Публикувано: 07 January 2006 - 12:06 PM
относно следното:
"Тези кучета са родени със "злобни заложби",защото са селектирани с цел де станат пазачи! Знам,че още като са малки кучетата, злобата им трябва да се подтиска! Обаче,те се нареждат на 3-то място по НЕинтелигентност(след каракачанките и доберманите) Това съм го чувала от човек,занимаващ се с обучение на кучета! Тези породи били по-бавно схващащи!"
Бих допълнил:
Нека направо си кажем нещата както са, тай като и Vabank i MadMax и Furia_s знаят за какво става въпрос.!
100% съм обеден, че историята с дресьора на кучета е следната:
Богат чичко (или който и да е) решава да си вземе кавказец но човечеца представа си няма от породата, да не говорим за обучение.Кучето порасва става агресивно, инато, дърпа се много като го водят на повод.Човечеца чува за извесния дресьор с 20 години опит и му дава кучето за обучение. Естествено за 30-40 дена нищо съществено не може да се направи с кучето тъй като не е направена връзка с кучето, няма доверие между водача и кучето. Дресьора до колкото може смачква кучето, колкото да покаже че е направено нещо, взима паричките ,кучето при стария си стопанин пак си е същото ,но всичко вече е история!
Недоволният човек среща дресъора, и се оплаква че нищо не направено, а пича му казва: е не виждаш ли колко са тъпи, не възприема бе!
Изтарвал се е човека, де да знае че "Shadow" ще спомене за тези му думи във форума!
И с тава приказката свършва!
Обучавап съм кавказка овчарка един път и повече не повторих. Просто тези кучета се мъчат, ако ги караш да водят живот по команда.
Един апел към хората имащи KK CAO и кавказци : При тези кучета формулата да се остави на обучение и да се вземе обучено не действа. Трябва самият собственик да присъства или вторият вариянт повечко общи тренировки със собственика и наблягане на това той ди си командва кучето- под зоркият поглед на инструктора!
Не че нещо против имам към колегата, но според мен истината трябва да се казва и човек да може да се учи от грешките си........ и аз така излъгах несъзнателно един човечец, но никага няма да повторя грешката си защото тя довежда до лоша репутация и до мъки за обучаваното куче.
Отнносно обучението на КК CAO и кавказци истината е, че е трудно и трябват поне 6 месеца за изграждането на трайни навици.