Коне или Кучета?
Публикувано: 16 November 2005 - 11:49 PM
мечтая си да мога да яздя някъде съпроводена от моите кучета. какво лошо има в една такава хармония? Конете никак не противоречат на кучета, те са други. също толкова умни, предани, красиви и омагьосващи. Двата вида по-добре да се допълват отколкото да се противопоставят.
vizantiq
Пишете на кирилица - това не е моя прищявка а е изискване към участниците във форума))) благодаря за разбирането)

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 17 November 2005 - 12:33 AM
И аз се извинявам ако съм дала повод за спорове. Не исках да прозвучи темата точно така - като сравнение на двете животни! Те са колкото еднакви, толкова и различни и всяко си има своите неповторими предимства! Но за интелигенстността са изписани много статии, книги, изобщо изговорено е много. Затова дадох предложение да сподели някой и своя опит! Че така ще имаме поне и факти, а не само "голи" приказки b)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 17 November 2005 - 12:38 AM
Цитат
Ми за сега се сещам за тези две срвнения,ако се сетя още ще пиша...
Не съм много съгласна. По ТВ са давали какви ли не интересни случки с коне. С което искам да кажа, че е много лесно да го научиш коня да ти донесе пръчка като кученце. Разбира се иска се малко работа и техника, но е постижимо :-)
А кое куче не може да прескача препядствия??? bl) Нали има такъв специален спорт даже при кучетата!
Така че затова горе казах, че колкото еднаква са и толкова различни конете и кучетата! Имат много общи неща, но и доста специфични за вида си!
w)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 17 November 2005 - 01:36 PM
P.S.
Цитат
Ne moga da pi6a na kirilica,za6toto FLEX TYPE-a mi ni6to se precaka teglih go mnogo pati ot inetnet,no pak ne stava...sajelqvam mnogo... oleeee oleeee oleeee

Конете са моя живот,пазете ГИ!!! [br][br]

Публикувано: 17 November 2005 - 02:28 PM
vizantiq
Донякъде ти завиждам за контакта ти с тези прекрасни животни:-)

Публикувано: 17 November 2005 - 04:34 PM

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 17 November 2005 - 05:59 PM
Чакай малко, кое живо същество няма проблеми?(озадачено)
Тук да не би да сме заради това че кучета ни нямат проблеми - нито здравословен нито поведенчески? То с децата има проблеми и с възрастни, какво да говорим за животни? Яздила съм любителски, не съм ездачка, но съм се качвала на кон. Имам представа (бегла и бледа) но винаги съм обичала тези невероятни същества. Дали носят проблеми или не - няма значение. Нали за това сме Хомо Сапиенс за да се нагаждаме повече към тях, като към вид, отколокото те към нас?))))))

Публикувано: 17 November 2005 - 06:15 PM
Цитат
Това е интересна информация! Дали няма да си спомниш къде си я чела? b) super

Публикувано: 17 November 2005 - 06:51 PM
Sorry,trqbva6e da prozvu4i po drug na4in... s)
Misalta mi be6e,4e e lo6o tova,4e ne moje6 da ima6 kon v ka6ti i trqbva da se saobrazqva6 s drugite koito sa na bazata ili v kluva...ili izob6to kadeto si....i problemite ne sa ve4e 4e konq ne ti se pod4inqva da re4em tozi den,ami 4e ve4e i mejdu horata koito se zanimavat s tova.Ave s dve dumi ..zavisim si ne samo ot konq ami i to horata,a ponqkoga tova ne ti pomaga...dokato pri ku4etata ima6 si ku4e nikoi ne moje da ti kaje kakvo da go pravi6 i kak da go gleda6 ili ne6to podobno.. super r)

Конете са моя живот,пазете ГИ!!! [br][br]

Публикувано: 17 November 2005 - 08:01 PM
shadow, като научиш куче на азбуката ела ми се обади l)
Да не се засегнеш, тона ми е шеговит. angelpik

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 28 October 2007 - 12:16 AM

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 28 October 2007 - 12:25 AM
Общуването с коня е на едно много високо и различно ниво и не с всеки кон може да се сработиш така. Връзката може да е уникална , неповторима .....винаги на конете съм гледала с възхиищение .
Кучето .....ми май пак същата работа , но с тях ни е по-лесно да сме постоянно заедно , все пак конят не ти спи в стаята или леглото.
Публикувано: 30 October 2007 - 07:20 PM
Публикувано: 11 December 2007 - 05:56 PM
Не мога да ги сравня кои е по-умния....Обожавам конете..само когато язда се чувствам толкова хубаво,изобщо стига да съм около коне и съм като пощуряла.
Но кучето ми е по-голяма слабост :izcherven: То е моето бебе. Кон може да се купи и продаде няколко пъти и той ще свикне с новите стопани..но кучето много по тругно забравя 1ия собственик.
Моя кон беше на 9 години като го купих и буквално за 1месец свикнахме един с друг. Може да има и иазключения при някои животни..но моето наблюдение е такова.
И все пак като се замисля...кучетата са по-умни,моя кон на няколко пъти щеше да ме утрепа и се хвърля къчове да ми бие и ме хапе съвсем преднамерено. Докато кучето ми НИКОГА каквото и да е ставало няма да се обърне с/у мен. А и повече вяра имам на кучето ми. От оня дивак коня ми,все очаквам поредната простотия от него. ;D