Dog.bg Форуми : Коне или Кучета?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коне или Кучета?

#21 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 November 2005 - 11:49 PM

А защо да ги делим? И кон и кучета!
мечтая си да мога да яздя някъде съпроводена от моите кучета. какво лошо има в една такава хармония? Конете никак не противоречат на кучета, те са други. също толкова умни, предани, красиви и омагьосващи. Двата вида по-добре да се допълват отколкото да се противопоставят.

vizantiq
Пишете на кирилица - това не е моя прищявка а е изискване към участниците във форума))) благодаря за разбирането)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#22 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 12:33 AM

Как само без да искаш изказа и моята мечта! На черен кон, заобиколена от кучетата! Разтапям се просто като взема да си мечтая за такива неща. Просто докосват душата ми!

И аз се извинявам ако съм дала повод за спорове. Не исках да прозвучи темата точно така - като сравнение на двете животни! Те са колкото еднакви, толкова и различни и всяко си има своите неповторими предимства! Но за интелигенстността са изписани много статии, книги, изобщо изговорено е много. Затова дадох предложение да сподели някой и своя опит! Че така ще имаме поне и факти, а не само "голи" приказки b)

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#23 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 12:38 AM

Цитат

2.Когато научите кон да ви донесе пръчка елате ми се обадете!А как ще научите куче да прескача препятствия?
Ми за сега се сещам за тези две срвнения,ако се сетя още ще пиша...

Не съм много съгласна. По ТВ са давали какви ли не интересни случки с коне. С което искам да кажа, че е много лесно да го научиш коня да ти донесе пръчка като кученце. Разбира се иска се малко работа и техника, но е постижимо :-)
А кое куче не може да прескача препядствия??? bl) Нали има такъв специален спорт даже при кучетата!
Така че затова горе казах, че колкото еднаква са и толкова различни конете и кучетата! Имат много общи неща, но и доста специфични за вида си!
w)

User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#24 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 12:04 PM

Имах предвид в/у кучето да си ти!
А това за коня-кучето ще го научиш за една седмица,а кончето за много по-дълго време
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   vizantiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 01:36 PM

Mejdu drugoto ne e mnogo lesno da se u4i ku4e da ska4a,za6toto ne te ma4at da minavat ot dolo ot strani..e malko po-slojno,no vsi4ko e vazmojno estestveno
P.S.

Цитат

Пишете на кирилица - това не е моя прищявка а е изискване към участниците във форума))) благодаря за разбирането)

Ne moga da pi6a na kirilica,za6toto FLEX TYPE-a mi ni6to se precaka teglih go mnogo pati ot inetnet,no pak ne stava...sajelqvam mnogo... oleeee oleeee oleeee
User's Signature

Конете са моя живот,пазете ГИ!!! [br][br]Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 November 2005 - 02:28 PM

Мисля че един човек ако може да си го позволи винаги ще обедени и двете си любови: и към кучето и към коня. И двете същества са с огромен спектър от емоции, и двете се превързват към стопанина и двете са му верни. Няма смисъл да говорим кой е по-интелигентен от тях, за мен са абсолютно равни, само че изпълняват различни функции:-)
vizantiq
Донякъде ти завиждам за контакта ти с тези прекрасни животни:-)
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 17 November 2005 - 04:34 PM

Мисля че бяха правени разни статистики за интелигентност. Конете се бяха класирали на второ място след делфините....от там нататък не помня. Мисля че беше маймуна и след нея куче, а може и обратното да е.
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#28 Потребителят е офлайн   vizantiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 05:55 PM

Furia_S
Nedei,za6oto ako ima6 dolqmo zna4enie..moje6 da osa6testvi6 tova tvoe jelanie da qzdih kone... b) ...zavisi estestveno kade jivee6... l)
Pak i ako si misli6 4e i s konete nqma problemi....
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 05:59 PM

vizantiq
Чакай малко, кое живо същество няма проблеми?(озадачено)
Тук да не би да сме заради това че кучета ни нямат проблеми - нито здравословен нито поведенчески? То с децата има проблеми и с възрастни, какво да говорим за животни? Яздила съм любителски, не съм ездачка, но съм се качвала на кон. Имам представа (бегла и бледа) но винаги съм обичала тези невероятни същества. Дали носят проблеми или не - няма значение. Нали за това сме Хомо Сапиенс за да се нагаждаме повече към тях, като към вид, отколокото те към нас?))))))
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 06:15 PM

Цитат

Мисля че бяха правени разни статистики за интелигентност. Конете се бяха класирали на второ място след делфините....от там нататък не помня. Мисля че беше маймуна и след нея куче, а може и обратното да е.

