ми говори за чау-чау преди ти самия да си гледал такова куче или поне да си се запознал с качествата му.
п.п софи за офтопика

Публикувано: 04 April 2008 - 07:37 PM
Цитат

Публикувано: 04 April 2008 - 07:42 PM
Цитат
Цитат
И да Шадоу чау-чау наистина не е куче за всеки,защото е много упорито,своенравно и в случаите които не се възпитава,агресивно ...така,че не ми говори за чау-чау преди ти самия да си гледал такова куче или поне да си се запознал с качествата му.
п.п софи за офтопика
Именно, Бижу. Затова има различни породи..
Аз няма да се справя с куче от семейството на териерите, например, щото не мога да им смогна на енергията и дивотията и затова не гледам куче от породата. ;) Но тук наистина говорим за "оръжие"- КО е оръжие, колкото и смешно да ви звучи. И не трябва да се дава на всеки "разрешително", за да го притежава.
Спирам дотук, явно се създава излишна полемика, без да се вниква в написаното.
Публикувано: 04 April 2008 - 07:57 PM
Щом този човек се е спрял на тази порода,аз вярвам,че се е запознал с това което си е взел ...
И никой от тук без да го познава не може да му каже едва ли не "разкарай кучето"..
п.п и с чау-чау едва ли ще се справиш,не можеш да смогнеш да изчистиш космите от дивана ти :P ;)

Публикувано: 04 April 2008 - 10:09 PM
Ей затва не исках да почвам да пиша.
Тия "с желание всичко се постига" ги оставете за лексиконите!
Както и хайку словата на БГ женския вариант на Далай Лама...
Дето пробива камъни с постоянство...
Не може да отидеш да стрелбище с въздушни пушки, никога да не си стрелял и да поискаш пушка помпа без приклад. Мноо гадно рита....
Продължете с съветите тип в-к "Лична драма" и ни уведомете след година кой е бил изяден... ;)
Повтарям, че не го казах с лоши чувства. С това шега не бива.
Шадоу е напълно права!
Публикувано: 04 April 2008 - 10:10 PM
да ме накара да сменя породата а още повече пък кучето!
Не ми е първото куче което гледам, може да ми е доста по трудно с
този малък дивак, но мисля че все пак ще се справя.
Публикувано: 07 April 2008 - 06:14 PM
Публикувано: 08 April 2008 - 07:22 AM
Цитат
колкото по - трудно е възпитанието толкова по - голямо е удоволствието от контакта с животното
да са ви живи и здрави любимците и може да качите по някоя снимчица
успех