Това за Мечо е мнг яко. Супер е , че има желание и изобщо , че поема инициативата без да е каран, както разбирам?
Скоро в един парк едно момче се оплака, че също иска да кара неговото да тегли ( старфордшир май беше), но кучето му не можело да върви пред него, защото било свикнало да ходи до него. И при връзване човек-хамут-куче, кучето само се обръщало назад и вървяло до него. Някой от вас имал ли е подобен проблем?
Не знам вашите кучета колко са лигави, но Арчи е нещо страшно. Толкова е лигав понякога, че ме вбесява

. Примерно като се опитвам да му измия лапите има моменти ( не всеки ден ) , когато му щраква да се лигави , ляга на земята по гръб, навира краката нагоре и започва да мята лапички да го чешеш, лигавиш. Всичко е ок, но когато в коридора стане само кал и той легне и се отъркаля, е......направо ... а лошото е, че като се опитам да го вдигна той си мисли, че го галя и още повече, съвсем не мога да го вдигна.
Скоро забелязахме , че Арчи го е страх от леген с вода. Като налеем в легена и се опитаме да му сложим лапичките там , е такова дърпане, треперене. Няма агресия и ръмжене, но той е страшно уплашен. Не знам от какво е. Снощи се опитах да го сложа в празен леген и да му давам лакомства, за да види че няма страшно , но като се мръднах и той избяга. Е представете си същото само че с пълен леген, лапите кални и стъпки навсякъде!!!!! Всъщност само 1-2 пъти се опитахме така с лигена, като видяхме че го е страх....