Нюфаундленд -говорилня
Публикувано: 31 October 2007 - 10:24 PM
Obozavam ovog muzjaka !
http://www.newfoundl...ales/hannah.htm
I ovu zenku !

www.newfoundlandkenneldariusland.com
Публикувано: 01 November 2007 - 01:48 AM
и този мъжки- http://www.newfoundl...males/snob.htm :yahoo:

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 01 November 2007 - 09:20 AM

Публикувано: 01 November 2007 - 08:44 PM
Цитат
много луда кучка :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Публикувано: 02 November 2007 - 11:49 AM
Публикувано: 03 November 2007 - 10:38 AM
При нюфитата печели черно-бял,след като организаторите решили за конкурсите да останат само черно-белите нюфове тъй като популацията им е малка,черните доминират и по никакъв начин не се стимулират развъдчиците на черно-белите :samodovolen: (това не е в правилата на изложбите,но аз съм за такива инициативи).Кучето спечелило BOB е Fiamettahauz Vinland Princess (женска) :->)
Прикачени файлове
-
1922[1].jpg (33.42K)
Брой сваляния: 105

Публикувано: 03 November 2007 - 12:40 PM
Харесвам черно- белите представители на породата, но не крия, че определено съм фен на черните мечоци. ;)
Публикувано: 03 November 2007 - 08:29 PM
Да не говорим за сивите ;)там борбата за да се признаят от FCI е страшна,но има надежда.При тях проблема са светлите очи,но и при кафявите също,за това стискаме палци скоро да я признаят :blink:

Публикувано: 03 November 2007 - 10:42 PM
Според мен, така представени, нещата поставят под въпрос качествата на черно- бялото куче.
У един страничен наблюдател остава съмнение дали победителят действително е най- доброто куче на изложбата. Не съм убедена, че това е в полза на черно- бялата популация, защото когато от борбата са отстранени кучетата с друга окраска, се създава впечатление, че черно-белите кучета, поставени на равни начала с черни и кфяви, нямат шанс да се преборят за победата. А великодушието на нямащите нищо против собственици на кучетата с друга окраска ми прилича на снизходително махване с ръка: Хайде, от нас да мине! Така и така сме по- добри. :-
Истината е, че има прекрасни екземпляри както от едните, така и от другите кучета, и е хубаво да се състезават при равни условия. И... нека спечели най- добрият, без значение какъв цвят е.
Но така са преценили организаторите на изложбата, така са постъпили. Нашите коментари в случая не са от особено значение. Аз просто не се стърпях и изказах личното си мнение по въпроса. ;)
Публикувано: 03 November 2007 - 10:52 PM
Някой път дори събрани два прекрасни екземляра отговарящи на стандарта по украска се раждат бебета с ненаситен черен цвят,неравномерни петна или избива черното.Най често срещания проблем са петната по гърба,те много рядко са равномерни и много често се лучва в едно кучило само едно бебе да се роди с правилната окраска,някой път нито едно.Незнам дали не те обърках с тези обяснения,но според мен заради сложността на отглеждането и развъждането на такива кучета е направено това.Не мисля,че е снисхождение от страна на другите собственици,всеки сериозен развъдчик знае много добре сложността и риска при развъждането на черно-белите нюфита.По скоро е реверанс към труда на тези развъдчици. :blink:

Публикувано: 03 November 2007 - 11:16 PM
За да не бъда разбрана погрешно, ще дам друг пример: Освен нюфче имам и шар- пей, който е с най- популярната златиста окраска. Но...най-много харесвам сините шар-пеи. Това не означава, че смятам кучетата с друг цвят за по- малко качествени, но синичките са ми слабост.;)
Не си ме объркала с обясненията. :blink: Оценявам сложността в развъждането на черно-белите нюфита. :blink:
Публикувано: 03 November 2007 - 11:32 PM
При това не съм и намекнала дори,че щом предпочиташ черните,подценяваш черно-белите :wub:.Просто си коментираме ситуацията,утре на 4 очи ще я довършим ;)

Публикувано: 03 November 2007 - 11:37 PM
Публикувано: 03 November 2007 - 11:49 PM
Прикачени файлове
-
halloween_okt07_28.jpg (53.88K)
Брой сваляния: 214

Публикувано: 03 November 2007 - 11:51 PM
Публикувано: 03 November 2007 - 11:54 PM
Виж я колко е порастнала и колко е красива,а FCI не я признават :(

Публикувано: 03 November 2007 - 11:57 PM
Нека си имам едно такова съкровище, пък FCI ако искат да го признават.
Публикувано: 04 November 2007 - 03:38 AM