Кавказка овчарка
Публикувано: 03 December 2005 - 10:30 AM
Тук може да видите един от моите 8 кавказци - Воронежские Богатыри Важный (Баграт + Лава) : http://www.vbo.narod.ru/bagratp.html
Публикувано: 03 December 2005 - 11:19 AM
Kavkazec, тази жена на снимката я познавам ... тя води и САО на европейското тази година. b)
Разказвай за твоя кавказец, ще се радваме да научим повече !
Разказвай за твоя кавказец, ще се радваме да научим повече !
Прикачени файлове
-
almaz04.jpg (14.01K)
Брой сваляния: 820
Публикувано: 13 December 2005 - 01:49 PM
Eто още една от нашия развъдник.В момента нямам интернет у нас, но се надявам до месец да направим страница и да ги видите всички.Има и бебета.
Публикувано: 16 December 2005 - 12:48 AM
Цитат
remetalk
Здравей, белия кавказец на снимката е женска от развъдник в САЩ, чувала съм от един познат с КО в София че имало в България бяло КО, но ще трябва да го попитам. Може да са само слухове.
Здравей, белия кавказец на снимката е женска от развъдник в САЩ, чувала съм от един познат с КО в София че имало в България бяло КО, но ще трябва да го попитам. Може да са само слухове.
Имаше преди години на Сотир Евтимов от Стара Загора невероятен бял кавкаzец,но май не се сещам как се каzваше...Жак май беше,много красив и огромен,но почина... s)
Публикувано: 02 January 2006 - 01:08 AM
Цитат
Тези кучета са родени със "злобни заложби",защото са селектирани с цел де станат пазачи! Знам,че още като са малки кучетата, злобата им трябва да се подтиска! Обаче,те се нареждат на 3-то място по НЕинтелигентност(след каракачанките и доберманите) Това съм го чувала от човек,занимаващ се с обучение на кучета! Тези породи били по-бавно схващащи!
САмо да ви кажа нещо което аз иследвах.Преди една година направих тест с едно наше женско кученце от породата БОК/Българско овчарско куче/.Тестът беше за ходене по следа .Кученцето беше на неопходимата възраст и беше направен от професионалист в обучението на "Полицейски работни кучета-Белгийска овчарка".Тестът направихме в Холандия.Мнението на човека беше следното,цитирам"как е възможно това?тя го направи 100%,малко са и кучетата от клубовете за НЕмска и Белгийска овчарка на тази възраст които го правят с 100% испълнение.Друг случай имаме с друго продадено мъжко кутре в Айндховен-Холандия.Кутрето е на 5 месеца и се обучава в клуб за базисни команди за млади кучета.Мнението на учителката е че кутрето възприема най-бързо от всички останали породи в клубъ а те са около 35..Това изненада лично и нас но е факт,знаейки сериознияти тежък характер на овчарските кучета..
Незнам вашият познат доколко голям специалист е но за овчарските кучета наистина се изисква по тежка ръка и малко повече търпение...,те са по сурови но ако говорим за интелигентност при тези кучета тя е много висока/а за мен лично си остават най-умните/...
поздрави

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 07 January 2006 - 09:42 AM
Продават се кавказки овчарки на 30 дни. За контакт 02/862 74 17 или 0888 650 223 - Веско
Не се справям с качването на снимки във форума, за това ако искате да видите снимки на кученцата кликнете на долния адрес :-)
http://pg.photos.yah...re2.jpg&.src=ph
Не се справям с качването на снимки във форума, за това ако искате да видите снимки на кученцата кликнете на долния адрес :-)
http://pg.photos.yah...re2.jpg&.src=ph
Публикувано: 07 January 2006 - 12:06 PM
относно следното:
"Тези кучета са родени със "злобни заложби",защото са селектирани с цел де станат пазачи! Знам,че още като са малки кучетата, злобата им трябва да се подтиска! Обаче,те се нареждат на 3-то място по НЕинтелигентност(след каракачанките и доберманите) Това съм го чувала от човек,занимаващ се с обучение на кучета! Тези породи били по-бавно схващащи!"
Бих допълнил:
Нека направо си кажем нещата както са, тай като и Vabank i MadMax и Furia_s знаят за какво става въпрос.!
100% съм обеден, че историята с дресьора на кучета е следната:
Богат чичко (или който и да е) решава да си вземе кавказец но човечеца представа си няма от породата, да не говорим за обучение.Кучето порасва става агресивно, инато, дърпа се много като го водят на повод.Човечеца чува за извесния дресьор с 20 години опит и му дава кучето за обучение. Естествено за 30-40 дена нищо съществено не може да се направи с кучето тъй като не е направена връзка с кучето, няма доверие между водача и кучето. Дресьора до колкото може смачква кучето, колкото да покаже че е направено нещо, взима паричките ,кучето при стария си стопанин пак си е същото ,но всичко вече е история!
Недоволният човек среща дресъора, и се оплаква че нищо не направено, а пича му казва: е не виждаш ли колко са тъпи, не възприема бе!
Изтарвал се е човека, де да знае че "Shadow" ще спомене за тези му думи във форума!
И с тава приказката свършва!
Обучавап съм кавказка овчарка един път и повече не повторих. Просто тези кучета се мъчат, ако ги караш да водят живот по команда.
Един апел към хората имащи KK CAO и кавказци : При тези кучета формулата да се остави на обучение и да се вземе обучено не действа. Трябва самият собственик да присъства или вторият вариянт повечко общи тренировки със собственика и наблягане на това той ди си командва кучето- под зоркият поглед на инструктора!
Не че нещо против имам към колегата, но според мен истината трябва да се казва и човек да може да се учи от грешките си........ и аз така излъгах несъзнателно един човечец, но никага няма да повторя грешката си защото тя довежда до лоша репутация и до мъки за обучаваното куче.
Отнносно обучението на КК CAO и кавказци истината е, че е трудно и трябват поне 6 месеца за изграждането на трайни навици.
"Тези кучета са родени със "злобни заложби",защото са селектирани с цел де станат пазачи! Знам,че още като са малки кучетата, злобата им трябва да се подтиска! Обаче,те се нареждат на 3-то място по НЕинтелигентност(след каракачанките и доберманите) Това съм го чувала от човек,занимаващ се с обучение на кучета! Тези породи били по-бавно схващащи!"
Бих допълнил:
Нека направо си кажем нещата както са, тай като и Vabank i MadMax и Furia_s знаят за какво става въпрос.!
100% съм обеден, че историята с дресьора на кучета е следната:
Богат чичко (или който и да е) решава да си вземе кавказец но човечеца представа си няма от породата, да не говорим за обучение.Кучето порасва става агресивно, инато, дърпа се много като го водят на повод.Човечеца чува за извесния дресьор с 20 години опит и му дава кучето за обучение. Естествено за 30-40 дена нищо съществено не може да се направи с кучето тъй като не е направена връзка с кучето, няма доверие между водача и кучето. Дресьора до колкото може смачква кучето, колкото да покаже че е направено нещо, взима паричките ,кучето при стария си стопанин пак си е същото ,но всичко вече е история!
Недоволният човек среща дресъора, и се оплаква че нищо не направено, а пича му казва: е не виждаш ли колко са тъпи, не възприема бе!
Изтарвал се е човека, де да знае че "Shadow" ще спомене за тези му думи във форума!
И с тава приказката свършва!
Обучавап съм кавказка овчарка един път и повече не повторих. Просто тези кучета се мъчат, ако ги караш да водят живот по команда.
Един апел към хората имащи KK CAO и кавказци : При тези кучета формулата да се остави на обучение и да се вземе обучено не действа. Трябва самият собственик да присъства или вторият вариянт повечко общи тренировки със собственика и наблягане на това той ди си командва кучето- под зоркият поглед на инструктора!
Не че нещо против имам към колегата, но според мен истината трябва да се казва и човек да може да се учи от грешките си........ и аз така излъгах несъзнателно един човечец, но никага няма да повторя грешката си защото тя довежда до лоша репутация и до мъки за обучаваното куче.
Отнносно обучението на КК CAO и кавказци истината е, че е трудно и трябват поне 6 месеца за изграждането на трайни навици.
Публикувано: 07 January 2006 - 01:24 PM
Спецялно възхищение относно думите на Vabank:
"ВТОРО: Кучето има заложена агресивност и охранителни инстинкти, които се проявяват (приблизително) на около едногодишна възраст, когато характерът на бебе-мечо рязко се променя и той започва едва ли не "от тази нощ" да охранява къщата, стопаните и прочие. Не е НЕОБХОДИМО този инстинкт да бъде допълнително стимулиран - той ще се прояви - но е ЖИЗНЕНО ВАЖНО кучето да бъде обучавано адекватно, за да може агресията му да бъде овладяна и човекът да го ръководи: с други думи, да може да го СПРЕ навреме."
Ти направо си като енциклопедия!
"ВТОРО: Кучето има заложена агресивност и охранителни инстинкти, които се проявяват (приблизително) на около едногодишна възраст, когато характерът на бебе-мечо рязко се променя и той започва едва ли не "от тази нощ" да охранява къщата, стопаните и прочие. Не е НЕОБХОДИМО този инстинкт да бъде допълнително стимулиран - той ще се прояви - но е ЖИЗНЕНО ВАЖНО кучето да бъде обучавано адекватно, за да може агресията му да бъде овладяна и човекът да го ръководи: с други думи, да може да го СПРЕ навреме."
Ти направо си като енциклопедия!
Публикувано: 08 January 2006 - 04:26 PM
Цитат
Цитат
На мен са ми казвали, че са много глупави кучета, но не ми се вярва!
какво означава глупаво куче bl)
Имам предвид, че били МНОГО агресивни, изобщо не се привързвали към стопанина и разни такива, накратно казано от информатора ми глупави, което аз повтарям НЕ МИ СЕ ВЯРВА!

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +