Dog.bg Форуми : Хъскиподобно куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хъскиподобно куче (двама синеочковци)

#41 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 19 June 2009 - 11:38 AM

Новината е чудесна, трябва да се организира от тук всичко да е ОК и да се даде шанс за по-добър живот на Хъси.

#42 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 June 2009 - 11:39 AM

А не е ли най-добре да се започне с кастрацията? Не за друго, а защото при нея се слага депо антибиотик и той би развалил ваксината. От друга страна може пък да го кастрирате и непосредствено преди полета му. Както си прецените и се организирате, но просто имайте предвид антибиотика, който съпътства кастрацията.

#43 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2009 - 12:02 PM

Ако може доктор Бобадова да изкаже компетентно мнение как точно да започнем ще й бъда много признателна. Не е проблем да го заведа още днес на ваксина, но това ли е правилната процедура  :dh_188: Първо ваксина или първо кастрация. Така или иначе времето ни притиска

#44 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 19 June 2009 - 12:45 PM

Ако се ваксинира, да речем, след 2 седмици, ще може да замине най-рано 21 дни след ваксината. Това определено не прави 15 юли. А ако холандката дойде на 15 и той не е готов за път, надали ще има втори шанс. Това е, което ме смущава. Не мисля, че ще е фатално, ако се ваксинира сега, а кастрира след 2 седмици...
Но наистина, нека някой по-опитен каже.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2009 - 03:36 PM

Сега ще заведа Хъси за ваксина и паспрт, а за кастрацията - да ви попитам, да се обръна ли към някой от центровете за безплатни такива :dh_188: . Той на практика е бездомен и мисля, че няма да откажат безплатна кастрация. Днес звънях в Германо -Българското дружество, но може би са ваканция, защото никой не отговаря на телефоните, другият вариант е Екоравновесие в понеделник ще позвъня да  питам и тях.

#46 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 June 2009 - 04:24 PM

Не са във ваканция, просто не си вдигат телефоните. Продължавай да упорстваш. Само изрично попитай днес като го водиш за ваксина кога е най-добре да го кастрираш.

#47 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2009 - 04:27 PM

Аз пък бих предложила малко да поотложиш кастрацията - поне със седмица. Да не вземе да стане нещо на ваксината. На мен преди време лекарката, която ваксинира Нати каза две седмици след ваксината да я кастрирам. Но тя се разгони и лекарят, който беше дежурен, я взе веднага за кастрация - можело веднага. Знам ли кое е правилното...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 June 2009 - 04:38 PM

Комбинацията на ваксината с антибиотици със сигурност не е правилна :smile:. Ваксината се прецаква така. Май само за ваксината за бяс нямаше значение. Не са ми обяснявали защо е така обаче.
Като казах бяс и се сетих, че за пътуването в чужбина това е абсолютно и безапелативно задължително. И май наистина е най-добре още днес да слагате ваксината, за да тече времето, че то и без това не е никак много. А по принцип се иска между слагането на ваксината за бяс и пътуването да има поне месец.

#49 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 19 June 2009 - 04:58 PM

Когато водихме нашата Герда в Ст.Загора да я оперират, бях забравила за наскоро сложената ваксина.
Казах го на докторите там в момента, когато щяха да и бият упойката.
Бяха минали 10 дн. след ваксината.
Казаха, че няма да я оперират, защото риска е прекалено голям, че поне 2 седмици трябва да минат.
Не знам за кастрация на мъжко куче дали е така, но според мен - биете ваксината, минават двете седмици и после кастрация. Те много бързо се възстановяват.

#50 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2009 - 09:44 PM

Хъси вече е обезпаразитен вътрешно, стискахме жлезите, ваксиниран е и му е направен паспорт. Питах лекарката за кастрацията и тя беше категорична - не по-рано от две седмици след ваксината. За външно обезпаразитяване съм взела препарат пак от нея, но ще изчакам да мине и кастрацията и тогава ще се чистим от бубите. Ще ми бъде малко тежко, защото кучето е у един съсед, който живее сам и ще трябва да го разхождам аз, но вярвам, че ще успея да го вмъкна в програмата си. Малко му е трудно да свикне в новия си дом и с нашийника и повода, но няма избор. Засега толкова, ако има нещо ново ще пиша. Питах и за чипа- цената му все още е 35,00лв.

#51 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2009 - 03:18 PM

как е Хъси , свиква ли с новия си дом и с нашийника и повода?

#52 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 05:13 PM

Според мен Хъси просто беше забравил какво е да ходиш на повод, защото проблем имаше само при първите едина-две разходки. В петък видях трудност и с влизането през вратата на входа, но вече няма и помен от първоначалната плашливост. За сметка на това вилнее из стаята в която живее и налице са един разскъсан дюшек, изядена шапка, всекидневно постилане на покривките на леглото и масата и накрая, но не на последно място разкъсана възглавницана един фотьойл. Като оставим всичко това настрана той се чуства чудесно беснее и вилнее на воля, хапва си със завиден апетит и пет пари не дава. Днес човека е на работа 24 часа и го държах вързан пред магазина през цялото време в което не валеше, разходихме се няколко пъти и след около час/два ще отида да го прибера, за да нощува в апартамента. Друго, което исках да попитам е дали трябва да има снимка в паспорта, защото на този етап не съм сложила. Не съм се обаждала и в кастрациония център, но утре ще звъня. Ето и няколко снимки с не много добро качество, но са от телефона ми

Качена снимка Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 22 June 2009 - 06:13 PM

Снимка в задграничния не е задължителна, по желание!
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2009 - 02:02 PM

Днес се свързах с кастрационния център в Студентски град и съм уговорила кастрация на кучето за другата седмица в петък. Няма да дойдат да го вземат, а ще трябва да им го закарам, но не знам как ще го направя, защото мъжо е на работа, а аз макар и да имам книжка не шофирам. Ще търся вариант  :dry:

#55 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2009 - 03:13 PM

Появявам се да дам отчет за това какво се  случва с Хъси. Днес беше кастриран и сега остава само да го чипирам. Всичко върви по план и скоро ще трябва да учи чужд език  :af_089:

#56 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2009 - 03:17 PM

:smile:

надявам се, че не пищи, не се дърп аи крие, когато види нови хора :wb_052:

Пиши как е мочето след оперативната намеса

#57 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 02 July 2009 - 05:43 PM

Хъси ходи ли на повод и социализиран ли е вече?

#58 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 02 July 2009 - 08:15 PM

Хъси явно е бил домашен, защото от самото начало е знаел какво е повод и, че повод=разходка. @#$%^& им на бившите му стопани, как ги мразя такива :eg_033:
Как ми се иска да се запозная вече с Хъси.... (това е тъъънък намек към lgdani :ab_041: )
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2009 - 10:19 PM

Да, на Хъси му трябваше само една разходка, за да започне да ходи съвсем нормално на повод. Когато тръгвам да го разхождам скача към дръжката на вратата и очевидно знае какво ще последва. Не цапа вътре и по принцип е изключително общително и социализирано животно, лишено от всякаква агресия. Не обича да стои сам, но то кой ли обича? Вози се в асансьор без страх и при влизане във входа застава пред средната врата на първия етаж, с очакване някой да му отвори. Съвсем скоро една съседка ми каза, че е видяла как изхвърлят подобно куче от кола и предполагам, че е бил той, защото се е случило по същото време по което кучето се появи. Тази вечер се разходихме и той видимо се чуства добре и дори има сили да ме дърпа :smile: . Ако някой иска да го види, аз живея в "Х. Димитър" за по конкретен адрес на лични веднага обяснявам :ba_025: . Днес в кастрациония център се срещнах с едно момиче, което ми каза, че трябва и една декларация за пътуването, ако някой знае какво точно трябва да направя да казва. Илит, ако искаш казвай и веднага пиша къде съм :md_064: .

#60 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 02 July 2009 - 10:43 PM

lgdani, много се радвам, че така сериозно подходи към подготовката на момчето :ae_085:
Не знам за каква декларация става дума. На мен ми искат само паспорт с нанесената ваксина и чип.
За свиждането, ще ти се обадя, когато намеря доброволец да ми гледа бебето :smile:
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема