Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1801 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 February 2010 - 09:06 AM

Цитат
Норт още от малък е див и непокорен,пълен с енергия.Докато Мечо е много спокоен и бих казала

Ето го и Арес wub.gif ,вече на два месеца и много щастлив при новите си прекрасни стопани ,Злати и Веско . Пожелавам им много щастливи мигове заедно wub.gif smile.gif .

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1802 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2010 - 08:07 PM

Цитат(Горан @ Feb 26 2010, 09:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Норт още от малък е див и непокорен,пълен с енергия.Докато Мечо е много спокоен и бих казала

Ето го и Арес wub.gif ,вече на два месеца и много щастлив при новите си прекрасни стопани ,Злати и Веско . Пожелавам им много щастливи мигове заедно wub.gif smile.gif .

Какво е общото между цитата и отговора wf_039.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1803 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 10:11 PM

Цитат(vilekula @ Feb 24 2010, 04:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен,колкото и да е важна породата за поведението на кучето,определящ е характера му.Доколкото разбирам,Норт още от малък е див и непокорен,пълен с енергия.Докато Мечо е много спокоен и бих казала послушен.Дори понякога се притеснявам,че не е достатъчно енергичен.Щом пристигнем в парка,не хуква да бяга с всички сили като другите кучета,а се върти около нас.Никога не мога да му направя снимка,ако сме само двамата,защото е постоянно натиснат в мен.

Понякога истинският, непокорен и самонадеян характер на маламутите се проявява едва когато навлязат в пубертета - затова е важно да не разчитате, че само на това, че в момента е спокоен. Разбира се има уравновесени и не толкова уравновесени маламути, но и спокойните също показват упрям характер в някои ситуации.

Цитат(Горан @ Feb 26 2010, 08:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Желаем им взаимно щастие. В кой град ще живее Арес?

Това е Фрей с две нови обожателки ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1804 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 11:45 PM

Finwe,Арес живее в София .Стопаните му са прекрасни и много го обичат , а това е най-важното . Знаеш колко е важно за нас да намерим не просто стопани , а истински и отговрни стопани, и тъй като Арес намери такива ,споделям с вас голямото си щастие smile.gif .

Цитат
Това е Фрей с две нови обожателки

Ах, този красавец Фрей wub.gif ,колко обожатели вече има wub.gif ! Той е причината ,следващият ми маламут да е черно бял smile.gif wub.gif . Прегръдки за Финве и нашата Северна принцеса Индис wub.gif wub.gif wub.gif .
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1805 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 12:44 PM

Това е Фрей с две нови обожателки ab_041.gif
[/quot

Разкошен е!Невероятен!(аз съм една от тайните му обожателки). Много ми се иска да го намачкам този сладур.
Вчера ровейки се из първите страници на темата,попаднах на снимки на Арен(синът на Finwe от 1-то поколение).Страшно много си приличат с Норт поне по бебешките снимки.Надявам се някой ден да приличаме поне малко на него или на Фрей

Конкурс за най-добра породна група: Бриян, Фрей и Арен - 1-во място :->)
Finwe,как си понесла толкова красота и величие накуп?
Завиждам ти да знаеш! rc_036.gif

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1806 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 03:40 PM

Цитат(Горан @ Feb 27 2010, 09:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Finwe,Арес живее в София .Стопаните му са прекрасни и много го обичат , а това е най-важното . Знаеш колко е важно за нас да намерим не просто стопани , а истински и отговрни стопани, и тъй като Арес намери такива ,споделям с вас голямото си щастие smile.gif .

Напълно съм съгласна, че най-важното е да се намерят истински и отговорни стопани на бебетата, защото това се оказва доста трудна задача... Хубаво е, че Арес е попаднал точно на такива, дано и братчето му има същия късмет.

Цитат(Горан @ Feb 27 2010, 09:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ах, този красавец Фрей wub.gif ,колко обожатели вече има wub.gif ! Той е причината ,следващият ми маламут да е черно бял smile.gif wub.gif . Прегръдки за Финве и нашата Северна принцеса Индис wub.gif wub.gif wub.gif .

Цитат(ATANASOVA @ Feb 28 2010, 10:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Разкошен е!Невероятен!(аз съм една от тайните му обожателки). Много ми се иска да го намачкам този сладур.
Вчера ровейки се из първите страници на темата,попаднах на снимки на Арен(синът на Finwe от 1-то поколение).Страшно много си приличат с Норт поне по бебешките снимки.Надявам се някой ден да приличаме поне малко на него или на Фрей

О, Фрей ако разбере колко обожателки още има, сигурно ще си умре от кеф. Той много обича да се глези и да се прави на послушен пред дамите. ab_041.gif

На мен Норт ми напомня много на Фрея (майката на Фрей) като беше малка. Ще видим като порасне на кой от всичките черно-бели ще прилича най-много ab_041.gif Нямате ли негови нови снимки, сигурно още се е променил.

Арен и Фрей wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#1807 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 05:09 PM

Ето тук снимки от преди 20-на дни

С най-новия му приятел
Въобще не обича фотоапарата

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1808 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 08:56 PM

Цитат(ATANASOVA @ Feb 28 2010, 04:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>

С най-новия му приятел

Е, ама той съвсем се източил Норт, въобще не е бебе, само да напълнее малко и съвсем ще прилича на възрастен маламут ae_085.gif

И най-после да го видим усмихнат ab_041.gif
User's Signature

#1809 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 08:47 AM

Цитат
Арен и Фрей wub.gif

Страхотни снимки ,хубави спомени от първите изложби в Банско . Ще ги изпратя на Дани в Разлог . Представям си колко ще им се радва smile.gif .
User's Signature

#1810 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 12:48 PM

Цитат(Finwe @ Feb 28 2010, 08:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(ATANASOVA @ Feb 28 2010, 04:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>

С най-новия му приятел

Е, ама той съвсем се източил Норт, въобще не е бебе, само да напълнее малко и съвсем ще прилича на възрастен маламут ae_085.gif

Абе той винаги е ухилен ,защото в 90% от времето мисли или върши щуротии ab_041.gif Ама като усети че го снимат и си предава важност ab_041.gif Прави се на интелектуалец af_089.gif

П.П Честита баба марта на всички
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1811 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 01:57 PM

Цитат(Горан @ Mar 1 2010, 06:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Арен и Фрей wub.gif

Страхотни снимки ,хубави спомени от първите изложби в Банско . Ще ги изпратя на Дани в Разлог . Представям си колко ще им се радва smile.gif .

Много приятни спомени имаме от тая изложба - може би единствената, на която ние се чувствахме много добре ae_085.gif

Цитат(ATANASOVA @ Mar 1 2010, 10:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Finwe @ Feb 28 2010, 08:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Абе той винаги е ухилен ,защото в 90% от времето мисли или върши щуротии ab_041.gif Ама като усети че го снимат и си предава важност ab_041.gif Прави се на интелектуалец af_089.gif

П.П Честита баба марта на всички

Може да е срамежлив ab_041.gif
User's Signature

#1812 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 03:49 PM

Нуждая се от съвет....
Четейки хъски-форума на тема спорт попаднах на мнение че едно 5-6 месечно куче вече е готово за леки тренировки като тичане с колело,теглене на по-лека гума например...Ние след 10-на дни ставаме на 6 мес. и се интересувам дали наистина тази възраст е подходяща за започване,и ако да-то може ли да е с нагръдник а не с хамут?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1813 Потребителят е офлайн   KARRINA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 07:53 PM

До година и половина поне не е желателно да натоварвате маламута с тежести,или тичане с велосипед,това може да увреди сериозно костите му.Нагръдника не е препоръчителен за ползване,най-добре е с хамут,защото с него се натоварват правилните мускули и кости.Все още е рано,а и доста опасно за такива тренировки на вашата възраст.Засега нека има повече игри и бягане smile.gif Поздрави!

А ето го и моя Норди на шест месеца wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !

#1814 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 08:37 PM

Цитат(ATANASOVA @ Mar 1 2010, 02:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Нуждая се от съвет....
Четейки хъски-форума на тема спорт попаднах на мнение че едно 5-6 месечно куче вече е готово за леки тренировки като тичане с колело,теглене на по-лека гума например...Ние след 10-на дни ставаме на 6 мес. и се интересувам дали наистина тази възраст е подходяща за започване,и ако да-то може ли да е с нагръдник а не с хамут?

Принципно КАРРИНА е права. Не е добре за костите и ставите на кучето да се натоварва с тежести, от друга страна е хубаво още докато е младо да го научите да дърпа (нали това е целта ви? - пона това разбирам) - за да се научи да дърпа е важно много да прави разлика между обикновена разходка и спорт (или работа, или дърпане - както искате го наречете) - това означава, че ако ползвате нагръдник - то той трябва да е само с една цел - или разходка или дърпане, макар че наистина хамута е по-подходящ, защото разпределя правилно тежестта, а нагръдника е повече за разходки - но пък ако не тренирате толкова често, не пречи да ползвате нагръдник. Аз преди време мисля, че писах на въпрос на Мъри за спорта - според мене най-удачно е да започнете с дог-трекинг - впрягате кучето за кръста си и тръгвате, като го стимулирате да дърпа, да върви по-бързо без да се спира да души и препикава, и същевременно го учите и на команди "тръгни", стой, ляво, дясно. Може вместо да вървите, да бягате. Аз не съм особен любител на тренировките с "гума" - когато нямах опит преди време и аз правех това, но бързо се отказах, а и на кучетата не им беше интересно. Ако ще ползвате велосипед - кучето ви трябва да е отпред и да дърпа - това означава, че трябва да си купите специален повод и приспособление за велосипеда, за да не се оплитат повода в шпиците, както и каска, наколенки и лакътници, защото рязко спиране на кучето или забягване встрани след котка или друго животно, може да се окаже много опасно за човека. Тези две неща: дог-трекинга (или бягането) както и тренировката с велосипед може да започнете още отсега, не мисля, че е чак толкова опасно за кучето.
User's Signature

#1815 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 09:39 PM

дог-трекинг - впрягате кучето за кръста си и тръгвате, [quote][/quрт?

Благодаря ви за изчерпателните отговори.
А какво е приспособлението нужно за дог-трекинг?Доколкото виждам по снимките е въже с карабинка която се закопчава на специален колан(не се смейта ако бъркам,но това е нещо ново за мен) ud_009.gif
Откъде мога да го набавя?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1816 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 09:50 PM

Цитат(ATANASOVA @ Mar 1 2010, 08:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря ви за изчерпателните отговори.
А какво е приспособлението нужно за дог-трекинг?Доколкото виждам по снимките е въже с карабинка която се закопчава на специален колан(не се смейта ако бъркам,но това е нещо ново за мен) ud_009.gif
Откъде мога да го набавя?

Може да направите с подръчни средства - колан, на който да закачите по някакъв начин повода например.
Друг вариант са поводите с карабини от двата края - има ги в зоомагазините - удобни хем да закачате кучето за ограда например, когато се наложи, хем да го ползвате или за ръката (от едната страна) или за кръста от другата - защото на определени разстояния има метални халки.
И третия: със специалните колани за джогинг, ето един приличен модел: Колан и повод
smile.gif
User's Signature

#1817 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 10:16 PM

Мерси за инфото, смятам да го поръчам,така ще си спортуваме заедно а пък и знам ли може да му се отвори някакъв апетит(най-голямата ми грижа).
Правиме всеки ден по две едночасови разходки,като едната основно е тичане по плажа,но умора няма.Прибираме се и започва хвърчене из нас...
А така,с този вид тренировка......ще му хареса,макар че познайте кой ще изплези езика пръв zg_074.gif

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1818 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 10:23 PM

Цитат(ATANASOVA @ Mar 1 2010, 09:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мерси за инфото, смятам да го поръчам,така ще си спортуваме заедно а пък и знам ли може да му се отвори някакъв апетит(най-голямата ми грижа).
Правиме всеки ден по две едночасови разходки,като едната основно е тичане по плажа,но умора няма.Прибираме се и започва хвърчене из нас...
А така,с този вид тренировка......ще му хареса,макар че познайте кой ще изплези езика пръв zg_074.gif

Ами ако разгледате този сайт, на който е колана, има интересни приспособления и за колело, може по-нататък да продължите с байк-джоринг, когато Норт свикне да тегли и изпълнява командите, че иначе си е наистина опасно - пробвала съм и знам какво става, ако види маламута котка на улицата например eg_033.gif

А иначе дог-трекинга е много приятно и полезно занимание, щото единственото усилие което правите вие, е да местите краката си, че на всичкото отгоре и ръцете ви са свободни, а кучето изплезило език дърпа ли дърпа ab_041.gif

И по-нататък като поотрасне още Норт - може да се впрягате двама души, така ще има повече тежест да дърпа кучето.

Желая ви успех!

П.С. Ха, ха - чак сега си дадох сметка каква снимка съм пуснала - исках нагледно да покажа дог-трекинг с двама души, ама само тази снимка имам, на нея е Индис с приятели, не съм аз ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1819 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 10:44 PM

Сега вече нямам търпение да започнем...
А принцеса Индис как позира за снимка и тя...да не би да пък остане извън кадър smile.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1820 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 11:37 PM

Цитат(KARRINA @ Mar 1 2010, 06:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А ето го и моя Норди на шест месеца wub.gif

Много е пораснало мочето ,браво smile.gif wub.gif wub.gif wub.gif !Прегръдки от нашата маламутска банда Горан ,Шайен и малкият ,но доста дебеличък Алекс af_089.gif wub.gif smile.gif .
User's Signature

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни