Цитат
Цитат
Цитат
kavkazka karaka4anka = на московская стражевая разрови се ез форумите за да научиш повече за нрава характера и т.н., като цяло мога само да ти кажа да внимаваш с него защото допуска само 1 член на семейството до себе си, като подчинение ,а и до колкото съм чел не се препоръчват за гледане в затворени пространства или при наличието на малки деца, просто са малко непредсказуеми и изключително агресивни, а и май все още не са признати като порода
Ако имаш снимки качи да го видим :blink:
Малка грешка :blink:кавказка + сан бернар= сторожевая
Така е приемам забелешката :blink: ,но като цяло не съм съгласен със смесването на породите (Какво се цели не мога да си обясня ако сте наясно просветлете ме)
Специално при московска стражевая се цели да вземат злобата от кавказката овчарка и големината и склонността към дресура и възпитание от Санбернара,но също има и няколко други породи включени в селекцията и.В България накои хора сами си правят московска стражевая като смесят кавказец и санбернар но това куче няма нищо общо с характера на истинската московска стражевая и наистина някои от тях са доста агресивни или доста кротки,мои познат има развъдник и гледа истински московска стражевая,кавказки и санбернари всичките му кучета които се използват за разплод имат родословия,мешал ги е как ли не(санбернар+кавказец,санбернар+московска,кавказец+московска ) но не се постига никакъв резултат с характера спрямо оригинала,това е една изкуствено създадена порода която аз лично одобрявам доста,но ако те интересува повече има отделна тема за московска стражевая.