Dog.bg Форуми : Най-добрия развъдник за Африкански Бурбул. Къде?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Най-добрия развъдник за Африкански Бурбул. Къде? Къде е най-добрия развъдник в Европа за Африкански Бурбул? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Ivan_Ivanov Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 11 May 2009 - 07:56 PM

Здравеите,

Бил искал да попитам къде е най-добрия развъдник за чистокръвен Африкански Бурбул в Ебропа? Решил да си взема такъв домашен любимец след като няколко дни преглеждах всички възможни породи. Това куче е просто уникално. Понеже искам да е найстина истинско и чистокръвно бих бил много щастлив ако някой ми помогне с информация отдкъде в Ебропа мога да го закупя.
Благодаря предварително
Иван

#2 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 May 2009 - 08:10 PM

Аз не знам да има такова нещо като "най-добър развъдник" за която и да е порода.
Всеки развъдник преследва собствени цели в развъждането, свързани с определен екстериор и качества за съответната порода. Свързваш се с клубовете и федерациите на отделните страни и търсиш оттам информация за легитимните развъдници. Информация за сайтовете федерациите можеш да вземеш от сайта на Международната федерация (FCI). Не съм много сигурна, обаче, че африканския бурбул е призната порода от Международната федерация. Мисля, че тя е призната само от Южноафриканския клуб.
Като намериш съответните развъдници с такива кучета - гледаш, питаш в клуба или федерацията, да не стане така, че да си вземеш куче от т.нар. дисидентски организации.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#3 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 21 May 2009 - 08:48 PM

Бурбул?Хм...Странна порода.Лично на мен тези кучета ми приличат на английския мастиф или на брохолмер (датски дог).Много рядка порода,но щом сте решили да се занимавате с нея,явно наистина много Ви харесва.

http://www.worldwide...el.com/id9.html - хората,с които можете да се свържете за повече инфо около кучетата
Monoumental Kennels - http://www.monumentalkennels.com/
De Monte - http://www.demonteboerboel.co.za/
Stonegate kennel - http://www.stonegate...s.com/index.htm

Ще стискам палци тази порода наистина да се окаже вашата.
Надявам се,че съм Ви помогнала!
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#4 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 09:50 PM

Южноафрикански мастиф, не е признат от FCI. Доста скъп домашен любимец, цената му в няколко развдъника беше над 1000евро.

#5 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 May 2009 - 11:41 PM

:ab_041: Извинете ме, но последния пост ме предизвика да напиша моя. Какво значи това, че бил скъп домашен любимец (над 1000 евро) ?! Всяко куче от легитимен развъдник на запад от Сърбия и на север от Румъния, което има претенциите да е стандартно се продава за сума над 1000 евро. На хората такъв им е стандарта на живот. Това, че нашия хич го няма си е само наш проблем. В повечето страни имат долна граница за цената на стандартно малко кученце и поне от две години тя е над 1000 евро. Това е нещо като вътрешно споразумение между членовете на организацията. Могат да Ви подарят кучето, но не и да Ви го продадат под тази граница.

п.п. - Не забравяйте да се осведомите къде членуват въпросните развъдчици. Породата е една от националните за Южноафриканския клуб (подобно на нашите гончета, бараци и БОК за нас). Няма значение, дали е призната от Международната федерация, важно е тези, които сега се занимават с нея да са легитимни за FCI, така при признаването й, вашите кучета ще бъдат с признати документи за произход.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#6 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов и ловни кучета

Публикувано: 22 May 2009 - 01:15 AM

нашия дойде от африка само с паспорт .в сьрбия са на по изгодни цени
User's Signature

Дани- 0888514135 номер в Сьрбия 00381638318063
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 08:18 AM

Показване на мнениетоDessyD, в May 21 2009, 10:41 PM, написа:

:ab_041: Извинете ме, но последния пост ме предизвика да напиша моя. Какво значи това, че бил скъп домашен любимец (над 1000 евро) ?! Всяко куче от легитимен развъдник на запад от Сърбия и на север от Румъния, което има претенциите да е стандартно се продава за сума над 1000 евро. На хората такъв им е стандарта на живот. Това, че нашия хич го няма си е само наш проблем. В повечето страни имат долна граница за цената на стандартно малко кученце и поне от две години тя е над 1000 евро. Това е нещо като вътрешно споразумение между членовете на организацията. Могат да Ви подарят кучето, но не и да Ви го продадат под тази граница.

п.п. - Не забравяйте да се осведомите къде членуват въпросните развъдчици. Породата е една от националните за Южноафриканския клуб (подобно на нашите гончета, бараци и БОК за нас). Няма значение, дали е призната от Международната федерация, важно е тези, които сега се занимават с нея да са легитимни за FCI, така при признаването й, вашите кучета ще бъдат с признати документи за произход.

Извинени сте, кучето не е признато от FCI, затова ще бъде със статус на домашен любимец много дълго време. Ако човекът реши да развъжда, веднага ще бъде обвинен, че кучетата му нямат родословие или по скоро такова от FCI. Ще бъде и наплют като "махленски развъдчик" и тн. Може дори за цял живот на кучето да непризнаят породата във FCI. Затова дори кучето да е със супер тяхно си родословие, си остава просто един скъп домашен любимец, който и на изложби неможе да се води. Ако желаете нещо още да ви обясня, питайте не се стеснявайте или продължавайте да се смеете.

#8 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 May 2009 - 09:43 AM

IzrodGaden, благодаря, но едва ли ще прибегна до Вашите обяснения. Причината е, че в БГ има организация (БРФК), която определя правилата и регламента за развъждане и разпространение на всяка порода, включително и тези, признати само на национално ниво. По отговора Ви личи, че едва ли знаете за т.нар. ХІ група, която се организира точно за представянето на такива породи. Друг е въпроса, кога и как се разрешава това организиране. Когато се развъждат такива национално признати породи, според междуфедеративните си договорености, всяка отделна федерация може да разреши издаването на родословия със специален регистрационен номер, носещ специфична сигнатура. Тези породи се развъждат по същите правила, по които останалите официално признати породи и подлежат на същия контрол както другите. ДАЛИ и КАК ще се организира това е проблем на отделните федерации. Затова съм напомнила на господина, че трябва задължително да се осведоми легитимни ли са за съответната федерация развъдниците, занимаващи се с тази НАЦИОНАЛНО призната порода. Това ще рече, че няма да получи "хвърчащо листче" или само паспорт, а родословие със специален регистрационен номер. Така ще избегне възможността да получи куче от "махленски развъдчик". Този въпрос се решава от отделните федерации. FCI е дала достатъчно възможности да се развиват или създават нови породи и как да се признаят те на международно ниво.
Погледнете, например, американския булдог или т.нар. "руский дракончик" - доколкото знам тези породи също не са признати от FCI, но по различните изложби най-редовно се показват кучета с легитимно издадени родословия от различни федерации.

дани, хич не се учудвам, че кучето е пристигнало само с паспорт от Африка. Знам за няколко РР, които са дошли по този начин тук и това е проблем на хората, които са купили по този начин животните си (къде от незнание, къде от некоректни развъдчици ... различни причини). Жалко, защото това са много интересни кучета.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   g_sidera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 08:30 PM

най добрите ку4ета са в африка и това е напълно логи4но , от около 2 год се намирам в африка и мога да кажа 4е борбула и риджбекат са най 4ессто сре6таните породи ...борбулат иима много разли4ни кръвни линии и по някога може да се види голяма разлика между тях както екстериор и характер ..относно цените не пове4е от 500$ като това за мен е много надута цена и не винаги зад цената стои ка4ество .... това което пи6е за породата е доста интересно но е мнного засилено ....при добра тренировка и работа с ку4ето може да се направи добър паза4 от него ......ако търси6 ку4е от европа мястото е холандия (60% от ujnoafrikancite са с холандска кръв и има много ку4ета в холандия ) в бг съм виждал много добър мъжки който се намира в ст загора собственост е на холандец.... ae_085.gif ae_085.gif

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни