Кучето ми яде трева и я повръща
Публикувано: 18 May 2009 - 11:12 AM
sti4i, в May 17 2009, 04:40 PM, написа:
Не съм сигурен дали е нормално, но много кучета го правят, включително и нашия. Не го прави редовно, но понякога отива и изяжда големи количества, които до 5 минути е върнал. След това спира..
Не е ли нещо като 'почистване на организма'?
Публикувано: 18 May 2009 - 11:27 AM
Публикувано: 18 May 2009 - 08:47 PM
Публикувано: 18 May 2009 - 09:33 PM
Публикувано: 19 May 2009 - 11:49 AM
Доколкото знам още не е изяснено защо кучетата ядат трева. Казват, че понякога наистина защото им е раздразнен стомахът, но друг път защото им харесва или защото имат нужда от "зеленчук".
Най-добре наблюдавай за други симптоми. Например дали не е отпаднало и умърлушено. Дали има апетит. Ако ти се струва , че яде прекалено много трева, а не си яде другата храна, можеш да се опиташ да смениш храната. Или дори да му сготвиш нещо домашно. Например да му свариш ориз и моркови, което е доста неутрално. Може и да сложиш такива глезотийки като чисто бяло пилешко месо...
Ако изглежда общо отпаднало, не яде, не играе и само "пасе" и повръща и това продължава повече от ден ( максимум два) задължително го заведи на лекар.
Гледай да не яде трева някъде , където може да е пръскано за паразити , или наторявано наскоро.
Публикувано: 19 May 2009 - 12:27 PM
Поздрави :)

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]
Публикувано: 19 May 2009 - 03:20 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]
Публикувано: 19 May 2009 - 03:30 PM
Публикувано: 19 May 2009 - 03:42 PM
sti4i, в May 19 2009, 04:34 PM, написа:
За тревата няма проблем, но вътрешното и външно обезпаразитяване е сериозно нещо и шега с него не бива. Както сам казваш това е "риска" да имаш домашен любимец. Не е никак евтино удоволствие, но пък "кефа цена няма"!
Публикувано: 19 May 2009 - 07:42 PM
sti4i, в May 19 2009, 04:34 PM, написа:
ем като толкова се стискаш 'земи си рибки!ти колко-на 1 година 1 път ли искаш да трае?!освен това ,,некви кърлежи и бЪлхи"си е доста сериозно-ти виждал ли си куче с анемия и МИЛИОНИТЕ бълхи по него която са я причинили.или куче заболяло от болест,пренасяна от кърлеж или бълха...

Публикувано: 19 May 2009 - 11:09 PM

Относно кучетата женската ми никога не "пасе",но мъжкия си хапва от време на време тревица и след няма и пет минути си я повръща.

За котките съм чувала, че по този начин си "почистват" стомаха от космите, които са погълнали докато се лижат, но кучетата определено нямат такива хигиенни навици и си нямам напредстава защо го правят, но определено доста кучета си "пасат".