Аляски маламут
Публикувано: 22 December 2008 - 08:54 PM
Цитат
Благодаря
karmagedon ,
Според мен за всяко женско куче разгонването е индивидуално. Ако не сте имали досега женска, би трябвало да се информирате за това как протича едно разгонване - кога е критичния период, как да я пазите и т.н. - мисля, че тук във форума трябва да има такава тема. Аз нямам кой знае какъв опит - имаме две женски, порода аляски маламут, и при двете е различно. Едната е много неспокойна, вие постоянно, а другата - точно противоположно - при нея само когато започне критичния период (след 11-тия ден) - става доста неспокойна, души, нервничи, но не вие. Според мен по-тежко понасят разгонването мъжките екземпляри, които са близо до разгонената женска. Вие ако имате само женска - пазете я много докато е разгонена - дръжте я под око винаги, ако е в къща - затваряйте я някъде и на разходка само с повод. А дали вие - ще разберете сами.
Цитат
А къде бяхте толкова време, липсвахте ни във форума. Благодарим за снежната снимка. Искаме още, още
:wub:

Публикувано: 22 December 2008 - 09:08 PM
Цитат
Леле, разкошен е този Арес - много му се радвам, а според мен още е възмъжал!!! И толкова му отива този сняг. Давай още снимки :yahoo:

Публикувано: 22 December 2008 - 09:18 PM
Публикувано: 22 December 2008 - 09:25 PM
Цитат
Да, забелязала съм, че маламутите си подбират приятелите - особено обичат и предпочитат да са от северните породи. С тях си допадат най-много.
:blink:

Публикувано: 26 December 2008 - 05:20 PM
Тази година точно на Бъдни вечер успях да видя Норд за пръв път.Не мога да изкажа с думи усещането след срещата ми с това мило същество :yahoo:Нямам търпение да го вземем вече на 9 януари.
П.С ...излиза че Норд е брат на Арес и внук на легендарния маламут Айси Карнак:blink:

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут !
Публикувано: 26 December 2008 - 07:28 PM
Цитат
Тази година точно на Бъдни вечер успях да видя Норд за пръв път.Не мога да изкажа с думи усещането след срещата ми с това мило същество :yahoo:Нямам търпение да го вземем вече на 9 януари.
П.С ...излиза че Норд е брат на Арес и внук на легендарния маламут Айси Карнак:blink:
Ей, най-после да видим Норд, пожелавам ви да сте много щастливи заедно, и да си го обичате много. Много е сладък, с тази сериозна физиономия ;D.
Стискаме палци и чакаме още хубави новини

Публикувано: 26 December 2008 - 08:58 PM
Цитат
Стискаме палци и чакаме още хубави новини
Благодаря ти за милите думи и пожеланията.Всъшност той наистина е един много сериозен бебок :blink:.Още като го видях как оглежда внимателно всичко,докато другите лудееха си казах ,това е умното ми кутре и го избрах.Защото както и очаквах,можеш ли да избереш от седем прекрасни топченца своето.Ето част от отбора,която успях да снимам,Другите фотоси са размазани....,познайте защо ;D
Норд се е скрил най-отзад и наблюдава :blink:

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут !
Публикувано: 26 December 2008 - 10:42 PM
Цитат
Норд се е скрил най-отзад и наблюдава :blink:
Е, значи е философ... ;) Много сладки пухчовци? Ти сподели, че Норд се пада брат на Арес, но наистина не съм любопитна кои са родителите им

Публикувано: 27 December 2008 - 12:12 AM
Цитат
Хей найстина ли сте ни брат :yahoo: От къде взехте Норд? и как разбрахте, че са братя с Арес :). Леле прекрасен е Норд направо се разтапям като ги гледам тези бебешки снимки. Спомням си и аз когато взимах Арес ;D той се криеше и надничаше от едни тухли, беше много страхлив, ама до едно време ;D Имам чуството с името си му се преобърна характера и сега отговаря на "бога на войната" ;D той е царя в нас, много го обичаме всички и ни прави на луди и щастливи. Но нека ми доволна съм че имам Арес :yahoo: :wub: Ама има един брат Тери който е много ама много див и лош :) дано Норд да е послушен и да ви прави много щастливи, както ни прави нас Арес :)
Публикувано: 27 December 2008 - 04:31 PM
Цитат
Aми така излиза на практика.Ако Арес е син на Кора и Дар,то значи е брат на Норд.
Между другото съм решила вече да взема след година и един женски маламут и тогава вече ще бъда истински щастлива!!!