Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1741 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 January 2010 - 08:18 PM

Нямам представа дали е същото куче, но като гледам е доста вероятно.
Помолиха ме ако мога да помогна за намирането на собственика.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1742 Потребителят е офлайн   niki2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 11:04 PM

Цитат(Мьри @ Jan 17 2010, 10:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да случи се сед 3тата ваксина. Явно не си беше изградил имунитете срещу болеста. А за вида му ние до последно незнаехме че му има нищо беше си радостен, играеше си, ядеше... но една сутрин као му дадохме храна той просто не я погледна и в интервал от три дни всичко приключи. По време на болеста беше на системи биеха му по 10 инджекции, правехме всичко което кажеше доктора, но за жалост без резултат. Ние естествено се поитересувахме от болеста и разбрахме че в момента имало бум от парвовироза в региона
Но нека да не натъжаваме и вас. Един дена когато раната ни заздравее ще си вземем пак кученце, но няма да е сега. Важното е вашите да са добре и продулжавайте да ни радвате с техни снимки

здравейте ,според мен това си е чиста небрежност на доктора,не го обвинявам но според мен няма как да се зарази кучето с паровироза след като е бита първата ваксина за паровироз,много жалко за кученцето,на нас ни се случи на скоро от болно куче и от немърливоста на ветеринарния лекар да ни уморят 3 кучета.

#1743 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 January 2010 - 11:36 PM

Цитат(niki2 @ Jan 27 2010, 11:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
според мен няма как да се зарази кучето с паровироза след като е бита първата ваксина за паровироз,много жалко за кученцето,на нас ни се случи на скоро от болно куче и от немърливоста на ветеринарния лекар да ни уморят 3 кучета.

Извинявайте, че по такъв повод се намесвам в темата. Съчувствам на стопаните най-искрено, защото минах през нещо подобно. Моето първо куче почина от парво на 6 месеца, при 3 сложени нормално ваксини. Забележете - 3, а и бяха минали 3 месеца.
Никоя ваксина не дава 100% сигурност за жалост. Въпрос и на имунитет, явно и на късмет или липсата му.

Пожелавам здраве на всички кучовци и стопаните им.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#1744 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 11:43 PM

Цитат
Но нека да не натъжаваме и вас. Един дена когато раната ни заздравее ще си вземем пак кученце, но няма да е сега. Важното е вашите да са добре и продулжавайте да ни радвате с техни снимки

Много ни е тъжно за малкият пухчо защото беше и наше бебеdh_188.gif ,но имах нюфаундленд Тара ,разаболя се от парвироза и оцеля....,лекарят ,който я спаси от парвовирозата след това при поставяне на инжекция засегна нерв на гръбначния стълб и стана страшно..не ми се говори за това,тя почина ..сърдих се 10 години,упреквах го ,но всички сме заложници на съдбата..Простих и отново сме приятели.Радва се от сърце на маламутите ми.Мъри, 10 години са много...дано вашата рана заздравее по-бързо smile.gif . Нещата в живота просто се случват.. не знам още какво да кажа ,но каквото на глава е писано на камък не е ,кураж и късмет wb_052.gif .
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1745 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 12:03 AM

Цитат(Петя Кръстева @ Jan 27 2010, 01:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
wub.gif Заредихте ме с положителна енергия.....Толкова щастливи кучета и хора заедно скоро не бях виждала.....
Да сте живи и здрави всички ! wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif

Маламутите респектират с размерите си ,но могат да са много любвеобвилни wub.gif , е поне при нас е така..Благодаря за хубавите думи wub.gif ,това е една от най-усмихнатите породи smile.gif .

Цитат
Еее, колко много нови попълнения в маламутските среди в България! Малките са големи пухчета. Според мене Алекс прилича съвсем на нашия Мечо/Барди, но не толкова на Фрей

Наистина прилича повече на Барди wub.gif ,имаш ли снимки от него?И все пак Фрей и Индис са ми любимци wub.gif , прегръдки!
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1746 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 12:16 AM

Проблем с компа ud_009.gif
User's Signature

#1747 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2010 - 09:57 AM

В Панчарево е намерен аляски маламут. Намира се в Пощенски клон Панчарево.
тел.0888 686953- Георги Рашев

#1748 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 01:38 PM

Цитат(Anuk @ Jan 28 2010, 09:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
В Панчарево е намерен аляски маламут. Намира се в Пощенски клон Панчарево.
тел.0888 686953- Георги Рашев

Много жалко за горкото куче,ако е същото куче от миналата обява то вероятно скита от седмици.И какво ще стане с него ако никой не си го потърси?Моля, дръжте ни в течение.....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1749 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2010 - 01:42 PM

не видях , че Huskypower
е пуснала вече тази обява
и явно става въпрос за същото куче от най-старата обява
:(

#1750 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2010 - 04:00 PM

Колко жалко за животното,аз бих го взела веднага да се грижа за него но живеем в апартамент и имаме едно маламутче,ако бяхме в къща нямаше да се замисля защото явно стопаните му не се интересуват за него,рових се на доста места никаде не намерих нещо някой да си търси точно такова куче
User's Signature

Качена снимка

#1751 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 07:19 PM

Цитат(magiart1 @ Jan 28 2010, 03:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Колко жалко за животното,аз бих го взела веднага да се грижа за него но живеем в апартамент и имаме едно маламутче,ако бяхме в къща нямаше да се замисля защото явно стопаните му не се интересуват за него,рових се на доста места никаде не намерих нещо някой да си търси точно такова куче

Може стопаните му да не ползват интернет, както за да пуснат обява, че са го изгубили, така и за да четат за намерени кучета
Мен лично ме интересува къде ще остане кучето сега ако никой не го потърси - в обявлението пише че се намира в пощенския клон - едва ли ще може да стои там дълго, освен това хората които са го намерили ще подходят ли достатъчно отговорно да не го дадат на първия срещнат обявил се за собственик?
Много се надявам историята да има наистина бърза и щастлива развръзка.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1752 Потребителят е офлайн   KARRINA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2010 - 08:45 PM

Минаха няколко дни,а май никой нищо не е чувал за загубеното приятелче dh_188.gif Сега ,всеки от нас може да напише как би го взел ,ама няма възможности и така нататък.Въпроса е не да се извиняваме и да изчакваме какво ще се случи със животното,а да се опитаме да помогнем.Не знам кой и как се грижи в момента за него,но ми идва на ум ,че можем например съберем средства за храна и да занесем на място.Да се сетим за наши близки и познати,които покрай нашите кучета са изявили желание и те да имат представител на тази порода.Може пък някой от тях да е спасението за загубения маламут.Аз лично се ангажирам ,ако кучето е все още там и се закупи храна да я закарам.Утре даже ще позвъня на въпросния г-н Рашев.Дано има и още идеи! ba_025.gif
User's Signature

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !

#1753 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2010 - 08:51 PM

Цитат(KARRINA @ Jan 30 2010, 07:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Минаха няколко дни,а май никой нищо не е чувал за загубеното приятелче dh_188.gif Сега ,всеки от нас може да напише как би го взел ,ама няма възможности и така нататък.Въпроса е не да се извиняваме и да изчакваме какво ще се случи със животното,а да се опитаме да помогнем.Не знам кой и как се грижи в момента за него,но ми идва на ум ,че можем например съберем средства за храна и да занесем на място.Да се сетим за наши близки и познати,които покрай нашите кучета са изявили желание и те да имат представител на тази порода.Може пък някой от тях да е спасението за загубения маламут.Аз лично се ангажирам ,ако кучето е все още там и се закупи храна да я закарам.Дано има и още идеи! ba_025.gif

Точно така - ние, собствениците на маламути, които пишем и четем тук, ако се обединим можем да помогнем на момчето. Въпросът е, както писах обаче по-горе, че не знаем къде се намира той сега, докога ще го задържат хората, които са го намерили, знаят ли как да го предпазят от даване на първия обявил се за собственик или просто желаещ да има такова куче... това е по-важно дори от осигуряването на храната. Иначе съм ЗА предложението на КАРРИНА - ще помогна с храна и ако има нужда от други средства.
User's Signature

#1754 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2010 - 11:13 PM

и аз съм ЗА тази идея,дори обмислям вариант да го взема,но нека видим 1-во какво ще каже ИARRINA след разговора утре.Трябва да измислим нещо...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1755 Потребителят е офлайн   KARRINA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2010 - 12:09 PM

Чух се с г-н Рашев,кучето в момента живее при една от служителките на пощенския клон и по неговите думи от нищо не е лишено.Жената нямала претенции към него и ,ако се намерил стопанин нямало да го задържи.Човека е ходил и до БКК Северни кучета и там също е занесъл снимки.Каза,че ако се появи желаещ да вземе маламута лично той ще ни заведе до въпросната жена.Засега това като инфо,чакаме да видим ще се появи ли стопанин.
User's Signature

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !

#1756 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2010 - 12:40 PM

Това засега е по-добре от НИЩО.Поне не скита бездомно и гладно по улиците.Дано тази жена се окаже по-отговорен стопанин на това мило създание.КАРРИНА ако поддържаш връзка с г-н Рашев информирай ни моля те какви са събитията около това куче
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1757 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2010 - 02:52 PM

Цитат(KARRINA @ Jan 31 2010, 10:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Чух се с г-н Рашев,кучето в момента живее при една от служителките на пощенския клон и по неговите думи от нищо не е лишено.Жената нямала претенции към него и ,ако се намерил стопанин нямало да го задържи.Човека е ходил и до БКК Северни кучета и там също е занесъл снимки.Каза,че ако се появи желаещ да вземе маламута лично той ще ни заведе до въпросната жена.Засега това като инфо,чакаме да видим ще се появи ли стопанин.

Да разбирам ли, че ако не се намерят старите стопани на кучето, жената която го гледа ще го задържи като нейно - не разбрах дали държи на това?! Мисля, че е много важно да се изясни този въпрос, за да знаят например тези, които искат да го осиновят дали да се надяват... Ако трябва паралелно с търсенето на стопани да се търси и нов постоянен дом на маламута?
User's Signature

#1758 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 02:18 PM

Вижте какво намерих
виж

Дано се намери красавеца

#1759 Потребителят е офлайн   KARRINA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 02:33 PM

Finwe,според мен дори самата жена ,която го е прибрала не е наясно с това,а г-н Рашев не беше от най-подробните обесняващи,така че и аз не знам.Предполагам ,че не всички хора са способни да се привързват така към животно,както аз например и може да няма проблеми да го даде,ако някой го поиска,нищо че го е гледала.

hrisi14 ,дано се намери кучето,но това със сигурност не е Аляски маламут dh_188.gif
User's Signature

#1760 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2010 - 02:59 PM

Цитат(hrisi14 @ Feb 1 2010, 02:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вижте какво намерих
виж

Дано се намери красавеца

И според мен това не е аляски маламут защото ясно се вижда че дясното око му е синио,и изобщо не прилича на кучето което е в пощенския клон,но дано да има добри хора които го намерят и върнат на собственика,ние на нашата Елия и направихме метална плочка с изписано име и телефон която е закачена на нашииника за сигурност,дано не дава господ да се случи нещо такова,но въпреки това пак може ако се загуби,хората които я намерят да не ни я върнат,което ще е направо ужасно
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема