Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2141 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 October 2010 - 07:00 PM

Май съм прекалила с хваленето на Мечо :wc_055: Но,нали за всеки гарджето му е най-добро!...Finwe го е виждала веднъж,според нея също е много спокоен,а тя има впечатления от доста кучета и може да направи сравнение.То и на мен понякога не ми се вярва,че слуша толкова.Днес,например,като го пуснах да се разхожда където си иска,хукна по една уличка,защото там има едно куче приятел.Беше радостен и щастлив.Но знае,че не трябва да ходи по улиците!Като му извиках,направи няколко крачки към мен,после се върна при кучето и си помислих,че напразно съм го хвалила.Но, това явно беше сбогуване,и на бегом пред мен се прибра,като виновен.Аз поне си мисля,че е трудно да върнеш куче,което се запознава с друго/или каквото там правят/.Като беше малък,не беше възможно.Още тогава го научихме на нещо доста елементарно,но полезно-има едни пластмасови свирещи кокали-играчки.Около нас има дървета,храсти и не винаги знам къде е.Но щом натискаме пищящия кокал,Мечо след известно време пристига в галоп,зависи колко се е отдалечил.Някъде четох,че по-едрите и дългокосмести екземпляри,са по-кротки.Така си го обяснявам.

#2142 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 October 2010 - 07:55 PM

Искам да ви попитам дали аляските маламути вият или лаят и имате ли някакви проблеми със това и как ги решавате?Благодаря ви предварително!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2143 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 30 October 2010 - 11:26 PM

Нашето маламутче е на 3 години и вие :(. И за съжаление воят е мнг по-различен от лаят . При нас се случва, когато остане сам и вие така сякаш някой е умрял. Мнг е депресиращо да го слушаш :(, но казват че е докато свикне с нас и това да седи самичък.
Когато види хора, които познава или пък такива, които не познава,но ни идват на гости издава звуци м/у лай и вой. Те са на радост и са страшно приятни за ухото :)
А също има нещо като лай и вой, когато се дразни от някое куче и примерно седят доста време едно срещу друго.
User's Signature

Качена снимка

#2144 Потребителят е офлайн   peicho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2010 - 11:04 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 27 October 2010 - 10:17 PM, написа:

Имам един такъв въпрос- горе долу колко е обиколката на врата на вашите маламути. Това е всъщност холката, нали? Извинявам се за незнанието, но най-добре да питам , преди да поръчаме. Става дума за хамута. И как се мери.
При нас е 70 см, но не съм стягала мнг сантиметъра. Понеже гледах как стои хамута и мерих към най-изпъкналата част на врата- там дето има мнг кости, казано по друг начин. Правилно ли меря? Трябва ли да стегна малко сантиметъра или е добре да е по-хлабаво. Като се има впредвид колко козина има.......
Благодаря предварително за отговорите :)

Здравей isi_ar4i !
Всъщност "холка" означава височината на кучето при раменете, по-точно казано където свършва врата и започва трупа на тялото. Ето един линк още термини относно нашите любимци http://www.bgdogs.ne...view.php?book=2

#2145 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2010 - 03:53 PM

Благодаря ти мнг , peicho :)
User's Signature

Качена снимка

#2146 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2010 - 10:21 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 30 October 2010 - 10:31 PM, написа:

Нашето маламутче е на 3 години и вие :(. И за съжаление воят е мнг по-различен от лаят . При нас се случва, когато остане сам и вие така сякаш някой е умрял. Мнг е депресиращо да го слушаш :(, но казват че е докато свикне с нас и това да седи самичък.
Когато види хора, които познава или пък такива, които не познава,но ни идват на гости издава звуци м/у лай и вой. Те са на радост и са страшно приятни за ухото :)
А също има нещо като лай и вой, когато се дразни от някое куче и примерно седят доста време едно срещу друго.

Тази сутрин попаднах на един от майсторите в нашия блок (още сме в процес на довършване тук там из апартаментите) и той ме зарадва с новината, че нашата маймуна още си вие. Каза, че било много по-тихо ама се чувало, представям си я как си пее през деня :dh_188: За сега под и над нас няма нанесли се, но ...... Спомням си като беше малка за какво дране ставаше дума, имах чувството, че като се върна ще е останала без глас. Надявам се като порастне вече тотално да спре :smile:
User's Signature

Качена снимка

#2147 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 07:06 PM

Привет от нас! Пиша с надеждата, че някой от вас ще ми помогне. От известно време на Арес се появи на челото малък участък по който нямаше косъмчета. В първият момент си помислихме, че е възможно котката да го е одрала. Оказа се по сериозно. Току що се връщам от ветеринара ни и той каза, че това е гъбичка. Може да е хванал от котарака или от разходките. Каза също , че гъбичката се предава на хората. До колко е опасно това? Не знам дали има нещо общо с гъбичката, но му се появи и пърхут по козината. Даде ми мехлем да се мажем и каза, че ако не мине ще трябва и инжекции да му слагаме. Някой от вас сблъсквал ли се е с подобен проблем? Иначе е мн жизнен, както винаги, т.е не дава вид че е болен. Благодаря ви предварително.

#2148 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 08:28 PM

Искам да питам някой от вас дали има проблем с развеждането на кучето си спрямо други кучета. Агресивно ли е вашето куче към другото куче и как се справяте ?
При нас проблемът е мнг голям. От някои кучета се дразни , но успяваме да се разминем по улицата или по скоро аз го успокоявам и оставям другото да мине. Но тая вечер не успях да го успокоя. Да не говорим , че собственика на другото куче ( мисля че е питбул или нещо подобно) като видя, че кучето ми се дърпа към неговото не спря да ни даде по-голяма дистаниция, ами най-спокойно тръгна да си минава покрай нас. В един момент видях, че не можем да ги изпреварим, защото те отвориха крачка и реших да го сложа да седне, успокоя и привлеча вниманието с бисквити. Но не стана :( затегли ме, но не се стигна до контакт. САмо дето отнесох упреците на онзи стопанин :eg_033:
Кажете , къде съм сбъркала. Сигурно не трябваше да спирам, но оня така бързаше да ни изпревари.....че реших да се опитам да го успокоя.
Кастриран е Арчи и в някои ситуации с други кучета е по-спокоен, но сега точо не беше
Споделете как реагирате вие ,ако имате такова проблемно куче.
Хорате ме мислят за "ненормална , че сме възпитали така кучето", но не мога всеки път да обеснявам, че кучето не е възпитано от нас, а ние се опитваме да го превъзпитаме и пречупим.
User's Signature

Качена снимка

#2149 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 09:50 PM

Здравейте,имам почти същия проблем.Моя Демон е на 7 месеца.С кучетата нямам проблем но котките много ме мъчат.Едва едва го укротявам като му дам команда седни,но ако котката се размърда става страшно.Аз съм на 14 години и всеки може да се досети че ако не мога да го науча сега докато е малък(не е още толкова силен)като порасне ще ми е много трудно.Моля за съвет.Знам че е още малък и всяко куче е диво като малко,но както го свикна сега така и ще порасне.Благодаря на всички предварително.Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#2150 Потребителят е офлайн   Diamond Mark Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2010 - 09:57 PM

Показване на мнениетоves, в 02 November 2010 - 09:26 AM, написа:

Тази сутрин попаднах на един от майсторите в нашия блок (още сме в процес на довършване тук там из апартаментите) и той ме зарадва с новината, че нашата маймуна още си вие. Каза, че било много по-тихо ама се чувало, представям си я как си пее през деня :dh_188: За сега под и над нас няма нанесли се, но ...... Спомням си като беше малка за какво дране ставаше дума, имах чувството, че като се върна ще е останала без глас. Надявам се като порастне вече тотално да спре :smile:

Марк все още вие. Явно е от породата, защото когато сутрин излезе някой, той започва да вие, докато някой не отиде и не го погали. Просто тези кучета не обичат да остават дълго време сами, предпочитат компанията :smile:

#2151 Потребителят е офлайн   Diamond Mark Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2010 - 10:02 PM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 03 November 2010 - 06:11 PM, написа:

Привет от нас! Пиша с надеждата, че някой от вас ще ми помогне. От известно време на Арес се появи на челото малък участък по който нямаше косъмчета. В първият момент си помислихме, че е възможно котката да го е одрала. Оказа се по сериозно. Току що се връщам от ветеринара ни и той каза, че това е гъбичка. Може да е хванал от котарака или от разходките. Каза също , че гъбичката се предава на хората. До колко е опасно това? Не знам дали има нещо общо с гъбичката, но му се появи и пърхут по козината. Даде ми мехлем да се мажем и каза, че ако не мине ще трябва и инжекции да му слагаме. Някой от вас сблъсквал ли се е с подобен проблем? Иначе е мн жизнен, както винаги, т.е не дава вид че е болен. Благодаря ви предварително.

Преди време и ние имахме същият проблем, но беше породен от друго нещо. На него му бяха по врата, не по челото, но успяхме да се справи с тях. Първо пробвахме спрейове, но той се страхува от шума и за това му сложиха две инжекции и се оправи много бързо. Дано и вие скоро да се оправите. :smile:

#2152 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 10:49 PM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 03 November 2010 - 04:11 PM, написа:

Гъбичките са много упорити. Трябва да избягвате да го мокрите докато не се излекува, защото чрез водата се разпространяват по цялото тяло. Аз не съм ветеринар, но от това, което са ми разказвали други собственици на маламути и северни кучета - май без инжекция не се оправят. Това е защото имат много гъста козина. Прочетете в интернет как влияе на хората тази болест, мисля че и ветеринаря ще ви даде съвети как да се предпазвате вие от това.

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 03 November 2010 - 05:33 PM, написа:

Искам да питам някой от вас дали има проблем с развеждането на кучето си спрямо други кучета. Агресивно ли е вашето куче към другото куче и как се справяте ?
При нас проблемът е мнг голям. От някои кучета се дразни , но успяваме да се разминем по улицата или по скоро аз го успокоявам и оставям другото да мине. Но тая вечер не успях да го успокоя. Да не говорим , че собственика на другото куче ( мисля че е питбул или нещо подобно) като видя, че кучето ми се дърпа към неговото не спря да ни даде по-голяма дистаниция, ами най-спокойно тръгна да си минава покрай нас. В един момент видях, че не можем да ги изпреварим, защото те отвориха крачка и реших да го сложа да седне, успокоя и привлеча вниманието с бисквити. Но не стана :( затегли ме, но не се стигна до контакт. САмо дето отнесох упреците на онзи стопанин :eg_033:
Кажете , къде съм сбъркала. Сигурно не трябваше да спирам, но оня така бързаше да ни изпревари.....че реших да се опитам да го успокоя.
Кастриран е Арчи и в някои ситуации с други кучета е по-спокоен, но сега точо не беше
Хорате ме мислят за "ненормална , че сме възпитали така кучето", но не мога всеки път да обеснявам, че кучето не е възпитано от нас, а ние се опитваме да го превъзпитаме и пречупим.

Ще те успокоя, че имаме такъв проблем - май при 99% от маламутите (и то мъжките) е така. Знам колко е неприятно, но не е невъзможно да го контролираш. При разходки спазвам няколко простички правила - първо ползвам винаги нашийник тип душач, с него кучето се владее най-добре, но го слагам точно под брадичката, а не на дебелото на врата, за да мога лесно да го контролирам, кучето върви винаги до коляното ми и не позволявам да ме изпреварва, защото тогава нашийника се изплъзва надолу и нямам добър контрол над кучето. Винаги съм нащрек, сканирам околността, за да мога да предвидя ако се появи някаква опасност или дразнител, и при възможност гледам да я избегна, преди кучето да е реагирало агресивно или превъзбудено.
Щом кучето веднъж се раздразни, никакви бисквитки не помагат. Аз просто вдигам повода, все едно го душа, докато той насила седне и докато не ме погледне в очите и не задържи погледа си в моя. Изчаквам да отмине дразнителя, ако той пак иска да го гледа, пак вдигам повода, докато не се успокои и чак тогава тръгвам.
Хората не са длъжни да знаят от колко време гледате кучето, ваша е отговорността и трябва да намерите начин да не пречите или да не сте опасни за другите хора и кучета. Мисля, че в този случай успокояващо за вас и другите ще бъде, ако кучето носи намордник. Може би е хубаво също да предупреждавате други собственици за характера на кучето, за да са наясно, а не после да ви упрекват. На мен ми се е случвало да извиквам отдалече да не ни приближават, защото се притеснявам от инцидент.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2153 Потребителят е офлайн   Diamond Mark Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2010 - 11:06 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 03 November 2010 - 07:33 PM, написа:

Марк също не е от най-добрите, но все пак е маламут, а всички знаем те как обичат да доминират над другите, а и на всичкото отгоре е мъжкар. Ние го разхождаме главно вечер и той си играе само с 2-3 женски кучета (повечето се страхуват от размерите му, но иначе е много добър към женските). А имаше и няколко приятели мъжкари, но направихме грешката да го изведем с мъжки и женска и стана проблемът. Вече съм се убедила, че ако искаме да запазим приятел мъжкар, не трябва да ги срещаме с женски, докато са заедно. Иначе, когато излизаме гледам да не сме на много централно място, откъдето да минават много хора. Така няма проблеми. Желая ви успех с превъзпитаването, но не забравяйте, че вълкът в тях много пъти доминира. :wb_052:

#2154 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 12:11 AM

Мерси за съветите. Аз го извеждам в една площадка до нас, някакво изоставено място, има и тревичка и т.н . Принципно там не се засичам с други собсвеници и кучета. Тренираме комадни, тичаме заедно, когато мине куче до оградата на площадката, Арчи бързо се успокоява.
Аз също предупреждавам другите собственици. Питам какво е кучето или да ме изчакат, по-голяма дистанция и т. н.
За този въпросен случай - човекът знаеше, че моето куче проявява агресия към неговото и все още не мога да си обесня, как посмя да се приближи толкова близо.
Дори няколко пъти съм го молила да държи кучето ( без повод) по -далеч от моето или да ме изчака да се махна. Просто да не се приближава, когато ходи свободно.
Абе ужас, дано не се случва пак.
Иначе ще слагаме душача, то се вижда.
User's Signature

Качена снимка

#2155 Потребителят е офлайн   peicho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 11:10 AM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 03 November 2010 - 07:11 PM, написа:

Здравей Ваня! Както Финве каза без инжекция няма да стане, защото наистина северните кучета са податливи на гъбички. Без да обиждам стопани и любители на котки, но те - котките не стопаните и любителите разбира се - са преносителите и разпространителите им. И ние сме имали такъв проблем, но наистина се лекува. Ако не се лъжа ваксината се казва "ПОЛИВАК", прави се поне два пъти през 10-14 дни. Честно казано аз всяка година слагам, когато правим другите ваксини.
Поздрави!

#2156 Потребителят е офлайн   peicho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 11:21 AM

Показване на мнениетоDiamond Mark, в 03 November 2010 - 10:02 PM, написа:

Марк все още вие. Явно е от породата, защото когато сутрин излезе някой, той започва да вие, докато някой не отиде и не го погали. Просто тези кучета не обичат да остават дълго време сами, предпочитат компанията :smile:

Личното ми мнение, а мога да кажа и от опит, по отношение виенето на любимците ни е, че точно защото остават сами! Та то кой обича самотата!!! Мисля, че наистина се опитват да "говорят", не се ли е случвало когато сте заедно, да вие (доста по-тихо разбира се) с различен глас и по различен начин ?

#2157 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 11:37 AM

Показване на мнениетоpeicho, в 04 November 2010 - 10:15 AM, написа:

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 03 November 2010 - 07:11 PM, написа:

Здравей Ваня! Както Финве каза без инжекция няма да стане, защото наистина северните кучета са податливи на гъбички. Без да обиждам стопани и любители на котки, но те - котките не стопаните и любителите разбира се - са преносителите и разпространителите им. И ние сме имали такъв проблем, но наистина се лекува. Ако не се лъжа ваксината се казва "ПОЛИВАК", прави се поне два пъти през 10-14 дни. Честно казано аз всяка година слагам, когато правим другите ваксини.
Поздрави!

Здравейте! Първо искам да ви благодаря за мненията ви. Рових се доста в нета за тези гъбички, така и не разбрах как се лекуват при хората, в случай, че се заразят. Пейчо, лекарят ни даде някакво мазило. Каза, че сме хванали гъбичката в началото и с мазилото ще се оправи. Спомена също и за ваксината, но ще я сложим ако гъбичката не се скрие. Пърхутът има ли нещо общо с нея? Четох някъде из форума, че така се разнасяла гъбичката - чрез пърхута по цялото тяло. Тези дни ще занеса и котарака да ваксинирам против тази гъбичка. Надявам се да се оправим всички бързо.
Имам още един въпрос, който не е свързан с проблема ни. Тази събота ще пътуваме до Белоградчик, и мислим да вземем и Арес. Понеже е доста далече от нас, не знам как ще му се отрази пътуването. Той има опит в дългите пътувания :) Все пак от Несебър дойде, но се притеснявам. Искам да ви попитам, вие предприемали ли сте дълги пътувания с вашите сладури и как им понася няколкочасовото возене в кола?

Поздрави от нас.

#2158 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 12:02 PM

Показване на мнениетоpeicho, в 04 November 2010 - 10:26 AM, написа:

Показване на мнениетоDiamond Mark, в 03 November 2010 - 10:02 PM, написа:

Личното ми мнение, а мога да кажа и от опит, по отношение виенето на любимците ни е, че точно защото остават сами! Та то кой обича самотата!!! Мисля, че наистина се опитват да "говорят", не се ли е случвало когато сте заедно, да вие (доста по-тихо разбира се) с различен глас и по различен начин ?

http://www.youtube.c...feature=related

Поздрав към всички. Арес вие само когато чуе някаква сирена. Иначе много обича да ни „говори”. Особено, когато е бил сам цял ден и се приберем от работа.

#2159 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 02:22 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 03 November 2010 - 09:16 PM, написа:

Иначе ще слагаме душача, то се вижда.

Няма нищо страшно и опасно в този тип нашийнк-душач :ab_041: (неслучайно изложбените поводи са точно на този принцип) - искам да уточня, че не става въпрос за строг нашийник. Аз не мога да си представя да водя куче, което се дърпа и не слуша с друг нашийник, освен с душач - контролът върху кучето е съвсем различен.

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 04 November 2010 - 08:42 AM, написа:

Здравейте! Първо искам да ви благодаря за мненията ви. Рових се доста в нета за тези гъбички, така и не разбрах как се лекуват при хората, в случай, че се заразят. Пейчо, лекарят ни даде някакво мазило. Каза, че сме хванали гъбичката в началото и с мазилото ще се оправи. Спомена също и за ваксината, но ще я сложим ако гъбичката не се скрие. Пърхутът има ли нещо общо с нея? Четох някъде из форума, че така се разнасяла гъбичката - чрез пърхута по цялото тяло. Тези дни ще занеса и котарака да ваксинирам против тази гъбичка. Надявам се да се оправим всички бързо.
Имам още един въпрос, който не е свързан с проблема ни. Тази събота ще пътуваме до Белоградчик, и мислим да вземем и Арес. Понеже е доста далече от нас, не знам как ще му се отрази пътуването. Той има опит в дългите пътувания :) Все пак от Несебър дойде, но се притеснявам. Искам да ви попитам, вие предприемали ли сте дълги пътувания с вашите сладури и как им понася няколкочасовото возене в кола?

Поздрави от нас.

Не знам дали има връзка между пърхута и гъбичките (най-вероятно да), но моите кучета също понякога имат пърхут без други проблеми - най-често това се случва когато започнат да се скубят, в такива случаи давам по една лъжица зехтин в храната дневно и проблема бързо преминава.
Мисля, че всеки маламут обича да пътува и на Арес ще му се отрази много добре едно съвместно пътуване с вас, да види нови места, да се отдели от дома. Принципно когато пътуват за по-дълго от един ден, после кучетата за известно време стават много послушни. Предполагам, че знаеш, че преди пътуване не трябва да е ял и пил вода, за да не повръща или да иска да ходи до тоалетна.
User's Signature

#2160 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 02:30 PM

За всички, които могат да четат на английски, давам линк към един много полезен сайт за обучение на хъскита - за да получите материала как се възпитава кучето да ви слуша, да не бъде агресивно, да не се дърпа при разходки, да не гризе вещи и да не вие когато е само и т.н. известните на всички проблеми - следвайте инструкциите, посочени на сайта - давате е-мейла си и получавате достъп да изтеглите материала. Наистина има много полезни неща :ba_025:

How to be the Alpha Dog and Stop your dog's behaviour problems
User's Signature

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема