Кавказка овчарка
Публикувано: 06 November 2008 - 09:44 PM
да ти е жив и здрав и много радост да носи
Публикувано: 08 November 2008 - 01:32 PM
Цитат
Можеш много лесно с подръчни материали да сковеш нещо като легло което просто по краищата си да има перваз предпазващ бебоците от премачкване. Виж карикатурата, мисля, че ще ти стане ясно за какво иде реч ;D

по принцип, когато майката не е при малките, те инстинктивно се вкупчват едно във друго и става едно кълбо от кученца, така че такова легло ми е трудно да разбера от каква полза ще е, освен по-късно, когато те почнат да се разхождат полуслепи - тогава трябва де се внимава да не се шмугнат някъде, защото няма да знаят как да излезнат оттам...когато майката дойде пак и реши да легне, по принцип прави горе-долу кръгообразно движение около тях, за да легне, така че кученцата няма чак толкова голяма опасност да бъдат стъпкани при лягането....
Публикувано: 12 November 2008 - 09:56 AM
Публикувано: 12 November 2008 - 12:29 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 November 2008 - 12:37 PM
Заведете я при вет за преглед и ехограф, както ви е посъветвала bushkata, за да се види има или няма плод в нея.
Не стискайте млечните жлези, за да проверявате дали има нещо в тях! Правите лоша услуга на кучицата.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 12 November 2008 - 08:31 PM
Цитат
Можеш много лесно с подръчни материали да сковеш нещо като легло което просто по краищата си да има перваз предпазващ бебоците от премачкване. Виж карикатурата, мисля, че ще ти стане ясно за какво иде реч ;D

Тази система се използва при прасетата при кучетата има по-голяма вероятност майката да изяде малките, отколкото да ги смачка.
Публикувано: 21 November 2008 - 01:45 PM
Миналата година моята за пръв път роди-малко преди това съвсем откачиризгони другите две от помещението,в което живеят. Направо горките си бяха наритани отвън като бездомни кучета.Роди сама,проблеми нямаше,но чак след седмица ме допусна да ги видя-не говорим изобщо за пипане.Родиха се пет,но не знам защо тя си придърпа две и обръщаше внимание само на тях.Станаха направо малки слончета... Когато малките започнаха сами да излизат на двора чак тогава ми разреши да ги пипам и то за миг не ги изпускаше от очи,ставаше нервна когато ги вземах. Дано на тези,които им предстоят такива събития,да нямат проблеми. Иначе е мноого щуро с малките бебета....
Публикувано: 21 November 2008 - 03:11 PM
Публикувано: 21 November 2008 - 10:32 PM
Иначе те чака яко бягане и зор при разходките,дано да обичаш да спортуваш ;D
Важното е да не се шашкаш,щом си решил да се занимаваш с тази своенравна порода,давай и не бой сернищо хубаво не става без зор.
Публикувано: 02 December 2008 - 05:16 PM
Имам само няколко въпроса към старите познавачи, колко често на ден трябва да се храни кученцето, тъй като и двамата сме на работа - редовна смяна и за сега плановете са за сутрин и вечер, но колеги ме уверяват, че трябва да се храни по 3-4 пъти на ден. И кога най-рано ще мога да го изкъпя, тъй като е гледано на вън и е малко мръсничък. Казаха познати, че ще го простудя, било рано за къпане.
Поздрави !
Публикувано: 02 December 2008 - 06:43 PM
Да Ви е жив и здрав и много-мноого да ви радва дребосъка :)
По добре не го къпи за момента, рискът да настине е мноого голям. Първо че е още много малък а и времето е бая студено. Забърши го хубаво с мокра кърпа, мисля че това ще е достатъчно.
За храненето.... еми малкото кутре трябва да се храни поне по 4-5 пъти дневно до към третия месец, след това до към шести месец по 3-4 пъти а след шестия може и по два пъти на ден.
Пусни някоя снимчица да го видим и ний малкия разбойник :)
Публикувано: 03 December 2008 - 01:28 PM
Дано скоро утихне мъката по майка му, още търси да суче - горкото Довечера сме на доктор за обезпаразитяване и ваксина, ще видим какво ще ни посъветва и доктора
Поздрави и обещавам скоро да кача снимки на малкия Алекс ! :blink:
Публикувано: 03 December 2008 - 02:26 PM
Публикувано: 05 December 2008 - 10:40 AM
Абреее с две думи някаква трагедия е, хормоните си казват думата :( и най лошото е че съм безсилен и нямам идея как да процедирам
Публикувано: 05 December 2008 - 01:07 PM
Хайде сега няколко пресни снимчици от нас.