Това е интересна информация! Дали няма да си спомниш къде си я чела? b) super
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 06:24 PM

малко off topic-маймуните не са по-интелигентни от кучетата! гледах по animal planet колко трудно ги учат на азбуката....и знанията им не са трайни
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   vizantiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 06:51 PM

Furia_S
Sorry,trqbva6e da prozvu4i po drug na4in... s)
Misalta mi be6e,4e e lo6o tova,4e ne moje6 da ima6 kon v ka6ti i trqbva da se saobrazqva6 s drugite koito sa na bazata ili v kluva...ili izob6to kadeto si....i problemite ne sa ve4e 4e konq ne ti se pod4inqva da re4em tozi den,ami 4e ve4e i mejdu horata koito se zanimavat s tova.Ave s dve dumi ..zavisim si ne samo ot konq ami i to horata,a ponqkoga tova ne ti pomaga...dokato pri ku4etata ima6 si ku4e nikoi ne moje da ti kaje kakvo da go pravi6 i kak da go gleda6 ili ne6to podobno.. super r)
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 17 November 2005 - 08:01 PM

Мисля че го бяха казали в предаването "За животните с любов" на Росица Кирилова в репортаж за делфините.
shadow, като научиш куче на азбуката ела ми се обади l)
Да не се засегнеш, тона ми е шеговит. angelpik
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#34 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 08:07 PM

eeee не да я говорят l) на некви монитори с рисунки и наградки получават! Но при тях там е работата,че не помнят cl) нали си чувал израза"помниш,като маймуна"...е,оттам идва b)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   vizantiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 09:41 PM

Ami te horata o6te sa kazali,4e pomnqt po 2 min..... l)
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 12:16 AM

Доста е обобщено понятието... Зависи от гледната точка. Според мен интелигентността е способността да се справя жиотното с различни "проблеми". Но пък... животните , понеже различно са се развили... Трудно се ще някой ще научи кон да носи пръчка или куче на обездка.  ;D  По разни прадавания гледах, че процента интелигентност се определя по способността за решавани на проблеми , различни от естесвеното поведение на животното. В това приматите, социалните птици и морските бозайници са много добри  :blink: .Например бяха научили делфини на специален език със знаци... Умниците разбираха словореда и съобразяваха много неща, които са на километри от естестеното им държание. Обаче не мисля, че маймуните на са по-имни от кучетата... по-умни са и то много  ;D  Едва ли някой ще успее да научи куче на азбуката.  :huh:  Едно предаване споменаха, че гегантския октопод и интелигентен колкото куче...  ;D 
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#37 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 28 October 2007 - 12:25 AM

Усещането и с двете животни е коренно различно .
Общуването с коня е на едно много високо и различно ниво  и не с всеки кон може да се сработиш така. Връзката може да е уникална , неповторима .....винаги  на конете съм гледала с възхиищение .
Кучето .....ми май пак същата работа , но с тях ни е по-лесно да сме постоянно заедно , все пак конят не ти спи в стаята или леглото.

#38 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 October 2007 - 07:20 PM

http://fun-6.com/drugi-pee6ti-kone.htm ;D

#39 Потребителят е офлайн   jennifer Икона

Публикувано: 11 December 2007 - 05:56 PM

Ами аз имам Сибирско хъски и чистокръвен английски кон...и 2та са страшно интелигентни. Кучето ми е на моменти по умно от цялото семейстов заедно.  Но и конете са страшно интелигентни животни,треньорът ми по конна езда винаги ми казва,че коня ми е професор а аз съм ученик и трябва от него да се уча! 
Не мога да ги сравня кои е по-умния....Обожавам конете..само когато язда се чувствам толкова хубаво,изобщо стига да съм около коне и съм като пощуряла.
Но кучето ми е по-голяма слабост  :izcherven:  То е моето бебе. Кон може да се купи и продаде няколко пъти и той ще свикне с новите стопани..но кучето много по тругно забравя 1ия собственик.
Моя кон беше на 9 години като го купих и буквално за 1месец свикнахме един с друг.  Може да има и иазключения при някои животни..но моето наблюдение е такова.
И все пак като се замисля...кучетата са по-умни,моя кон на няколко пъти щеше да ме утрепа и се хвърля къчове да ми бие и ме хапе съвсем преднамерено. Докато кучето ми НИКОГА каквото и да е ставало няма да се обърне с/у мен.  А и повече вяра имам на кучето ми. От оня дивак коня ми,все очаквам поредната простотия  от него.  ;D

#40 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 10:55 AM

аз обичам и двете животни. Ама ако живееш в апартамент коня не е най- подходящото животно ;D B) Иначе ако си в къща защо да нямаш и кон :blink:
User's Signature

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни