Нюфаундленд -говорилня
Публикувано: 06 February 2008 - 09:59 PM
Публикувано: 06 February 2008 - 10:44 PM
Цитат
Е този сигурно е по висок и затова е по дълго името ;D
Ей луда работа.Трябва семинар по нюфоучение да направите на тема "Как се кръщава нюфа", като всеки сериозен нюфаджия да си носи освен бележник и диктофон за записване на известните имена на по високите кучета :P
Поздрави!
Публикувано: 06 February 2008 - 10:46 PM
Публикувано: 06 February 2008 - 10:53 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 06 February 2008 - 11:49 PM
Цитат

Публикувано: 12 February 2008 - 08:40 PM
Публикувано: 12 February 2008 - 08:56 PM
практиката е такава-съдят се черните,черно-белите и кафявите отделно избират се от тях най добрите мъжки и женски и след това всички влизат за CACIB и накрая за BOB.

Публикувано: 13 February 2008 - 06:22 PM
newfoudland judge-Mrs. Virginia Rowland Templeton, MA
BOB
Ch Fleur De Lis Platinum Grandeur
собственост на Franz Neuwirth & Hellen Mercier
развъдчик-Hellen Mercier
роден 11.7.2001г

Публикувано: 15 February 2008 - 06:43 AM
Цитат
на изложби,трите цвята нюфове отделно ли се съдят,или заедно?И ако отделно,три ВОВ-а ли се дават?
В России судят отдельно по окрасам только на Национальной (главной (один раз в году) специалка изложбе.
Все остальные изложбе - заедно.
Публикувано: 15 February 2008 - 04:35 PM
Това е една от най-известните картини на нюфаундленд. Нарисувана е от живописеца сър Едуин Ландзер. В негова чест черно-бялата разновидност на нюфа е наречена Ландзер. В последствие се обособява като отделна порода.
Самата картина се казва: "Доблестният член на човешкото общество" :yahoo:
И понеже съм на такава вълна да ви разкажа още нещо интересно, което прочетох.
По разпореждане на лорд Байрон в олтара на разрушената часовникова кула на абатството в Нюстед (имението на поета) е издигната гробница. Основа от широки кръгли камъни води към резбован пиядестал, върху който е поставена изящна антична урна. На пиядестала има изсечен надпис:
Тук почива този,
Който притежаваше красота без суетност,
Сила без високомерност,
Храбост без свирепост
И всички достойнства на човека, без неговите недостатъци.
Тези думи, които биха били безсмислено хвалебствие,
ако бяха написани за човек,
са в памет на Боцман, куче,
роден на остров Нюфаундленд през май 1803 г.
и умрял в Нюстедското абатство на 18 ноември 1808 г.
Публикувано: 15 February 2008 - 05:33 PM
Публикувано: 17 February 2008 - 06:18 PM
Ще бъдем много благодарни на на хората от форума ако ни помогнат да и намерим малък мечок :blink:
Публикувано: 18 February 2008 - 12:53 PM
Добре дошли doychiin, радваме се че сте се спряли точно на тази порода, определено няма човек, който да каже нещо отрицателно за тези красиви мечоци. В темата за кучилата има инфо за вас, също така можете да пишете и директно на развъдници, които очакват бебета. Подробно инфо могат да ви дадът и ако пишете на адреса на Националния български нюфаундленд клуб. В момента не ми е известно да се очаква кучило в БГ, така че определено ако искате да имате куче нюф ще е внос. Цената на едно куче се определя от това от кой развъдник е, от това какъв пол е, от това кои са родителите му, дали е изложбено или не и още редица неща. (това е писано в много форуми впрочем). Но за да ви ориентирам за истинско куче нюф цената тръгва при всички случай от 500 евро на горе.
Успех в търсенето и дано скоро се похвалите с нов член на семейството си!
Поздрави!
Публикувано: 18 February 2008 - 04:45 PM
Цитат
ZDR., lunabg !
В българското нюф-общество явно няма ЛОРДОВЕ и за тва никой не смее да коментира
думите на лорд Байрон! Аз не съм фен на Нюфа, но искам да ти кажа, че такива картини
много ми въздействат и не мога да остана равнодушен! А и самата картина ( нейното име)
и въпросният текст мисля, че нищо не е случайно, напротив взаимно се допълват.
Може би всичко това разкрива истинската същност на Нюфа!
А коя е тя, това всеки сам може да прецени за себе си!
Поздрави !

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

Вход

Горе
Цитиране +