Публикувано: 29 April 2007 - 06:53 PM
Здравейте Радостин.
Очевидно ние с вас говорим на различни езици,а това обезмисля нишия разговор.Аз-за Знатний и неговия произход,а вие -за вашето куче Панда(кой знае защо,при положение,че то не е тема на моя разговор).Със съжаление виждам,че много се палите и прекалено се дразните от едно красиво куче,което дори не ваша конкуренция,защото е мъжко.За мен и моето семейство породата и развъждането е едно приятно хоби,а форума е място,на което мога да споделя приятни неща с всички любители и съмишленици,а не полесражение.Сигурно за вас е средство за препитание,с което мога да си обясня раздразнението ви.Тъжно ми е ,че перефразирата максимата"Я не сакам да го имам,я сакам Вуте да го нема" като част от характеристиката на някои българи.В целия свят хората се радват на красивото,талантливото и професионалното.За съжаление у нас-НЕ и вие-НЕ.Но все пак ви благодаря за добрата реклама на световния шампион Басмач,който също присъства в родословието на моята женска .И не само той,а и много други руски шампиони.Все пак нямам за цел за рекламирам моето куче и развъждане.Когато му дойде времето и това ще стане,но не тук,а на подходящо за целта място.А бъдещите ми бебета ще бъдат с 2 световни шампиона -по един от двамата родители!От Знатний-Симба,а от моята женска-Басмач.Поколението ми от няколко красиви мечета ще носят тези имена в произхода си и по-конкретно на Басмач,който вие подчертано много цените.Но родословието не е всичко.Ако кучето не е хубаво-няма никаква полза от шампионският му произход.Сега разбирате ли,че света не се върти около вас и Панда и тя не е нито първата,нито последната кучка,носеща в произхода си Басмач.И че винаги ще има по-хубаво куче от най-хубавото.Отказа ви да признаете произхода на Знатний е отказ да признаете документите ,издадени от БИКККО и БРФК.Тогава кой ще издава вашите документи и от къде е издадено вашето родословие,или клубът не ви интересува?
Относно цвета ,за мен той е относително понятие.Ако кучето е качествено,няма причина да не го харесвам.А щом цветът е стандартен-значи е добър.
Накрая искрено ви пожелавам успех в изявите и в развъждането,защото ще имате нужда от него,тъй като смятам,че ви липсва обективност и точно това ще спъва вашето развитие.
И моля ви,не си купувайте куче от нас.!!!Обещаваме да го преживеем.
В заключение,драги Радостин,радвайте света,като посланието на ника ви,и не бълвайте толкова злъч,ненавист и завист.С добри чувства по-лесно и приятно се живее.Животът е кратък,а войните-безмислени!