Кавказка овчарка
Публикувано: 29 January 2009 - 10:10 PM
а за Арес,имам нужда не да се сприятелява ,а просто да игнорира хората когато не е в "guard mode"(нощем) защото не го гледам в нас а в сервиза си ,кадето работят много хора и идват 4ужди хора постоянно.идеята ми е и през деня да е около мен когато съм там,а не само когато го разхождам или специално прекарвам време с него.сега е невъзможно щтото хапе по4ти без предопреждение и то с някаква си му там избирателност и през деня стои вързан откакто поотрасна
Публикувано: 30 January 2009 - 08:11 AM
Цитат
а за Арес,имам нужда не да се сприятелява ,а просто да игнорира хората когато не е в "guard mode"(нощем) защото не го гледам в нас а в сервиза си ,кадето работят много хора и идват 4ужди хора постоянно.идеята ми е и през деня да е около мен когато съм там,а не само когато го разхождам или специално прекарвам време с него.сега е невъзможно щтото хапе по4ти без предопреждение и то с някаква си му там избирателност и през деня стои вързан откакто поотрасна
Избирателната му способност тепърва ще се развива.не се бой,няма да се привърже към други хора,тези кучета признават мах.2 души-поне при мен е така... Аз имах мъжка КК,която делеше хората-в смисъл изобщо не се хабеше да лае за щяло и нещяло.Знаеше всички съседи около нас кой до къде ходи и изобщо не ги закачаше.Много рядко лаеше и то само ако има защо.През повечето време се качваше на терасата на втория етаж и от там като от вишка наблюдаваше терена.Ще има случаи,когато ще налита и на хора без видима причина. Просто си мисля,че имат някакъв вътрешен "радар" -и при хората е същото-имахора,които не са ти направили нищо,но не можеш да ги понасяш. Успех,много сте готини и двамата :blink:
Публикувано: 30 January 2009 - 05:10 PM
А относна агресията тя си им е заложена генетично
един савет от мен - (към loko83) не го озлобявай допълнително
Публикувано: 30 January 2009 - 05:54 PM
Публикувано: 30 January 2009 - 07:12 PM
Публикувано: 30 January 2009 - 07:38 PM
Цитат
Цитат
А относна агресията тя си им е заложена генетично
един савет от мен - (към loko83) не го озлобявай допълнително
не разбрах само как реши(решихте)4е искам да го озлобявам,мерси все пак за ненужния съвет :-
Публикувано: 30 January 2009 - 07:47 PM
ТОВА Е ТВОЙ КОМЕНТАР ОТ ГОРЕИЗЧЕТЕНОТО ИГНОРИРАНЕТО НА ХОРА И ПОДБОРА НА НЕЩАТА КОИТО КУЧЕТО СЧЕТЕ ЗА ЗАПЛАХА РЕАКЦИЯТА МУ Е СВЪРЗАНА С АГРЕСИЯТА МУ
Публикувано: 30 January 2009 - 07:49 PM
Публикувано: 30 January 2009 - 08:55 PM
ето една от днес B)
Публикувано: 30 January 2009 - 08:58 PM
Цитат
Аз говора само от личен опит-в момента имам един мъжкар и две женски + бебе на 2м женско. Преди също имах още един мъжкар-за лигавенето си прав. Трите са отгледани в апартамент заедно с деца-представяш си за какво става дума. Това беше до около 1г.възраст. Особено едната служеше за модно ревю на шапки и фибички ;D. По-послушни са -да,но само спрямо стопанина си :blink:
Публикувано: 30 January 2009 - 09:13 PM
Цитат
ето една от днес B)
Огради му добре мястото,пускай го свободно да охранява и не бери грижа,ще върши отлична работа. Моите са така. Не ти трябва да го водиш по разходки,защото от един момент нататък той ще те води теб ;D Особено интересно става зимата по леда ;D За свободното пусканепо разходки-много внимавай,винаги може да стане беля. Мен са ме хапали,е не на сериозно,но са ми били ядосани. резултатът е съдран ръкав или пробит ботуш. За яденето на хора-недей така,че ще забранят породата ;)
Публикувано: 30 January 2009 - 10:00 PM
Цитат
Ще ме прощаваш ама тук се изказа малко пресилено ;)
Това дали ти ще разхождаш кучето или то теб си зависи само и единствено от стопанина!!!
Ако от малко редовно го разхождаш и го научиш да не те дърпа, така ще си остане за цял живот. Всичко е въпрос на възпитание. Не случайно е измислена командата Редом (Ред), ако е отработена на време вие ще разхождате кучето а не то вас :)
Цитат
Ееее не е честно така :- и ние искаме да гледаме снимки ;)
Публикувано: 30 January 2009 - 10:29 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Ще ме прощаваш ама тук се изказа малко пресилено ;)
Това дали ти ще разхождаш кучето или то теб си зависи само и единствено от стопанина!!!
Ако от малко редовно го разхождаш и го научиш да не те дърпа, така ще си остане за цял живот. Всичко е въпрос на възпитание. Не случайно е измислена командата Редом (Ред), ако е отработена на време вие ще разхождате кучето а не то вас :)
Цитат
Ееее не е честно така :- и ние искаме да гледаме снимки ;)
абсолютно съм съгласен с тебе за разхождането, не сме нау4или РЕДОМ още де :rolleyes:

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +