Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1601 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 December 2009 - 07:05 PM

Ами да трябва като по -пораснат да ги срешнем ab_041.gif Ами и неговата козинка е дълга и е доста пухкав е нее като Мечо но наистина е много пухкавичак немога да го нам ачкам катого хвана горкия af_089.gif Аааа той вече мойте чехли ги скъса :) видили чехли и си ги складира до леглото :) на някой нямали му чехала знаесе каде е ab_041.gif Даже си бях оставил маратонката и нея подхвана ама му се скарах и той едно невинно гледаше все едно ми казваше извинявам се ab_041.gif Голям е образ малкия дивак:)Ааа щях да питам Мечо гонили си опашката че Майки като не му се обърне внимание започва едно въртене и е толкова смешен а ако случайно я захапе пуф на земята и ка то се смеем всякаш се засрамва и гледа едно мило :) много е смешен

#1602 Потребителят е офлайн   Judd_07 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 07:26 PM

Цитат(KARRINA @ Dec 7 2009, 09:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Judd_07 @ Dec 7 2009, 07:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Здравейте Judd_07 и добре дошли!Кучето ви е много красиво ,но за съжаление това не е аляски маламут.Бихте ли ни разказали от къде го имате,кои са родителите му?Благодаря Ви!

Zdraveite,
zna4i shte zapocha s tova che kato cqla ne bqh mnogo zapoznata s porodata.
Bashtata e alqski malamut, a maikata belgiiska ovcharka, taka che e krustoska, no tui kato e odral kojata na bashta si ne znam kak po drug nachin da go naricham, osven alqski malamut.
Inache go imam ot sofia, ot edni poznati.
=)

#1603 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 December 2009 - 07:30 PM

Това,че кучето прилича много на единият от родителите си,не означава,че трябва да го размножавате!
Приемете,че имате едно прекрасни и много красиво куче,което е смесена порода и не е редно да прави поколения!
User's Signature

Качена снимка

#1604 Потребителят е офлайн   Judd_07 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 07:32 PM

Цитат(Finwe @ Dec 7 2009, 09:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Judd_07,
Аляски маламути със сини очи няма. Щом кучето има сини очи, това означава, че вероятно е кръстоска между маламут и сибирско хъски.
Може ли да ви попитам, а защо му търсите приятелка?!

Цитат(Мьри @ Dec 7 2009, 06:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Finwe можеш ли да познаеш кой е на снимката ? :)

Това ми прилича на Арен от Разлог, синът на Финве?!

Krustoska e mejdu alqski malamut i belgiiska ovcharka, a inache suvsem na skoro chuh za tova sus sinite ochi.
Predpolagam che v tozi sluchai i bashtata ne e bil chistokruven, ne se bqh zamislqla, no naistina za men tova ne e ot golqmo znachenie.
Tursq mu priqtelka za6toto kato maluk beshe unikalno krasiv i mi se iska oshte takiva kuchenca.

#1605 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 December 2009 - 07:36 PM

С "още такива кученца" е пълно ето ТУК!
Те са плод на същото размножаване-майките и татковците им са били много сладки като малки!
Друг е въпроса,че шанса да приличат на вашето куче след толкова много кръстосване на породите в тази "линия" е минимален!
User's Signature

Качена снимка

#1606 Потребителят е офлайн   Judd_07 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 07:39 PM

Цитат(elena07 @ Dec 8 2009, 08:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това,че кучето прилича много на единият от родителите си,не означава,че трябва да го размножавате!
Приемете,че имате едно прекрасни и много красиво куче,което е смесена порода и не е редно да прави поколения!

Ami sujalqvam absolutno ne sum suglasna.
Tova che prilicha na bashta si nqma nishto obshto s tova che iskam da mu suzdam pokoleniq.
I tochno zashtoto go namiram za adski krasivo kuche ne mislq che ima znachenie dali e smesena poroda. Pone za men tova e bez znachenie. Ne mislq che ne e redno da pravi pokoleniq ili pone nqma osnovatelna prichina!
A tova che ima shans da ne prilichat izcqlo na nego ne e tolkova vajno vse pak tova sa kuchencata na moeto kuche, az shte si gi haresam.

#1607 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 December 2009 - 07:46 PM

Какво ще ги правите тези кучета когато се родят,или вас това не ви интересува,все пак майката няма да е във вашата къща!?
Улиците и изолаторите са пълни с кучета от така разпространенета "Смесена порода"!Кой ще ги гледа тези бебета,кой ще ги поиска?Или може би ще си ги гледате всичките-цялото кучило на диванчето в хола?
Може би за вас това няма значение,какво като най-вероятно,когато не станат породата за която са продадени/подарени ще се озоват на улицата!

Аз лично се надявам никой да не откликне на търсенето ви!
По улиците на България вече има пре достатъчно безпородни същества родени от болните амбиции на хора като вас!

В този форум КИРИЛИЦАТА е задължителна!
User's Signature

Качена снимка

#1608 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 08:13 PM

Цитат(Judd_07 @ Dec 8 2009, 06:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
A tova che ima shans da ne prilichat izcqlo na nego ne e tolkova vajno vse pak tova sa kuchencata na moeto kuche, az shte si gi haresam.

Уважаема 'Judd_07'
Елена07 е напълно права! Вие не отговорихте на въпроса КАКВО ЩЕ СТАНЕ С МАЛКИТЕ КУЧЕНЦА, дъщерите и синовете на вашето? Къде ще отидат те, ще ги раздавате/продавате ли, на какви хора ще попаднат - мислили ли сте за това, или това не е ваша грижа, а на собствениците на майката? Когато се родят кученцата, едва тогава хората мислят какво да ги правят, и когато никой не ги поиска или останат няколко - повечето хора ги изхвърлят, в кашонче, до кофата за боклук!!! Като ненужни предмети или смет!!! Това е за съжаление е дейсвителността в България - пълна с ненужни същества, страдащи, гладни, измръзнали, пребивани, убивани, малтретирани, ползвани за бой и какви ли още не изродщини. И по закон, тъй като сме вече Европейска държава, право на развъждане имат само регистрираните развъдници! Останалите собственици на кучета - нямат такова право! Ако искате да развъждате - трябва да плащате - данъци за своето куче и такси, за да създаде вашето куче поколение. Ако не искате да плащате - кастрирате кучето си. Плащате глоба, ако не сте регистриран развъдчик, а кучето ви се ползва за разплод, и глобата никак не е малка. Друг е въпроса, че никой не спазва закона - но това ще стане някой ден, а дотогава просто трябва да се стараем да сме малко по-отговорни и ДА МИСЛИМ с главите си, преди да действаме, защото просто така ни харесва.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1609 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 08:29 PM

Аз не искам да заемам позиция, но все пак ще се намеся :) След като иска да има малки кученца все пак ние и да се караме и каквото и да правим мисля че няма да попречим на това хората да продължат да търсят приятелка :) А това че кучето е със смесена порода и малките ще са порода "никаква" не означава че няма да са хубави и да си намерят подходящи стопани, но все пак вероятноста е малка :) Но не смятам че с каране и спорене ще се стигне до консенсус :) Така че 'Judd_07' ако искаш да си развъдиш кучето по-добре първо проучи дали ще успееш да намериш стопани на малките, защото наистина в бъдеще могат да попаднат до някоя кофа за боклук и ще бъде много жалко. Все пак това че е куче не означава че е много по различно от човек и трябва да помислим за неговото бъдеще :)) И отново не искам да заемам страната на никого просто се надявам накрая да няма пострадали МАЛКИ кученца :)

#1610 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 08:38 PM

Finwe видя ли малкия разбойник какъв е сериозен когато го даржим на раце ?:) вече неможем да го задаржим повече от минута на раце голямо драскане дарпане и е много смешен като почне да се напува за да избяга ab_041.gif

#1611 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 08:51 PM

Цитат(Мьри @ Dec 8 2009, 06:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не искам да заемам позиция, но все пак ще се намеся :) След като иска да има малки кученца все пак ние и да се караме и каквото и да правим мисля че няма да попречим на това хората да продължат да търсят приятелка :) А това че кучето е със смесена порода и малките ще са порода "никаква" не означава че няма да са хубави и да си намерят подходящи стопани, но все пак вероятноста е малка :) Но не смятам че с каране и спорене ще се стигне до консенсус :) Така че 'Judd_07' ако искаш да си развъдиш кучето по-добре първо проучи дали ще успееш да намериш стопани на малките, защото наистина в бъдеще могат да попаднат до някоя кофа за боклук и ще бъде много жалко. Все пак това че е куче не означава че е много по различно от човек и трябва да помислим за неговото бъдеще :)) И отново не искам да заемам страната на никого просто се надявам накрая да няма пострадали МАЛКИ кученца :)

Мьри,
Ти си прав, не трябва да съдим и да се караме, но наистина понякога не мога да се стърпя да не заема позиция, особено когато в нашата тема се появяват подобни обяви, и то когато хората даже не познават породата. Наистина се надявам всички, които искат да развъждат своите "маламути", първо да помислят, дали ще могат да се справят с най-трудната задача - намирането на добри, грижовни, грамотни и отговорни стопани, които да обичат кучетата си като свои деца. Когато всички започнат да мислят така, ще виждаме по-малко страдание по улиците.

User's Signature

#1612 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 09:13 PM

Цитат(vilekula @ Dec 8 2009, 03:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мечо мисля,че ще е Extreme Silver Wolf .Какво страшно име за тази пухкава играчка,но като порасне,надявам се,че ще му отива.

Хубави имена имат двамата wb_052.gif ,
vilekula, може и да не ми вярваш сега, но само след няколко месеца спомена за Мечо като пухкаво малко топче ще е останал някъде в миналото, толкова бързо растат, че ако не са снимките, няма дори да се сещаме какви са били. Така че скоро ще си е заслужил името ab_041.gif

Цитат(Мьри @ Dec 8 2009, 06:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Finwe видя ли малкия разбойник какъв е сериозен когато го даржим на раце ?:) вече неможем да го задаржим повече от минута на раце голямо драскане дарпане и е много смешен като почне да се напува за да избяга ab_041.gif

Видях разбира се, но тъкмо да коментирам Майки на снимките, се появиха тези спорни постове по-горе и се ядосах...
Майки има много специфична физиономия, харесва ми сериозния му израз (то май е така с всички черно-бели бебета, особено като са малки са толкова смешни, едни такива сериозни и строги
Ето това са Фрей и Мечо-Барди когато бяха на 50 дни, и както се вижда и те не можеха да стоят мирни, та се получиха такива смешни снимки, особено Мечо - беше голямо шило:

А тук са на малко повече от два месеца:

Ето го и Мечо-Барди сега - доста внушителен маламут е пораснал:

User's Signature

#1613 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 09:50 PM

Финве,наистина Мечо-Барди прилича много на Силвър Мечо,само,че черен.Имаш ли негови снимки като по-голям?Интересно ми е да го видя.Фрей и Мечо-Барди изглеждат много различни.Не знам дали е вярно,но ми се струва,че тези с по-кръглите главички са по-дълго време с клепнали уши.Виждам,че Майки вече ги изправя,а Мечо-не.

#1614 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 09:56 PM

Сега видях последната снимка-Мечо-Барди е просто страхотен!!!Дано и нашият Мечо да стане такъв.

#1615 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 10:09 PM

Цитат(vilekula @ Dec 8 2009, 08:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Финве,наистина Мечо-Барди прилича много на Силвър Мечо,само,че черен.Имаш ли негови снимки като по-голям?Интересно ми е да го видя.Фрей и Мечо-Барди изглеждат много различни.Не знам дали е вярно,но ми се струва,че тези с по-кръглите главички са по-дълго време с клепнали уши.Виждам,че Майки вече ги изправя,а Мечо-не.

Нямам много нови снимки на Барди, повече са от периода когато растеше още. Всъщност той и Фрей започнаха да си приличат много когато израснаха малко, различаваха се докато бяха бебета. А сега - Барди е все едно Фрей с дълга козина - изражението, муцуната, очите - всичко им е толкова еднакво, а и от разказите на стопаните на Барди, разбирам, че той има почти същия характер като Фрей. Между другото когато бяха заедно - те бяха единствените, които се бореха за надмощие помежду си.
Колкото до клепналите уши - според мене по-едрите кученца изправят ушите по-късно. Барди ги изправи чак на 4 месеца! Всички се бяхме изпопритеснили доста.

Ето го Барди, тук е на възраст по-малко от година още:

User's Signature

#1616 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 11:37 PM

Не спите,а? ab_041.gif

#1617 Потребителят е офлайн   Judd_07 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 11:43 PM

Znachi za nachalo iskam da blagodarq na muri za neinoto izkazvane ,beshe mnogo korektno i sum iskreno blagodarna, ne sum doshla v tozi sait za da me pouchvat a za da si pogovrq s drugi hora normalno za tazi poroda da naucha kakvoto moga za porodata za da pomogna i na moeto kuche po tozi nachin.
Ne mislq 4e nqkoi ot tuk me poznava za da me sudi dali sum shtqla da se grija za kuchencata si ili shte gi dam na koito mi popadne, i tui kato ne me poznavate shte pomolq komentari ot vida na "ne vi interesuva" da budat premisleni.
Vtoroto koeto shte kaja, makar che ne e rabota na drugite hora, e che imam vuzmojnosta da otgledam i 5-6 kucheta ako trqbva, tui kato nqma da gi butna na "divana v hola" ami vuv vila s golqm dvor. Ako uspeq da gi dam to shte e na priqteli ili hora na koito moga da gi doverq. Po nachalo nqmam pritesneniq za malkite kuchenca, tui kato ako nqmah vuzmojnosta nqmashe da se zahvana da go pravq.

Vse edno spiram da se obqsnqvam, za koeto sum mnogo uchudena che se stiga do tuk, da obqnsvqm na nepoznati hora trugnali da me sudqt, vmesto kato normalen chovek da sednat i da si kajat mnenieto

Finwe blagodaarq i za tvoeto izkazvane, suglasna sum che tova e realnosta v bulgariq, koeto e istinski tujno, imala sum i az mnogo jivotni ne sum pozvolila da im se sluchvat takiva neshta =)

P.S elena07 izkazvaneto vi e kraino glupavo ne me poznavate ne znaete kakvi sa mi namereniqta kum kuchetata. Ako poznavate takiva hora sujalqvam za vas , no vi suvetvam da si obogatite vijdaniqta , ne vsichki sme takiva! I az ne bih dopusnala tova da se sluchi s moi kucheta! Sushto ne vijdam predrazsuduka vi kum smeseni proodi, povtorih sigurno dva puti che za men porodata nqma znachenie. Krainoto vi pojelanie nikoi da ne otklikne na obqvite za moq shtastie ne se i sbudna , otricatelnite pojelaniq na hora kato vas ne me zasqgat. Ne vijdam vse pak s kakvo namerenie trugvate da sudite bez da ste ni nai malko zapoznata sus situaciqta, sledvashtiq put purvo razpitaite, posle trugnete da sudite!

МОД: МОЛЯ, пишете на КИРИЛИЦА!

#1618 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 12:11 AM

И аз сега много не на място ще се изкажа, но все пак!!! Обичам кучетата каквато и порода да са те дори и смесена :)) Тъй като Judd_07 така или иначе ще има малки кученца Аз бих желала да ги видя когато все пак се родят :) И ако някой няма желание бих го разбрала, затова няма да имам нищо против Judd_07 да се свърже лично с мен :)

#1619 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 12:13 AM

Цитат(elena07 @ Dec 8 2009, 07:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво ще ги правите тези кучета когато се родят,или вас това не ви интересува,все пак майката няма да е във вашата къща!?
Улиците и изолаторите са пълни с кучета от така разпространенета "Смесена порода"!Кой ще ги гледа тези бебета,кой ще ги поиска?Или може би ще си ги гледате всичките-цялото кучило на диванчето в хола?
Може би за вас това няма значение,какво като най-вероятно,когато не станат породата за която са продадени/подарени ще се озоват на улицата!

Аз лично се надявам никой да не откликне на търсенето ви!
По улиците на България вече има пре достатъчно безпородни същества родени от болните амбиции на хора като вас!

В този форум КИРИЛИЦАТА е задължителна!

странно! на устата са ми думи .....................???????!!!!!!!които мисля да премълча eg_033.gif ако не ставаше въпрос за кучета а за хора и ако майката беше китайка а бащата негър трябва ли да имат поколение ???? кой ще ги харесва??? другите деца няма ли да им се подиграват в училище?????? ще отсъдите ли така смело НЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ ПОКОЛЕНИЕ ???? кой казва кое куче да се разпложда и кое не ??? проблема с кучетата в развъдниците не е в тях а във хора като вас според които на света трябва да има само чисти раси eg_033.gif май повечето тук чешат егото си с това че имат куче от баща шампион хипернайси пъти и майка ТЕРЕЗА с нобелова награда!!!!!!!!!!!! май всички забравяте че кучетата са ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ И ПРИЯТЕЛИ НА ХОРАТА !!!!!!!!! колкото и да ви е странно има хора за които няма значение дали кучето им е чистокръвен ариец или квартален дон кихот и обичат това което им е в къщи, без значение кое от двете е!!!!!! бъдете сигурни че има хора които ще гледат тези животинки и то не по лошо от вашите! на пожеланието "Аз лично се надявам никой да не откликне на търсенето ви!" аз пък се надявам никой да не откликне на пожеланието ви!!!

БЪДЕТЕ МАЛКО ПО ТОЛЕРАНТНИ С РАЗЛИЧНИТЕ !!!! не слагайте етикети 1во, 2ро и 3то качество ХИТЛЕР ОТДАВНА Е МЪРТЪВ!!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1620 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 12:26 AM

FINWE колкото и да уважавам мнението ти, ще ти припомня един твой по стар цитат!

"Тази тема тук не е ИЗЛОЖБА или КОНКУРС, за да се надпреварваме чии кучета са най-красиви, нито да рекламираме разни продавачи на маламути. Според мен тази тема би трябвало да бъде среда, в която собствениците и любителите на аляските маламути в България да могат да общуват, да споделят проблеми и тяхното решаване, да задават въпроси, да информират и просвещават малко запознатите или незапознатите българи относно породата АЛЯСКИ МАЛАМУТ и желаещите да имат такова куче относно отглеждането, начина на живот, здравето, храненето и каквото още се сетите! Никой досега не си е позволявал да прави реклама на зооборси и зоо-агенции тук, а единствено е давана информация за регистрираните в България развъдници на тази порода. Също никой досега не е давал оценка за чужди кучета - най-малкото не е възпитано, да не говоря, че е и некомпетентно."

момичето просто си помисли че тук ще намери сродни души които могат да и помогнат! а то кво се оказа??? добре че нямаше гилотина наблизо ea_103.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема