Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2401 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 January 2011 - 10:58 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 21 January 2011 - 12:13 AM, написа:

Ух мнг неприятно :( Дано скоро се оправи милата маламутка
Искам да ви питам за ориза...... бе той не запича ли ? (извинявам се за неприятно питане) И някой дали е забелязал намаляне на ходенията по голяма нужда, ако е давал ориз на кучето?

Запича и май това е идеята да се дава при разстройство. Има разлика в броя на изхожданията при нас, явно количеството на "остатъчния материал" е доста по-малко в сравнение с гранулираната храна. От 2-3 пъти дневно падна на 1.
User's Signature

Качена снимка

#2402 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2011 - 01:06 PM

Добре дошли на новите съфорумци - Лея и Авалийн. Хубаво е, когато се събират различни "родове" маламути на едно място. Не разбрах само откъде е Авалийн и кои са родителите?

dimy, честита титла Млад шампион на България на Алекс. Пожелавам ви скоро да се похвалите и с Шампион и Интернационален Шампион!

Показване на мнениетоves, в 21 January 2011 - 08:03 AM, написа:

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 21 January 2011 - 12:13 AM, написа:

Ух мнг неприятно :( Дано скоро се оправи милата маламутка
Искам да ви питам за ориза...... бе той не запича ли ? (извинявам се за неприятно питане) И някой дали е забелязал намаляне на ходенията по голяма нужда, ако е давал ориз на кучето?

Запича и май това е идеята да се дава при разстройство. Има разлика в броя на изхожданията при нас, явно количеството на "остатъчния материал" е доста по-малко в сравнение с гранулираната храна. От 2-3 пъти дневно падна на 1.

Оризът не само запича (по-точно оризовата вода запича), той подобрява и стомашната флора чрез своите фибри. Ves, моя Финве след тежко боледуване и неправилно лечение от ветеринар получи остра форма на гастрит, за което се наложи да го държа на оризова диета за две години! В началото (първите седмици) от боледуването ядеше само ориз, след което започнах да добавям варено пилешко месо на много малки късчета, а по-късно и месо от консерви - но нито веднъж кости под каквато и да е форма, дори и смляни. Това му помогна много и мисля, че гастрита му беше излекуван от тази диета, благодарение на ориза. Вярно, че Финве не беше много щастлив от това, очите му се бяха дръпнали като китаец - но сега вече той съвсем спокойно се храни отново с гранули. Ако следваш тази диета, може да помогнеш много на Рая да се излекува от гастрита. Разбира се оттогава внимавам много, не си позволявам да давам кости от животни на Финве, или ако давам - то по малко и меки, за да не му нараняват стомаха. А за да си чисти зъбите давам само кокал от пресована кожа. Желая ви успех с лекуването и на гъбичките!
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2403 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2011 - 01:19 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 21 January 2011 - 12:11 PM, написа:

Оризът не само запича (по-точно оризовата вода запича), той подобрява и стомашната флора чрез своите фибри. Ves, моя Финве след тежко боледуване и неправилно лечение от ветеринар получи остра форма на гастрит, за което се наложи да го държа на оризова диета за две години! В началото (първите седмици) от боледуването ядеше само ориз, след което започнах да добавям варено пилешко месо на много малки късчета, а по-късно и месо от консерви - но нито веднъж кости под каквато и да е форма, дори и смляни. Това му помогна много и мисля, че гастрита му беше излекуван от тази диета, благодарение на ориза. Вярно, че Финве не беше много щастлив от това, очите му се бяха дръпнали като китаец - но сега вече той съвсем спокойно се храни отново с гранули. Ако следваш тази диета, може да помогнеш много на Рая да се излекува от гастрита. Разбира се оттогава внимавам много, не си позволявам да давам кости от животни на Финве, или ако давам - то по малко и меки, за да не му нараняват стомаха. А за да си чисти зъбите давам само кокал от пресована кожа. Желая ви успех с лекуването и на гъбичките!

На Рая не и даваме никакви кости. Храним я само с гранули и консерви за кучета (купувам от най-скъпите с идеята, че ще са най-хубави) и от време на време малко кремвирши "стара планина" за наградки. Нямам идея какво точно представлява гастрита и от какво се предизвиква, но от 5-6 дни е само на чист ориз с пилешко месо (от пилешки гърди, че не е толкова мазно) без подправки и добавки. 2 години ми се струва доооооооста дълго време за диета, горкия Финве. Рая май повече харесва ориз с пилешко, отколкото гранули, така че не я съжалявам много :smile:
По въпроса с докторите съм много доволна от нашия, защото много добре ми обяснява нещата и не гледа да ме натовари с лекарства, а винаги обяснява кое може да се спести и кое може да се сложи в краен случай, за да не тъпчем животинката с ненужни боклуци. Последния път не я водих аз и затова не ми е ясно за гастрита, но днес ще ходим на преглед и ще разпитам :smile:
User's Signature

Качена снимка

#2404 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2011 - 01:31 PM

Показване на мнениетоves, в 21 January 2011 - 10:24 AM, написа:

На Рая не и даваме никакви кости. Храним я само с гранули и консерви за кучета (купувам от най-скъпите с идеята, че ще са най-хубави) и от време на време малко кремвирши "стара планина" за наградки. Нямам идея какво точно представлява гастрита и от какво се предизвиква, но от 5-6 дни е само на чист ориз с пилешко месо (от пилешки гърди, че не е толкова мазно) без подправки и добавки. 2 години ми се струва доооооооста дълго време за диета, горкия Финве. Рая май повече харесва ориз с пилешко, отколкото гранули, така че не я съжалявам много :smile:
По въпроса с докторите съм много доволна от нашия, защото много добре ми обяснява нещата и не гледа да ме натовари с лекарства, а винаги обяснява кое може да се спести и кое може да се сложи в краен случай, за да не тъпчем животинката с ненужни боклуци. Последния път не я водих аз и затова не ми е ясно за гастрита, но днес ще ходим на преглед и ще разпитам :smile:

Гастритът е възпаление на стомашната лигавица. Относно костите имах предвид това, че след като тя вече има такова заболяване оттук нататък е рисковано да й се дават, защото могат да предизвикат криза и големи болки в стомаха й. Когато другият ветеринар откри това заболяване на Финве ми каза, че дори и големи парчета месо, малки костици и гранулите не са препоръчителни в неговия случай - налагаше се да купувам консерви само с големи късове месо, а не от тези със смляно месо, за да няма костици. Диетата продължи две години, защото вероятно неговия проблем е бил голям. Надявам се Рая да не е в такова положение и да се излекувате доста по-бързо.
User's Signature

#2405 Потребителят е офлайн   Chez Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2011 - 04:17 PM

Родителите на Авалийн не са от развъдник или някои "известни". :)
Да кажа и аз за гастрита - следете я дали пие вода, защото мойта заради болките не ядеше и не пиеше и се обезводняваше и съответно повръщаше доста и трябваше насила да й давам вода. Също така ако са ви казали че може да и давате гранули, й давайте Роял Канин Интестинал. Той е точно за стомах и влияе много добре :)
User's Signature

Качена снимка

#2406 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2011 - 06:40 PM

Показване на мнениетоChez, в 21 January 2011 - 01:22 PM, написа:

Родителите на Авалийн не са от развъдник или някои "известни". :)
Да кажа и аз за гастрита - следете я дали пие вода, защото мойта заради болките не ядеше и не пиеше и се обезводняваше и съответно повръщаше доста и трябваше насила да й давам вода. Също така ако са ви казали че може да и давате гранули, й давайте Роял Канин Интестинал. Той е точно за стомах и влияе много добре :)

Е, че само известните маламути ли трябва само да се пишат тук. Според мен е хубаво да се знаят родителите на всяко куче - току виж, сте намерили роднини сред нас :-)
Колкото до храната - много марки храни имат серии за проблемни и чувствителни стомаси (не само Роял) Финве сега също се храни със специална гранула - с бяло сирене и билки и нямам проблеми.
User's Signature

#2407 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 21 January 2011 - 08:18 PM

А, ves, как открихте гастрита. Какви симптоми прояви?
User's Signature

Качена снимка

#2408 Потребителят е офлайн   Chez Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2011 - 09:33 PM

При нас беше унилост, спеше постоянно или просто лежеше, повръщаше защото нито пиеше вода, нито ядеше и съответно се обезводняваше. Имаше и разтройство придружена със слуз и понякога кръв.
User's Signature

Качена снимка

#2409 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2011 - 01:33 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 21 January 2011 - 07:23 PM, написа:

А, ves, как открихте гастрита. Какви симптоми прояви?

Доктора не е много сигурен, че е гастрит. От време на време започват разстройства и повръщания и това се повтаря периодично. Сега доктора каза, че може да прави гастрит или просто да е с по-чувствителен стомах. И на нас най-вероятно ще ни се наложи да минем на такъв тип гранули. Не знам и аз какво да кажа, но през месец сме на ориз и прахчета за възстановяване на стомашната флора. Доста е гадничко.
User's Signature

Качена снимка

#2410 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 January 2011 - 09:58 AM

Някой може ли да ми каже къде трябва да кача адреса който ми излиза,когато си правя това нещо за възрастта на кучето,което излиза под коментарите?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2411 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2011 - 10:41 AM

Показване на мнениетоstefoto, в 22 January 2011 - 09:03 AM, написа:

Някой може ли да ми каже къде трябва да кача адреса който ми излиза,когато си правя това нещо за възрастта на кучето,което излиза под коментарите?

Моите настройки->Профил(от хоризонталното меню)->промяна на подсписа(от вертикалното меню)-> пействаш линка с URL адреса(генерира се като си избереш всички подробности) и даваш "Запази промените"
User's Signature

Качена снимка

#2412 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 January 2011 - 12:09 PM

О много ти благодаря!Колко време само гледах от къде да го направя ама не успях да го открия :):smile: A за какви подробности става дума,че ми излиза само като адрес
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2413 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2011 - 03:44 PM

Показване на мнениетоstefoto, в 22 January 2011 - 11:14 AM, написа:

О много ти благодаря!Колко време само гледах от къде да го направя ама не успях да го открия :):smile: A за какви подробности става дума,че ми излиза само като адрес

Като влезеш в сайта за създаване на такъв тип подписа си избираш подробностите( фон, куче и текст) и след това се генерира подписа. Създава ти 2 вида адреси - препратка и URL мисля, че бяха. Paste-ваш URL адреса и готово. Един от сайтовете е http://www.minidog.info/lines/ Даваш долу на бутона "Создать линейку" и действаш нататък.
User's Signature

Качена снимка

#2414 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 January 2011 - 04:29 PM

Ахха С този сайт който ми прати става,но пробвах с един друг и като копирам кода и не става.Благодаря ти отново!:smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2415 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 January 2011 - 05:36 PM

този представител на северните видове
явно е кръстоска с хъски
доста е едър - за това пускам снимките му и тук
в момента се намира в приют Богров
преди това беше в сеславци
търсят се старите или нови стопани на Джинкс
кастриран на около 6-7г може би

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2416 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 08:26 PM

ох, милия. Дано скоро намери хора, които ще го обичат
User's Signature

Качена снимка

#2417 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2011 - 11:21 PM

Някой знае ли откъде да намерим хамут за Мечо?

#2418 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2011 - 09:22 AM

http://dogbg.net/ind...ta=261&catid=25 Може да си го поръчате но както виждате ви трябват мерките на някой мяста на кучето :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2419 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 04:40 PM

Благодаря,хубаво е,че ги изработват по индивидуален размер.На Мечо много му харесва да тегли.С баща ми пренасят едни доста големи колове.Закача един на синджир на Мечо,той взема друг,и ги носят двамата.Като стигнат до края на градината,Мечо чака да му откачат кола и се връща обратно до първата купчина.Пак стои за следващия кол и не тръгва докато не тръгне и баща ми.Много е сладък,видимо доволен вид има,че помага.Но трябва да има хамут,защото сега опъва на врата си.

#2420 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 08:38 PM

Това за Мечо е мнг яко. Супер е , че има желание и изобщо , че поема инициативата без да е каран, както разбирам?
Скоро в един парк едно момче се оплака, че също иска да кара неговото да тегли ( старфордшир май беше), но кучето му не можело да върви пред него, защото било свикнало да ходи до него. И при връзване човек-хамут-куче, кучето само се обръщало назад и вървяло до него. Някой от вас имал ли е подобен проблем?

Не знам вашите кучета колко са лигави, но Арчи е нещо страшно. Толкова е лигав понякога, че ме вбесява :eg_033: . Примерно като се опитвам да му измия лапите има моменти ( не всеки ден ) , когато му щраква да се лигави , ляга на земята по гръб, навира краката нагоре и започва да мята лапички да го чешеш, лигавиш. Всичко е ок, но когато в коридора стане само кал и той легне и се отъркаля, е......направо ... а лошото е, че като се опитам да го вдигна той си мисли, че го галя и още повече, съвсем не мога да го вдигна.
Скоро забелязахме , че Арчи го е страх от леген с вода. Като налеем в легена и се опитаме да му сложим лапичките там , е такова дърпане, треперене. Няма агресия и ръмжене, но той е страшно уплашен. Не знам от какво е. Снощи се опитах да го сложа в празен леген и да му давам лакомства, за да види че няма страшно , но като се мръднах и той избяга. Е представете си същото само че с пълен леген, лапите кални и стъпки навсякъде!!!!! Всъщност само 1-2 пъти се опитахме така с лигена, като видяхме че го е страх....
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема